LÁJFHEKK

Lakberendezési tippek, ha feketében és fehérben látná a világot

aa 2015. július 25., szombat 08:26

Amennyiben mégsem hoztuk meg a kedvét ahhoz, hogy trendi színárnyalatokkal dobja fel otthonát a nyári lakásfelújítás során, akkor nézze meg legújabb összeállításunkat, amely nagyszerű alternatívaként szolgál azoknak, akik inkább a hagyományosabb feketét és fehéret látják szívesen a lakásban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gangkoncert és udvari könyvtár - így lesz élhetőbb a belváros

Dívány 2015. július 24., péntek 17:57

A társasházak is több pályázat közül választhatnak, például akkor is érdemes támogatás után kutatni, ha megunták, hogy az udvar teljesen élhetetlen hely, és egy zöldellő közösségi teret szeretnének létrehozni. Az egyik kánikulai napon meg is néztük, hogy a MOL Zöldövezet Programjának három nyertes pályázója hogyan alakította át azt a pár négyzetmétert, ami rendelkezésükre állt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg ez lenne a 2015-ös év legjobb háza?

aa 2015. július 24., péntek 11:52

Az ismert brit sztárépítész, David Chipperfield legújabb, Fayland House nevű családi házát választotta az Architectural Review a 2015-ös év legjobb házának. – számol be a minimalizmusban utazó építész legújabb sikeréről az ArchDaily. „Chipperfield radikális újításokat eszközölt ennél a hagyományos angol vidéki háznál. Nagyon nehéz egy olyan luxusotthont megtervezi, ami nem hivalkodó vagy nem tükrözi lakóinak a hiúságát” – mondja az 1896-ban alapított lap egyik zsűritagja, Adam Caruso.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen óvatos az üdülési jogokkal!

bb 2015. július 23., csütörtök 17:46

A Gazdasági Versenyhivatal egy sajtóközleményben adott hírt a hivatal üdülési joggal kapcsolatos tapasztalatairól, melyből kiderült, hogy bár a fogyasztók hallottak már az üdülési jogról, azért annak vásárlása esetén több probléma is felmerül a megtévesztő tájékoztatással kapcsolatban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Féreértették az Ikeát, nincs szó visszahívásról

etelka 2015. július 23., csütörtök 13:44

Az Ikea Malm komódját érintő termékvisszahívásról cikkez az amerikai sajtó. A termék állítólag két 2 éves gyermek halálát okozta az Egyesült Államokban, mert rájuk borult a falhoz nem rögzített komód. A bútorból eddig 7 milliót értékesítettek az amerikai piacon.

Megkerestük a céget kérdéseinkkel, hogy akkor pontosan mi is a helyzet ezekkel a komódokkal, amelyek 2002 óta elérhetőek. Az Ikea tájékoztatása szerint nem jelentettek be termékvisszahívást, hanem egy komplex kampányt indítottak el az USA-ban. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a bútor fiókjainak biztonságos beszerelésére, ill. a falhoz való rögzítésének fontosságára. Az Ikea a kampányt az Amerikai Termékbiztonsági Bizottsággal együttműködésben indította el. A Malm esetében így nem termékvisszahívásról vagy pusztán kiegészítő szerelőcsomag biztosításáról van szó, hanem az említett komplex biztonsági kampányról, amelynek részét képezi a komódhoz tartozó kiegészítőkészlet biztosítása is.

Ebben a februárban közzétett videóban pont erre a problémára hívják fel a figyelmet. Mi pedig csak azt tudjuk tanácsolni, hogy minden nagyméretű bútort rögzítsen a falhoz, ha kisgyerekkel vagy macskával él együtt. Jobb a biztonság. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Teszt: a drága vagy az olcsó naptej a jobb?

etelka 2015. július 23., csütörtök 12:34

Két naptej, két világos bőrű ember, a tenger és a Balaton. Így indultunk neki a P20 névre hallgató 30 faktoros naptej tesztelésének, amely azt ígéri, hogy elég egyszer bekenni magunkat egy nap. Igazán vonzó ajánlat, az ára lehet az egyetlen visszatartó erő.  Ezt a terméket hasonlítottuk össze a Lidlben beszerzett Cien márkájú 30 faktoros naptejjel, mely a másik végletet képviseli árban, viszont nagyon jónak tartják a német fogyasztóvédők is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 trükk, hogy a hálót könnyen rendben tarthassa

ST 2015. július 22., szerda 19:46

A hálószobában rendet tartani külön kihívás. Ennek egyik oka, hogy ez privát helyiség, ide nem mennek be a barátok, így nincsenek kíváncsi tekintetek, akik csúnyán néznének ránk a kupiért. A másik, hogy rendszerint itt vannak a ruháink, az ékszerek, és ez az utolsó hely a lakásban, ahol még leveszünk valamit, mielőtt összerogyunk a fáradságtól. Ennek következtében pedig a polcokon, a szekrényeken és a padlón csak gyűlnek a cuccok, a pihentető alvásról pedig a rendetlenség miatt le is mondhat. Most azonban, az Elle Decor segítségével mutatunk 8 trükköt, amivel könnyebb lesz a rendszerezés, és a harmónia megtartása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Telefonálnak és takarítanak a magyarok

etelka 2015. július 22., szerda 13:00

A Samsung Techonomic Index 2015 kutatással annak próbált utánajárni, hogy mit szeretnének vásárolni a magyarok, milyennek ítélik meg a jövőjüket és hogy látják az anyagi helyzetük változását a következő időszakban. Eredmények a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megépült a debreceni holokauszt emlékhely

bb 2015. július 22., szerda 12:57

Nemrég adták át a debreceni zsinagóga udvarán azt a holokauszt emlékművet, amelyre a megyeszékhely írta a hallgatói pályázatot. Nagy Marianna győztes pályaműve Sugár Péter és Kovács Péter vezetésével valósult meg a debreceni Pásti utcában – számol be az epiteszforum.hu.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog, amire szükség van egy agglegénylakásban

aa 2015. július 22., szerda 08:32

Feltételezhetően mindenki járt már olyan lakásban, ahol egyedülálló férfi élt, így a sörrel teli hűtőn és a szanaszét heverő kajarendelős dobozokon kívül nem igazán képezte más a lakás dekorációját. Az efféle tipikus problémákon kíván segíteni a harpersbazaar.com, akik szakemberek segítségével összeállítottak egy listát arról, hogy milyen apró változtatásokra van szükség ahhoz, hogy a szamárfészekből vendégek fogadására is alkalmas agglegénylakás legyen. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pesti romkocsma hangulat Angliában. El tudja képzelni?

bb 2015. július 21., kedd 18:04

Romkocsma "épül" Birminghamben.
Romkocsma "épül" Birminghamben.
Fotó: savingbartholomewrow.com

Berlin után Anglia egyik legnagyobb ipari városa, Birmingham is megirigyelte a jellegzetesen lepukkant budapesti romkocsmák hangulatát és egy hasonló megnyitásában gondolkodik egy 15 millió fontos projekt keretében. A romkocsma Birmingham városközpontjának egyik legrégebbi fennmaradt házában, egy György korabeli (1714-1830) épület alagsorában kap majd helyet, a környező épületekben pedig irodákat, diákszállót, bárt, éttermeket valamint művészeti és dizájn stúdiókat zsúfolnának be - írja a Birmingham Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egérszar, kosz, penész és undorító körülmények egy budapesti cukrászüzemben

Edicsek 2015. július 21., kedd 10:11

Ön is egérszarnak szokta hívni a sütire szórt fekete csokiforgácsos díszítőelemet? Mert egy budapesti cukrászüzemben annyira komolyan vették ezt az elnevezést, hogy még a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is megdöbbent a látottakon. Egérpiszok, lejárt minőség megőrzési idejű és jelöletlen alapanyagok, késztermékek sora fogadta a szakembereket az Ice Cake  - Tortás Cukrászat telephelyén- közölte a Nébih

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magas transzzsírsav-tartalma miatt hívták vissza a rizses csokit

Edicsek 2015. július 21., kedd 09:43

Bár egészségében azonnal nem tesz kárt, mégse ajánljuk, hogy Nippon rizses csokit egyen, ugyanis a transzzsírsav-tartalma magasabb a Magyarországon megengedettnél, ezért a Lidl visszahívta a termékeket. "Vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a kiváló, kifogástalan minőségű termékek forgalmazására, ezért arra kéri vásárlóit , amennyiben a fotón látható termékből üzleteink egyikében vásároltak, szíveskedjenek azt valamelyik boltunkba visszavinni. A termék vételárát természetesen visszafizetjük" - áll a közleményben. A visszahívás a Hosta GmbH. 200 grammos Nippon puffasztott rizses csokoládészeletét érinti, amelyen a következő azonosító adatok szerepelnek:

- Minőségmegőrzési idő: 04.2016

- Tételszám: L161/4

Fotó: lidl.hu
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Nézzen be egy sztárépítész családi házába!

aa 2015. július 20., hétfő 21:44

Nemcsak a Szürke ötven árnyalatának luxus penthouse-lakásában tehetünk már virtuális sétát, hanem a 20.század egyik legjelentősebb amerikai bútortervezőjének és építészének, Charles Eamesnek az 1949-1955 között felhúzott modernista házában is – hívja fel az archdaily.com a figyelmet a The Eames Case Study House #8 címen futó esettanulmányra, mely minden bizonnyal az egyik leginformatívabb ilyen jellegű munka az építészettörténetben.

Fotó: archilogic.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár havonta lehet új, menő telefonja

Edicsek 2015. július 20., hétfő 16:21

Sorra hozzák ki a legnagyobb telefongyártók az új és egyre jobb készülékeket, aki viszont a szolgáltatóján keresztül vásárol, annak számolnia kell a hűségnyilatkozattal is. Amíg az nem jár le, addig nincs újabb, szebb, jobb és nagyobb – és szolgáltatónál vásárolva olcsóbb, esetleg extra garanciás új telefon sem. Vagyis eddig nem volt, mostantól viszont akár hetente új telefonnal villoghat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az irodai függőfolyosó, ami minden tériszonyos rémálma

Edicsek 2015. július 20., hétfő 10:41

A múltkor megmutattuk melyik lett a legmenőbb hazai iroda, most viszont egy olyan lengyel irodaházat találtunk, ami minden eddiginél sokkal menőbb, bár a tériszonyosak bizonyára hevesen tiltakoznának. A Zalewski építésziroda ugyanis új szintre emelte a függőfolyosó kifejezést. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 film, amit érdemes megnéznie lakberendezés előtt

bb 2015. július 19., vasárnap 10:32

Ha már eldöntötte, milyen színekkel dobja fel lakásának különböző helyiségeit, ideje elgondolkodnia azon is, milyen stílusú bútorokkal pakolja majd tele a frissen festett tereket. Az elledecor.com segítségével összeállítottunk egy listát arról, milyen filmeket érdemes inspirációforrásként használnia a nagy munka előtt. Szerencsére olyan filmekről van szó, amelyeket amúgy is érdemes látnia, szerintünk legalábbis akkor is élvezni fogja őket, ha a bútorait végül mégsem ezek alapján választja. Kattintson a galériára, ahol részletes lakberendezési tippeket kaphat Stanley Kubricktól Woody Allenen és Blake Edwardson át természetesen Wes Andersonig!

Két gyerekruhát is visszahív a C&A

aa 2015. július 18., szombat 16:27

Ezekről a ruhadarabokról van szó.
Ezekről a ruhadarabokról van szó.
Fotó: C&A

Termékbiztonsági felhívást tett közzé a hazánkban is számos helyen jelen lévő C&A, melyben arra hívják fel a figyelmet, hogy a képen látható lányos virágmintás nadrághoz és Minnie-s szetthez tartozó övet ne használják a jövőben. Az érintett termékek azonosítószámai: 359-03-74038-304, 351-04-74038-404 (a termékek címkéjén található), cikkszámai: 8303536, 8247591 (a blokkon található). Így szól maga a közlemény:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor a házad elfordul, ha túlságosan besüt a nap

aa 2015. július 18., szombat 15:04

Nemcsak stílusjegyeiben mutat változásokat az építészet, ma már számos tervező veszi egyre inkább figyelembe az éghajlatváltozásból adódó követelményeket is a munkája során. Az ilyen jellegű kihívásokra adható válaszok közt pedig ott vannak az időjárás változásaira interaktívan reagáló kinetikus épületek is. 

Természetesen a kinetikus építészetnek is voltak előfutárai, akik időben reflektáltak az újkori társadalmi mozgásokra, vízi és szárazföldi, földalatti vagy éppen a légi és űrbéli lehetőségekre. A wikipedia.org szerint az elképzelés a magyar származású Yona Friedmantól eredeztethető, aki 1956-ban,Dubrovnikban publikálta első ilyen jellegű írását A mobil építészet címen. A második világháborút követően nemcsak Friedmant foglalkoztatta a talajtól való elszakadás és a gömbök, poliéderek illetve tetraéderek hozzáadásával készült struktúrák, hanem Eckhard Shulze-Fielitzet is, aki 1959-ben mutatta be tükörasztallal lebegtetett kozmikus térrácsmodeljét, a szintén magyar származású David Georges Emerich pedig önrögzítésű szerkezetekkel kísérletezett.Hasonlóképpen „pszichedelikus” formákkal és szerkezetekkel kísérletezett a geodétikus kupoláiról ismert Buckminster Fuller,majd később Norman Foster is.

Míg az elmúlt évtizedekben leginkább a nyomornegyedek felhúzásánál, a katonai bázisok és a nagyobb vállalatok felépítésénél gondolkodtak hasonló megoldásokban, addig napjainkra már szinte minden menő nagyvárosban fellelhető egy-egy olyan „intelligens”, mérnöki pontossággal megtervezett épület, ami mintegy „élőlényként” működve alakítja a mélyebb kapcsolatot az emberek és az építészet között. A hajtás után megnézheti a legjobban sikerült 21.századi interaktív épületeket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közel százmillióért megveheti Nagy-Britannia talán legkisebb házát

etelka 2015. július 18., szombat 13:55

A Northfoto egy csodás galériát állított össze Nagy-Britannia talán legkisebb házáról, amely most eladósorba kerül. A Londontól nem túl távoli Tring földszintes háza egykor bolt volt, amit egy helyi építész, Katharine Allen tervezett át. A 44,5 négyzetméteres egy hálószobás házat 219000 fontért (91 millió forint) dobták piacra, és a Hunters ingatlaniroda közlése szerint máris több ajánlatot is kaptak, így úgy tűnik az aprócska ház hamar gazdára fog lelni.

A viszonylag magas árat az indokolja, hogy minőségi alapanyagok kerültek a térbe, a szerelvények a prémium kategóriát képviselik, a ház rendelkezik saját parkolóval, és a munkalapok a kevéssé ismert corian anyagból készültek.

Az üveges ajtó mögött nyílik a konyha és nappali, és egy kis étkező. A háznak van egy modern fürdőszobája és egy hálószobája is. A kis ház szerepelt a Telegraph listáján,amelyben Nagy-Britannia legkisebb házait gyűjtötték össze.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így szorítsa ki a kánikulát a lakásból

ST 2015. július 17., péntek 09:55

A forróságban és a kánikulában a legtöbb embernek egyetlen vágya, hogy végre egy kicsit ejtőzhessen a hűvös szobában. Ha azonban kint közel 40°C van, akkor ez a feladat nem is olyan egyszerű. Összeszedtük a leginkább használható szobahűtési eszközöket, ötleteket, és árakkal együtt vizsgáltuk, melyik lehet a legjobb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen porcelánt nem talál Herenden!

mzd 2015. július 17., péntek 08:40

Teljesen mindegy, milyen napja van, ha ránéz ezekre a bögrékre, eszébe jut majd, hogy rosszabb is lehetne. Ez a jelmondata annak a porcelánból készült bögrekészletnek, amelynek ötlete a művész Don Moyer fejéből pattant ki és amelynek pénzgyűjtő kampánya már most 100 ezer dollárt (azaz 28 millió forintot) hozott a konyhára – olvasható a Thisiscolossal oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugodtan vehet az út szélén gyümölcsöt és zöldséget

mzd 2015. július 16., csütörtök 17:20

Mivel idénygyümölcsről van szó, így annyira nem meglepő, de a Nébih fókuszába júliusban a görögdinnye került. Először egy olyan árust kapcsoltak le, aki sajátjának hazudta az import dinnyét, most pedig arra voltak kíváncsiak, vajon mennyit árt a gyümölcsöknek és zöldségeknek az, ha forgalmas út szélén árulják őket. Mint kiderült, az eredmények megnyugtatóak: a laboratóriumi vizsgálatok alapján a termékek nem, vagy csak alig tartalmaztak nehézfémeket vagy aromás szénhidrogéneket, így fogyasztásuk nem jelent élelmiszerbiztonsági kockázatot – derül ki a hatóság közleményéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Milyen lehet az építészet egy légy szemével?

bb 2015. július 16., csütörtök 08:55

Nem mindennapi projekttel kampányol egy chicagói székhelyű tervezőcsapat két tagja, Alexander Culler és Danny Travis a pénzgyűjtő oldalként ismert Kickstarteren. A duó egy képregény trilógiát szeretne piacra dobni, amiben nem is lenne semmi különös, ha a Beautifully Banal című, ismeretterjesztőnek szánt sorozatukban nem egy légy szemszögéből mutatnák be az építészetet – írja az archdaily.com a kampányról, ami július 15-én zárult, és az eredetileg kitűzött 1000 dolláros (kb 280 ezer forint) célösszegnek több mint négyszeresét gyűjtötte be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új terasz 4 nap alatt!

etelka 2015. július 15., szerda 15:36

Volt nekem egy gyönyörű teraszom, nagyjából 2x2 méteres. Lábakon állt, fa padlója volt, alatta pedig jutott hely egy kis műhelynek, ahová a vidéki háztartások összes csetresze került. A terasz konstrukciós hibái hamar kiderültek, a lábakon álló szerkezetet megviselte az időjárás és a gombásodás sem tett jót a fáknak. Eljött az idő, amikor szembe kellett nézni azzal a ténnyel, hogy ide bizony új terasz kell, mert nem lehet egyre újabb és újabb gerendákat kicserélve toldozni-foltozni a régit.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 ... 129

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés