LÁJFHEKK

A tetvek ellen nem csak vegyszerrel védekezhet!

ST 2015. augusztus 8., szombat 18:18

A kánikula alaposan megviselheti növényeinket a kertben vagy a teraszon, vannak azonban, akik még egy lapáttal rá tudnak tenni a növények szenvedésére, miközben ők maguk kiválóan érzik magukat a melegben: a tetvek. Ezek a kis lények sajnos minden évben megkeserítik a kertészek, és főleg a növények életét, mivel megjelenésüket nem nagyon lehet félvárról venni: ha nem foglalkozik vele, akkor a fertőzés a kertnek vagy az erkélynek szinte kivétel nélkül az összes lakójára átterjedhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ágy, ami tényleg kidobja magából reggelente

Edicsek 2015. augusztus 7., péntek 18:17

Ön is érezte már úgy reggelente, hogy egyszerűen nincs ereje kikelni az ágyból? Colin Furze valószínűleg többször is érezte, mivel megalkotta az ágyat, ami szó szerint kidobja magából reggel. Beállíthatja, hogy az óra csörgése után azonnal vagy 5 perccel később hajítsa ki az ágy. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy kerül egy ikeás ágynemű a JYSK-be?

mzd 2015. augusztus 7., péntek 12:21

Egy friss költözés miatt az elmúlt hetek szinte összes létező szabadidejét a lakberendezési boltokban töltöttem – ennek köszönhető az alábbi meglepő felfedezés is.  Új ágyneműt szerettem volna vásárolni, de mivel az a típus vagyok, aki impulzusvásárlás helyett gondosan mérlegel, így nem vettem meg az első nekem tetszőt. Az IKEA után pár nappal ellátogattam a Koppány utcai JYSK áruházba is, ahol nagy meglepetésemre belefutottam egy olyan dizájnba, amit a svéd áruháznál is felírtam a listámra. Megkérdeztem mindkét céget, hogy fordulhat ez elő: kiderült, hiba csúszott a gépezetbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb ásványvizet vontak vissza

mzd 2015. augusztus 7., péntek 11:59

Úgy látszik, 2015-öt sem ússzuk meg ásványvíz-visszahívás nélkül. Az Aquarius-Aqua Kft. július közepén kiadott közleményében tájékoztatta a kereskedőket, hogy amennyiben vásároltak kétliteres kiszerelésű, 2016. május 21-i vagy június 10-i lejáratú Aquarius szénsavmentes ásványvizeket, haladéktalanul vonják ki a forgalomból – olvasható a Mindenáron.

Mint kiderült, a lépésre elővigyázatossági okokból van szükség, mivel „a terméknél minőségügyi problémák jelentkezhetnek". Az oldal felhívja a figyelmet, hogy pár héttel ezelőtt a Szentkirályi is visszavont egy sorozatot. Igaz, ők nem minőségi, hanem esztétikai okokra hivatkozva tették mindezt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így fesse a betont házilag!

etelka 2015. augusztus 6., csütörtök 14:00

Lett ugye nekem egy csodás teraszom, melynek megújulásáról cikkben is megemlékeztem. Akkor műfű került a teraszra, ám úgy éreztem, szívesen kipróbálnám a beton festését is. Vannak jó példák előttem, itt van például Wein Krisztina, tehát nem én vagyok a helyi éceszgéber. A betonfestékek azonban nem olcsóak, főleg ha az ember esetlegesen több szín felhasználásával még művészkedne is egy kicsit. A Héra és a Tikkurila árai igen magasak, így roppant bevállalósként egy sosem hallott márkát, egy Hemmax Cool nevű festéket választottam, ami gyanúsan olcsó volt, mert egy liter mindössze 1500 forintba került, és azt ígérte, ezzel 8-10 négyzetmétert is lekenhetek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az óriási minyonos ágy felnőtteknek?

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 6., csütörtök 11:24

Versenyautós vagy mesefigurás gyerekágyakat eddig a gyerekszobákban láttunk, ezek az alábbi különböző, mesefigura alakú ágyak viszont nem oda valók, meg igazából nem is igazán alkalmasak alvásra, legfeljebb egy délutáni szundikálásra. Merthogy a Minyon, Hello Kitty, Doraemon vagy Totoro ágyak igazából nem a tíz év alatti korosztálynak készültek elsődlegesen, hanem a felnőtteknek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1254 szavazat 1202 szavazat

A Selfridgesnél már karácsony van

mzd 2015. augusztus 6., csütörtök 09:58

Az idei karácsonyi versenyt a Selfridges nyerte: a londoni áruház ugyanis már most, az ünnep előtt 143 nappal, augusztus 3-án megnyitotta a tematikus vásárát. A bolt negyedik emeletén, 3000 négyzetméteren található, a nyitóeseményen pedig maga a Mikulás is részt vett – olvasható a TheGuardian oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kertet is védenie kell a kánikulától!

ST 2015. augusztus 5., szerda 20:13

A kánikula nem csak az embereket, hanem az állatokat és a növényeket is megviselheti. Ez igaz a kertre is, hiszen ilyenkor az egyébként színpompás és élettel teli terület lassan akár tönkre is mehet. Hogy ez ne következzen be, mindenképpen gondoskodnia kell a megfelelő vízutánpótlásról, és be kell tartania néhány szabályt. Ha így tesz, akkor a kert is épségben vészelheti át a forró napokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jogot a női fészerhez!

etelka 2015. augusztus 5., szerda 14:18

Ugye ismerős, amikor apu vagy a férj elvonul a műhelyébe, ahol fúr-farag, és ahová csak ő léphet be? Talán az egyenlőség nevében, talán csak azért, mert nyugalomra vágynak, egyre több nő dönt úgy, hogy neki is kell egy kis hely, ahová elvonulhat, ha elege van mindenből - írja az NBC Today.

Sandra Foster a New York államban lévő Catskills-hegységben él, és itt barkácsolta magának a kis házat, ahol egy kanapé, a könyvei és egy ágy is található. Ide akkor vonul el, ha elege van a munkából, vagy szüksége van némi térre a családjától. "Azért tettem, hogy megmentsem a házasságom és feltöltsem az életem" – mondta el a Todaynek. 

VIctoria Smith, az SF Girl By The Bay oldal bloggere ad néhány tanácsot, hogyan lehet megszépíteni és nőiessé tenni ezeket az alapvetően férfias hatású épületeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyes is lehet a játékpisztoly

Edicsek 2015. augusztus 5., szerda 12:56

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság játékpisztolyokat vizsgált kémiai, illetve mechanikai szempontból. A tapadókorongos, szivacstöltényes játékpisztolyok, íjpuskák sérülést okozhatnak ha nem megfelelően használják őket, ráadásul többségük puha, PVC anyagú tapadókorongos lövedékkel működik, amelyek pedig veszélyes anyagokat rejthetnek. 27 termékből 6 a fulladásveszély súlyos kockázatát rejti magában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lassan tényleg lehet 3D nyomtatóval építkezni

bb 2015. augusztus 4., kedd 11:25

Az elmúlt évek technológiai vívmányai, elsősorban a 3D nyomtatás rohamos fejlődése gyökereiben változtatta meg az építőipar hozzáállását az újdonságok iránt. A tavalyi évben a világ több pontján is felbukkantak az alábbiakhoz hasonló projektek, sőt egy Shanghaiban székelő építőipari cég bemutatta, hogy hogyan kell olcsó ipari hulladékból egy nap alatt akár tíz 3D nyomtatással készítettt házat összedobni. A valahol ijesztő jelenséggel már a Business Insider vagy a Washington Post is foglalkozik, ami szintén azt támasztja alá, hogy a 3D-s nyomtatott munkákra érdemes lesz odafigyelni a jövőben. A hajtás után megnézheti, hogy miféle házakat húztak fel az elmúlt egy évben mindössze nyomtatóval!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Templom a sziklán

ST 2015. augusztus 4., kedd 09:41

Ha esküvőt tervez, mindenki valamilyen különleges helyszínt keres, ahol a nagy nap biztosan maradandó élmény lesz. Ha a cél az, hogy a násznépben benne ragadjon a szó, akkor most megtalálta, amit keres.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akarna eszement színes rajzfilmbútorok közt élni?

bb 2015. augusztus 3., hétfő 17:39

Érdekes jelenségre figyelt fel a dezeen.com szerkesztősége, akik az utóbbi idők divat- és designheteit, valamint az építészeti oldalakat elnézve arra a következtetésre jutottak, hogy 2015-re már-már hivatalosan is visszatért a posztmodernizmus és a Memphis stílus. Előbbi a modernizmust a hatvanas évek végétől követő irányzat, utóbbi ennek egy, a nyolcvanak évek legelején virágzó válfaja, melynek forma- és színvilága még a modernitást kedvelők körében is megdöbbentést váltott ki harminc évvel ezelőtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Légtisztító tornyok menthetik meg a nagyvárosokat a szmogtól

Dívány 2015. augusztus 3., hétfő 15:17

Tudjuk, hogy a szmog mekkora problémát jelent a világ nagyvárosaiban, és hogy nemcsak a környezetünket, de magunkat is gyilkoljuk vele. Daan Roosegaarde fiatal holland építész érdekes megoldással állt elő a a problémára: építsünk légtisztító tornyokat a világ nagyvárosaiban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Negyedszázada csavarozzuk otthon a bútorokat

etelka 2015. augusztus 2., vasárnap 20:27

25 éves lett Magyarországon az Ikea, az első üzlet az Örs vezér téren nyílt meg, 1990-ben, amikor még csak tanultuk a demokráciát. Az üzletlánc teljesen új koncepciót hozott az országba, a tegezésen például sokan felháborodtak, de az azonnal elvihető, lapraszerelt bútorok már nagyobb sikert arattak. Később lett egy budaörsi áruházuk is, és 2014-ben jelentették be, hogy Soroksáron is lesz üzletük. Ennél messzebbre jelenleg nem terjeszkednek, ám valószínűsíthető, hogy webshop előbb-utóbb nálunk is lesz, ám ezt hivatalosan még nem kommunikálta a cég. Most megmutatjuk, melyek a legkedveltebb termékek az eladási statisztikák alapján, és érdekességeket is olvashat az üzlethálózatról.

Itt a megoldás a londoni lakáshiányra

mzd 2015. augusztus 2., vasárnap 19:16

A budapesti lakás- és bérlakáspiac sem valami rózsás, de a londoniról még ennél is több aggasztót olvasni – például azt, hogy nemhogy eladó, de bérbe vehető lakást vagy házat találni is szinte reménytelen, és ezt szépen tükrözi is, ha egy 2,5 méter széles házat 300 millióért árulnak. Mivel a városban egyre több a lakni akaró, a hely pedig véges, ezért egyetlen irányba terjeszkedhet az, aki új otthont akar: ez pedig a víz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alaphangon 650 ezer egy gördeszkából készült gitár

mzd 2015. augusztus 2., vasárnap 12:22

A 22 éves Nick Pourfard egyszerre művész, zenész és deszkás – nemrég pedig úgy döntött, hogy ezt a három szenvedélyét egy dologban szeretné ötvözni. Így született meg a gördeszkákból újrahasznosított gitár ötlete – a márkának a San Fransiscóban élő srác végül a Prisma Guitars nevet adta. Minden darab 100%-osan kézzel készített és használt vagy törött deszkákból készül – olvasható a ThisIsColossal oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A modernista építészet a homokvárakat se kíméli

mzd 2015. augusztus 1., szombat 17:42

Nem mindennapi hobbija van a New Yorkban élő Calvin Seibertnek: ő ugyanis azzal tölti az idejét, hogymodernista épületeket húz fel homokból. A művelethez mindössze egy festékesvödröt, egy lapátot és nagyjából 600 liter vizet használ el – a hajtás után mutatunk a műveiből, valamint szemelvényeket az ArchDaily vele készített interjújából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért pont egy ősrégi betűtípust használ az összes mém?

etelka 2015. augusztus 1., szombat 12:56

Nehéz elkerülni a vicces - vagy annak gondolt - képes szöveges feliratokat, ha a netre téved az ember, a macskáktól a politikáig mindenre találni vicces reakciót. Arról azonban tuti sosem gondolkodott, hogy miért ugyanolyan mindig a betűtípus a képeken? Ennek ment utána egy nagyon érdekes cikkben a Vox magazin. 

A betűtípus eredeti brosúrája 1965-ből
A betűtípus eredeti brosúrája 1965-ből
Távolról sincs vége, olvasson még »

Keressük 2015 legszebb magyar szőlőbirtokát!

bb 2015. július 31., péntek 16:05

Biztosan emlékeznek még arra tíz magyar szőlőbirtokra, amelyek közül megszavazhatták kedvencüket, majd a szavazatok összesítése után kiderült, hogy az etyeki Öreghegyen található Etyeki Kúria, a Kis Péter által tervezett Bazaltbor-Laposa Pincészet valamint a Gereben-Marián féle egri borterasz nyerte el legjobban az olvasók tetszését. Ezúttal a Bor és Piac néven futó szaklap kérdezte meg közönségét arról, hogy szerintük melyik az ország legszebb szőlőbirtoka 2015-ben. Bár az általunk izgalmasnak ítélt „hipszterzöld” szőlőlé üzem nem került fel a tízes listára, a hajtás után megnézheti a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny tíz döntősét és megszavazhatja kedvencét!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a bárki számára könnyen összeállítható menedéksátor

bb 2015. július 31., péntek 12:11

Fotó: Bálint Ábel

Napjaink egyik legaktuálisabb problémájára keresett egyszerű, kivitelezhető megoldást Bálint Ábel, aki egy bárki számára könnyen összeállítható sátrat fejlesztett ki a közelmúltban. A szerkezetének köszönhetően összecsukható illetve bővíthető, fából és fémből is elkészíthető mobil menedéksátrat maga a tervező mutatta be az épiteszforum.hu oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fulladásveszélyes borostyánláncot hívnak vissza

etelka 2015. július 30., csütörtök 18:20

Veszélyes nyakláncra figyelmeztet az NFH – írja a Hvg.hu. A hatóság tájékoztatása szerint a veszélyes termék a Brendon babaáruház sajátmárkás, 35-36 cm hosszúságú, apró, szabálytalan, lekerekített szemekből álló, vegyes színű borostyán gyermeknyaklánca, összepattintós zárszerkezettel.

Ami miatt visszahívják a terméket, az az, hogy gyöngyök törthenek le a termékről, ha egy gyerek a szájába veszi. Ha pedig letörik, akkor le is nyelheti, ez pedig a légutakba kerülve akár fulladással is járhat. "Figyelembe véve a gyermekek szokásos viselkedését, a termék előrelátható használata során fennáll a fulladásveszély súlyos kockázata" – írja a hatóság a honlapján.

Tehát, ha ilyen nyaklánc lóg a gyereke nyakában, kapja gyorsan le róla, és inkább vigye vissza a boltba. A borostyán a néphit szerint a lánc fájdalomcsillapító, mivel a nyakban viselve illóolajok szabadulnak fel belőle, esetleg elektromágneses hatású. A fogorvos szerint ez egy baromság: a borostyánkőben nincsenek illóolajak, az elektromágnesesség nem fájdalomcsillapító.
 
Ettől még persze valamilyen, a tudomány számára még ismeretlen módon akár használhatna is, persze, egyetlen olyan randomizált, kontrollált vizsgálat sincs, amely a lánc hatásosságát, vagy akár a borostyánkő fájdalomcsillapító hatását igazolná. A boltokban emellett a valódi, évezredek alatt megkeményedett, majd kibányászott borostyánkő helyett gyakran mesterségesen előállított műborostyán-t árulnak, és nagy valószínűséggel nehéz megmondani, hogy igazi vagy mű, ha pedig lenyeli a gyerek, és baja lesz tőle, akkor tökmindegy.
 

Világítson egy pohár sós vízzel!

mzd 2015. július 30., csütörtök 08:41

Eléggé felkapták most a nemes egyszerűséggel SALt Lampnek (sólámpának) hívott kütyüt, ami neve ellenére nem azonos az itthon sólámpaként ismert, belülről egy égővel kivilágított sótömbbel. A mérnökként dolgozó Aisa Mijena munkája nemcsak azért forradalmi, mert biztonságosabb, mint a rendkívül tűzveszélyes olajlámpások, hanem mert csupán egy pohár sós vízre van szükség ahhoz, hogy nyolc órán át világíthassunk vele – olvasható a MyModernMet oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz a vécépapírból szexi dizájntermék

Dívány 2015. július 29., szerda 20:28

Ha valamire, hát a vécépapírra nem szoktunk menő dizájnelemként tekinteni, pláne nem szoktunk egy rakás tekercset jól látható helyre pozicionálni a fürdőszobánkban. Pedig lehet. Egy francia tervezőpáros, Bertrand Jayr és Lyon Béton  egyszerű, betonból készült tartójával felhőkké változtathatjuk a papírtekercseket. Nézze csak: 

A tartók két méretben kapható, a 13 gurigás drágább, ez 115 euróba (kb. 36 ezer forintba) kerül, a kisebb, 8 gurigásért pedig 90 eurót, vagyis 28 ezer forintot kell fizetni. Olcsónak nem olcsó, de cserébe csodaszép. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

800 ezres bírságot fagyizott össze a Nébih a Balatonon

mzd 2015. július 29., szerda 16:45

Amíg mi a fura ízű cidereket kóstolgattuk, addig a Nébih is tesztelt: az iroda helyett ők azonban a Balaton-parti fagyizókat látogatták meg. A hatóság húsz üzletet látogatott meg, a komplex vizsgálat összesítésében pedig a balatonfüredi Bergmann Cukrászda végzett az élen – derül ki a szervezet közleményéből. Élelmiszerbiztonsági szempontból kifejezetten jó a helyzet, azonban a kisebb hiányosságok miatt 9 létesítménnyel – köztük egy fagylalt-alapanyag forgalmazóval – szemben összesen 800 ezer forint bírságot szabtak ki a szakemberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés