LÁJFHEKK

3D-nyomtatással egy csaptelep lehet akár hálós falú is

Menő/Ciki

mzd 2015. június 18., csütörtök 14:44

Az American Standard dizájnstúdió tervezőinek fejéből pattant ki az ötlett, hogy ha már szinte bármit elő lehet 3D nyomtatással állítani, miért ne használják a technológiát sose látott, különleges formájú és felépítésű csaptelepek előállítására? A DXV névre hallgató kollekció darabjai elegánsak és szinte vonzzák a tekintetet – utóbbi egyébként ritkán mondható el csaptelepekről –, de ami igazán különleges bennük, az az, hogy szakítottak is a csőszerű kialakítással - számolt be a kollekcióról a MyModernMet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
800 szavazat 1039 szavazat

Már a vibrátora is lehet minimalista

mzd 2015. június 16., kedd 20:36

A vibrátorokból néha készülnek egészen extrém darabok is, most viszont olyanba futottunk bele a dezeen oldalán, amelyet akár nyugodtan elöl is hagyhat, mert dekorációnak sem utolsó. Az ötlet a cseh tervező, Anna Maresova fejéből pattant ki, aki azokat a nőket célozza meg, akik nem az égbekiáltóan vulgáris dolgokhoz vonzódnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt érdemes macskakaját venni!

etelka 2015. június 16., kedd 12:52

Nemrég megnéztük, hol érdemes kutyaeledelt venni, ha valaki úgy dönt, házikoszt helyett inkább a gyors és kényelmes tápokkal etetné állatát. Most jöjjenek a macskák, akiknek nehéz a kedvére tenni. Pedig a választék legalább olyan széles (ha nem szélesebb!),mint a kutyaeledelek esetében, az ételek pedig néha tényleg olyan ínycsiklandóak, hogy legszívesebben megkóstolnánk. És ki tudja, nem ez lesz-e a vége, hisz a macskák válogatós jószágok, akik képesek arra is, hogy ha megkóstolnak mohón befalnak egy tápot, miután boldogan rendelünk belőle 30 kilót, soha többé nem néznek rá.

shutterstock 133988108

A macskatápok rendelésénél fontos tudni, hogy sterilizált macskáknak a gyártók külön étrendet ajánlanak. Ez viszont kivételesen nem parasztvakítás, hanem abból ered, hogy a nem megfelelő táp illetve a stressz a kandúrok esetében húgykövességet idéz elő, melynek akár műtét is lehet a vége. Ezért szoktak vesekímélő tápot adni a herélt kandúr macskáknak. A másik ok, hogy az ivartalanított macskák könyebben elhíznak, ezért ezen tápok kalóriatartalmát is csökkentették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 bútor, amivel helyet takaríthat meg

ST 2015. június 16., kedd 09:22

Hazánkban a legtöbb lakás alapvetően igencsak kicsi, így akiknek ilyen jutott, örömmel fogadnak minden olyan megoldást, amivel helyet lehet spórolni. Persze a legjobb helyspórolás a rend, de azt fenntartani fárasztó, meg nem is akkora buli, mint egy többfunkciós bútor. Ha viszont új és desiger bútorhoz jut, akkor higgye el, még a rendet is sokkal jobban hajlandó lesz megőrizni!

Ha tehát ön is szeretne olyan darabokat beszerezni, amiket sokféleképpen és helytakarékosan tud használni, akkor most örülni fog: összeszedtünk néhány lehetőséget. Ezek a bútorok rendelhetőek is, határt csak az szab a vásárlásnak, milyen mélyen tud értük a zsebébe nyúlni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kápolna, ami néha nem látszik

mzd 2015. június 15., hétfő 10:35

A Gijs Van Vaerenbergh egy belga építészduó, az egyik látványos projektjük pedig a "Reading Between the Lines" (Sorok között olvasni) nevet kapta. Ez a Brüsszeltől keletre található Borgloonban épített kápolnájukat takarja, amelynek az a különlegessége, hogy nézőponttól függően mindig mást mutat magából, és van olyan látószög, amelynél – bár 100 rétegnyi acéllemezből áll és 30 tonna a súlya –, szinte alig látszik – olvasható a Dose oldalán.

Attól függően, hogy hol állunk, láthatjuk az épületet teljes valójában, de akad olyan helyzet is, ahonnan mintha csak a teteje lebegne a levegőben. Egész évben látogatók tízezrei próbálják megfejteni a titkot, azaz olvasni a sorok között, de az igazság csak annyi, hogy a tervezők azt szerették volna megjeleníteni, hogy épületük a hithez hasonlóan mindig jelen van – akkor is, ha a szem számára csak éppen egy részlete látható.

clk
Fotó: Gijs Van Vaerenbergh

A kápolnát egyébként akár egy hétvége alatt is meglátogathatja: Brüsszelbe a repülőjegy oda-vissza 10-15 ezer forint, onnan pedig már csak egy órányi útra van. Ha menne, itt találtunk önnek egy hasznos térképet, arra azonban felhívják a figyelmet, hogy az épület mezőgazdasági területen van és legyen kedves ne zavarja a munkásokat. Még több képért kattintson ide vagy a fenti képünkre!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Minimum 40 ezrébe kerül évente csak az, hogy menstruál

mzd 2015. június 14., vasárnap 19:39

Sok nő felesleges nyűgként, teherként éli meg a menstruációt, mások viszont örülnek neki és a nőiességük részeként fogják fel. Függetlenül attól, ki melyik oldalhoz tartozik, van valami, ami mindkettejük számára azonos: a menzesz bizony pénzbe kerül – és nem is kevésbe. A Huffington Poston futottunk bele egy érdekes cikkbe, ami azt számolta ki, mennyibe kerül a nőknek az, hogy 38 éven át havonta megjön nekik. Mivel ott amerikai termékekkel és árakkal számoltak, inkább adaptáltuk az egészet a magyar verzióra. Az eredeti cikkel szemben mi nem egy egész életre számoltuk ki a költségeket (az infláció miatt nincs is értelme ilyen hosszú távra becsülni), csak egyetlen évre, és az egyszerűség kedvéért átlagos havi ciklust feltételeztünk, ötnapos vérzéssel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti másfél millióért lakhat istállóból lett loftlakásban

mzd 2015. június 13., szombat 15:30

Egy egyenlő szárú háromszög alaprajzú, kiadó loftlakást hirdető galériába futottunk bele az egyik képügynökség oldalán – rövid nyomozás után pedig kiderült, hogy London Fitzrovia negyedében található, és egy nappaliból, egy konyhából, egy hálóból, illetve egy fürdőből áll. Utóbbi kettő a magasföldszinten kapott helyet. A leendő tulajdonost nemcsak a minőségi berendezés kényezteti el, de az is, hogy a zuhany hőmérsékletét a telefonja segítségével állíthatja be.

Igaz, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha szeretné kibérelni az átépítés előtt istállóként funkcionáló loftot akár csak egy hétre is – ez ugyanis 850 fontba, azaz 350 ezer forintba kerül. Hetente. A fenti képre kattintva galéria nyílik, ahol megnézheti, hogyan is fest a luxuslakás!

Kánikulában ne rohanjon agyatlanul klímát venni!

etelka 2015. június 13., szombat 12:40

Split, digit, parapet  - egy csomó légkondícionáló típus létezik, de vajon melyik a legjobb? Mit tud a legdrágább? Miért érdemes vagy nem érdemes légkondit vásárolni? És tényleg betegek leszünk tőle? Kánikulai kisokos klímavásárláson gondolkodóknak.

A split klíma kifejezést nagyon sokan használják, de kevesebben vannak, akik tudják, mit jelent. A split  kifejezés az osztottat takarja, és arra utal, hogy a klíma két részből áll: egy kültéri és egy beltéri egységre osztható, a két egységet pedig csövekkel kötik össze. Előnye, hogy halk, mivel a zaj kívülre kerül, ráadásul a keletkező hő is kint csapódik le. Szinte bárhová felszerelhetőek, és sokféle dizájnnal kaphatóak. A split klímán belül van mono és multi megkülönböztetés is, értelemszerűen a mono kisebb hűtési kapacítással rendelkezik. A multi klíma esetén egy kültéri egységhez több beltéri kapcsolódik, de maximum 4-5 darab, ezeket pedig egymástól függetlenül lehet kezelni. A klímákat el lehet rejteni az állmenyezetbe is akár, de fel lehet szerelni a plafonra vagy az oldalfalra, vagy akár a fal mellett is állhat - ez a parapetes változat. Split klímát már kap 50000 forintért is, az árak nagyságrendileg innen indulnak. Érdemes megnézni, hogy milyen energiabesorolásba tartozik a készülék, illetve, hogy mennyibe kerül hozzá az alkatrész, és azt is, mekkora helységet tud hűteni. 

shutterstock 270470318

Ha még nem lenne elég, léteznek inverteres split klímák is. Ezek kevesebb energiát használnak (akár 35-40 százalékkal!) a fokozatmentes teljesítményszabályozó miatt, mely mindig úgy szabályozza a hűtést, hogy a megfelelő hőfokot érje el. A klasszikus klíma pedig hűt, majd kikapcsol, aztán pedig ismét hűt, amellyel több energiát használ fel - írja a klímaszereléssel is foglalkozó Aerociklon Kft. az oldalán. Ezen típusú klímák ára 130.000 forintnál kezdődik, és határ a csillagos ég.

Az ablak klímák nevükhöz méltóan általában az ablakokban helyezkednek el. Jó példa volt erre a nemrég lebontott volt Ipari Minisztérium épülete, ahonnan a légkondikból csöpögő víz pottyant a fejünkre, ha nem figyeltünk. Hátránya a nagyobb zaj, a kisebb hatékonyság, és hogy a beépítés kissé bonyolult, de persze nem megoldhatatlan. Az ablakklímák ára 70-80000 forintnál kezdődik.

shutterstock 48701977

A mobil klímák olyanok mint R2D2 csak nem rohangálnak csipogva ide-oda. A vásárlás után azonnal beüzemelhetőek, a klímához csak áram kell. A géphez csatlakozó flexibilis csövet ki kell vezetni a szabadba, ezen keresztül távozik a kondenzációs hő; keletkező vizet pedig egy kis tartályban fogjuk fel, amit időnként ki kell önteni. Értelemszerűen a hatásfoka ennek a legkisebb, viszont az ára alacsonyabb, mint a többi klímának. A mobilklímák 70.000 forinttól kaphatóak. 

shutterstock 224809225

Karbantartás, szerelés

A klíma, mint minden gép, időnként karbantartásra szorul. Akárcsak a kocsinál, itt is kell tisztítani, a gázt esetleg feltölteni, és ellenőrizni, hogy minden jól működjön. Erre azért van szükség, mert a sötét, nedves környezetben pillanatok alatt minden tele lesz bacikkal és gombákkal, és lecsaphat ránk a légiósbetegségnek is nevezett legionella, mely A tipusú tüdőgyulladást okozhat. A cégek általában 10-15000 forintért végzik el ezt a munkát, és évente legalább kétszer javasolják egy nagy teljesítményű klíma esetén. A beszerelés sem olcsó mulatság, 30000 forint körül érdemes vele kalkulálni. Ami lényeges: a legtöbb gyártó is csak szakszerű beépítés esetén ad garanciát, ami egyes esetekben ráadásul csak 2-3 év. Érdemes tehát azt is megnézni, hogy a választott készülékre milyen feltételekkel és hány év a garanciát vállal a gyártó.

Felragyog a palack, ha innia kell

mzd 2015. június 12., péntek 14:23

Egyébként is állandó téma, de a melegebb hónapokban különösen fontos, hogy tudatosítsuk, mennyire fontos az ivás. Az, hogy mindezek ellenére is kevés folyadékot viszünk be, általában nem a lustaságon múlik, sokkal inkább azon, hogy annyira belefeledkezünk a tennivalókba, hogy csak nap végén vesszük észre, hogy még csak a második pohárnál tartunk. Jó hír tehát az okosketyerék rajongóinak, hogy HidrateMe néven olyan palack kerülhet a piacra, amely elkezd világítani, ha eljön a következő ivás ideje - írja a fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vadásztrófeát nem, cigarettát és benzint viszont behozhat külföldről

Edicsek 2015. június 12., péntek 14:19

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal összeállított a nyár közeledtével egy kisokost arról, hogy mire figyeljen, mikor az EU-ba vagy az EU-n kívülre utazik nyaralni és főleg, mikor hazafelé pakolná be a szuveníreket. Elöljáróban annyit: ne vigyen magával sok készpénzt meg kötvényt, egyrészt mert be kell jelenteni, másrészt mert úgysem tud hozni mindenkinek egy karton cigarettát, védett növényt, esetleg vadásztrófeát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Padlószőnyeg vagy laminált padló?

ST 2015. június 12., péntek 12:45

A lakás belső tereinek kialakításánál nem csak a bútorok megfelelő összeválogatása, a csillárok és más lápmák összhangja, a falak színeinek megválasztása a lényeg. Nem szabad megfeledkezni a padlóról sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak a fél literes sör megy ám össze!

Edicsek 2015. június 12., péntek 08:47

A hétvégén már szomorkodtunk egy sort azon, hogy már a fél literes dobozos sörökben sem lehet bízni, hiszen évek óta tudjuk, hogyan emelnek árat a cégek olyankor, amikor nem szeretnének árat emelni. A trükk lényege, hogy az ár nem nő, viszont a mennyiség csökken: így kellett megbarátkoznunk a 19 szálas cigivel, a 90 darabos "százas" papírzsebkendővel, vagy a 90 dekás "kilós" liszttel. És jobb, ha megszokja azt is, hogy a fél liter már csak négy deci, mert ahogy körbenéztünk, kiderült: nem csak a Gösser alkalmazza ezt a taktikát, hanem mások is. Összegyűjtöttük, milyen italokat kerüljön el, ha nem akar otthon bosszankodni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Venni vagy csináltatni, az itt a kérdés

ST 2015. június 11., csütörtök 13:25

A lakás berendezésénél az ember általában átnézi a bútorboltok kínálatait, ám sok esetben ez kevésnek bizonyul. Hiszen nem biztos, hogy ráakad épp arra a darabra, amire vágyik, és az is előfordulhat, hogy olyan elképzelései vannak, amiket az áruházak nem képesek kielégíteni. És ilyenkor kezdünk el keresgélni egy jó asztalost.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igyon sört, azzal legalább nincs baj!

etelka 2015. június 11., csütörtök 13:09

Ebben a melegben rengeteg sör fogy, ami persze senkit nem lep meg. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság volt olyan kedves, hogy megvizsgáltatta az Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriummal, hogy mi van a sörben. 

A jó hír, hogy minden sör rendben volt, legalábbis abból a szempontból, hogy az volt a palackban, mint ami rá volt írva. A 40-féle sör közül valamennyi megfelelt a követelményeknek. Az alkoholfokot is vizsgálták, de szerencsére ezzel sem volt baj. Nem árt tudni, hogy a sörök alkoholtartalma eltér, az alábbiakban látható, milyen határok közt mozognak az értékek. A sörös cégek korrektségét jelzi, hogy csak azokra a nedükre került minőségi jelző (ha a termék úgynevezett extrakttartalma, vagyis az az erjedés előtti szárazanyagtartalma legalább 11%, akkor nevezhető egy sör minőséginek) melyek tényleg azok voltak. 

Sör típusa Alkoholtartalom
Alkoholmentes sör legfeljebb 0,50% (V/V)
Alkoholszegény sör 0,51 – 1,50% (V/V)
Kis alkoholtartalmú sör 1,51 – 2,80% (V/V)
Sör 2,81 – 8,0% (V/V)
Nagy alkoholtartalmú sör 8% (V/V) fölött

Ha ez nem győzte volna meg, itt van 10 érv a sörivás mellett, mi is kóstoltunk néhány kézműves sört,  mert azok legalább nem csökkentették az dobozok méretét, mint a Gösser.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A kulcs, amivel sört és csomagot is nyithat

Menő/Ciki

mzd 2015. június 11., csütörtök 11:50

Azt már megírtuk, hogy nyugodtan búcsút inthet a formátlan kulcscsomóknak, most viszont van egy másik jó hírünk is: akkor sem kell kitömött zsebbel mászkálnia, ha a lakás- és autókulcs mellett még egy bicskát és egy sörnyitót is hordozna magával. Ezt pedig a Los Angeles-i Andrew Capener és Asher Seevinck párosának köszönheti, akik ezt a két funkciót egyetlen tárgyba "gyúrták össze" – tudtuk meg a Coolhuntingtól. Bár a kütyü még csak ötlet fázisban van, a Kickstarteren már most összegyűlt rá a pénz.

Az eszköz az Everyman márka alatt látja majd meg a napvilágot és a Porter nevet kapta. A vékony, kulcsra emlékeztető formája miatt bármelyik csomónkhoz passzol, a projekthez készített videón pedig látszik, hogy milyen könnyedén használható akár csomag vagy sörösüveg nyitásához is. A tervezők egyébként eredetileg 7 500 dollárt (2,1 millió forintot) szerettek volna összekalapozni, ezt viszont már bőven átlépték (most tartanak 5,6 milliónál) és még van is hátra jó pár nap.

Ha önnek is megtetszett az ötlet, nyomjon egy MENŐ gombot itt lent, és ha annyira, hogy szeretne is magának egyet, akkor ide kattintva adakozhat, illetve 15 dollárért (4 200 forintért) előrendelhet (vagy vehet egyet akár már júliusban, ha lezárult a projekt). De vigyázzon, nehogy a nagy sörözés után ezzel akarja kinyitni a lakást! Ha viszont nem látja a nagy wasistdas-t a dologban és inkább megoldja ezeket a dolgokat a svájci bicskájával vagy kézzel, akkor bökjön a CIKI-re!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
693 szavazat 971 szavazat

Erre a cikkre ne kattintson evés előtt!

Dívány 2015. június 11., csütörtök 11:50

A magyar élelmiszerhigiénia rovatunkba ma egy bájos közleményt kaptunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságától (KÜI). A hivatal egy időben több helyszínen tartott ellenőrzést Békés és Pest megyében az elmúlt héten. A szakemberek egymással kereskedelmi kapcsolatban álló kistermelői vágóhidat és egy állattartó telepet vizsgáltak. Az akció során 6 tonna vágottbaromfi-terméket foglaltak le, a telep működését pedig – többek között kirívóan súlyos higiéniai problémák miatt – azonnali hatállyal felfüggesztették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rotterdami Mekitől leesik az álla

mzd 2015. június 10., szerda 13:55

Aranyozott homlokzata és óriási csigalépcsője van az egyik rotterdami McDonald's étteremnek, amit a Mei Architects álmodott újra - írja a Dezeen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Év végén kidobhatja a kézipoggyászát

mzd 2015. június 10., szerda 13:52

Ha utazott már repülővel, akkor biztos ismerős az a jelenség, amikor felszállás után mindenki tömködi be a kézipoggyászát az ülések feletti helyre. Valamilyen érthetetlen okból idegesíti az embereket az, ha helyhiány miatt egy méteres körzetükön kívülre kell pakolniuk a táskájukat, a legrosszabbul azonban mégsem ők járnak, hanem azok, akiknek be sem fér a csomagjuk a tárolóba és az ülés alá kell tenniük. Emiatt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (International Air Transport Association, IATA) egy friss ajánlásában csökkentené a kézipoggyászok megengedett méreteit – olvasható a Mashable oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiszámoltuk, hol érdemes elintézni a nagybevásárlást

Becca 2015. június 10., szerda 09:45

Sokan egy helyen végzik a hétvégi/havi bevásárlást – főleg, amióta vasárnap már nincsenek nyitva a üzletek –, ugyanis sokkal idegtépőbb péntek este vagy szombaton óriási tömegben boltról boltra járni csak azért, hogy az ember kifogja a legjobb akciókat, vagy hogy a legjobb árú terméket vihesse haza. Éppen ezért, hogy könnyítsünk kicsit ezen a ránk kényszerített helyzeten, elmentünk az Aldiba, Auchanba, Lidlbe, Penny Marketbe, Sparba és a Tescóba és összeállítottunk egy virtuális kosarat. Ennek a lényege az volt, hogy egy általunk kitalált „nagybevásárlás”-listát készítettünk, és minden boltban ugyanazokat a termékeket tettük a kosarunkba, majd a vásárlás végén összeadtuk, hogy mennyit költöttünk, és hogy mennyi lenne az összérték akkor, ha a fajlagos árat vesszük figyelembe. Ez azért fontos, mert egy négytagú család havonta biztosan elfogyaszt ezekből a termékekből 1-1 kilót/litert, tehát nem árt tisztában lenni azzal, hogy hol érdemes leginkább elkölteni a pénzt ezekre a termékekre (jó, az lehet, hogy önöknél a felvágottakból nem fogy el ennyi, de kérjük, vegye figyelembe, hogy ez csak egy szemléltető táblázat: ha kiválasztja, hogy önöknél melyik húskészítmény fogy, a többit pedig levonja a fajlagos árakból, máris reális képet kap). Szóval hajrá!

Íme a bevásárlólistánk: 

 • zacskós, szeletelt kenyér 
 • vaj
 • sajtkrém
 • UHT tej, 2,8%
 • vákuumos párizsi
 • vákuumos sonka
 • vákuumos kolbász
 • legegyszerűbb szeletelt, vákuumos sajt (trappista)
 • instant kávépor
 • kristálycukor
 • narancslé 100%
 • kóla
 • víz 1,5 l

A körképen saját márkás termékeket szemléztünk. Amelyik üzletben nem volt valamelyik áruból saját márkás, ott az adott termékből, a legolcsóbbat* kerestük meg. Sokáig tanakodtunk azon is, hogy sertés- vagy baromfifelvágottakat mustrázzunk-e, végül abban maradtunk, hogy amelyik portéka olcsóbb, az kerül be a táblázatba. Így fordulhatott az elő, hogy egyik üzletben a sertéspárizsi, míg másikban baromfipárizsi szerepel a listánkon (és persze ugyanez a helyzet a sonkával is). Minden táblázatban vastagítással szedtük, hogy éppen a sertésből vagy a baromfiból készült termék az olcsóbb, és ezért annak az árát mutatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyire jól néz ki a magyar cég 3D falburkolata

bb 2015. június 9., kedd 16:57

Különleges tervezésű és gyártású falburkolatokra hívta fel a figyelmet a design termékekre specializálódott oldalak egyik mérvadó portálja, a Design Milk, akiknek hozzánk hasonlóan tetszettek a Moko 3D technológiával előállított termékei. A különleges burkolatok akár egy méretes, faltól-falig tartó szoborként is megállnák a helyüket, és amiért büszkék lehetünk rájuk: mert mindezt egy magyar cég csinálja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két magyar is továbbjutott a nemzetközi designversenyen

Edicsek 2015. június 9., kedd 16:23

Két hazai diák is is továbbjutott az elődöntőbe az Electrolux Design Lab versenyen. A legjobb 35 között végzett Lakatos Botond és a nálunk ösztöndíjjal tanuló Tobias Tsamisis.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nahát, az autószervizekben és kereskedésekben is átverhetik

Edicsek 2015. június 9., kedd 11:53

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság autókereskedéseket, autószerelőket és autósboltokat vizsgált országos összehangolt akció keretében. Az eredmény nem túl fényes: minden második helyen találtak szabálytalanságot és minden tizenkettedik alkatrésszel volt valamilyen probléma, derült ki az NFH közleményéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hozza be a naplementét irodájába!

Dívány 2015. június 9., kedd 11:51

Vannak dolgok, amik nem (vagy csak nagyon keveset) változtak az elmúlt kábé száz évben, ilyen például az asztali olvasólámpa is. A Fade Studio úgy véli, hogy mindez nem véletlen, ezért aztán egy, formailag a régire emlékeztető, mégis alapjaiban másfajta íróasztali világító egységgel rukkoltak elő. A The Fade Task Light fényes fémes színű, nincsenek mozgó alkatrészei, 120 fokban hajlítható, és szinte minden természetes fényerősséget képes megjeleníteni, legyen szó a felhős nappali égbolt- vagy akár a naplemente színeiről, írja a fastcodesign.com.  

A The Fade Task Light mögött Bret Recor és Seth Murray tervezők állnak, akiknek akkor fogalmazódott meg az ötlet a fejükben, amikor stúdiót váltottak, és elveszítették a természetes napfényt, ami korábbi munkahelyük természetes velejárója volt. 

slider-family@2x
Fotó: fadestudio.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szemeteskuka inspirálta a világ legmagasabb lakótornyát

Menő/Ciki

bb 2015. június 8., hétfő 17:25

New York legújabb lakótornya
New York legújabb lakótornya
Fotó: Wikipedia

Lassan végleg befejeződnek New York legmagasabb lakótornyának, a Park Avenue 432-nek a munkálatai, ami nem csak a nagyváros, hanem a világ egyik legmagasabb lakóháza is lesz egyben. A város egyik legértékesebb fejlesztési területén elhelyezkedő ingatlan magassága ugyanis 425.5 méter, ami már jóval meghaladja a One World Trade Center és az Empire State Building magasságát. – írja a curbed.com, amelynek szerkesztője egy különös hasonlóságra hívta fel a figyelmet a Rafael Viñoly által tervezett és oly sokat kritizált kocka dizájnnal kapcsolatban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
530 szavazat 585 szavazat

Kávézaccból bögre? Miért ne!

mzd 2015. június 8., hétfő 13:41

A környezettudatos dizájn egyre nagyobb teret nyer: nemrég megmutattuk, hogyan lesz kávéspohárból fa, most pedig egy olyan bögrére bukkantunk a Fast Company oldalán, amelyet kávézaccból készítenek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 ... 124

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés