LÁJFHEKK

A fekete is jó választás lehet a lakásba!

ST 2015. augusztus 22., szombat 14:52

A lakberendezésnél az egyik leggyakrabban használt szín a fehér, hiszen kitágítja a teret és tiszta, szellős benyomást kelt. Ezzel szemben az egyik legritkábban alkalmazott szín a fekete, főleg, ha nagy felületekről van szó. Lakásfestéskor szinte fel sem merül például egy fekete fal ötlete, pedig hihetetlenül elegáns és szép megoldás lehet – persze ehhez profi módon kell alkalmazni. Ha kipróbálná, először inkább bútorokkal vagy kiegészítőkkel kezdjen hozzá, adunk pár tippet is, hogyan!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így bányásszák a carrarai márványt

aa 2015. augusztus 22., szombat 09:19

A márványfejtés lenyűgözőbb látvány, mint azt elsőre gondolta volna. Legalábbis az 1972-ben született olasz rendező, Yuri Ancarani szerint egészen biztosan, aki csaknem egy évig forgatott az Olaszország északnyugati részén található Carrara régióban. A ravennai születésű, de Milánóban élő rendezőt ugyanis teljesen magával ragadta az Alpok és a bányát körülölelő túlvilági táj látványa – írja a Nowness.com az „Il Capo” azaz a Főnök című alkotásról, melyben a rendezőnek egyedülálló módon sikerült megörökítenie azt a drámai pillanatot, ahogy a monumentális, fehér márványtömb elválik a hegyoldaltól és világrengető robajjal földet ér. A kortárs filmes egyébként is előszeretettel keres fel és örökít meg olyan területeket, amelyek nincsenek annyira szem előtt a mindennapi életünkben.

Fotó: pinterest.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Női hotelt terveznek a magyarok Dubajban

etelka 2015. augusztus 21., péntek 15:57

Női hotelt terveznek magyarok Dubajban - számolt be róla a Design.hu. Az egyelőre csak látványterveken létező szálloda koncepciója szerint nőknek készül, és kizárólag nők fognak benne dolgozni. Ez azért lesz jó a vendégeknek, mert a hotelen belül így nem kell majd csadort vagy abaját viselniük, ahogy egyébként kötelező lenne, ha férfiak is lennének a szállodában. Ez a vallási előírások miatt kötelező az országban nők számára nyilvános helyen, de épp ezért is léteznek például a kifejezetten nőket szállító, női sofőrök által vezetett női taxik is. A látványterveken jól látszik, hogy a külső homlokzaton egy stilizált női fej látható, aki félig leengedi a csadorját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De igen, a beton elképesztően látványos és szép is tud lenni!

bb 2015. augusztus 21., péntek 09:52

A sikeres ismeretterjesztő könyvsorozatairól ismert Taschen egy új, két kötetes formában dobta piacra legújabb kiadását, melyben a száz legjobban sikerült és legismertebb kortárs beton épületet mutatják be az olvasóknak. A 60 dollárért (kb.16.980 forint) megrendelhető olvasmány válogatásán felbuzdulva mi is összegyűjtöttünk néhány olyan példát, melyek remekül bizonyítják, ajellegtelen parkolóhelyeken és toronyházakon túl micsoda bravúrokat lehet végrehajtani ezzel a sokoldalú anyaggal. Kattintson az óriásgalériára és nézze meg, hogy a 20. illetve 21. században mit hoztak ki a betonból az olyan sztárépítészek, mint Oscar Niemeyer, Santiago Calavatra vagy David Chipperfield!

A tapast nem csak enni lehet, nézni is

Becca 2015. augusztus 20., csütörtök 18:01

Hetek óta keringett már a Facebookon, hogy hamarosan megnyit az Iparművészeti Múzeumban a TAPAS elnevezésű kiállítás, ami nagyon beindított minket. Kíváncsiak voltunk, hogy mik azok a gasztronómiai dizájnok, melyeket a konyha, az asztal és az étel inspirál. Úgyhogy amikor végre megnyílt, a múlt heti rekkenő hőségben rá is szántuk magunkat a tárlatra. Jó hír: kellemesen hűvös van a múzeumban; még jobb hír: nem ez a legjobb az egész kiállításban; még ennél is jobb hír: rossz hír nincs.  

A tapas a spanyol gasztronómiában a változatos, különféle előételként vagy italok kísérőjeként fogyasztott ételféleségeket, falatkákat jelöli, a Tapas című kiállítás pedig szintén változatos és sokszínű módon felöleli konyhai formatervezés minden ágát, melyekben egyvalami közös: kizárólag Spanyolországban tervezett vagy gyártott termékeket mutat be. A kiállított darabok között vannak spanyol dizájnerek által külföldön előállított termékek, de láthatjuk külföldi tervezők Spanyolországban gyártott darabjait is. Többek között látni a jellegzetes spanyol borostömlőt, a füles korsót és a butykost is, amelyből persze vannak fiatal tervezők által újragondolt változatok is, mint például a  Jordi Herrera chef által tervezett Fakircook vagy Andreu Carulla szellemes „élő” edénye.

A kiállítást három címszó köré csoportosították: Konyha, Asztal és Étel a három terem neve, és igen, ebben a sorrendben tárul a nagyközönség elé a múzeumban is. Az első szobában elképesztően látványos az installáció, nagyon jól tálalják a látnivalókat és nagyon jók a fényeffektek is. A szoba végében kicsit megtorpantunk azért, mert nem értettük, hogyan kerülhet egy szimpla Braun citrusprés a felhozatalba, aztán persze kiderült, hogy bármennyire is német a márka, ez a termék bizony spanyol kooperációban született. Az már nyilván nem okoz senkinek túl nagy meglepetést, hogy a Chupa Chups nyalóka dizájnját Salvador Dalí tervezte, így természetesen helyet kapott ez is a kiállításon. Egyébként rengeteg olyan termék szúrt még szemet a felhozatalban, amin elsőre meglepődtünk, mit keresnek itt, de nézze meg őket inkább saját szemével a képgalériában!

Konyha, asztal, étel

A tervező és építész Juli Capella kurátor koncepciója szerint a „Tapas” három kiállítási egységben mutatja meg gasztronómiai dizájnból: konyha - azaz az előkészítés és a hozzátartozó eszközök helye; asztal – azaz az élelmiszerek kóstolására szolgáló tárgyak; és az étel - vagyis az élelmiszerek saját dizájnja.

Tapas

A tapas a spanyol konyha jellegzetességeként (a kisebb adagokban felszolgált) előételek különböző kínálata. Sok helyen Spanyolországban kisebb és nagyobb mennyiségben szolgálják fel a tapast, például lehet választani, hogy 5, vagy esetleg 10 fajta étel kerüljön-e a kis tányérokba. Persze, sok helyen össze is lehet válogatni, hogy mi legyen az asztalon és sokszor nem előételként, hanem főételnek kérik az éhes vendégek.

Érdekesség: a tapa (falatka) eredetét számos legenda és hagyomány is övezi. Ezek egyike szerint, régen, amikor bort rendeltek, a poharat egy szelet kenyérrel vagy felvágottal takarták le, megelőzendő, hogy a por vagy a muslicák bekerülhessenek az italba. A pohár befedése a spanyol tapar igéből származik, mely a mai tapas szóra utal.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem fogja tudni abbahagyni ennek az órának a bámulását

mzd 2015. augusztus 20., csütörtök 12:51

Mintha életre keltek volna, úgy mozognak Zelf Koelman Ferrolic nevű alkotásában a tintafoltok. Amik persze nem tintafoltok, hanem a NASA által kifejlesztett mágnesezhető folyadék, a ferrofluid. Az órára a TheVerge oldalán bukkantunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tippek, hogy tuti jól tartsa a broméliáját!

ST 2015. augusztus 19., szerda 17:37

Ha ön is vett már broméliát az üzletben, és végighallgatta az eladó utasításait, hogy hogyan gondozza azt, akkor joggal hiheti, hogy ismeri ezt a különleges növényfajt. Pedig ez messze nincs így, hiszen a broméliák több, mint 160 faja teljesen eltérő igényekkel is rendelkezhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül a világ legnépszerűbb műanyag széke

aa 2015. augusztus 18., kedd 12:35

Eames székek Herman Miller gyártásában
Eames székek Herman Miller gyártásában
Fotó: Herman Miller

Ki ne ismerné a világ egyik legnépszerűbb székformáját, a Charles és Ray Eames által tervezett „Shell széket” , aminek története egészen a negyvenes évekig nyúlik vissza és amiből a klasszikus és kortárs dizájn bútorokat terveztető és gyártó Herman Miller a mai napig a legtöbbet eladását produkálja? „Egy tervezőnek olyan átgondoltnak kell lennie, mint egy jó házigazdának, akinek tisztában kell lennie a vendégek igényeivel” – vallotta Charles Eames, aki már azelőtt kísérletezett rétegelt lemezekkel, új technológiákkal és formázható anyagokkal, mielőtt elvette volna későbbi állandó alkotótársát, Ray Eamest (Bernice Alexandra „Ray”). Tehát az 1950-es években piacra dobott szék megtervezése valójában több mint tíz évvel azelőtt kezdődött, hogy valójában debütált volna a nagyközönség előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ma már ne aludjon az ikeás éjjeli világítás mellett

Edicsek 2015. augusztus 18., kedd 11:49

Az Ikea visszahívta a Pattrull éjjeli világítást, mert áramütést okozhat. A cég arra kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne használják és vigyék vissza bármelyik Ikea áruházba, ahol nyugta nélkül is visszatérítik a teljes vételárat.

Fotó: Ikea
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudjuk, mit fog olvasni a vécén!

etelka 2015. augusztus 18., kedd 08:25

450 ezer példányban jelent meg az új IKEA katalógus, amit elsősorban az áruházakban lehet beszerezi, a szerencsésebbek pedig a postaládájukba kapják, hogy aztán boldogan tehessék az x-eket és post-iteket, a megvásárolni kívánt termékek mellé (vagy a falhoz csaphatják a cukibbnál cukibb álomcsaládokat nézve). A katalógus újdonsága, hogy a hozzá letöltött applikáció segítségével körbe lehet járni a szobákat és kipróbálni, hogy milyen lenne a saját lakásunkban egy adott bútor. Ezzel jól el lehet játszani, mi rendesen kipofoztuk a szerkesztőséget. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sok szekrény egy helyen: a gardróbszoba

ST 2015. augusztus 17., hétfő 11:30

Sokan álmodoznak arról, hogy ha egyszer lesz annyi helyük, akkor kialakítanak egy gardróbot. Amikor aztán végül valóban adódik a lehetőség, akkor mégis visszakoznak, mert már úgy megszokták a szekrényeket, és hát olyan szépek is. Jó, első hallásra egy külön szoba a ruháknak tényleg luxusnak hangzik, de ha egy kicsit jobban utánagondol, akkor bizony rengeteg helyet lehet vele megtakarítani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a dinnyéket is hamisítják

mzd 2015. augusztus 17., hétfő 10:53

A nagy hőség sem vette el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkakedvét, és míg ön a Szigeten táncolt vagy strandolt, addig ők egy ellenőrzés során átcímkézés közben értek tetten egy vállalkozót. A Nagykálló környéki felvásárlótelepen az ellenőrök érkezésekor mintegy 21 tonna román származású dinnyét csomagoltak át egy áruházlánc piros-fehér-zöld trikolórral ellátott kartonjaiba. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal zöldség-gyümölcs ellenőrei a tételt azonnali hatállyal zárolták és megtiltották a forgalomba hozatalát – olvasható a Nébih oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hol ágy állott, most kanapé

moana 2015. augusztus 16., vasárnap 17:30

A sűrűn lakott városokban bizony minden négyzetcentiméter számít, de a helytakarékosság és a tetszetős berendezés szinte kizárják egymást. Simon Woodroffe tervező YO! Home projektje viszont pont ennek az ellenkezőjét szeretné bizonyítani, vagyis, hogy a luxust nem kell feláldozni a praktikum oltárán.

Woodroffe és csapata többek között azzal spórol helyet, hogy az étkezőasztalt bele lehet süllyeszteni a padlóba, a konyha nem egy külön helyiség, hanem csak egy fal, amit könnyű eltüntetni, a nappaliból pedig azonnal hálószoba lesz, ha az óriási ülőgarnitúrára leeresztjük a plafonról a dizájnos álmennyezetnek álcázott franciaágyat. Az utóbbi átalakulás természetesen kis motorok segítségével történik, de akkor is le tud feküdni aludni, ha este hirtelen áramszünet volna, ugyanis a szerkezet kézi erővel is könnyedén működtethető - írja mymodernmet.com.

A tervező egyébként már a második prototípusnál tart, és a lakás méretét sikerült 40 négyzetméterre lecsökkenteni. Egy éppen készülő manchesteri házban pedig élesben is kipróbálják, hogy mennyire életképes a projekt. 

Szárazságtűrő növények a kertbe, balkonra

ST 2015. augusztus 16., vasárnap 12:03

A hőség mellett valami más is kikészíti a növényeket a nyári időszakban, ez pedig nem meglepő módon a szárazság. És míg mi bármikor ihatunk vagy fürödhetünk egyet, a növényekről ez nem mondható el. Hiszen hiába szeretné megöntözni őket, amikor látja, hogy kókadoznak, akár többet is árthat vele, mint amennyit használ: a tűző napon öntözött növény levelei ugyanis megéghetnek, amitől tönkremehet, így csak nagyon óvatosan szabad bánni vele.

Ezért remélhetőleg már minden terasz- és kerttulajdonosnak alapszabály, hogy locsolni csak kora reggel és késő este szabad – már ha nem felejti el. Akikkel ez gyakran megesik, azoknak itt egy egyszerű megoldás: ültessen szárazságtűrő növényeket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kellemesnek szánt betontömb az erdő közepén

ST 2015. augusztus 15., szombat 14:03

Egy erőműtől senki sem várja el, hogy szép és esztétikus legyen. Persze azért nem árt, ha nem folyik ki a szeme az embernek, ha ránéz, de a gótikus csúcsívek vagy a organikus formák általában nem jellemzői az ipari épületeknek - kivéve persze, ha Hundertwasser arra járt. Az osztrák TIWAG erőmű látogató- és irányítóközpontja nem ilyen. Egyáltalán nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hordana anyatejet ékszerként?

Menő/Ciki

Edicsek 2015. augusztus 14., péntek 16:11

Annyi mindent raknak el az anyukák a gyerek születése után emlékbe a hajtincstől a kiscipőig, de valószínűleg sokan nem hallottak még arról, hogy akár ékszert is lehet készíttetni a szoptatós időszak emlékére - akár anyatejből is. A szettekhez kis gyöngyöt vagy figurát formáznak a speciális elárással megszilárdított anyatejből, amit aztán lehet hordani nyakláncon, vagy éppen gyűrűben, fülbevalón, esetleg mandzsettagombon. Ööö.

Távolról sincs vége, olvasson még »
695 szavazat 793 szavazat

Penészes kenyér, macska és házi kolbász a budapesti pékségben

Sákovics Diana 2015. augusztus 14., péntek 12:02

Kosz, pókháló, rendetlenség, házi kolbászok, kisütött zsír, lejárt fűszerek, penészes kenyerek. Na, mi az? Nem, nem a nagypapa rég elfeledett éléskamrája, de nem is egy horrorfilm forgatási helyszíne. Egy működö budapesti pékség,a Négy Szabó Pék Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. beltere. Oké, már nem működik, mert NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága felfüggesztette a működését “nyomonkövethetőségi és súlyos higiéniai problémák miatt”. Pedig a fotók alapján a pékségbe szabadon bejáró cicák tök cukik voltak, nem értjük, hogyan lehetett ilyen kőszívű a hatóság. 

A NÉBIH egyébként az új kenyér ünnepének tiszteletére tartott ellenőrzést több pékségben, és ezen a kellemes budapesti helyen (kár, hogy soha nem írják meg, melyik volt az :( ) például 1800 kg terméket kellett megsemmisíteni azok ismeretlen eredete miatt. Az üzemben ugyanis nem volt nyomonkövetési rendszer. De legalább egér sem, azt nyilván megette a macsaka. A cég ellen egyébként eljárás indult , az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

A legegyszerűbb használati tárgyakat is lehet egyszerűsíteni

bb 2015. augusztus 14., péntek 09:20

A Weurbanist.com nemrég készített egy szemléletes gyűjtést azokról a használati eszközökről és szerszámokról, melyeket bár évtizedek (vagy akár évszázadok!) óta használunk, mégis ritkán esnek át némi funkcionális átalakításon. Ez nagyrészt nem véletlen, ennyi idő alatt a legtöbb tárgy formája letisztul és praktikusabbá válik - a galériában azokat a kivételeket ismerheti meg, melyekre mégis ráfért egy újragondolás, hogy méghasznosabbá, kényelmesebbé, vagy épp strapabíróbbá válhassanak. Kattintson és ön se értse, hogyan tudott eddig dolgozni egy hagyományos formájú csavarkulccsal, ollóval vagy éppen egy kalapáccsal!

Ágyat a nappaliba? Miért ne!

ST 2015. augusztus 13., csütörtök 19:28

Az egészen kicsi lakásokban sokszor nem jut hely olyan szükségesnek vélt dolgokra, mint a három személyes kanapé, a plusz fotel, vagy éppen a dohányzóasztal - de ezek nélkül azért el is lehet lenni. Ugyanakkor, ha a lakás annyira kicsi, hogy egyszerűen nem fér el benne egy külön hálószoba, akkor már gond lehet azzal, hova tegye az ágyat? Ilyenkor egy-két ügyes megoldással javíthat a helyzeten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Néhány trükk, hogy könnyebben eladja a lakását

Divany.hu 2015. augusztus 12., szerda 19:37

Nem egyszerű egy lakást vagy házat eladni, még akkor sem, ha mostanában kicsit felpörgött az ingatlanpiac. Vannak dolgok, amin nem lehet változtatni, de egy jó hirdetés mindenképp segítséget jelenthet az eladásban. Az Otthontérkép a néhány tippet, amelyekből kiderül, mit és hogyan kéne leírni és fotózni, hogy az ingatlan szinte eladja magát.

A megjelenő magán ingatlanhirdetések gyakori hibája, hogy nem megfelelő módon állítják össze őket, vagyis a hirdetők nem adnak pontos és kielégítő mennyiségű információt az ingatlanról, illetve hanyag minőségű fotókkal illusztrálják a szöveget. Olyan hibák ezek, melyeken kis odafigyeléssel könnyedén lehet segíteni.

Természetesen, nem mindenki engedheti meg magának, hogy profi fotóssal készíttessen bemutatkozó anyagot a lakásról. Sokszor azonban erre nincs is szükség, elég, ha fényképezés előtt egyszerűen rendet tesz az eladó, nappal fotóz, de nem nappal szembe, eltávolítja privát dolgainak jórészét, lezavarja a házi kedvenceket a kanapéról, kiküldi a szobából vagy legalább a kamera mögé tessékeli a rokonokat a kép elkészítésének idejére. Apró dolgok ezek, de sokat javíthatnak az eladás sikerességén. És hogy még miket érdemes végiggondolni ilyenkor? A galériából kiderül!

A fesztiválkártya jó dolog, ha okosan használja

Edicsek 2015. augusztus 12., szerda 14:35

Beindult a Sziget, ami már évek óta készpénzmentes, azaz egy kártyával tud fizetni mindenért, amit aztán visszaválthat. Sokan még mindig idegenkednek ettől a fizetési módtól, pedig sokkal gyorsabb és használhatóbb mint bármi más. Nincs pénzváltási probléma, senki nem ad vissza rosszul és az apró sem húzza le a zsebét. Macerásabb azonban borravalót adni, meg visszaszerezni a végén a kártyán maradt pénzt, de ez sem megoldhatatlan. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsz évükbe telt, de teljesen önfenntartó szigetet építettek

mzd 2015. augusztus 11., kedd 16:43

Bár a jövőkutatók és a klímaszakértők régóta riogatnak azzal, hogy ideje környezettudatosabban élni, az emberiség sajna messze van még attól, hogy erre valóban aggályosan figyeljen is a mindennapokban. De minden nagy változás valami kicsivel kezdődik: íme a kanadai pár, akiknek bár húsz évébe telt, de olyan szigetet építettek, ami teljesen önfenntartó – olvasható a MindBodyGreen oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a betonkocka a Canale Grande partján?

Gyulai Bence 2015. augusztus 11., kedd 09:20

A fenti videó annak apropóján készült, hogy Velencében megépült a Santa Chiara nevű hotel új szárnya. Ebben az az érdekes, hogy Velence ugye teljesen egyedülálló építészetéről világhírű: teljesen egyedi és teljesen egységes stílusban épült ez a XXI. századi fogalmaink szerint is meglepően nagy város – ennek az új szárnynak viszont az a neve, hogy Il Cubo (azaz A kocka), és nem a neve a baj vele. Igen, a XXI. századi építészet végre helyet kapott Velencében is, egy bazi nagy fehér kocka formájában. A videó szerint a helyi lakosoknak kb. 98%-a van kibukva attól, hogy képesek voltak egy ilyen épületet a Canal Grande partjára felhúzni. Van, aki finoman úgy fogalmaz, hogy szégyen, hogy ez megépülhetett, van, aki konkrétabb, és szerinte „undormány” egy ilyen kocka, de persze akad olyan is, akinek tetszik ez a posztmodern stílusú épület, melyet Antonio Gatto, Dario és Maurizio Lugato Varratta tervezett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az alma nem körte, az Uber nem taxi

Edicsek 2015. augusztus 10., hétfő 14:03

Több mint 50 ezer felhasználója és legalább ezer autós partnere van Magyarországon az Ubernek, de az augusztus elején hatályba lépett taxisrendelet miatt a legtöbben már temetni kezdték a közösségi autózás élményét nyújtó de egy hagyományos taxinál jóval olcsóbban igénybe vehető szolgáltatásokat. Az Uber viszont bejelentette, hogy tovább folytatja a működését, sőt, 2016-ra duplájára is bővülnének a magyar piacon. Ennek érdekében egyeztetést kezdeményeztek a kormány és a főváros vezetésével, hogy úgy tudjanak a piacon maradni, hogy közben a szabályozásoknak is megfeleljen az innovatív, a világ más országaiban már nagy népszerűségnek örvendő közösségi autózás - mi pedig megkérdeztük, pontosan hogy is tervezik ezt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy dizájnvásár a város legtutibb helyén

etelka 2015. augusztus 10., hétfő 13:44

Szökőkút, zöld fű, árnyas padok, kedves árusok – és egy borzalmas büfé. Így lehetne összefoglalni élményeinket a Barabás villában tett látogatásról, ahol egy designvásárt néztünk meg.

Az alapvetően esküvői helyszínként funkcionáló Városmajor utcai hely tényleg gyönyörű, a kertje pedig sok-sok szép részletet rejt. A negyvenfokos hőség ellenére meglepő módon látogatók is voltak, akik bágyadtan keringtek a villa kertjében.

Bennünket a Villa.Korzó elnevezésű esemény vonzott oda, ami dizájvásárnak ígérte magát, de itt főleg ékszeresek és festők voltak: hiába kerestünk volna bármiféle klassz formatervezésű lámpát vagy bútort, még egy árva szőnyeg sem akadt (mocsokság volna azért elhallgatni, hogy találtunk viszont vízen lebegő betonvirágtartót).

A vásár ettől függetlenül helyes, belépő nincs, van viszont ingyen hideg víz, és szőnyegeken lehet chillezni a vásárlásban megfáradtaknak. Persze van néhány alkotó, aki kicsit túlgondolta a művészetét, és inkább illenének az iskola adventi vásárba, mint egy dizájnvásárba, de ez legyen az ő gondjuk. Ami viszont nem passzol az egészhez, az a büfé: utasellátós hangulatú, lefóliázott szendvicsek, kopogós pogácsák, teljesen jellegtelen kávé és kevéssé szívélyes személyzet. Ehhez az egész rendezvényhez annyira jól passzolna egy izgalmasabb büfé, ahová be lehetne ülni inni egy jó kávét vagy limonádékat, esetleg szendvics helyett enni egy salátát ebben a melegben, hogy alapjában adná meg az egész vásár jobb hangulatát.

Ha azonban nem enni megy egy dizájnvásárra, van egy jó hírünk: lesz még ilyen, ráadásul, ha szerencsénk van, már nem is gatyarohasztó kánikulában, szeptember 13-án. Addig pedig nézze meg az alábbi galériában, mi miket találtunk ezen a hétvégén a Villa.Korzón!

1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés