LÁJFHEKK

Mi a vintage, mi a retró, és miért ne keverjük őket?

ST 2015. szeptember 6., vasárnap 19:13

Nagyon nagy divat lett a vintage, annak ellenére, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mit is jelent ez a stílus, mit követel meg attól, aki e szerint szeretné berendezni a lakását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 projekt, amitől még menőbb lesz majd New York

aa 2015. szeptember 5., szombat 13:36

Nemcsak London arculata fog jelentősen megváltozni a közeljövőben, hanem New Yorké is. Legalábbis erről számol a TheRealDeal.com, akik utánajártak annak, hogy az elmúlt évek gazdasági megtorpanása után milyen fejlesztések várhatóak a Nagy Almában. A hajtás után megnézheti, hogy a szemeteskuka ihlette lakótornyon kívül még milyen épületeket készül felhúzni a város a jövőben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért egyen édesvízi halat!

etelka 2015. szeptember 4., péntek 11:02

Túlhalászott tengerek, hatalmas haltenyészetek, műanyagfoszlányok a táplálkozási láncban, hosszú utat bejáró termékek. Számos ok van arra, hogy egyre többen szeretnének jól ellenőrzött halat fogyasztani - írja a Test magazin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Apple-nél dolgozott, most bútorokat tervez

mzd 2015. szeptember 3., csütörtök 19:43

Brad Sewellről azt kell tudni, hogy tervezőmérnökként dolgozott az Apple-nél és úgy gondolja, hogy teljesen rosszul veszünk bútorokat. Szerinte a problémák forrásai legtöbbször a magas szállítási költségekben, a hosszú szállítási időkben és a gyenge minőségben rejlenek. Éppen ezért indította legújabb cégét, ami Campaign névre hallgat – olvasható a FactCO oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így és ennyiért segíthet a menekülteknek!

ermiz 2015. szeptember 3., csütörtök 16:45

Segitene a menekülteken, de fogalma sincs, mint és hogyan? Ki se akar mozdulni a lakásból, de azért küldene ezt-azt? No problem, manapság már ez is lehetséges. 

Az egyik legjobban szervezett civil csapat a Migration Aid, ők naponta teszik közzé a Facebookon, hogy hol és mit várnak, csakúgy, mint a Segítsünk együtt a menekülteknek csoport. Jelenleg három tranzitállomáson várnak adományokat Budapesten, és Debrencenben is szükség van sok mindenre. Mi azzal tudunk segíteni, hogy alább közzétesszük, hol találják meg nagyon olcsón a legfontosabb és leginkább várt élelmiszereket, italokat, tisztasági eszközöket, hogy minél többet tudjanak adni belőle. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keleti hangulatot a lakásba mindössze pár trükkel!

ST 2015. szeptember 2., szerda 15:01

A nyugalom, a füstölők illata, a jellegzetes textilek és a párnák, és - szerencsésebbeknek - a felejthetetlen nyaralások: ez mind a keleti hangulat sajátja. Legyen szó az indiai kultúráról, a kínairól vagy éppen a japánról, a tradicionális elemeket remekül be lehet illeszteni a nappaliba, hálóba is, ezzel a kis behatással rögtön megváltozik a szoba hangulata. Ráadásul nem is kell hozzá sem átrendezni, sem költséges bútorcseréket végrehajtani - mutatjuk, hogy akkor mit kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar asztalos lett a világ legjobbja

aa 2015. szeptember 2., szerda 14:32

A tavalyi lillei-i sikerek után az idei WorldSkills szakmai bajnokságon is említésre méltó sikereket értek el hazánk szakmunkásai. Sőt, a bútorasztalosként bemutatkozó László Attila a magyar csapat legeredményesebb versenyzőjeként első helyezést ért el, így nemcsak az aranyérmet, de a Best of Nation díjat (Nemzet Legjobbja) is megszerezte Brazíliában. Az augusztus 11-16. között megrendezett Sao Paulo-i szakmai olimpián 63 országból több, mint 1200-an érkeztek a városba, ahol az öt nap alatt ötven versenyszámban mérték össze a tudásukat. A profession.hu információi szerint hazánkat 13 szakmában 14 fiatal szakember képviselte 2015-ben.

Fotó: facebook.com/WorldSkills
Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmondjuk, hogyan lője be egy bor árát!

etelka 2015. szeptember 2., szerda 14:09

Gondolkodott már valaha azon, mi az oka annak, hogy a borospalackok alján nem egyforma méretűek a bemélyedések? Végigfutott már az agyán, vajon lehet-e összefüggés a borok ára és minősége, valamint a rejtélyes puklik között? Nem? Nem baj. Utánanéztünk a dolognak ön helyett is.

Kevés témában lehet ilyen szerteágazó irányzatokba belefutni, mint a borosüvegek bemélyedésének a kérdésében. Talán csak a földönkívüliek és konteóhívők között színesek annyira vélemények, mint ennél a speciális témánál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három étrend-kiegészítő bukott meg az NFH tesztjén

mzd 2015. szeptember 2., szerda 10:51

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság étrend-kiegészítőket vizsgált – mégpedig abból a célból, hogy kiderüljön, valóban annyi ásványi anyag, vitamin vagy "jótékony" baktérium van-e bennük, mint amennyi a dobozon szerepel. Az eredmények bíztatóak: az 54 termék közül "csak" 3 nem felelt meg a követelményeknek – olvasható az NFH sajtóközleményében. Mivel az ügyben érdekelt a TEVA is, megkerestük őket - a válaszuk a poszt végén olvasható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tippek, hogyan spóroljon a vízzel

ST 2015. szeptember 1., kedd 21:32

A kánikulában rengeteg víz fogy, főleg, ha még egy kertet is locsolni kell. A számlafizetésnél aztán mindenki megfogadja, hogy most aztán spórolni fog, és ez az elhatározás aztán ki is tart... akár néhány napig is. És jó, ha tudja: nem csak a locsolás tehet róla, ha a vízszámlája egy kisebb nyaralás költségvetésével is felér.

Távolról sincs vége, olvasson még »

2008-as húsgolyót enne? Autóspihenőbe menjen, ott kap!

Edicsek 2015. szeptember 1., kedd 11:21

Főbb útvonalak melletti vendéglátósokat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amely során számos helyen tapasztaltak higiéniai hiányosságokat, de a nyertes az az M1-es autópálya melletti Préri Csárda Kft nevű vállalkozás lett Tatáról, ahol 2008-ban lejárt szavatosságú húsgolyót is lehetett rendelni.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen madáretetőkért simán lennénk madarak!

Dívány 2015. szeptember 1., kedd 09:50

Nemcsak a borászoknak jár ám a modern építészetből, nemcsak a gazdagok költözhetnek ám pazar faházakba, nem. Vége a diszkriminációnak, a fával kombinált modern építészet ma már mindenkié! Pontosabban minden madáré, aki van olyan szerencsés, hogy ilyen etetőkbe kapja a kaját:

A modern, illetve az ötvenes évek (különösenJoseph Eichler) építészetének hatásait mutató madáretetőket egy kaliforniai cég, a Sourgrass gyártja, és 16-60 ezer forintnak megfelelő összegért árulja őket. Köszi a tippet, Design Milk!

Nincs nagyobb szívás a hétvégén elnyelt bankkártyánál

mzd 2015. augusztus 31., hétfő 19:34

Nemrég, egy szerda estén elnyelte a bankkártyámat az ATM. Ez önmagában nem lenne probléma, viszont tette ezt úgy, hogy nálam ezer forint készpénz volt összesen, másnap pedig augusztus 20-a volt, így pénzhez jutni legkorábban csak az ezt következő munkanapon tudtam. Mivel a szerkesztőségben történt közvélemény-kutatás eredményei alapján nem is ritka esetről van szó, úgy gondoltam, megkérdezem a bankokat (köztük a sajátomat is), hogy mi a hivatalos eljárás ilyen esetben, illetve hogy hogyan védik ki azt, hogy az ügyfél ilyenkor napokra a pénze nélkül maradjon. A legtöbben a második kártyát javasolták, de olyan is bank is van, amelyik speciális nyitvatartású fiókokat üzemeltet, sőt, olyan is, aki külföldre is ön után viszi az új kártyát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sztárépítészek hekkelték meg az Ikea konyhabútorait

aa 2015. augusztus 29., szombat 13:51

A napokban ért véget az egyik legizgalmasabb, nemzetközi tehetségekre fókuszáló kiállítás és vásár, a koppenhágai Northmodern, ahol az újonnan alapított dán márka, a Reform is felvonultatta legújabb konyhabútor kollekcióját. Ebben még nem is lenne semmi meglepő, ha a Michael Andersen és Jeppe Christensen által alapított cég nem Dánia három legnagyobb nevű építészstúdióját, a BIG-et, a Norm Architects és a Henning Larsen Architects tervezőit kérte volna fel arra, tervezzenek egy megfizethető, de mégis magas minőségű konyhabútor családot, ami feltudja venni a versenyt például az Ikea által kínált árakkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne vegyen gyümölcs alakú radírt a gyereknek!

mzd 2015. augusztus 28., péntek 18:16

Sikerült megvenni az idei tanszereket? Ha még nem, akkor itt talál egy körképet a füzetekről, alább pedig elolvashat pár fogyasztóvédelmi tippet, amik a Nemzeti Fogyasztóvéldemi Hatóság (NFH) közölt a honlapján. Ebből megtudhatja, mire figyeljen mondjuk a ceruzák beszerzésénél és azt is, hogy miért érdemes néha – pénztárcától függően – a drágább terméket választani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nemcsak házat, autót is nyomtathatunk már

bb 2015. augusztus 28., péntek 12:01

A legtöbben még mindig úgy gondolják, hogy a 3D-s nyomtatással kisméretű tárgyakat lehetséges előállítani, pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy az igazság az egészen más. Sőt, két egymástól homlokegyenest különböző trend figyelhető meg: az egyik típusú nyomtató a legfinomabb technikai eljárásokra koncentrál, míg a másik módszerrel a lehető legnagyobb méretű formákat igyekeznek kinyomtatni.

Azt már tudjuk, hogy 3D-s nyomtatással akár építkezhetünk is majd a közeljövőben, ezúttal pedig a 3dprintingindustry.com segítségével összeállítottunk egy listát arról, hogy pontosan milyen 3D-s nyomtatók is állnak az ilyen nagy méretű projektek hátterében. Bár a nagy méretű 3D-s nyomtatók tábora egyelőre még kisebb, mégis úgy tűnik, hogy nagyobb érdeklődés övezi ezeket a projekteket, mint a kis méretű nyomtatott tárgyakét. A hajtás után megnézheti, mi mindenre képesek ma már 3D nyomtatók egy köbméter felett!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy lépcsőket fotózni menő?

bb 2015. augusztus 28., péntek 09:03

Különös jelenségre hívta fel a figyelmünket az elledecor.com: eszerint az Instagrammon nemcsak épületeket, jól fotózható (de nem biztos, hogy finom) ételeket, rózsaszín italokat és pucér lábakat menő posztolni, hanem lépcsőket is. De mégis, mi olyan nagy szám a lépcsőkben?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hűtőmágnes, paprika - milyen a szuvenír, ha nem közhelyes?

LS 2015. augusztus 27., csütörtök 17:28

A Bécsi utca egyik használaton kivüli üzlethelyiségébe költözött be a Projekt Showroom új, a "The Hungarian Concept - folk, design és bútor" témájú üzlete, melyet Csikós Kriszta a We love Budapest közreműködésével hozott létre. Nem ez az első üzletük, mi is írtunk már a vintage bútorboltjukról, vagy a legutóbbi biciklis dizájnfelhozatalról, Csikós Krisztával pedig most beszélgettünk is arról, mi is ez az egész. Ha kíváncsi rá, mások mit árulnak, kattintson ide és sokkolódjon! Ez pedig a balatoni kiadás, csak most, csak önöknek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Koleszosként nem egyszerű spórolni, de nem is lehetetlen

Edicsek 2015. augusztus 27., csütörtök 14:23

Hamarosan itt az iskola, sokan pedig most fognak megismerkedni a kollégiumi lét minden szépségével, vagy éppen albérletben vészelik át a felsőoktatás éveit, ami egyet jelent a folyamatos spórolással. Sőt, nem csak az iskolások, de akár az őket segítő szülőknek, nagyszülőknek is vissza kell fogni a költekezést, hogy fenn tudjanak tartani még egy lakást, jegyzeteket tudjanak venni, vagy éppen legalább vonatjegyet, hogy néha lássák is a gyereket. Spórolni nem egyszerű, de kerestünk néhány hasznos ötletet és várjuk az önök tippjeit is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak hiszi, hogy Budapest nem fér rá egy tojásra

mzd 2015. augusztus 27., csütörtök 11:38

A Librarius magazin oldalán futottunk bele Sátor Dénes zseniális ötletébe: a fiatal művész egy tojásra "festette" Budapest térképét úgy, hogy ha megszorítjuk, akkor felnagyítja az adott kerületrészt utcástól-buszmegállóstól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fellélegezhet, megbízhatóak a magyar kakaós tejek!

mzd 2015. augusztus 27., csütörtök 10:18

Kezdődik az iskola, így talán nem is annyira meglepő, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kakaós tejeket és italokat tesztelt. A hazai boltok kínálatát vették alapul, ahonnan összesen 39 terméket válogattak össze. Fellélegezhet, ha kakaót tenne a gyermek tízórais zacskójába: az eredmények ugyanis megnyugtatóak, minőségi és biztonsági problémát egyáltalán nem, csupán jelölési hibákat találtak a szakemberek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Google navigáció már 1920-ban is létezett

bb 2015. augusztus 26., szerda 18:45

A modern technológiai találmányok és fejlesztések korában azt gondolnánk, hogy már semmin sem tudunk meglepődni. Pedig nincs új a nap alatt, merész, korukat megelőző találmányok nemcsak a Jetson család rajzfilmsorozat készítőinek fantáziájában léteztek, hanem a huszadik századi feltalálók asztalán is. Az alábbiakban kiderül, hogy a mai fejlett technológiai vívmányok korai prototípusai sokszor már évtizedekkel ezelőtt megszülettek, és csak arra vártak, hogy újra felfedezzék őket – vagy hogy a technológia elérje azt a fejlettségi fokot, amelyen már meg is valósíthatóak. A First.com jóvoltából ön is meglátja, milyen szerkezetek voltak a mai Skype, Google Earth vagy éppen a Wii elődjei! Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függöny, reluxa vagy roló tartja hűvösen a szobát nyáron?

ST 2015. augusztus 25., kedd 18:09

Az ember szereti a saját lakás nyugalmát. Ilyenkor ki tudja zárni a külvilágot, kellemesen ellazul, nem zavarja semmi – már persze abban az esetben, ha az ablakon nem kukucskál be a szomszéd, vagy az utca népe. Így mindenki igyekszik takarni valamivel az ablakot, még akkor is, ha nem a belátás zavarja őket: hiszen a jól megválasztott sötétítő a forró nyarak és a hideg telek esetén is jelent némi védelmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kereshet pénzt a csetreszeivel!

zezse 2015. augusztus 24., hétfő 14:19

Régóta halmozódik egy csomó csetresz a háztartásban. Először a padlásra költöztek, később a kerti tárolóba, ahol enyészetnek indulnak. Most úgy döntöttem, változtatok ezen, úgyis kezdődik a suli, ki kéne pakolni a gyerekszobát is, tele van már nem használt játékokkal. Szóval akkor ideje kipróbálni a bolhapiacozást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobjon törülközőt a mosogatóba, jó lesz!

mzd 2015. augusztus 23., vasárnap 16:15

A lakberendezés örök és kimeríthetetlen téma, sokan azonban különösebb kreativitás és körültekintés nélkül alakítják ki azt a teret, ahol az életük nagy részét töltik. A Refinery most a Snowe társalapítójától, Rachel Cohentől mutatott be ötleteket – olyanokat, amelyek bár apróságnak tűnnek, mégis rengeteget javíthatnak a lakásán. Világítás, kávéfoltok és konyhai hackek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés