LÁJFHEKK

Falak helyett legyen inkább térelválasztója!

ST 2015. május 27., szerda 19:57

A kisebb vagy akár nagyobb lakások tulajdonosai is eljuthatnak arra a pontra, amikor úgy érzik, az eredeti szobahatárok már nem felelnek meg az elvárásaiknak. Ilyenkor az egyik lehetőség a falak átrakása, a másik, kevésbé piszkos pedig - ha a cél csak az eredeti terek tagolása -, a térelválasztó elemek alkalmazása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyar állam helyett a multik etetik a szegényeket

Divany.hu 2015. május 27., szerda 16:13

Franciaország törvénybe készül foglalni, hogy hogy az áruházak ne dobhassanak ki a szemétbe olyan élelmiszereket, amik egyébként fogyaszthatóak lennének. A tervek szerint ezeket a rászorulóknak kellene adni, de akár az állatmenhelyek is kaphatnának ilyesfajta támogatást. Itthon szintén rengeteg élelmiszer kerül kukába, de már dolgoznak a megoldáson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép, szép a virágzó fa, na de felismeri a termés nélkül?

etelka 2015. május 27., szerda 11:31

Profi kertésznek tartja magát, betéve tudja az összes zöldség-gyümölcs vetési idejét? Bármikor rájön, melyik fát látja virágozni? Most tesztelheti a tudását, összeszedtünk ugyanis néhány fotót virágzó fákról, önnek pedig semmi más dolga nincs, mint megmondani, melyiknek milyen termése lesz. A teszt nem egyszerű, ennek ellenére bízunk benne, hogy jópárat kitalál. Mielőtt kommentek áradata érkezne hozzánk: a tesztben egy csonthéjas is szerepel, de még egy kissé beugratós, ám könnyen kitalálható növényt is megmutatunk.

Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Ilyen családi házakat terveznek maguknak az építészek

aa 2015. május 26., kedd 19:35

Mindig nagyon érdekes látni, hogy milyen házakat terveznek maguknak azok a szakemberek, akiknek általában a megrendelők igényeit kell figyelembe venniük a munkájuk során. A Curbed.com szerkesztősége ezúttal hét, nemzetközileg ismert építész olyan látványos, különleges kialakítású családi házát mutatja be, melyeket saját maguk és családjuk számára terveztek. Nézze meg a hajtás után, hogy mi mindent lehet kihozni többek között silóból, fából és 40-50 millió forintból!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz éve megveszett volna érte, most senkinek se kell, mi az?

ST 2015. május 26., kedd 18:32

A rohanó világunk kifejezés akkora ordas közhely, hogy csakis igaz lehet –mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a lakás telis-tele van olyan menő cuccokkal, amiket ma már elvétve sem használunk, csak porfogók – állítja a huffingtonpost.com

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az olcsó eperhez hajolgatni kell

etelka 2015. május 26., kedd 16:33

Jó hírünk van azoknak, akik eperlekvárral dobnák fel a stelázsi tetejét: Pomáz környékén már ácsolják a faházakat, ahol le lehet méretni a "szedd magad!" akciós epret. Bár az éjszakai vihar és jégeső biztosan megviselte a termést, ez azért senkinek ne szegje kedvét, hogy meglátogasson egy eperföldet. Bár Pomázon tényleg ráálltak az eperre - ezenkivül isteni barackos és almás is van azért -, szerencsére az országban  legalább 32 helyet lehet találni, ahol a egy kis munkával egy halom pénzt spórolhatunk meg. 

Az árak eltérőek, Budakalász-Pomáz 430 ft (10kg fölött 395 ft), Marcali 450 ft, de lehetőség van csak vásárlásra is, így 890 ft-ba kerül, míg Abda, Győrszemere, Mosonmagyaróvár, Rajka Régi, Rajka Új és Vámosszabadi térségében 460 ft-ba kóstál az eper, de nagyjából mindenhol a fele a jelenleg boltban kapható epernek.

shutterstock 184135577

A Szedd Magad oldal készített egy térképet arról, hogy Budapest környékén hová lehet menni szedni, de a honlapjukon az összes helyszín megtalálható, gyümölcsökre bontva. Indulás előtt érdemes körülnézni, hogy kinyitott-e már a kinézett föld, mert nem meglepő módon nem mindenhol ugyanakkor érik az eper. 

Torkig vagyunk a reklámok álszépségével

Divany.hu 2015. május 25., hétfő 14:49

A marketingszakemberek állításaival szemben a legtöbben meglepően elégedettek a külsejükkel és szeretik a testüket, derült ki egy friss felmérésből, amit a Havas Worldwide nevű reklámügynökség végzett el, hogy kiderítse, hogyan viszonyulnak a fogyasztók saját testük változásaihoz. Meglepő módon az derült ki belőle, hogy az embereknek világszerte elegük van a reklámok sugallta hamis szépségekből, a mesterséges, és mű szépségideálokból, olvastuk a marketingmag honlapján. 

"Az a baj, hogy az emberek belefáradtak már, hogy ezeket a csillogó szépségeket nézzék" – mondta el Helen Pak, a Havas Worldwide kreatív igazgatója. "És mióta elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, a tévében is szeretnénk olykor ugyanilyen hús-vér embereket látni."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 5 ütős példa álmennyezetre

aa 2015. május 25., hétfő 14:45

Míg a padló és a falak jellemzően kiemelt figyelmet kapnak a lakásfelújítások során, addig a mennyezet gyakran háttérbe szorul, kevesebb energiát és pénzt fektetnek rá a tulajdonosok. A legelterjedtebb szokás talán az, hogy matt fehérre festik, de nem ritka, hogy ettől az egyszerű lehetőségtől is eltekintenek. Az ArchitecturalDigest.com szerkesztői tapasztalt belsőépítészeket, Kelly Wearstlert és a Rockwell Group vezetőjét, Greg Keffert kérték fel, hogy osszák meg tapasztalataikat a modern álmennyezet megoldásokkal kapcsolatban. A hajtás után megnézheti, hogy milyen trükköket ajánlottak!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vörös a hálóban: pihentető, érzéki - és esetleg túl sok

ST 2015. május 24., vasárnap 19:09

A hálószoba színeinek meghatározása nem is olyan egyszerű: ha valamit eltúloz vagy rossz helyen használ, az hatással lehet a pihenésére, így pedig a mindennapjaira is. Ráadásul az egyik leginkább ide illő(nek gondolt) árnyalat, vagyis a piros valójában egyben a legkevésbé a hálóba való szín is. Ha mégis szeretne vöröset a hálóba, alaposan végig kell gondolja a lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket kellene megszoknia egy brit háztartásban

mzd 2015. május 24., vasárnap 14:57

Nemrég megmutattuk, milyen lenne az élete máshol, de nemcsak az eltérő fizetéshez és egészségügyi állapotokhoz kéne hozzászoknia, ha külföldre költözne. A briteknél például már az otthona is tartogat meglepetéseket – ezekről pedig videó készült, amelyre a HuffPoston bukkantunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért hívnak Tibinek egy csokit, és kicsoda Anikó, akiről sajt emlékezik meg?

Edicsek 2015. május 24., vasárnap 08:50

Nap mint nap vesz olyan termékeket, amiknek a neve egyben tulajdonnév is. De vajon valakiről kapták a nevüket, vagy csak pont egy keresztnévre esett a választás az ötletelés során? Tudta, hogy a Tibi csoki vagy éppen az Anikó sajt kiről kapta a nevét? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 nyitható asztal kis lakásokba

ST 2015. május 23., szombat 17:21

A kicsi terek nagy hátránya, hogy sok dologról le kell bennük mondani - az egyik ilyen a nagy, körbeülhető étkezőasztal. Bár enni a kanapén ülve is lehet, az azért kényelmetlen, nehézkes és ronda is. Milyen szerencse, hogy az emberiség olyan találékony, így rég létezik már a kinyitható asztal, amikből tudunk mutatni nemcsak praktikus, de valóban dizájnos darabokat is külföldről és itthonról egyaránt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtalálta álmai lakását? Húzza jobbra!

mzd 2015. május 23., szombat 11:51

A Tinder egyre népszerűbb – annyira, hogy már magyar változata is van. Nem véletlen tehát, hogy a társkereső app koncepciója annyira kelendő, hogy most már nem csak társat, hanem álmaink lakását is megtalálhatjuk vele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Többé nem rémálom a költözés miatti pakolás

mzd 2015. május 23., szombat 09:02

Aki költözött már életében legalább egyszer, az tudja, hogy a pakolás nemcsak véget nem érő folyamat, de olyan, mint a mosás: kevesebb dolog kerül elő a dobozokból, mint amennyit bepakoltunk. Valószínűleg ez ihlette az Argo koncepcióját is, amelyet a Forddal közösen diákok dolgoztak ki és amely beszkenneli a dobozokba tett tárgyakat, hogy aztán könnyebben megtalálhassuk őket – olvasható a FastCompany-n.

Távolról sincs vége, olvasson még »

London is vevő a magyar dizájnerekre

Edicsek 2015. május 22., péntek 15:28

A Pulse London Európa egyik legnagyobb kereskedelmi vására, ahol a Design Terminal és a Hu9+ Collective segítségével a nemzetközi márkák mellett 14 magyar tervező is bemutatkozhatott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megint megbüntették az Auchant, most 56 millióra

Divany.hu 2015. május 22., péntek 13:21

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte meg az Auchan Magyarország Kft. több, összehasonlításokat tartalmazó reklámját, mert állítólag azokban nem tárgyilagosan tüntették fel az árkülönbségeket. Az áruházakban kihelyezett összehasonlításokkal az Auchan tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot is folytatott, mert megsértette a szakmai gondosság követelményét. A jogsértés elkövetéséért 56 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH, írják közleményükben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt vehet legolcsóbban kutyakaját!

etelka 2015. május 22., péntek 12:17

Csirkefarhát, gersli, meg egy kis maradék - ezen is élnek kutyák, de vannak vegetáriánus, paleo és egyéb irányzatra esküdő gazdik, akik természetesen állataikkal is ezt etetik. A BARF és a Prey Model a nyers étkezést preferálja, amivel kapcsolatban számos fórumon évek óta megy a vita, hogy vajon jó-e vagy sem állatainknak, ha nyersen kapják a húst (kivéve a sertést és a vaddisznót, mert azért az Aujeszky betegség nem olyan vidám dolog). 

Mindenesetre a gazdák többsége vélhetően táppal vagy konzervvel eteti házikedvencét, ezért megnéztük, hogy milyen áron kaphatóak a száraz tápok. A kiválasztásnál olcsóbb és drágább termékeket is szemléztünk, és olyan márkákat igyekeztünk kiválasztani, amelyek kaphatóak az állateledel szaküzletekben (az orvosi tápokkal most nem foglalkoztunk, egyrészt mert azok csak speciális boltokban kaphatóak, másrészt, mert nem széles körben elterjedtek). A referenciában szerepelt egy kölyöktáp és egy felnőtt, ezt a legtöbb gyártó az 1-5 éves korosztályra határozza meg, míg a baby/junior tápok adása 1 éves korig ajánlott. A gyártók egyébként hihetetlenül sok variációt kínálnak: fajtára, életkorra, egészségügyi állapotra egyaránt találni célzott tápot, a választék hatalmas. Ráadásul még véletlenül sem egyforma kiszerelésben kaphatóak a termékek, az árak pedig természetesen attól függően változnak, hogy milyen kiszerelést választunk. A gyártók ráadásul gyakran élnek az 1+1 és a "plusz x kilogramm ajándék" akciókkal, így nem is olyan könnyű kiszámolni, hol érdemes minden esetben vásárolni - mi azért igyekszünk. 

3

Az elmúlt években, hála a magyar gazdaság unortodox növekedésének, az ÁFA masszívan 27 százalék, ellentétben a közelünkben lévő országokkal, akik kénytelenek tizenszázalékos fogyasztási adó terhe mellett létezni. Ezt ismerték fel a kereskedők, akik hamar magyarították webshopjaikat, és hopp, az áru házhozszállítva is olcsóbb Németországból, mintha elmennénk a boltba, és bedobnánk a kocsi csomagtartójába. A legkedveltebbek a szlovák, német és lengyel kereskedők, fizetés után futárral érkezik az áru, nagyságrendileg egy hét alatt. Fizetni lehet PayPal-lel vagy kártyával, sőt van, ahol a hírlevélre való regisztrációra akár 5 százalék kedvezményt is adnak, máshol meg pontokat lehet gyűjtögetni a vásárlás során.

Az jól látszik, hogy a magyar árak ilyen ÁFA-terhek mellett nem tudnak versenyezni a külföldről érkező termékekkel, de az is igaz, hogy ezek a kereskedők nem tartanak fenn üzleteket és nem fizetnek annyi alkalmazottat sem. Cserébe az áru sincs azonnal nálunk, úgyhogy abban az esetben mégsem a webes rendelés lesz a járható út, amikor péntek este eszmélünk, hogy a táposzsák aljáról már tegnap összekapartuk az utolsó darabokat.

Amit mindenképp fontos tudni, hogy egyrészt a tápok adagolása eltérő, tehát lehetséges, hogy egy kilogrammra drágább táp napi költsége mégis alacsonyabb, mint egy olcsóbb tápé, mivel kevesebb is elég belőle. Másrészt nem mindegy, hogy érzékeny-e a kutya valamire, van-e esetleg ízületi problémája, mennyit mozog, esetleg túlsúlyos-e - a tápbeállítás elég bonyolult folyamat, ha valaki a legjobbnak véltet keresi kedvencének. De akkor jöjjenek a számok: hajtás után a táblázatban megtalálja, mit honnan, mennyiért érdemes megrendelni, ha előrelátó és spórolós gazda szeretne lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb boltokat keresték, meg is találták

Divany.hu 2015. május 22., péntek 12:06

Idén először írta ki az Élelmiszer szaklap Az Év Boltja versenyt. A kiírásra csaknem 90 nevezés érkezett, a FMCG és a marketing szakemberekből álló zsűri először egy shortlistet állított össze, majd kiválasztotta a kategóriagyőzteseket. A főtámogatók különdíjat is osztottak, és akadt üzlet, amely különleges építészeti megoldásokért kapott díjat, és persze netes szavazás is volt.

Az elbírálás főbb szempontjai közét tartozott, hogy az üzlet vevőbarát legyen (árukihelyezés, fogyasztói tájékoztatás, alkalmazkodás a vevők elvárásához, árukínálat, átlátható termékelhelyezés, világítás), pontozták továbbá a vásárlói tér funkcionalitását és használhatóságát, az üzlet esztétikai kialakítását, a külső, illetve belső dekorációk kreativitását, az üzlet kialakítása és a márkájának, arculatának egységét, valamint a külön odafigyeltek a fenntarthatóságra és a környezetbarát megoldásokra is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját márkára cserélte a DM az Alnaturát

Divany.hu 2015. május 21., csütörtök 16:57

Alnatura rajongóknak rossz hír lehet, hogy Erich Harsch, a DM vezérigazgatója bejelentette, nem forgalmazzák tovább az Alnatura márkát az üzleteikben, írja a Focus.de. A márka eddig Németországban több mint 600 termékkel volt jelen, és biztos nem mentek rosszul, hiszen az üzletlánc úgy döntött, helyette inkább saját márkát dob piacra dm Bio néven.

A hatszáz helyett mondjuk így – egyelőre – csak ötvenféle termék lesz, viszont ez az ötven legalább az ígéretek szerint árban ugyanott lesz. A dm közleményben reagált megkeresésünkre, ebben hosszasan taglalják, hogy ők amúgy 16 évvel ezelőtt szorítottak helyet a bio termékeknek, bár a mai napig csak a babylove bébiételei tartoztak a saját gyártású áruik közé. Ezt az űrt kívánja kitölteni a most bevezetésre kerülő új dm márka, a dm Bio.

1200px-Alnatura Muesli Kundin
Fotó: Alnatura
Távolról sincs vége, olvasson még »

Óriási virágokkal is díszítheti az erkélyt

ST 2015. május 21., csütörtök 15:55

A virágok minden esetben boldogságot és örömet adnak, legyen szó akár az egészen aprókról is. ugyanakkor az is igaz, hogy ha igazán látványos, és emlékezetes virágfejeket szeretne a lakásba, vagy a kertbe, akkor egy kis utánajárásra is szüksége lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Penészes szemeteskukában pácolt a kistermelő

Divany.hu 2015. május 21., csütörtök 10:16

Egy péteri kistermelő elég sajátos módon próbálta kiszolgálni a vásárlóit, de aztán lecsaptak rá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (NÉBIH KÜI) szakemberei április közepén, áll a Nébih közleményében.

Mivel az amúgy Péteriben, Sülysápon és Diósdon árusító kistermelő nem volt képes kielégíteni a vásárlók igényeit (a kistermelők számára heti egy sertésvágás engedélyezett), ezért alapanyagokat (például zsírszalonnát, sertés apróhúst, marhanyelvet) és késztermékeket (többek között paraszt májast, füstölt oldalast, füstölt szalonnát) is felvásárolt, majd azokat saját termékeibe dolgozta be, illetve átcsomagolta. De ez még hagyján. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Daganatos betegségek terápiáját is fizetik már a biztosítók

Edicsek 2015. május 20., szerda 17:51

Ha nem is általános még, de egyre több biztosító jön elő olyan biztosítási típusokkal, amelyek a baleseti sérülések és rokkantság mellett a daganatos, vagy a akár szív- és érrendszeri betegségek esetén is védelmet nyújtanak. Szerencsére a legtöbb nagy biztosító felismerte, hogy ezek a betegségek a lelkiek mellett hatalmas anyagi terhet és súlyos bevételkiesést is jelentenek a betegeknek és családjaiknak. Sőt vannak olyan biztosítási típusok, amelyek kimondottan a nőket érintő megbetegedések esetén segítenek anyagilag. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan vegyen rollert, itt egy csomó balesetveszélyes

mzd 2015. május 20., szerda 10:31

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a múltkori mágneses játékok bevizsgálása után most a rollereket, tricikliket, játék gördeszkákat és lábbal hajtható kisautókat vette elő. Összesen 22 féle terméket vizsgáltak meg a szakemberek a hatóság akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriumában. Ezek közel feléről, pontosan 12 termékről derült ki, hogy nem biztonságos – olvasható a hatóság honlapján

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fallikus teáskészlet: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. május 20., szerda 09:23

3045801-slide-s-1-why-did-this-designer-create-a-phallic-tea-set
Fotó: iiroaahokas.com

„ A látszólagos gyakorlati tárgyak nem mindig praktikusak, ahogy a látszólag nem praktikus tárgyak sem mindig azok. Ez mind csak a felhasználó kapacitásától függ” – állapította meg az 1976-ban született finn dizájner, Iiro A. Ahokas, aki a nemrég megrendezett izlandi DesignMarch fesztiválon mutatta be legújabb agyszüleményét, a Sigmund Travelling T-Laboratory névre keresztelt teaszett-kollekciót.

Távolról sincs vége, olvasson még »
731 szavazat 772 szavazat

Így mutat a beton az otthonunkban

bb 2015. május 19., kedd 19:39

A kilencvenes években felkapott vörös téglafalat a nyers, ipari hangulatot árasztó szürke beton váltotta fel a XXI. században, aminek köszönhetően számos látványos és innovatív betonból készült bútor és egyéb lakberendezési cikk készült az elmúlt időszakban. Összeállításunkban megnézheti, hogy milyen módon építheti be otthonába a városias érzést keltő, sokoldalú anyagot a konyhától a fürdőszobáig!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés