LÁJFHEKK

Új Gaudi templom épül Chilében

ST 2015. július 4., szombat 18:02

Antoni Gaudit valószínűleg nem kell senkinek bemutatni, azonban ahhoz, hogy munkásságát láthassuk, mindenképpen szülőhazájába, Spanyolországba kell utaznunk. A híres építésznek ugyanis egyetlen tervét sem valósították meg máshol, kizárólag hazájában. Most azonban ez a hagyomány – szerencsére – megtörik, mivel a chilei kormány támogatásával 2017-re át is adhatják a Rancagua városában épülő Our Lady of Angels kápolnát – írja a Fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja már, miben viszi a hideg sört a strandra?

Becca 2015. július 4., szombat 10:05

A hűtőtáska nem csak arra van kitalálva, hogy a szendvicsek ne romoljanak meg, az italok hidegek maradhassanak a kirándulás alatt vagy a strandon, de nagyon hasznos lehet a bevásárlásoknál is. Főleg, ha még beugrana egy-két helyre, mielőtt hazavinné a könnyen romló hús- vagy tejtermékeket. És ugye, milyen jól is tud esni az egész napos munka és az idegtépő bevásárlás után egy jéghideg sör, vagy egy pohár hideg üdítő, amit szintén így tartott hidegen a csomagtartóban hazáig?! Szerencsére az irtó nehéz, és rendkívül csúnya, műanyag hűtőládák helyett már léteznek a vállra akasztható, könnyű verziók különböző méretben és anyagban, nem is drágán. 

Ezen a körképen kizárólag a vállra akasztható típusokat szemléztük: ezeknek kisebb hely kell az autóban, és nem mellékesen, ha tömegközlekedéssel kell megoldania a cipekedést, egyszerűbb ezzel felmászni a tömött buszra, mint egy hűtőládával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kempingezik egy 21. századi kalandor

bb 2015. július 4., szombat 09:30

Hol van már az a kor, mikor egy hátizsákkal nekivágtunk a természetnek majd naplemente előtt sátrat vertünk, és a tábortűz körül ülve sütögettük a szalonnadarabunkat, amihez műanyag kulacsból ittuk az állott csapvizet! Az éppen leáldozóban lévő hipszter életérzésnek (igen, ezt is nekik tudjuk be) köszönhetően a nomád életbe való elvonulás egy új szakaszához érkezett, amit stílszerűen csak glampingnek hívnak a szakavatott újhullámos kalandorok és a felkészültebb favágószexuális  városiak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A minimál is lehet otthonos!

ST 2015. július 3., péntek 16:34

A minimál stílus nem a tömegekízlés leképeződése, így nem is találkozhatunk vele lépten-nyomon. Bár sokan alkalmaznak belőle elemeket, egy igazán, egyértelműen minimál stílusban berendezett szoba egyesekből akár még visszatetszést is kiválthat. Azok, akik szeretik ezt a stílust, viszont nagyon is rá tudnak kattanni. Hogy honnan lehet tudni, hogy önnek való-e a minimál? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last minute akciós tippek a kánikula ellen

Edicsek 2015. július 3., péntek 14:31

Mindjárt itt a hétvége, ráadásul beköszöntött a kánikula is, így körbenéztünk, hogy utolsó pillanatban hogy és honnan tud beszerzni magának akciósan bármit, ami csak mininmálisan enyhíti a hőséget. Ráadsául azzal is kalkuláljon, hogy vasárnap már a plázákba vagy a hiperekbe sem tud bemenekülni, hogy hűsöljön egy kicsit, a strandokon pedig valószínűleg rengetegen lesznek. Készüljön fel arra is, hogy hétvégééig már nem fognak önnél beszerelni egy rendes klímát, így megnéztük hol, milyen eszközök jöhetnek még számításba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját termésnek hazudott import dinnyét foglalt le a Nébih

mzd 2015. július 3., péntek 12:52

Újra lecsapott a NÉBIH: a múltkori vágóhidas akciójuk után most dinnyeárusokat ellenőriztek – egy fejér megyei, főút mellett árusító termelőtől pedig le is foglaltak több mint egy tonnányi árut. Hogy miért? Mert hazai termékként árulta portékáját (görög-, illetve sárgadinnyét), a helyszíni ellenőrzés azonban bebizonyította, hogy a dinnye nem származhatott a saját termőföldjéről – derül ki a hivatal sajtóközleményéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Boroshordóból kutyaágy: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2015. július 3., péntek 10:53

A különös fekhelyet 84.660 forintért szerezheti be házikedvencének. De akár saját kezűleg is összedobhatja.

Wine-Barrel-Pet-Bed-2
Fotó: petplay.com

Különös, egymástól eltérő hobbikat, a borivást és a kutyatartást hozta össze a petplay.com kreatív csapata, akik nemrég boroshordóból készült kisállat-fekhellyekkel jelentek meg a piacon. Ennyiért persze nem egy mezei, tömeggyártott kutyaágyról van szó: a márka a tervezés során együttműködött a kaliforniai székhelyű Wine Barrel Concepttel, akiknek köszönhetően újrahasznosított boroshordókból készült kézműves termékkel lepheti meg házikedvencét mindenki, akinek erre van pénze és igénye - írja a gizmodo.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
854 szavazat 781 szavazat

Erre elég 3 gigabite

etelka 2015. július 3., péntek 10:00

A Vodafone jelenleg a nevető harmadik a Telekom és a Telenor áremelős bulijában, így gyorsan reagáltak is a történtekre és az új ügyfeleket bekínálták 3 GB ingyenes adattal. Az, hogy ez piti dolog, mert nyugaton már mindenhonnan dőlnek számolatlanul a gigabyte-ok, vagy jófejség, azt döntse el. Ami miatt  örültünk a közleménynek, az az, hogy végre kézzelfoghatóvá lett, mennyi is 3 GB, mert valljuk be, ez sokaknak - köztük nekem is - semmit nem mond. 

Jöjjön azért a pontos kiírás, mielőtt váltana, és arra kérjük olvassa el pontosan az ÁSZF-t, nehogy később probléma legyen belőle!

Mire eleg 3GB.png

Az extra adat egy telefonszámra egyszer igényelhető és szeptember végéig lehet felhasználni Magyarországon .Az egyszeri 3GB extra adatot a Vodafone valamennyi ügyfele igényelheti, egyes már nem forgalmazott havidíjas szolgáltatások esetében azonban az ügyfeleknek valamelyik ma is forgalmazott csomagra kell váltaniuk, amennyiben szeretnék felhasználni ezt a 3GB adatot.

A 3GB-os adatkeret mellett a lakossági előfizetéses ügyfelek júliusban egyes kijelölt készülékeket 1 forintos áron, havi 2 ezer forintos kiegészítő havidíj helyett havi 1 ezer forintért vehetnek meg. A 2 éves határozott idejű szerződés időtartama alatt így 24 ezer forintot lehet megtakarítani, amit akár tablet vásárlásra is lehet fordítani, így a Vodafone Smart Tab 3G-hez díjmentesen lehet hozzájutni. A 3GB-os extra adatcsomagot az új feltöltőkártyás ügyfeleknek az első feltöltést követően aktiválja a Vodafone. Új előfizetéses ügyfelek pedig az immár Windows Phone-on is elérhető Mobil Vodafone alkalmazáson keresztül tudják aktiválni az adatopciót.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A bevásárlásban a csütörtök az új vasárnap

mzd 2015. július 2., csütörtök 20:06

A vasárnapi zárva tartásnak több nemzetgazdasági hatása is van: nemcsak az eddig kétezer elbocsátott dolgozóban nyilvánul meg, de abban is, hogy átalakulóban a bankkártyás fizetések struktúrája is. Március óta feleannyit vásárolunk ezzel a fizetési eszközzel vasárnaponként, mint előtte és az is, hogy helyette csütörtökönként költjük a pénzünket – tudtuk meg a MasterCard sajtóközleményéből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szinte ismeretlen kis építésziroda tervezheti a finn Guggenheim Múzeumot

Edicsek 2015. július 2., csütörtök 15:25

Kihírdették melyik építésziroda nyert azon a pályázaton, amit a Helsinkiben épülő Guggenheim múzeum tervezésére írtak ki. A párizsi székhelyű Moreau Kusonoki iroda eddig próbált távol maradni a média figyelmétől, de most hogy az év egyik legrangosabb díját kapták meg, a Dezeen utánajárt kik is ők valójában.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Három napszemüveg bukott el az NFH tesztjén

mzd 2015. július 2., csütörtök 12:05

Nemrég még izzókat tesztelt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, most viszont egy aktuálisabb témát vett elő: a szakemberek napszemüvegeket vizsgáltak be. A rostán végül három darab akadt fent – derül ki a sajtóközleményben, amelyben a hatóság azt is megírta, milyen a jó és biztonságos napszemüveg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pár trükk a dúsan virágzó fuksziához

ST 2015. július 2., csütörtök 10:03

Az erkélyek és kertek rendszerint roskadásig vannak leanderekkel, muskátlikkal és petúniákkal. Ám ha egy kicsit szemfüles, akkor felfedezhet itt-ott néhány fuksziát is. Akik szeretik ezt a növényt, azok elsősorban elegáns megjelenése és igencsak bő virágzása miatt teszik. És ezeket a tulajdonságokat valóban hozza is, ráadásul nem is olyan nehéz a tartása, így érdemes beszereznie néhány darabot.

shutterstock 186752528
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a jogok illetik meg, ha a reptéren rekedt

Becca 2015. július 1., szerda 11:16

Tudja mi a teendő, ha törölik a járatát, ha nem engedik fel a repülőre, vagy ha késik a gépe? És hogy fapados járatok esetén is megilleti-e ugyanaz a fogyasztói jogvédelem, mint a charter vagy a „normál” gépek utasait? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaptunk választ a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ (EFK) munkatársaitól.

Nemzeti európai fogyasztói központok

Az Európai Unió 28 tagállamában, valamint Izlandon és Norvégiában működnek a nemzeti európai fogyasztói központok (European Consumer Centre, rövidítve: ECC), amelyek együtt alkotják az Európai Fogyasztói Központok Hálózatát (ECC-NET). A fogyasztói jogokról és segítségnyújtó fórumokról szóló tájékoztatás mellett az EFK ingyenes, érdemi jogi segítséget is nyújt a magyar fogyasztóknak a külföldi (valamely uniós tagállamban, Izlandon vagy Norvégiába honos) légitársaságokkal kapcsolatos panaszaikban – mondta el dr. Kriesch Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság – Európai Fogyasztói Központ főosztályvezető-igazgatója.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mintás fal? Ésszel alkalmazva nagyon is menő lehet!

ST 2015. július 1., szerda 10:20

A saját lakás nagy öröm, hiszen a bérelttel szemben ezt úgy alakíthatja a saját ízlésére, ahogyan csak szeretné. Ez nem csak a bútorokra, hanem a színekre és hangulatokra is vonatkozik, ahol végre szabad kezet kaphat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unja a foteljét? Üljön át egy vízilóba!

Edicsek 2015. július 1., szerda 09:14

Az unalmas és hagyományos bútorok ideje lejárt – legalábbis Maximo Riera szerint, aki különös bútorkollekcióval állt elő. Az Animal Chairs nevű sorozat minden darabját állatok inspirálták, például betehet a lakásba egy életnagyságú vízilovat, mellé állíthat egy bőr rinocéroszt, de ha kisebb a nappalija, akkor élethű fókaszéket is vehet. Azt azonban meg kell hagyni, hogy bár a modern fotelek nagy része kényelmetlennek tűnik, a víziló vagy a polip egész kényelmesnek néz ki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 cégér, ami több titkot rejt, mint sejtené!

Divany.hu 2015. június 30., kedd 16:08

A logó minden valamire való cég legfontosabb ismérve, ezt nyomtatják az óriásplakátoktól kezdve egészen az apró tollaktól mindenre. Néha, akár kismilliószor is ránézhetünk ezekre anélkül, hogy észrevennénk, van rajta egy apró, ám annál jópofább titkos kis jelzés, aminek jelentése, sőt akár üzenete is lehet. Az mindenesetre biztos, hogy legyen szó bináris kódokról vagy frappánsabb, mélyértelműbb jelzésekről, a galériánkban látható 12 logókban ön is felfedezhet valami extrát! 

Mindenkinek ilyen hintaágy az álma

bb 2015. június 30., kedd 07:39

Az idei Dwell dizájn shown tűnt fel az a szenvedélyes mérnökökből álló csapat, akik innovációjukkal lenyűgözték a Los Angeles-i show közönségét. Az oregoni székhelyű Kodama Zomes ugyanis egy olyan függőágyat dobott piacra, amiben nemcsak pihenni lehet, hanem többek között jógázni, de akár extrém vízi sportot űzni is – mutatja be a Design Milk a jól láthatóan kényelmes, sokoldalú bútordarabot.

Hintaágy családi összejövetelekre, pihenésre.
Hintaágy családi összejövetelekre, pihenésre.
Fotó: kodamazomes.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az offline navigáció se visz be a susnyásba

Edicsek 2015. június 29., hétfő 20:27

Mikor külfödre megy nyaralni, minden olyan kérdés, mint hogy lesz-e törülköző, vajon a parkolóra néz-e a szoba,vagy hogy vajon az egy hétből hány napig lesz botrányos az időjárás eltörpül amellett, hogy egyáltalán hogyan talál oda. A régi, egész szélvédőt beterítő térképezés után jött a GPS navigáció, legújabban pedig a telefonra letölthető alkalmazások, amelyeket akár offline módban is alkalmazhat, azaz nem fogyasztja le a mobil internetkeretet – ami külföldi utazás során nem utolsó szempont, mivel internetezni onnan meglehetősen drága dolog. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csobogót szeretne? Készítsen!

ST 2015. június 29., hétfő 19:12

Szökőkutakat és csobogókat rendszerint a köztereken láthatunk: nemcsak a látványuk kellemes, de a hangjuk és a vízen csillogó fény is megnyugtató, így nem csoda, ha sokan szeretnének valami hasonlót otthonra is. Ez nem lehetetlen, csak aránylag mélyen kell a zsebébe nyúlnia hozzá (és persze egy kert sem árt): vesz egy kutat, a víz keringetését megcsináltatja a szakemberrel, és készen is van.

De mi a helyzet akkor, ha nincs kert, és igazából túl sok pénze sem a projektre? Nos, ilyenkor szépen a saját kezébe is veheti a feladatot, hiszen kis munkával maga is elkészítheti csobogóját, ami ráadásul a balkonon is remekül mutat, de még a szobában is megállja a helyét. Mindössze pár terrakotta cserépre, alátétekre, valamint egy kis vízkeringetőre lesz szüksége – derül ki a Goods Home Design oldaláról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Michelle Obama 100 milliós étkészletet tervezett a Fehér Házba

aa 2015. június 29., hétfő 12:37

Alig fejeződött be a Fehér Ház Ovális irodájának, majd az 'Old Family Dining Room' elnevezésű étkezőjének az átalakítása, Michelle Obama egy újabb szemrevaló kollekcióval szabta személyre a washingtoni elnöki rezidenciát. A kiváló ízléssel megáldott first lady ezúttal a Fehér Ház új hivatalos porcelán étkészletét modernizálta, melyet aztán az amerikai Pickard China gyártott le az elnöki rezidencia részére. A curbed.com értesülései szerint a tervezési folyamat már 2011 óta tart és az elnökfeleség az egyik közeli barátjával, a tervezőként és belsőépítészként ismert Michael S.Smith-el karöltve álmodta meg a Hawaii vizeinek kékjét idéző étkészletet. A szín és név választásban semmi meglepő nincsen, hiszem az Obama család Hawaii Kailua szigetén szokta tölteni a karácsonyi szünetet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen körül Robert De Niro eladó lakásában!

bb 2015. június 28., vasárnap 17:20

Ha múltkor nem csapott le Steve Martin kaliforniai beton villájára, íme itt van Robert De Niro West Village-ben található lenyűgöző duplex lakása is, amiért jelenleg 39.8 millió dollárt kérnek a piacon. A 71 éves Oscar-díjas színész és 60 éves felesége, Grace Hightower három évvel ezelőtt költözött a tágas és fényes kétszintes lakásba, amikor előző, az Upper West Side-n található apartmanjuk kiégett – írja a dailymail.co.uk a Manhattan tőszomszédságában található 1022 négyzetméteres otthonról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a legszebb hazai borászatok önök szerint!

aa 2015. június 28., vasárnap 14:19

A tavalyi évben a szüreti szezont követő időszakban mutattuk be azt a nyolc menő borászatot, amelyek nemcsak az ízletes boraik, hanem építészetük miatt is izgalmasak és ami miatt felfigyelt rájuk a nemzetközi szakmai sajtó is. Akkor szavazhattak is kedvencükre, mi pedig most eredményt hirdetünk.

Az Etyeki Kúria épületére szavaztak a legtöbben.
Az Etyeki Kúria épületére szavaztak a legtöbben.
Fotó: Bujnovszky Tamás / bordstudio.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ökokapszulában nyaralunk majd nemsokára

aa 2015. június 28., vasárnap 09:06

A sátorozás puszta gondolatától is idegenkedő természetkedvelőknek nyújthat kiváló alternatívát a szlovák építésziroda, a Nice Architects legújabb innovációja, amelynek prototípusát a bécsi Pioneers fesztiválon mutatták be május 28-án. A stúdió futurisztikus formát kapott „Ecocapsula” névre keresztelt nap- és szélenergiával működő „lakóautója” ugyanis átvitt értelemben, de lehetővé teszi lakójának, hogy ott éljen, ahol szeretne.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pár ötlet a tiszta és rendezett virágágyásokért

ST 2015. június 27., szombat 18:20

Ahhoz, hogy a kertje tiszta és rendezett képet adjon, érdemes az ágyásokat elkülönítenie a füvezett részektől. Ez történhet egyszerűen úgy, hogy a virágok közé nem vet füvet, de ennél elegánsabb megoldás, ha ágyásszegélyeket használ. Ezek viszont olyan nagy számban és széles anyagkínálatban vannak már jelen a piacon, hogy nem egyszerű eldönteni, melyiket válassza. Hogy tisztább képet kaphasson, Boross Dávid, az Oázis kertészet munkatársa tanácsokkal látja el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fákkal együtt a Kertem is eltűnik majd a Városligetből

bb 2015. június 27., szombat 16:43

A ligetlatvany.hu terveit elnézve a jövőben búcsút mondhatunk a város egyik leghangulatosabb kerthelyiségének, a Kertem nevű kocsmának: ha ugyanis a jelenlegi tervek alapján épül meg a Sou Fujimoto által tervezett Magyar Zene Háza a Városligetben, az pont ennek a helyén áll majd. Mi a szabadtéri szórakozóhely miatt is aggódunk, de osztjuk a szakemberek és a környezetvédők álláspontját is, akik az értelmetlen fakivágások okát nem értik.

zene haza 01.gif
Fotó: ligetlatvany.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés