LÁJFHEKK

Így indul be egy magyar startup Chilében

aa 2015. november 22., vasárnap 19:19

Napjaink egyik legnagyobb üzleti lehetőségeként tartják számon a startup vállalkozásokat, mi is nagy érdeklődéssel követjük a számos esetben sok kérdést felvető jelenséget, több figyelemfelkeltő és hasznos ötletet be is mutattunk már az elmúlt években az oldalon. A kifejezés egyébként röviden annyit jelent, hogy a korai fázisban lévő technikai fejlesztésen alapuló vállalkozásokat rövid idő alatt globális méretűre növelik.

Mialatt Budapest is nagy erőkkel dolgozik azon, hogy startup paradicsommá nőjje ki magát, addig a világ másik végén, Chilében tárt karokkal várják az innovatív ötletekkel rendelkező, vállalkozó szellemű fiatalokat, hogy a Start-Up Chile programon belül indíthassák be üzletüket. Ezúttal a 3D nyomtatott szemüvegben utazó Forma lelkes készítőit kérdeztük arról, hogy hogyan lehet bekerülni a számos lehetőséggel kecsegtető chilei programba és mik a személyes tapasztalataik a rendszerről. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Titkok, amiktől boldog lesz a karácsonyi kaktusza!

ST 2015. november 21., szombat 13:01

A karácsonyi kaktusz egyike azoknak a növényeknek, amik megfelelő tartás mellett éppen abban az időszakban virágoznak, amikor minden más pihen. Nem csoda hát, ha népszerűsége töretlen, ám tartása nem annyira egyszerű, mint hinné.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg lehet hitelrontási perrel fenyegetni, ha leírom, hogy nem tetszett a szállás?

Edicsek 2015. november 21., szombat 09:39

Egyre népszerűbbek az internetes vásárlói értékelésekre lehetőséget adó oldalak, mint például a Tripadvisor, ahol még a látnivalókat is értékelheti, vagy éppen a Booking.com, ahol a világ szálláshelyeit véleményezik a turisták. Itthon egyre népszerűbb az Ittjártam, de már az ételrendelős cégek oldalain is adhat tanácsot másoknak, honnan rendeljék a pizzát, sőt akár a webshopokban  is értékelheti a megvásárolt kenyérpirítót. 

Nemrég jelent meg a Twitteren egy levél, amelyet egy olyan felhasználó kapott a magyar Szállás.hu ügyfélszolgálatától aki a náluk regisztrált egyik szállásadójukról nem nyilatkozott elég kedvezően. A véleményező oldal ügyfélszolgálatosa hitelrontási perrel fenyegette meg a felhasználót, ami a fentiek fényében minimum meglepő. Tényleg így megy ez? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha akciós luxushajót vagy porszívót venne, még nincs késő

Edicsek 2015. november 20., péntek 17:09

Az Extreme Digitalnál még péntek éjfélig tart a Black Friday. Már a kezdés is erősnek bizonyult, azonban annak sem kell aggódnia, aki csak este tud ellátogatni az oldalra, most működnek a szerverek is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rengeteg bolt lesz nyitva november 22-én

mzd 2015. november 20., péntek 13:50

Ahogy közeledünk a november 29-én kezdődő adventi időszakhoz, úgy nyit ki egyre több bolt, készülve az év végi vásárlási hajrára. A Mindenár az elmúlt hetekhez hasonlóan most is összegyűjtötte, hova mehet vásárolni az, aki a hét utolsó napján ér csak rá - mint kiderült, hat üzlet kivételével az összes Aldi nyitva tart, a Media Markt kettő, az Auchan pedig három üzlettel várja a vásárlókat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem próbált még metszeni? Itt az ideje!

ST 2015. november 20., péntek 10:29

Az őszi szüretek lecsengésével a gondos kertész arra is gondol, hogy jövőre ugyanilyen szép termést hozzanak a növényei. Ehhez azonban az kell, hogy ügyesen metssze meg őket, ami azonban nem is olyan egyszerű feladat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szerencsiek már beolvasztani is lusták a csokinyulat

etelka 2015. november 19., csütörtök 11:40

Talán a globális felmelegedés okozhatta, hogy a Szerencsi csokoládégyár ősz szakállú szent Miklós helyett idén télen nyúllal köszönti a gyerekeket. A korábbi ünnepekről megmaradt csokifigurák átcsomagolása nem új jelenség, régen is találhattunk már télapópapír alatt húsvét csokinyúl-figurát, ez a bevállalós hozzáállás azonban új időszámítást jelent a csokifigura-újrahasznosításban. Az őszinteség jegyében jegyében a nyúlra ráhúztak egy mikulássapkát, majd az így előállt mutánst "premier előtt" dobták piacra, ami valljuk be, egy szezonális csokoládéfigura esetében minimum vicces.

A gyár marketingesének üzenjük, hogy lehetne Star Warsos csokoládé (R2D2 és C-3PO bármilyen nagyobb ünnepre bevethető), de akár egy tyúk is képviselhetné a nagyobb keresztény ünnepeket, sőt búzakalásszal a csőrében egy augusztus 20-i extra változatot sem tartunk kizártnak. Mindenesetre nem fosztanánk meg a céget a bevételtől, a csodás figurát itt tekintheti meg, illetve ugyanitt felhívnánk a figyelmet a vélhetően egészségtudatos családok számára tervezett Paleobon csokimikulásra természetes édesítőszerrel. 

csokinyul
Fotó: tesco.hu

Pro és kontra az infrafűtésről

ST 2015. november 18., szerda 11:29

A télben az egyik jó dolog, amikor az ember összekucorodhat a kanapén egy forró teával meg egy jó könyvvel, és kellemes melegből nézheti a kinti zimankót. De ennek ára van, és sajna nem is kevés. Szinte mindegy, milyen fűtés mellett dönt, a kiépítésnek és a fenntartásnak komoly költségei vannak. A későbbiekben pedig nemcsak a a tüzelőanyag árával kell kalkulálni, hanem a karbantartással és az esetleges kapcsolódó költségekkel is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Airbnb nyúlja az enteriőrt

Dívány 2015. november 17., kedd 16:45

Zoé de las Cases francia belsőépítész beperelte a híres, lakásokat szünidőre bérbeadó céget, az Airbnb-t, amikor meglátta, hogy a cég vadonatúj, Szilícium-völgyi központjának egyik helyiségét pontosan ugyanúgy rendezték be, ahogyan az az ő párizsi lakásának nappaliját, adta hírül a Mirror. 

5

A lakberendezőnő azért adta be a keresetet, mert nem kapott semmiféle honoráriumot, amiért felhasználták az ötletét a cég irodájában, ami azért is bosszantja, mert korábban a cég egyik alapítója, Brian Chesky is megszállt nála három éjszakát, így nem lehet véletlen az azonosság. Már csak azért sem lehet az amúgy, mert a belsőépítész szerint még a nagymamájának a fényképe is megtalálható a lemásolt iroda polcain, ami valljuk be tényleg elég béna, viszont legalább bizonyíték is a cégre nézve. Azért Zoé de las Cases is nagyon ki lehet borulva, mert azt nyilatkozta, ez olyan neki, mintha megerőszakolták volna. Nyilván az ügyvédje tanácsára az is nagyon fáj neki, hogy a legszemélyesebb szuvenírjeit is lemásolták (szuvenír, ember!), sőt a nyaralási emlékeit is. No, de majd egy zsíros csekk nyilván fog tudni enyhíteni a fájdalmain.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hangelnyelő színes falakkal nem mennek egymás agyára a kollégáival

ST 2015. november 17., kedd 14:20

Ha ön is egyterű irodában dolgozik, akkor tudja, hogy megvannak az előnyei és a hátrányai is. Az előnye, hogy mind együtt vannak, az információáramlás gyorsabb, a csapat is jobban összetart. A hátrány, hogy a hangzavar sokszor elkerülhetetlen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre itthon is lövöldözhet lézerrel a Tescóban

Dívány 2015. november 16., hétfő 14:47

Itthon is bevezette a Tesco a Scan&Go fizetési módszert, aminek a lényege, hogy a pénztárnál nem kell újra egyesével kipakolni mindent, hanem már akkor leolvassa a vonalkódot, mikor az árut saját szatyrába teszi, a pénztárnál pedig csak a kézi scannert párosítja az önműködő kasszával, fizet és már mehet is. Májusban Angliában próbáltuk ki ezt a fajta fizetést, novembertől azonban végre a budaörsi áruházban is elérhető. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

420 forintért juthat lakáshoz Liverpoolban

bb 2015. november 16., hétfő 14:14

Nemcsak a szíciliai Gangi városában lehet ingyen ingatlanhoz jutni, mivel nemrég Liverpool városának vezetősége is úgy döntött, hogy egy jelképes, egy fontos (kb.418 forint) összegért piacra bocsát néhány házat a közel 470 ezer lakosú város Wavertree és Picton negyedében – írja a Metro.co.uk a város polgármesterének merész lépéséről. A város vezetője, Joe Anderson ugyanis már 2010-es megválasztása óta azon dolgozik, hogy megoldja az üresen álló ingatlanok körüli problémákat.

Ilyen házakra lehet lecsapni Liverpoolban.
Ilyen házakra lehet lecsapni Liverpoolban.
Fotó: LCC
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar víztorony kocsmának örül a világ

Divany.hu 2015. november 15., vasárnap 18:53

Az 1913-ban épült Nagyerdei víztorony felújítása olyan jól sikerült, hogy nem kerülte el külföldi építészeti oldalak, például a TheSpaces.com figyelmét sem. A víztorony Győrffy Zoltán és Novák Róbert építészek által felügyelt renoválása kilenc hónapig tartott, és eredményeképp a még mindig funkcionáló víztorony belsejében egy kávézó, bár, bolt, sőt galéria, a tetején pedig egy kilátó is található.  

Az épület amúgy a debreceni egyetem tulajdona, olyannyira, hogy az intézményt a mai napig vízzel látja el. A víztornyot Borsos József építész tervezte (akinek a Nagyerdő rendbehozatala is köszönhető), és most felújítás után újra Debrecen egyik nevezetessége lehet, hiszen a tetejéről csodálatos a kilátás az erdőre, ráadásul állandó kulturális programokkal próbálják becsalogatni a látogatókat. Ja, és a Nagyerdei Stadionra is jó a rálátás...

Azt hitte, a tapétát csak a falra lehet ragasztani?

ST 2015. november 15., vasárnap 12:00

A tapéta szerencsére újra kezd visszajönni a divatba, így pedig különféle nagyon vidám, mintás felületeket lehet létrehozni, akár egyetlen szobán belül is. Ugyanakkor a tapéta nem csak arra jó, hogy a nagy falfelületeket befedje vele: ha csak egy kicsit is kreatívan áll hozzá, akkor igen sokrétűen felhasználható anyaggá lép elő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a diótörő óra?

Menő/Ciki

bb 2015. november 14., szombat 20:43

Ki gondolta volna, hogy a 21.században még ekkora kereslet van az otthoni diótörőkre, de úgy tűnik, hogy tévedtünk. Tavaly a londoni székhelyű tervező, Roger Arquer értelmezte újra a szerszámot, aki akkor puha szilikon fejjel látta el kalapácsra emlékeztető termékét. Ezúttal pedig egy lengyel dizájn stúdió, a Poorex látott fantáziát a hasznos eszközben, Arquerhez hasonlóan ők is egy meglepő csavarral dobták piacra diótörőjüket. – írja a designboom.com.

A nagyobb méretű diók is beférnek az órába.
A nagyobb méretű diók is beférnek az órába.
Fotó: poor.pl
Távolról sincs vége, olvasson még »
802 szavazat 795 szavazat

Mutatjuk: itt vásárolhat november 15-én

mzd 2015. november 14., szombat 16:23

Ahogy múlt héten, úgy most is összegyűjtöttük a Mindenár segítségével, hogy hol vásárolhat be vasárnap. Az adventi roham még messze van: Aldi és Lidl emiatt nem is lesz nyitva, viszont megint mehet Media Marktba (a Megaparkba), jó sok Sparba és az solymári Auchanba is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zöldellő kert télen? Simán

ST 2015. november 14., szombat 16:22

Sokan kedvelik az örökzöldeket, hiszen nem csak tavasztól őszig, de még télen is színt csempésznek a kertbe vagy az erkélyre. Ugyanakkor az is igaz, hogy a fenyők esetében a látványos, vagy éppen illatos virágzás nem igazán jellemző: bár léteznek kifejezetten dekoratív tobozokat nevelő fajták, de azért ez mégsem ugyan az, mint egy színes, illatos virág. Az ötlet, hogy télen is legyen szín a kertben nagyon is jó, de tévedés, ha azt gondolja, ez kizárólag tűlevelűekkel oldható meg. Utolsó mentsvárként sokan a tujához nyúlnak, de hiszi vagy sem, még ezen túl is vannak lehetőségek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fedezzen fel kortárs ékszereket a pesti éjszakában!

ermiz 2015. november 13., péntek 15:58

Mostanában már szinte mindennek van éjszakája, úgyhogy a kortárs ékszertervezők is úgy döntöttek, hogy szerveznek egyet maguknak. Az Ékszerek Éjszakája elnevezésű esemény november 13-án lesz és 50 kortárs ékszertervező vesz benne részt. Mivel az erről szóló sajtótájékoztatón sokat és hangsúlyosan használták a kortárs ékszer fogalmát, ezért megkérdeztük Stomfai Krisztina ékszertervezőt, mit is jelent ez szerintük, és mitől más egy kortárs ékszer, mint a hagyományos. 

Ha a cél az, hogyan különböztessék meg magukat többi ékszerestől, arra talán inkább a kézművest használnám – bár az is nagyon elcsépelt szó lett mostanság... 

Igen, ez valóban nehéz dolog. Mert van kézműves fagylalt és sör, de ékszer nem nagyon. Ha azt mondja valaki, hogy hagyományos ékszer, a legtöbben valami gyémántköves aranyékszerre gondolnak, valami nemesfémre. A kortárs ékszer fogalom a contemporaly jewellry angol szóból jön és ilyen módon próbáljuk magunkat megkülönböztetni azoktól, akik a szakma hagyományos ágát képviselik, mint az ékszerész. Ez nem biztos, hogy így a legjobb, de ez van. Ott van még az ötvös is, aki készít ékszert de akár gyertyatartót is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön is megszívta a reptéren? Nem lesz egyszerű kártérítést kapnia, de nem lehetetlen

Edicsek 2015. november 13., péntek 14:34

Kedden reggel a poggyászkezelő informatikai rendszer meghibásodása miatt leállt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es terminálja. Fogadni ugyan tudtak gépeket, de több induló járat is hatalmas késésekkel indult, amik miatt több utas is lekéste a csatlakozását, vagy éppen extra költségekkel szembesült. A reptér, ahogyan három évvel ezelőtt, most is vis majorra hivatkozik, de ne nyugodjon bele, hogy önnek nem jár kártérítés az elvesztegetett idejéért. Mert bár egyáltalán nem lesz egyszerű feladat, de kiharcolható. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ segített, mit is lehet tenni ilyen esetekben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Galériaággyal teret spórol és kuckót nyer

ST 2015. november 12., csütörtök 20:07

Viszonylag ritka az probléma egy lakás berendezésekor, hogy túl sok a rendelkezésre álló tér. Sokkal jellemzőbb, hogy azzal szembesül a lakó, hogy mondjuk egy ágy mellé már mást nem tud beszuszakolni a szobába, így pakolásra marad a nappali, a konyha, vagy az előszoba. Ez azonban nem lehet megoldás, ha rendezett lakást szeretnénk, vagy ha mindenképp az adott szobában van szükség extra térre. Elvégre a gyerek például nem tanulhat folyton az ágyon ülve - főleg, ha írnia is kell -, és a nappali vagy a konyhaasztal sem lehet állandó megoldás erre. Ilyenkor érdemes felemelni az ágyat és berendezkedni alatta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg bezárt a Vári Cukrászda

mzd 2015. november 12., csütörtök 11:44

„Kedves Vendégeink! Ne induljanak el hozzánk, technikai okok miatt ma nem tudunk kinyitni" - írta a Facebookon november 4-én a Vári Cukrászda, de mint kiderült, a helyzet ennél jóval bonyolultabb. A Tények kezdett el nyomozni a szintén a közösségi portálon keringő fotó miatt, amin a vendéglátó hely és az előtte álló rendőrautók voltak láthatóak és kiderült: a Nébih tartott ott razziát, a szakemberek pedig lejárt alapanyagokkal, jelöletlen termékekkel és dühös tulajdonossal találkoztak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha elég ügyes, 3D-ben rakhatja ki Budapestet!

LS 2015. november 12., csütörtök 10:12

A Logifaces kirakósával robbant be a köztudatba a Tervhivatal, miután rekordsebesen összegyűjtött 15000 dollárt egy logikai játékra, melynek során térbeli háromszögek segítségével alakíthatóak ki a formák. Ezzel órákig tartó játék válik lehetővé, ami lehet társas foglalkozás, de elmélyült aktív meditáció is. Dinh Dorottya, a Logideez marketing managere válaszolt kérdéseinkre új játékukkal, a Logiplaces-szel kapcsolatban, melynek gyártásának beindításához szintén közösségi finanszírozáson keresztül szeretnének pénzhez jutni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Baromi sokat spórolhat az elkövetkező napok akcióin

Edicsek 2015. november 12., csütörtök 08:49

Minden évben elmondjuk, hogy nem érdemes a karácsonyi bevásárlást halogatni, de sokan mégis ezt teszik. Pedig ha hamarabb elintéz mindent, akkor nem csak a decemberi zsúfoltságot, és a mindenhonnan bömbölő karácsonyi slágereket hagyhatja ki, de rengeteget spórolhat is. Mutatjuk is, hogy például hogyan. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A holland dizájnhét a jövő nagy eseményeire fókuszál

aa 2015. november 11., szerda 19:24

A luxusplázákba zsúfolt pekingi dizájnhét után a napokban véget ért a 14. alkalommal megrendezett Holland Design Hét is (DDW) Eindhovenben. A kilenc napos rendezvényt pedig minden eddiginél sikeresebbnek tudják be a szervezők: a csaknem száz helyszínen zajló dizájnhéten 2500 tervező mutatta be munkáit, az eseményre pedig a becslések szerint rekordszámú, 275 ezer látogató érkezett a városba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rohadt nagy meló az ültetés, és tudta, hogy el is lehet rontani?

ST 2015. november 11., szerda 15:07

Az ősz, egészen a fagyok beálltáig az ültetés időszaka. Ezzel megújíthatja, feltöltheti a kertjét a következő évekre - ha viszont nem jól csinálja, akkor egy rakás pénzt dob ki az ablakon. Mert sajnos ezt is el lehet rontani, és ráadásul nem is nehéz. Mondjuk, mit és hogyan csináljon, ha inkább a szép kertet választja a kidobott pénz helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés