LÁJFHEKK

7+1 tipp, hogy mit csinálj, ha mindenki nyaral, csak te dolgozol

K.P. János 2017. július 24., hétfő 14:39

Nehéz időszak ez mindenki életében, de azért van mód arra, hogy megkönnyítsük a dolgunkat. (Vigyázat, a cikk nagy adagban iróniát tartalmaz!)

Ugye a kedves olvasó is észrevette, hogy mostanában a szokásosnál jóval több email pattan vissza OoO /házon kívül válasszal? Július közepén és végén ezen annyira nem lepődünk meg persze, például jómagam is házon, vagyis munkahelyen kívül voltam nemrég. Most viszont belül vagyok, és azt látom, hogy mindenki más nyaral. Talán csak a karácsony és a szilveszter közötti időszakban kong ennyire minden iroda. Íme néhány tipp, amivel munka közben is nyaralhatsz, ha senki nem látja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi az a sok furcsaság a tojásban?

Aladár 2017. július 24., hétfő 07:26

Minden egyes tojás hártyarétegek, zsinórok és foltok hálózata.

Sokkal izgalmasabb egy-egy tojás, mint gondoltad volna. Még csak nem is kell igazán részletes, mikroszkopikus képet alkotni az ovális kis csodákról ahhoz, hogy meglepő, új tudásmorzsákkal lássuk el magunkat és tojás szempontból fogékonyabb ismerőseinket. Még a tojás archaikus nevéről, a mony szócskáról is fellelhető aprólékos eszmefuttatás a neten. De ez nem minden, a tojás felépítését részletező diagram is tartogat ugyanis meglepetéseket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most akkor kell lábat mosni, vagy sem?!

Aladár 2017. július 23., vasárnap 15:34

És mennyi szappanra van szüksége a vádliknak? Megannyi kínzó kérdés, amire most választ kaphatsz.

Kell-e külön szappant juttatnunk a lábainkra, vagy elég, ha a gravitációra bízzuk a dolgot, és a jó alaposan beszappanozott felsőtest irányából érkező szappanpatakokkal dolgozunk? Mert hát mi van, ha a túl sok szappantól, és nem a kortól válik egyre szárazabbá a vádlink?! A Women's Health szerkesztőségét ismegmozgatta a problémakör, és szerencsére meg is kérdeztek egy szakértőt a helyes lábmosásról, megspórolva ezzel 1-2 keresést nekünk, a vádlink/combunk miatt aggódó magyaroknak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Parázol a bedugva felejtett vasaló miatt? Ez többé nem probléma!

moana 2017. július 23., vasárnap 10:55

Már nem is számolod, hány nyaralást keserített meg az, hogy a bekapcsolva maradt háztartási eszközök miatt aggódtál? Itt a megoldás!

Te is azok közé tartozol, akik alig lépnek ki otthonuk ajtaján, máris azon aggódnak, hogy lekapcsolták-e a villanyt, becsukták-e az ablakot, elzárták-e a gázt és így tovább? A hétköznapokon viszonylag könnyű kezelni az ilyen helyzeteket, jó esetben vissza lehet fordulni, vagy meg lehet kérni egy családtagot, hogy nézzen rá, minden rendben van-e. De mi van akkor, ha éppen úton vagytok valami távoli helyre, és el kell érni a vonatot, buszt, repülőt, esetleg már a tengerparton villan be, hogy basszus, nem húztad ki a vasalót. Nos, a Lifehacker egyik szerzője, Nicole Dieker állítólag megtalálta a tökéletes megoldást, ami egyébként zseniálisan egyszerű, csak egy kicsit időigényes, és lehet, hogy a nagy rohanásban pont erről feledkezel meg. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Döntsd a konyhaszekrényt a fürdőkádba!

moana 2017. július 22., szombat 15:53

Stresszűzés, izomlazítás, bőrápolás természetes hozzávalókkal, amikért elég a konyháig menni.

Nemcsak akkor érdemes körülnézni a konyhában, amikor meg vagy fázva, hanem akkor is, ha éppen kifogytál mindenféle szépet és jót ígérő fürdőolajból és egyebekből. A Soakology oldalán találtunk rá arra az infografikára, ami felsorolja, milyen hozzávalókat érdemes beletenni a fürdővízbe, ha simább bőrt szeretnénk, vagy mondjuk izomfájdalom gyötör. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tartsd tisztán a konyhai vízcsapot!

moana 2017. július 22., szombat 09:30

Csak csurog, csak csöpög? Ilyen egyszerűen megoldható a probléma.

A mosogatót valószínűleg mindenki rendszeresen megszabadítja a felszínére rakódott olajtól, zsírtól, maradékszemcséktől és vízkőtől, de van még valami, aminek szüksége van egy kis odafigyelésre, főleg, ha nem akarunk tanácstalanul állni a konyhapult előtt, hogy mégis mi a fenéért nem folyik rendesen a víz a csapból. Igen, ennek a legtöbbször nem az az oka, hogy rendszerszintű probléma van a víznyomással, hanem az, hogy idővel szépen, lassan a vízcsap feje eltömődik. A Kitchn oldalán találtunk egy leírást arról, hogyan érdemes megoldani ezt a problémát akkor, ha kihúzható fejes csaptelepünk van, de persze a nagy része alkalmazható hagyományos csaptelep esetén is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyakori hibák, amiket a lakásfelújítók elkövetnek

moana 2017. július 21., péntek 08:27

Nehéz lenne az összeset felsorolni, de íme öt példa a sok közül.

A lakásfelújítás nem egy fáklyásmenet, ezt mindenki tudja, aki akárcsak egyszer is ilyesmibe vágta a fejszéjét. A PureWow felsorolt öt olyan tanácsot, amit érdemes fontolóra vennie annak, aki még nem esett át a tűzkeresztségen vagy nem tanult a múlt hibáiból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fagyaszd le a banánod

Aladár 2017. július 21., péntek 08:17

A helyes módszer részletezése mellett a hibás megközelítesek közül is bemutatott párat a Lifehacker.

A tej és a fagyasztott banánok frigyre lépésével a turmixgépekben megszülető selymesen simogató banánhabnál, vagy egy túlérett banán gyors felkarikázásával, lefagyasztásával, majd összeturmixolásával létrehozott krémes banánfagyinál kevés hatékonyabb és költségkímélőbb módszer létezik a gyors lehűlésre. Persze, ha valaki rossz banánlefagyasztási tanácsokba fut a neten, könnyen csapdába csalhatja magát a látszólag pofonegyszerű receptekkel. Mindenki szerencséjére azonban a Lifehacker most utánajárt a legyakrabban elkövetett baklövéseknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kólás napozással a bőrrákért!

Aladár 2017. július 20., csütörtök 14:56

A szakértők szerint (meglepetés!) nem kifizetődő kólával locsolni magunkat a napon.

Számos  olyan cikk és szakértői vélemény fellelhető online, amely a magukat bőrbarnítás céljából kólával öntöző hölgyek és urak furcsa szokásának veszélyeire hívja fel a figyelmet. Mindez elsősorban azért meglepő, mert ezek szerint a jelenség több mint 1 embert érint, és valóban szükségessé teszi, hogy egy-egy bőrgyógyász arra vesztegesse az idejét, hogy a kóla mint barnító krém veszélyeire hívja fel a figyelmet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Te hogy éled túl a kánikulát?

Anomál Amál 2017. július 20., csütörtök 14:11

Hétfőn az Időkép szerint akár 37 fok is lehetett: mondjuk én éreztem azt 100-nak is. És fogalmam sincs, miben lehet ilyenkor irodába menni, ahova ugye farmersortban mégsem illik belibbenni. Te hogyan izzadod szét magad? Körülnéztem a neten, hogy tudjak én is tippeket adni, de azért remélem, neked van valami jobb is a tarsolyodban ezeknél és elmondod.

Hétvégén még csak-csak meg lehet oldani a lengén öltözést, de hét közben a városban mégse húzhatok bikinifelsőt meg tangapapucsot. Ugyan nálunk nincs szigorú dress code az irodában, de azért megadjuk egymásnak a tiszteletet, és még senki nem jött be pizsamában. Viszont egy csomó helyen nagyon komolyan veszik a zárt cipőt és térdig érő, vállat takaró ruházatot: na az kemény lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Válj profi alkudozóvá 3 lépésben!

K.P. János 2017. július 19., szerda 18:18

Sokféle alkudozási stratégia van, de igazából mindössze három dolgot kell tudnod, hogy nagyon ne tudjon átverni a szőnyegárus.

Magyar ember ritkán szokott alkudni, pedig az alkudozás legfőbb, mondhatni nulladik szabálya, hogy MINDIG, mindenre érdemes alkudni. A legrosszabb, ami történhet, hogy hülyének néznek, az meg amúgy is benne van a pakliban. Viszont ha bejön a dolog, akkor olcsóbban jutsz az adott bármihez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: midiszoknyák kánikulához

moana 2017. július 19., szerda 14:32

Visszatért a hőség, összeválogattunk hát négy olyan szoknyát, amit 30 fok felett is hordhatunk.

Nem könnyű eltalállni, hogy miben érezhetjük jól magunkat ha piszok meleg van, de egy bő szabású, vékony és szellőző anyagból készült szoknya viszonylag jó választásnak tűnik. A hajtás után mutatunk pár tippet, hogyan lehet hordani ezt a ruhadarabot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó ez a telefon, csak kiharap a fejemből egy darabot

Juhász Edina 2017. július 18., kedd 17:42

Elkészíthető-e a tökéletes portré egy mobiltelefonnal? Tud-e szuper képet csinálni az, aki egyébként semennyire sem ért a fotózáshoz?

Mikor az ember csúcskategóriás mobilkészüléket vásárol, akkor már bőven többet akar annál, hogy legyen egy készüléke, amivel tud telefonálni, meg elolvashatja rajta az emaileket és végiglájkolja az ismerősök bejegyzéseit a Facebookon. Az átlagos felhasználók jelentős részének az, hogy milyen processzor van a telefonjában, az semmi érdemlegeset nem jelent, amivel viszont őket is meg lehet venni, az a fényképek minősége. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme egy nyakkímélő bikinitrükk!

Aladár 2017. július 18., kedd 10:24

Jobb felsőt a bal alsóhoz, és huss, eltűnik a fájdalom!

Végre valahára megszületett a megoldás a nyakgyilkos bikiniviselet okozta problémákra is. Allison Kimmey szerint pofonegyszerű a dolog: elég, ha a jobb felső madzagot a bal alsóhoz, a bal felsőt pedig a jobb alsóhoz kötözik a fájós nyakú bikinitulajdonosok, és így bújnak bele a bikini felsőjükbe. Kimmey egyébként demonstrálta is a dolgot:

A használati útmutató állítása szerint tehát pár perc kötözés véget vethet a nyakfájdalmaknak. Így csupán egy megválaszolatlan kérdés maradt: létezik egyáltalán a probléma, vagy csak egy saját maga által kitalált fantomdilemmára talált ügyes kis megoldást Allison. Szerinted valós problémát oldott meg Allison?

Létezik a bikini okozta nyakfájdalom?

  • 694
    Hogyne létezne, évtizedek óta szívok miatta!
  • 388
    A bikini okozta micsoda?!

Három ok, amiért állandóan lepattogzik a körömlakkod

moana 2017. július 17., hétfő 11:51

Gina Viviano celebmanikűrös mesélt a Women's Health magazinnak arról, mi lehet az oka annak, hogy a körömlakkunk idő előtt megadja magát, és azt is elárulta persze, mivel lehet a szavatosságát egy kicsit meghosszabbítani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 szuperegészséges ételpáros

Aladár 2017. július 17., hétfő 08:14

A Tech Insider videójából kiderül, hogy milyen ételek összepárosításával segíthetünk a szervezetnek abban, hogy képes legyen nagyobb hatékonysággal feldolgozni a tápanyagokat.

Rengeteg olyan zöldség van, ami bár önmagában fogyasztva is rendkívül egészséges, egy-egy fűszerrel vagy más zöldségekkel együtt aknázható ki igazán. Maximalistáknak különösen ajánlott tehát a Tech Insider ilyen párosításokat felsoroló, most is kellemes, már önmagában is étvágygerjesztő zenével megspékelt videója. A különböző egymással lepaktáló zöldségek kooperációja mellett a tekintetben is szolgálhat meglepetésekkel a videó, mennyire szabadon kezelik egyesek a hozzávalók között szereplő „néhány csepp olajos öntet” kifejezést. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy fehér pólóban is megszívhatod a napon

Aladár , moana 2017. július 16., vasárnap 12:21

Nem minden véd úgy az UV-sugárzás ellen, ahogyan azt gondolnánk. Íme néhány érdekes tény és adat.

A Nap az élet fenntartásához nélkülözhetetlen, és egy füst alatt rákot okozó, ellentmondásos sugarai ellen sok naptejfóbiás (Rákot okoz! Minden rákot okoz!) inkább úgy védekezik, hogy a legnagyobb melegben sem vetkőzik neki. A SciShow videója szerint mindez bizonyos esetekben működhet is, néhány anyag ugyanis még a legnagyobb faktorszámú naptejeknél is hatékonyabb védőpajzsot jelent a bőrt szanaszét roncsoló UV-sugárzással szemben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsd el a brokkolit, ha jót akarsz magadnak

Aladár 2017. július 16., vasárnap 11:57

Előzetesként annyit, hogy a brokkolit nem túl jó ötlet leforrázni/szanaszét főzni.

A lábos + forró víz + brokkoli kombináció ugyanis leginkább arra jó, hogy megfossza a szegény ágrólszakadt káposztaféléket a vitaminjaiktól. A vitaminok mellett ráadásul a brokkoliban is jelenlévő, az eredetileg a rovarok elhajtásáért felelős, intenzív ízű, de kis mennyiségben akár a rák ellen is hatékonyak mondott glükozinolát-tartalma is jelentősen megcsappan a zöldségnek. A Tech Insider szokás szerint kellemes és nyugtató hatású zenével is megspékelt, bár ez esetben némi narrációval is beszennyezett videója szerint jobban járunk, ha mikróban puhítjuk fel a brokkolinkat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Mit tudnak az impregnáló szerek?

Juhász Edina 2017. július 15., szombat 11:57

Vízhatlanná lehet-e tenni egy táskát egy kis varázsspray segítségével?

Nyári zivatar ellen sokszor lehetetlen vagy éppen felesleges védekezni. Az esernyőt úgyis kifordítja a szél, az esőkabátban meleg van, a szandál pedig beázik. De mi van akkor ha nem akarjuk, hogy tönkremenjen a telefon, a fontos iratok vagy éppen bármi, ami a táskában van? A legegyszerűbb megoldás persze az lenne, ha eleve vízhatlan táskát vásárolna az ember, vagy mindig lenne nála valami bombabiztos tasak, amibe belerejthetné az értékeit, de persze a világ nem ilyen. Úgyhogy kipróbáltuk, mit tudnak az impregnálók a hátizsákokon. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az 5 leggyakoribb hiba, amit növénytulajdonosként elkövethetsz

moana 2017. július 15., szombat 11:18

Már a vásárlásnál el lehet rontani a bimbózó kapcsolatot, és utána sem biztos, hogy könnyebb lesz.

A New York-i Tula House két tulajdonosa, Christan Summers és Ivan Martinez az Apartment Therapynak mesélt arról, hogy mik a legáltalánosabb vétségek, amiket a kevésbé tudatos és/vagy elkötelezett tulajdonosok elkövetnek szobanövényeik ellen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Villogós vagy kígyós telefonnal a legjobb fesztiválozni?

Juhász Edina 2017. július 14., péntek 19:08

Kipróbáltuk azt a két telefont, ami a legalkalmasabb lehet a nyári bulikhoz és fesztiválokhoz.

Az egyik LED-diszkót csinál, a másik meg egész héten bírja, így ez a két telefon lehet a világ legalkalmasabb készüléke a nyári bulikra, fesztiválokra és a nyaralásra. Legalábbis ezt gondoltuk, mikor kipróbáltuk a Nokia 3310 és az Alcatel A5 LED készülékeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pofon egyszerű a szaftos húspogácsa titka

Aladár 2017. július 14., péntek 10:23

A MasterChefből ismerős Graham Elliot trükkje a nagyobb húsdarabokat is képes megóvni a kiszáradástól.

A szakácsokat versenyeztető MasterChef valóságshow zsűrijének tagja, és a 2013-ban két Michelin-csillagot szerzett Graham Elliot Bistrot vezető séf egy első hallásra elég furcsa trükkel éri el, hogy a nagyobb, negyedkilós hússzörnyetegekből készült hamburgerek húspogácsái se száradjanak ki. Elliot egy jégkockával oldja meg ezt a problémát. Bizony, szerinte elég egy jégkockát nyomni a húspogácsa kellős közepébe, így akár a nagyobb, vagy valamilyen bizarr oknál fogva a jobban átsütött húsok kedvelőinek sem kell csontszáraz burgerekkel beérniük. A séf egyébként a fűszerezés tekintetében inkább a „kevesebb több” elvét hirdeti: szerinte érdemes kihagyni a mixből mind a borsot, mind a hagymát, és hagyni, hadd érvényesüljenek inkább a húsok. Egyébként a jégkockás trükk nagyjából így kell, hogy kinézzen a Tech Insider szerint: 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Finisbe ért a USE Unused végkiárusítása

moana 2017. július 13., csütörtök 13:36

Az üzlet már bezárt, de a showroomban és a webshopban még vannak akciós darabok. Van, ami 70 százalékkal lett olcsóbb.

Június elején jött a hír, hogy a magyar márka két alapítója, Tóth András és Godena-Juhász Attila a drasztikusan megváltozott divatpiaci környezet miatt a márka megszüntetése mellett döntött. Egy ideig a Sas utca 16. szám alatti boltban lehetett kedvezményesen megvásárolni a még raktáron lévő termékeket, de az üzlet már bezárt, és most a pár méterre lévő bemutatóteremben tartanak egy kétnapos (június 13-14.) végkiárusítást, amin elvileg 70 százalékkal olcsóbban lehet megvenni a megmaradt ruhadarabokat.

A legnagyobb választék az utolsó, 2017-es tavaszi és nyári kollekcióból van, és bármennyire is nagyok a kedvezmények, azért 20 ezer forint felett van a legtöbb ruha ára. Viszont azért maradt a korábbi szezonokból is ez-az, így csíptünk meg egy földig érő pólóruhát hatezer forintért, ami tényleg baráti ár, és aki előre gondolkodik, 38 ezer forintért már egy szép szövetkabátot is vehet magának. A férfiaknak is érdemes lehet betérni, bár nekik csak egy sztender jutott. 

Persze kiegészítők is vannak még, de ezekre nem vonatkozik ilyen mértékű leárazás, bár az eredeti árnál azért ezeket is valamivel olcsóbban lehet hazavinni, a hátizsákok árából például 20 százalékot engednek. És annak sem kell aggódnia, aki nem tud elzarándokolni a Sas utcába, az aktuális kollekció darabjai a webshopon is megrendelhetőek, és a USE bag honlapja sem szűnik még meg azonnal.

Tudnivalók

Helyszín: Budapest, V. kerület, Sas utca 16. II. emelet USE unused showroom

Időpont: 2017. július 13-14. (csütörtök-péntek)

Nyitvatartás: 10:00-19:00

Távolról sincs vége, olvasson még »

Két szó, ami megváltoztatja az életed: saláta reggelire

K.P. János 2017. július 13., csütörtök 08:23

Gyorsan össze lehet dobni, egészségesnek érzed magad tőle és minden ízléshez variálható. Íme pár tipp, hogy miket dobálhatsz bele a tálba.

Valójában már mindenkinek régesrég tudnia kellene, hogy a salátánál nincs jobb reggeli. De talán ezekben a hetekben, amikor már reggel is 30 fok van (ha véletlenül éppen most van a pár nap lehűlés, akkor olvasd a cikket 4 nap múlva), könnyebb lesz meggyőzni a megátalkodott zsömle-vaj-párizsi-rajongókat és ádáz nutelláskenyér-ultrákat is, hogy érdemes salátában gondolkodni reggel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kínai porcelánban sem lehet már megbízni

Juhász Edina 2017. július 12., szerda 15:00

A kadmium kioldódás mértéke több mint határérték kétszerese.

Általában elég menő, ha eredeti kínai porcelán van a család tulajdonában. A Wikipédia szerint a porcelánt Kína Honan tartományában találták fel a Tang-dinasztia idején, majd a technika igazán népszerűvé a 14. századtól a Császári Porcelánkészítő Manufaktúrában vált. A kínai udvar számára készített pikkelyszerű, narancshéj-hatást nyújtó mázas darabok a 15. században jelentek meg. Az első kínai porcelántárgyakat a középkori keresztes lovagok hozták el Európába, ahol azok hamarosan rendkívül népszerűek lettek, egészen addig, amíg Minnie Egér tönkre nem vágta az egészet.

 A Tescóban lehetett ugyanis kapni azt a Minnie egeres reggeliző szettet, ami egy bögréből, tálkából és tányérból áll, viszont a határértéknek több mint kétszerese a kadmium kioldódás mértéke, ezért ki kellett vonni a forgalomból. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés