LÁJFHEKK

Végignéztük a szilveszteri akciókat és tanultunk egy új szót

Edicsek 2015. december 29., kedd 16:01

Mivel a legtöbben karácsonykor már kiköltekezték magukat, a szilveszteri bulira már sok helyen kissé szűkösebb keret jut. Ezért érdemes rendesen áttanulmányozni a boltok akciós kínálatát és aszerint vásárolni a házibulira, hogy hol mit lehet kedvezményesen megvenni. A legtöbb bolt fel is készült a bulikellékekből, mi pedig segítünk összegyűjteni a legjobb akciókat. Tanulja meg a baromfipálca kifejezést, aztán ha meglátja valahol kiírva, gyorsan hessegesse el a gondolatot, hogy a kosarába tegye, ránézésre ugyanis virsli, de mivel új szabályok vannak arra vonatkozóan, hogy milyen hústartalom felett lehet a termékeket virslinek hívni, így született  a baromfipálca, aminek a hústartalma nem éri el a minimális szintet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szilikonból készült rongyszőnyeg az új menőség

Edicsek 2015. december 29., kedd 11:18

A londoni Royal College of Art két végzős hallgatójának fejéből pattant ki a Shorerugs nevű márka, menő szőnyegekkel, szilikonból. Ha azt hinné, hogy a szőnyegek világába túl nagy újítást nem lehet vinni, akkor nézze meg a speciális szilikonszálakból összerakott, színes szőnyeget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgozószoba és nappali egyszerre, funkcióvesztés nélkül

ST 2015. december 29., kedd 09:10

Akik otthonról dolgoznak, tudják, mennyire nem egyszerű elválasztani a munkaidőt a családi élettől. Hiszen ha már otthon vannak, akkor lehet segíteni a gyereknek a leckében, meg lehet főzni az ebédet másnapra, vagy elintézni valami a nagyinak, "hisz úgyis otthon vagy".

shutterstock 319576805
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön elhiszi, hogy ez egy meki?

mzd 2015. december 28., hétfő 18:34

Ha azt hiszi, menő McDonald's csak Rotterdamban van, akkor óriásit téved: a hongkongi étterem nemrég ráncfelvarráson esett át, mi pedig, ha nem tudnánk, hogy a mekiről van szó, simán elhinnénk, hogy egy fine dining hely fotóit látjuk. A folytatásban ön is megnézheti a contemporiston talált képeket és azt is, a külső mellett milyen újításokkal találkozhatnak az oda látogatók.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit csináljon, ha utálja a karácsonyi ajándékát, vagy már el is romlott?

Edicsek 2015. december 28., hétfő 15:06

Karácsony után a boltok egy részében ugyanakkora a tömeg, mint az ünnepek előtt. Ilyenkor próbálja ugyanis mindenki visszacserélni azokat az ajándékokat, amik mégsem tették emlékezetessé a karácsonyi ünnepet, vagy éppen nem úgy, ahogyan azt elképzelték. Összeszedtük, mihez kezdhet az, aki utálja az ajándékát, a méretet nem sikerült eltalálni, vagy esetleg már el is romlott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár ön is aludhat a menő budapesti kislakásban, amiért a világ lelkesedik

Edicsek 2015. december 27., vasárnap 19:30

A Dezeen oldalán szerepel a Postion Collective ötletei által átalakított kis lakás, amit az Airbnb szállásfoglaló oldalnak köszönhetően bárki ki is próbálhat néhány éjszakára. A Position Collective egyébként már a dubai design héten is bemutatkozott és ők tervezték a ZONA étterem dizájnját is, valamint a bécsi ENSZ székházban is vannak bútoraik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A radiátor nem csak ronda lehet

ST 2015. december 27., vasárnap 09:39

A tél beköszöntével fontos szerepet kapnak a radiátorok. Nem mintha ilyenkor többet látnánk őket, csak valahogy jobban feltűnik a jelenlétük. És ha már feltűnik, akkor azzal is szembesülhet, hogy a többségük nem éppen izgalmas látvány. Persze vannak már elegánsak, letisztultak, de azért messze állnak attól, hogy hangulatukban, stílusukban is illeszkedjenek egy szobához, vagy egy egész lakáshoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt vásárolhat december 27-én!

mzd 2015. december 26., szombat 17:40

Unja már a halászlevet, de nincs otthon semmi hozzávaló? Van egy jó hírünk: bár december 27-e vasárnapra esik, szerencsére elég sok bolt lesz nyitva: a szolnokiak pedig mehetnek az Auchanba, Intersparok közül több is nyitva lesz országszerte és természetesen a CBA-k és Ronik is várják a vásárlókat, tudtuk meg a Mindenár.hu-tól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lepukkant iskolabuszból csinált luxus lakóbuszt, hogy beutazza vele Amerikát

Edicsek 2015. december 26., szombat 09:35

A kaliforniai Patrick elhatározta, hogy körbeutazza Amerikát, de ehhez kellett egy autó. Egy 1990-es, kicsit lepukkant iskolabuszt vásárolt, majd édesapjával közösen álltak neki a nagy projektnek: kipofozták ki és átalakították kerekeken guruló otthonná. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Gyűrűk ura óta hobbit házra vágyik? Rendelje meg!

ST 2015. december 25., péntek 14:22

A hatalmas sikert arató Gyűrűk Ura trilógia egyik érdekes hozadéka, hogy azóta rengetegen rajonganak a kis félszerzetek, a hobbitok építkezési stílusáért.

Ha jobban belegondol, ezen nincs is igazán mit csodálkozni, hiszen a hobbit házak nagyon is megfelelnek a mai kor elképzeléseinek. Az épületek egyediek, a kellemes, íves falak és ajtók olyan belső tereket eredményeznek, amik sokkal természetközelibbek, mint a derékszögek és az egyenes falak. Egy ilyen házat megépíteni azonban nem egyszerű, nem is kellett sokáig várni, hogy valaki elkezdje sorozatban gyártani őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Irodai fák nélkül nem élet az élet!

ST 2015. december 24., csütörtök 08:31

Szeretne fákat az irodába?

  • 61
    Persze, szuper lenne!
  • 11
    Á, ez tök béna!
  • 4
    Nálunk már vannak!

Talinnban, Észtországban a KAMP építészei megpróbálták összehozni a természetet a munkával, de most olyan formában, ahogyan eddig még nem – írja a fastcodesign.com.

Az ember természeti lény, akármennyire is messzire távolodott ettől. Ez azt jelenti, hogy a közérzete és a munkakedve is javul, több energiával rendelkezik, amikor növények vannak körülötte. Ez a hatás pedig csak fokozódik, ha képesek vagyunk kilépni a szobanövények, vagy a klasszikus irodai fikusz és dracéna árnyékából.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Last Minute ajándéktippek kétségbeesett vásárlóknak

Edicsek 2015. december 24., csütörtök 08:22

Mivel december 24-én csak délig lehetnek nyitva a boltok, így nagyon össze kell szedni magát azoknak, akik még senkinek sem vettek semmit, vagy hiányzik néhány darab. Hogy miért hagyja valaki legutolsó pillanatra a vásárlást, annak több oka is lehet. A legtöbbször a munka a hibás az egészben, de sokszor a lustaság is közrejátszik, na meg az ötlettelenség. A vége viszont mindig ugyanaz: a lehetetlennek tűnő cél, hogy egy boltban beszerezzen az ég világon mindent.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fából készül a jövő Legója

aa 2015. december 23., szerda 09:38

Olaszország egyik legmeghatározóbb design magazinja, a Domus az évtizedek óta töretlenül népszerű dán játékhoz, a Legohóz hasonlította Kengo Kuma legújabb munkáját, a moduláris darabokból álló Tsumikit. Japán egyik legismertebb építésze olyan, könnyen egymásba rakható, szétszedhető és újra felépíthető V-alakú formákat hozott létre, mely első ránézésre valóban lehet majd a Lego japán alternatívája.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hátha lesz hó az idén: csizmacsepegtető tálcával a latyakos előszobák ellen!

ST 2015. december 22., kedd 18:00

Lassan itt a latyak, a sár és a hólé időszaka, ami kész rémálom az olyan otthonok számára, ahol az előszoba nem kőpadlós, vagy csak senki nem akar naponta ötször felmosni. Ilyen esetekben két választási lehetősége van: vagy téli álmot alszik és nem teszi ki a lábát tavaszig, vagy kénytelen kitalálni valamit a csöpögő csizmák gusztustalan latyakja ellen. Ha ön nem medve, olvasson tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem kapja meg a gyerek a kedvenc Legóját

ZZs 2015. december 22., kedd 14:03

Tudja, hogy kerül a Lego a karácsonyfa alá? Tudjuk, hozza a Jézuska. De a történet közel sem ilyen egyszerű. A magyar piacot hivatalosan két forrás látja el a kis kockákkal. Azt, hogy az adott üzlet a két cég közül kinél vásárol, az dönti el, hogy mennyi Legót forgalmaz. Röviden a az évi harminc millió forint felett értékesítő cégeket közvetlenül a Lego Hungária, a kisebbeket a Lego Hungária által megbízott Régió játéknagykereskedés látja el a játékokkal.  

Ez önmagában nem kellene, hogy befolyásolja a boltok választékát, legfeljebb az árakat, mivel az ajánlott listaárhoz képest több mozgástere van annak, aki közvetlenül a Lego Hungáriától vásárol, hiszen a Régió sem ingyen dogozik, így aki sokat ad el, az vagy nagyobb árréssel dolgozhat, vagy alacsonyabb utcai árat adhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar tervező művei ezek a német luxustextilek

ermiz 2015. december 22., kedd 10:40

Varró Zoltán, a VarroDesign tulajdonosa és tervezője a JAB, német luxustextileket  gyártó cégnek tervezett kollekciót. A Grandezza márka számára készült az új, Díva névre hallgató kollekció, amit Varró tervezett. Az 1946-ban alakult cég számára még sosem tervezett külföldi dizájner, ám most megtört a jég.  A magyar tervező alkotása egy luxust és dekadenciát ötvöző kollekció lett, melyet a harmincas évek Budapestjének legendás mulatója, az Arizóna ihletett.

“Nagy öröm számomra, hogy a nemzetközi díjakon és a sajtóban ma már számolni kell a magyar dizájnnal is! Mindig fontos volt számunkra, hogy a tervezés végeredménye eredeti legyen. Olyan irányt, arculatot, egyéniséget adtunk a tereknek, hogy a betérőknek egyedi élményben legyen részük” - magyarázza sikerének titkát Varró Zoltán, aki azt is elárulta, hogy az új kollekció néhány darabja már Rúzsa Magdiék házát díszíti, ugyanis az énekesnő egy megbeszélésen meglátta a kirakott darabokat és beleszeretett a mintákba. 

A rangos nemzetközi elismerésekkel díjazott munkák mellett a dizájniroda tervezett bisztrót Prágában, tudomány tematikájú szállodát Szegeden, barlangfürdőt Demjénben, valamint a budai villanegyed Gerbaud-ját, az Émile-t. A munkák további eredményeként pedig Varró Zoltán az első magyar dizájner, akivel a félmillió példányban megjelenő rangos belsőépítészeti magazin, az Interia nagyinterjút készített.

Aggasztják a Facebookon a hírek? Nesze, itt egy Nike cipő!

Edicsek , mzd 2015. december 21., hétfő 18:37

Furcsa tendenciára figyeltek fel a közelmúltban a Facebook-használók. Az értesítések között már nem csak az látszik, mikor valaki hozzászólt a fényképéhez, vagy éppen ismerősnek jelölte, hanem az is, ha egy kedvelt oldal megváltoztatta a nevét. Ez önmagában még nem is lenne gond, de mi van akkor, mikor a névváltozás teljes profilváltással történik, vagyis mi van, ha egyszer csak egy karitatív mozgalom, vagy egy társadalmi célokért küzdő oldal egy éles váltással Nike cipőket kezd el árulni, és a neve is megváltozik? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A száraz bőr és a rossz alvás ellen párásítson!

ST 2015. december 21., hétfő 16:39

A nyár és a tél egyik közös pontja, hogy a lakásban szüksége lehet párásításra. Ám míg nyáron a meleg enyhítése és a felfrissülés a cél, addig télen a száraz levegő ellen szeretnénk felvenni a harcot. 

A fűtés sajnos nem csak azzal jár, hogy kellemes meleg lesz a lakásban, hanem a levegőt is száríthatja. Ez pedig sem a bőrnek, sem a légutaknak nem tesz éppen jót. Sőt, hatására az alvás sem lesz olyan pihentető, így kialvatlan, ingerlékeny és lehangolt lehet, vagyis utálni fogja az egész világot. Szerencsére megoldás van, méghozzá mindenki igényeinek megfelelően.

shutterstock 242937037
Távolról sincs vége, olvasson még »

December 24-én még a bevásárlás is szívás

araya 2015. december 21., hétfő 16:19

Változik a korábbi években megszokott bevásárlási rend december 24-én, ugyanis az új nyitva tartási szabályok szerint délben be kell zárnia minden boltnak. Mivel december 27-e vasárnapra esik, így akkor is zárva marad a boltok többsége. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Télen is díszes kert, fillérekből

ST 2015. december 20., vasárnap 15:24

A téli időszakban nemcsak a lakást, hanem a kertet is érdemes feldíszíteni, hiszen az időjárás ilyenkor sokszor szürke és komor, és a csupasz fák, a hó nélküli téli táj látványa a hangulatnak se tesz jót. Ha azonban egy kicsit feldobja a kertet, akkor kinézni is szívderítőbb lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar bor csomagolását imádja a világ

Edicsek 2015. december 20., vasárnap 12:01

A Pastor borászat címkéit már a Packaging of the World oldal is méltatja a különleges címkéje miatt. A kreatív csomagási technikákat bemutató lap a 2015-ös borok címkéibe szeretett bele. A borászat már szerepelt az újságban, akkor a vörösbor kollekciójukat emelték ki, szintén a címke miatt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ünnepelje a karácsonyt a kutyájával összeöltözve!

Edicsek 2015. december 19., szombat 13:46

Az Aldinak köszönhetően idén más lehet a karácsony a kutyatulajdonosoknak mint eddig. Az áruház ugyanis piacra dobta a karácsonyi pulóver vonalát kutyáknak és gazdáknak, hogy végre ők is össze tudjanak öltözni. Mutatjuk a galériában a tökéletes ajándékot kutyás ismerőseinek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne vegyen cukrot dió helyett!

Divany.hu 2015. december 19., szombat 13:45

A karácsony a nyakunkon, persze, hogy most vásárol mindenki süteménybe való tölteléket. Sok cég eleve darálva árulja a diót,ami könnyebbség lehet azoknak, akik nem vennék ezért elő az aprítót. A Tesco is így tett, egy kilót 4245 forintért ad, ami kicsit drága, na de ünnepek előtt a dió is az.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csillagok háborúját minden lakásba!

ermiz 2015. december 18., péntek 18:02

Ha azt hitte, hogy a bútorgyártók nem ragadják meg a lehetőséget, hogy egy kis extra bevételhez jussanak? Hát dehogynem. És ez idén nem más, mint a Star Wars, mely 18-án kerül a hazai mozikba, és ami iránt akkora a minden bizonnyal mesterségesen gerjesztett érdeklődés, hogy arra nehéz szavakat találni. Ezért is szedtünk össze néhány bútort vagy kiegészítőt amivel tovább élheti a kultikus filmet otthonában. A hisztériát jól mutatja, hogy az Amazonon 1661 bútort és lakáskiegészítőt árulnak, míg a Bed bath and beyond oldalon 286-ot.

lampa26990

Ez a lámpa 26071 forintba kerül, és LED izzóval működik. Díszdobozban szállítják Darth Vedert jelentsen ez bármit is, és bárhol nyomja meg a fejét világítani fog. Elemes, tehát utazáshoz is magával viheti. 

r2d2

R2D2 imádók számára kihagyhatatlan ez a zuhanyfej, ami alapvetően sok újdonságot nem okoz, viszont biztosan mosolyra készteti az embert a reggeli zuhanyozásnál. 7793 forintba kerül, és elérhető Dart Vaderes változatban is. 

toaster

Ez azért egy elég ütős darab,és itt a bizonyíték, hogy nem csak holmi lámpák meg zuhanyrózsák alakulhatnak át sci-fi hősökké, hanem a kenyérpirító is, ami ráadásul beleégeti a film logóját a kenyérbe, bár van olyan vásárló, aki szerint ez nem elég olvasható. A pirító 15000 forintba kerül.

61WArKMA9XL. SX522

Zenél, kivetít, cuki és 16000 forintba kerül az R2D2 óra, mely ébresztőóraként is funkcionál és mindenféle hanghatásokkal igyekszik az embert kirángatni az álmából. A kis szerkezet nagyban vetíti az időt a falra, hogy nehogy elkéssen a melóból. 

STARWARS 127152-01-XXL SlideProductPage 733x350.png

Star Wars őrült gyerekek számára készült el a Velux kollekciója -mi sosem gondoltuk volna, hogy a fényzáró rolók piacán is megjelenik a film - mely négy féle verzióban érhető el, értelemszerűen Velux ablakokra. 100 százalékos fénykizárás 27.000 forinttól. 

darthverder

Még nem jöttem rá, miért szeretik ennyire Anakin Skywalkert a tervezők, de itt egy újabb ajánlat a sötét oldal kedvelőinek, de leginkább gyerekeknek. Adott tehát ez a huzatféle, amibe bele lehet bújni mint egy hálózsákba, de egy mozdulattal be is lehet ágyazni. A 100 százalék poliészterből készült termék 12470 forintba kerül.

81U3Q5XbDiL. SX466

Kéne egy jó asztal? Nem probléma, van az is Csillagok háborújás változatban. 18900 forintba kerül, de ha valaki sajnálna érte ennyi pénzt kiadni - amit megértünk, vegyen helyette egy öntapadós fóliát a témában, és máris jóval olcsóbban megússza a bulit. 

61Yc9x2ZywL. SX522

Tagadhatatlanul ez a legütősebb darab, és ránézésre elég kényelmes is. A 33000 forintért kapható fotel, mely szerencsére elérhető Chewbaccás változatban is, ráadásul az szőrös és nem műbőr borítású.Egyetlen hibája van, hogy meglehetősen kicsi, ezért nem is ajánlják nagyobb gyerekek és felnőttek számára. 

Drónt kér a gyerek karácsonyra? Örüljön neki, jó móka lesz!

Edicsek 2015. december 18., péntek 08:39

Az idei év egyik legnagyobb karácsonyi slágerterméke a drón, ami rengeteg gyerek karácsonyi ajándéklistáján is szerepel, miközben a szülők egy része még mindig értetlenül áll a jelenség előtt, hogy mégis mire jó egy ilyen. Naná, hogy mi is kipróbáltuk, azóta a drón elég előkelő helyen áll a mi karácsonyi listánkon is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 129

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés