LÁJFHEKK

Tippek, ha már az egész lakást elárasztották a cipők

ST 2015. szeptember 21., hétfő 18:52

Van néhány dolog egy női szekrényben, amit a férfiak nem igazán értenek. Ezek egyike a cipő. Persze nem arról van szó, hogy nem érik fel ésszel, mire is való a lábbeli, sokkal inkább a mennyiséggel vannak gondok. Ezt nem is nagyon lehet nekünk felróni, hiszen bőven elég 4 cipő: egy alkalmi, egy sportoláshoz, egy utcai és egy csizma vagy bakancs. Ezzel szemben a nők gyűjteménye valamivel nagyobb, és ennek helyet is kell találni, ami már közös probléma.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kütyüteszt: kis gépek, amikkel profi fotósnak érezheti magát

Edicsek 2015. szeptember 21., hétfő 10:44

Nyaralásokra, fesztiválokra és bulikra sokan már nem visznek hagyományos fényképezőgépet, merthogy majd a telefonnal fotózgatnak. Való igaz, hogy néhány csúcskategóriás mobil elképesztően jó képeket tud készíteni, de megnéztünk néhány olyan fényképezőgépet is, amikkel teljesen profi fotós válhat önből úgy, hogy nagyjából észre sem veszi, mert a készülék elvégzi  a legfontosabb beállításokat. Olyan gépeket mutatunk, amelyekkel ha van érzéke a témához, annyira menő képeket készíthet, hogy a profik is megirigyelik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a megoldás pókfóbiásoknak!

ermiz 2015. szeptember 20., vasárnap 16:19

Nagyon sokan rettegnek a pókoktól, annyira, hogy az arachnofóbiát a pszichológia is számon tartja. A britek 25 százalékának sem ismeretlen ez a jelenség, és nekik lehet jó hír, hogy elkészült a világ első pókbiztos fészere, amelynek tervezői garantálják a teljes pókmentességet. A Tiger Sheds nevű céget megrohamozták a pókoktól rettegő angolok, akik hajlandóak 2000 fontot (kb. 855 ezer forint) áldozni nyugalmukra. Viszonyításképpen, egy átlagos, akár pókok által is beköltözhető tároló, mindössze 229 fontba (97000 ft) kerül. A különbözetből elég sok pókírtó kijön. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kék színű, résbiztos házikóhoz extraként lehet kérni félévente ellenőrzést és extra vegyi kezelést is. 

Telefonfólia-teszt: megéri a négyezres?

km 2015. szeptember 20., vasárnap 12:25

Sokan nem vesznek semmilyen védőfóliát százeres telefonjuk kijelzőjére, ennek néha meg is van az átka: a karcos, törött kijelzőt cseréltetni drága mulatság. Sok készüléket már alapból fóliázott kijelzővel árulnak, de ezek nem igazán minőségi fóliák. Kipróbáltuk, mit tudnak a 600 forintos, márkátlan fóliák és mire képes egy 4000 forintos, üvegből készült darab. Ha már fólia, két divatos, felpimpelt verziót is rátettünk a telefonunkra (csak hogy mihamarabb megszabaduljunk tőlük) – részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Venne használt, de nagyon olcsó szempillaspirált?

mzd 2015. szeptember 19., szombat 21:24

Biztos önnek is halomban állnak otthon a bontatlan vagy megbontott, de már rég nem használt sminkcuccai. Néha megpróbálja elajándékozni őket baráti körben vagy csak simán hagyja, hogy lejárjon a szavatosságuk és kidobja őket. Van azonban egy jó hírünk, ha szeretne egy kis pénzre szert tenni (hogy legalább egy része visszajöjjön a vételárnak): a Glambot nevű oldalon megveszik a használt piperecuccait, majd az eredeti árnál jóval olcsóbban továbbadnak rajta – olvasható a Springwise oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg a világ legmenőbb játszótereit!

bb 2015. szeptember 19., szombat 14:59

A megszokottól eltérő, innovatív játszóterekre hívta fel a figyelmet az ArchDaily szerkesztősége, és ezen felbuzdulva készítettünk egy gyűjtést arról, hogy mégis milyen játszótereken vagy játszóházakban mászókáznak, ugrálnak, csúzdáznak, lebegnek és bújócskáznak a gyerekek napjainkban. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy hogyan képzelik el az építészek az akár felnőttek számára is érdekes játszótereket Stockholmban, New Yorkban, Japánban vagy Ausztráliában!

Áram és hólapát is készül a használt kávékapszulákból

Edicsek 2015. szeptember 19., szombat 10:45

Mostantól semmiképpen se dobja ki a használt kávékapszuláit, hanem vigye vissza a Nespresso üzletébe, ugyanis a cég már itthon is elindította kapszula újrahasznosítási programját. A boltokban begyűjtött kapszulákat Csepelre szállítják, ahol a feldolgozás után tiszta alumínium nyerhető ki belőlük. Az Inter-Metal Recycling Kft. eljárása után a megmaradt kávéból hőerőmű áramot állít elő, míg a szállítótasakból hólapát készül. 

A Nespresso alumíniumból készült kapszulái korlátlan alkalommal újrahasznosíthatóak anélkül, hogy tulajdonságaikból veszítenének, és az eredeti alapanyagot 100%-ban fenntartható forrásból szerzik be. A főzés után visszamaradt kávézaccot pedig fel lehet használni természetes trágyaként a mezőgazdaságban, vagy energiaforrásként elektromosság előállításához vagy háztartási fűtéshez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Melyik a legjobb fogkefe?

Divany.hu 2015. szeptember 19., szombat 10:44

Fehérítő, mélytisztitó, elszíneződő, sima - megszámlálhatatlan fogkefe létezik, és vannak köztük fillérekbe kerülők, és meglehetősen drágák is. Ezért döntöttünk úgy, hogy fogkefe tesztelésbe fogunk, hogy legalább kiderüljön, van-e különbség köztük. Ha ragaszkodik az elektromos kefékhez, itt olvashatja el, mi alapján érdemes választani, itt pedig elolvashatja, melyek a legjobbak. 

Ez alapján válasszon

- a kefe feje legyen kicsi

- a sörte legyen puha (azaz soft), lekerekített végű

- ha nem vagyunk biztosak abban, hogy jó a fogmosási technikánk, azonos szálhosszúságú kefét vegyünk

- mindegy milyen a nyél, csak legyen jó a fogása

- a 'whitening' csak reklámfogás, ne dőljünk be neki

A feladat nem volt egyszerű, ketten ragaszkodtunk a medium erősséghez, ketten könyörögtek a puha fejű kefékért, egy fő pedig azt mondta, jöjjön ami marad. A lehetőségeink behatároltak voltak, így biztosan van, akinek a kedvenc keféje kimaradt a tesztből. Laikusként csak azt tudjuk ellenőrzni, mennyire kényelmes a kefe, mennyire tudjuk mindenhonnan eltüntetni az ételmaradékokat. Ehhez két nagyágyút is bevetettünk, az egyik a DM-ben kapható, gyerekeknek szánt lepedékszínező szájöblítője (200 ml 550 Ft) a másik a kimondhatatlan nevű Curaprox lepedék jelző tablettája (12 db 1600 Ft, a patikákban keresse). 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bútorfestés ötletszegényeknek

ermiz 2015. szeptember 18., péntek 17:40

Bútort festeni kis túlzással mindenki tud. Persze vannak, akik meglátják benne a lehetőséget és mindenféle izgalmas dolgokat ki tudnak a tárgyakból. Ez már csak azért is jó, mert nem kell sok pénzért venni új bútorokat, hanem elég berobogni egy festékboltba. A hajtás után ön is inspirálódhat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár egész lakását felépítheti legóból

Edicsek 2015. szeptember 17., csütörtök 10:54

A legókockákhoz hasonló Everblocks bútorelemeket azoknak találták ki, akik hiába lettek hivatalosan is felnőttek és lakástulajdonosok, kedvenc játékukról nem szeretnének lemondani. Gyakorlatilag bármit építhetnek maguknak a lakásba, legyen szó asztalról, szekrényről vagy éppen fotelről. Ugyanúgy a kreativitás szab csak határt, mint a hagyományos legónál. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Glutén került a gluténmentes rizslisztbe

araya 2015. szeptember 17., csütörtök 09:44

Bár a rizslisztben nem lehetne glutén, a Szarvasi Agrár Zrt. által gyártott, 1 kg-os kiszerelésű csomagokba valahogyan mégiscsak jutott, emiatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kivonta a forgalomból. Bár az egészségügyi kockázat igen alacsony, mégis arra kérnek mindenkit, hogy ne fogyassza a terméket, hanem vigye vissza a boltba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

35 halárusítóra csapott le a NÉBIH

ermiz 2015. szeptember 17., csütörtök 09:22

Mintegy 50 kg halat semmisítettek meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, miután átfogó ellenőrzést tartottak az állami halászati őri szolgálattal (ÁHSZ) közösen. A Nébih közleménye szerint az elmúlt négy hónapban 81 halboltban, valamint halból készült ételeket árusító vendéglátóhelyen tartottak ellenőrzést a szakemberek. Az ellenőrzött létesítményeknél 35 esetben találtak szabálytalanságot és több alkalommal kellett halat, illetve haltermékeket megsemmisíttetni mintegy 50 kg mennyiségben.

Az ÁHSZ több alkalommal közös szolgálatot látott el a Dunai- és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságokkal. Baranya és Tolna megyékben a területi halgazdálkodási felügyelőkkel, a rendőr és a természetvédelmi hatósággal közösen szervezett akciókban vettek részt. Heves, Nógrád és Pest megyékben pedig a „horgásztavak” ellenőrzésére került sor. Az akciók eredményeként 38 eljárás indult a NÉBIH-nél, melyek jelenleg is folyamatban vannak. 

Az ÁHSZ szakirányú felsőfokú végzettségű, rendészeti és halászati őri vizsgával rendelkező szakemberekből áll. A halászati őrök az ország teljes területén ellenőrizhetnek és – a halászati őrök jogosítványain túl – megilleti őket a halgazdálkodási felügyelők hatáskörei is. Ezáltal nem csak a halgazdálkodási vízparton járhatnak el, hanem a halak, illetve adott haltételek származását a teljes élelmiszerláncon – „víztől az asztalig” – nyomonkövethetik.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A romantikus kert legfőbb eleme: a hortenzia

ST 2015. szeptember 16., szerda 16:08

Sokan ódzkodnak a hortenziától, mondván temetővirág, pedig a hatalmas virágfejek minden kertet szebbé tesznek. Azonban nem elég, ha túlteszi magát az előítéletein, ezt a növényt nem olyan egyszerű tartani, mint azt elsőre gondolnánk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Erre figyeljen, ha költöztetőket bérel fel

etelka 2015. szeptember 16., szerda 12:15

A téma úgy merült fel, hogy egyik kollégánk költöztetőt keresett, és persze majdnem mindenkinek volt egy rémtörténete. "Kétszer költöztünk ugyanazzal a céggel. Elsőre minden fasza volt, másodjára nem, de ennek már hat éve. Letörték egy Kovács Margit szobor fejét és kinyírták a kedvenc virágomat"  írta egyik munkatársunk. "Anyámnál voltak és eltörték a száznemtomhányéves németnevű bútordarab márványlapját, de sajnos nem tudom a számukat, így nem tudom, kit kell kikerülnöd" - válaszolt egy másik kolléga. De mit lehet ilyenkor tenni?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar formatervező az Electrolux Design Lab verseny döntőjében!

Divany.hu 2015. szeptember 15., kedd 18:42

Ismét hazai versenyzőért izgulhatunk az Electrolux Design Lab formatervezői verseny döntőjén, Tobias Tsamisis, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója ugyanis egy interaktív jövőbeli osztályterem ötletével bejutott a legjobbak közé. Mellette öt további pályázó van versenyben a fődíjért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha a boltokon múlik, nem mindig derül ki, mit eszünk

Divany.hu 2015. szeptember 15., kedd 15:07

Érdekli, hogy pontosan miből is készült kedvenc péksüteménye? Minket igen, ezért pár boltban meg is kérdeztük, hogy mégis mik az összetevői a császárzsemlének. Néhol egészen meglepő választ kaptunk, de szerencsére több volt az olyan bolt, ahol részletesen fel tudták sorolni ezeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Évi 2500 forintot spórolhat, ha áramtalanítja kütyüjeit

Divany.hu 2015. szeptember 15., kedd 11:42

Mobil töltők, monitorok, notebookok, asztali számítógépek – néhány műszaki cikk, amelyeket a legtöbb háztartásban soha nem húzunk ki a konnektorból, még akkor sem, amikor nem használjuk őket. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság most azt vizsgálta meg időt és energiát nem spórolva, hogy mennyit fogyasztanak ezek a készülékek ilyenkor, azaz készenléti vagy kikapcsolt állapotban. A vizsgálat azt igazolja, hogy nemcsak környezettudatosan cselekszik, hanem pénzt is spórol az, aki teljesen kikapcsolja a nem használt készülékeket. Más kérdés, hogy mennyit...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Répányi vagy kígyóuborkányi óvszercsomagolással könnyű belőni a helyes méretet

Menő/Ciki

ST 2015. szeptember 14., hétfő 19:03

Óvszert vásárolni nem is olyan egyszerű feladat, és nem is csak azért, ami az örök érvényű viccben is megesik, hogy az eladó hangosan kiabálva érdeklődik a hátul pakoló társától, hogy van-e még raktáron gumi. És bár sokakat biztatnak azzal, hogy nem a méret a lényeg, azért a kellően kényelmes kondom kiválasztásakor de.

Távolról sincs vége, olvasson még »
728 szavazat 999 szavazat

Grillezzen napenergiával és sóval a tisztább környezetért

ST 2015. szeptember 14., hétfő 18:22

Grillezni szinte mindenki szeret, annak ellenére, hogy tudjuk, a füstölés nem éppen a legkörnyezetbarátabb megoldás. Ez volt az, ami a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) oktatóját, David Gordon Wilsont arra ösztönözte, hogy keressen egy olyan megoldást, ami nem jár környezetszennyezéssel – írja a Designrulz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ekkora lehet az ingyenes kézipoggyász a fapadosokon

Becca 2015. szeptember 14., hétfő 18:14

Állandóan változnak a szabályok arról, hogy melyik fapados légitársaság fedélzetére, hány darab, mekkora és hány kilós kézipoggyászt lehet felvinni. Többször szívtunk már emiatt reptereken, hogy átpakoltatták velünk a csomagokat, vagy könnyíteni kellett a táska tartalmán és hát ugye senki sem szívesen dob ki ezt-azt az előre gondosan összeválogatott dolgok közül. A Wizzair, Ryanair, Easyjet, Germanwings, AerLingus, Norwegian Air Shuttle és az AirBaltic szabályait szemléztük. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy szupermenő pesti levesező!

aa 2015. szeptember 13., vasárnap 13:24

Naná, hogy a bulinegyed kellős közepén, a Kazinczy utcában kapott helyett Budapest egyik legfelkapottabb japán levesezője, a Ramenka, melyet a Numbernow tervezői, Lengyel Márton, Vízkelety Rita és Varga Noémi álmodtak meg a kínai származású tulaj felkérésére a belvárosban.- hívja fel a figyelmet az új építésű társasház földszintjén helyet kapott rámenezőre az Építészfórum.hu.

Fotó: Bujnovszky Tamás / numbernow.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

Építsen tornyot macskákból!

Dívány 2015. szeptember 12., szombat 09:24

Emlékszik még a jengára? Az a klasszikus építkezős társasjáték az, amiben kis fahasábokat kell kihúzni egy stabil toronyból, hogy aztán újabb és újabb szinteket pakolhassunk az egyre ingadozóbb építményre. Na, ezen az alapötleten csavart egyet a kínai játékgyártó, a Comma, és dobta piacra Cat Jenga nevű játékát, amiben különböző tipikus macskapózba faragott kis facicákból kell minél magasabb tornyot építeni. A játék egy-egy szettje, vagyis hat darab macskaforma 19,99 dollárért kapható az Amazonon, és a különböző összeállításokban más és más macskapózokat találunk indiai tölgyfából vagy éppen juharból. Arról, hogy mennyire lehet ezzel jót játszani fogalmunk sincs, viszont mint tárgy csodaszép. 

Tényleg kinyírja a motort, ha üres tankkal autózik?

Edicsek 2015. szeptember 11., péntek 18:41

A Daily Mail cikke szerint Angliában évente 827 ezer autós kerül bajba amiatt, hogy hiába világít a kis lámpa, hogy ideje lenne tankolni, az autó tulajdonosa úgy gondolja, van még benne annyi, ami elég a következő benzinkútig – és aztán ott ragad az út szélén. Ez azonban csak apróbb probléma ahhoz képest, hogy egy ilyen baleset nemcsak az esetleges taxizás vagy vontatás költségeivel dobja meg a következő tankolást: a cikk szerint dízeles autóknál akár a motort is tönkrevághatja, ha az utolsó cseppig elhasználja a tankból az üzemanyagot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Se nem üvegház, se nem istálló, csak a legmenőbb ház a környéken

Edicsek 2015. szeptember 11., péntek 17:49

2009-ben készült el az a ház, ami első ránézésre olyan  mint egy nagy piros istálló, második ránézésre mint egy óriási üvegház, miközben egy trendi lakás, amit úgy alakít a tulajdonosa, ahogyan csak szeretne. A dRMM csoport által tervezett kétszintes ház külseje ugyanis lehet fedett, vagy éppen üveg, sőt szabadtéri is. Az egész csak azon múlik, hogy a tulajdonos hogyan mozgatja a külső borítást. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg a Kertem lesz a legjobb budapesti kiülős hely?

Divany.hu 2015. szeptember 11., péntek 11:17

Idén második alkalommal hirdette meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a főváros. A Terasz Budapest 2015 pályázatra három kategóriában jelentkezhettek a vendéglátósok, a döntés pedig az öttagú zsűri és a közönség kezében van.

Augusztus 31-én indult a szavazás, és még majd' egy hétig, vagyis szeptember 14-én 12.00 óráig lehet voksolni itt. Az online szavazáson legszebbnek ítélt terasz közönségdíjban részesül, a szavazók között pedig a szervezők 5 darab hellopay kártyát sorsolnak ki. Erre legnagyobb esélye pont a Liget Projekt keretében jövőre ledózerolandó Kertemnek van, jelenleg több mint 650 szavazattal toronymagasan vezetik a mezőnyt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés