LÁJFHEKK

A tavi növények egy része simán átteleltethető a tóban. És van, ami nem.

ST 2015. október 17., szombat 17:32

Akik szeretik a tavakat, és a kertjükben is telepítettek egyet, azoknak a tél mindig plusz kihívást jelent. Ez nem is csoda, hiszen ilyenkor nem csak a víz az, ami télen másképpen viselkedik, de a benne élő lényekről is gondoskodni kell. Jó hír: a növények, és akár az állatok is áttelelhetnek a tóban, de ehhez bizonyos feltételeknek teljesülniük kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bogarakkal kidekorált szoba: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. október 17., szombat 16:03

Bár a közelgő Halloweenre is készíthette volna legújabb munkáját Jennifer Angus, de a wisconsini egyetem professzora egy egészen más alkalomból látott neki a projektnek. A rózsaszín "bogárszoba" ugyanis a washingtoni Smithsonian American Art Múzeumban található Renwick Galéria újranyitásának apropóján készült. Az épületrészt két éves felújítást követően november 13-án nyitják meg újra a nagyközönség előtt, a felfrissült tárlaton pedig kilenc kortárs művész mutatja be nagyszabású vagy éppen inkább hagyományos stílusú munkáját a csoda témakörében.

Bogarakkal kidekorált fal a múzeumban.
Bogarakkal kidekorált fal a múzeumban.
Fotó: facebook.com/jenniferangusartist
Távolról sincs vége, olvasson még »
1505 szavazat 574 szavazat

Mutatjuk: itt vásárolhat október 18-án

mzd 2015. október 17., szombat 13:40

Mint minden héten, a Mindenár most is összegyűjtötte a vasárnap nyitva tartó üzleteket: kiderült, Lidl közül csak kettőben, Sparok közül 16-ban lehet majd vásárolni. A Manna és a Roni a frekventált helyeken lévő boltjaikat nyitják ki (összesen 25-öt), de 13 benzinkúton (10 Mol Fresh Corner, 2 Shell-kutas Tesco, 1 Agip kúton található Coop) is vásárolhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyert a Design Labon a vízforraló, ami fertőtlenít, párol és növényt is termeszt egyszerre

Edicsek 2015. október 16., péntek 14:53

Az Angliát képviselő Jordan Lee Martin nyerte az Electrolux Design Lab 2015 döntőjét és az ezzel járó tízezer eurót, valamint a fél éves ösztöndíjat, a Bloom névre keresztelt vízforralójával. A találmány a eredeti funkciója mellett még a növényeket is gondozza, vagy akár párolni és tisztítani is lehet vele. A közönségdíjat pedig a brazil Larissa Trindade lett Weaver névre keresztelt ruhajavító és anyag analizáló szerkezetével nyerte, igaz ő a legjobb hat közé nem került be.  A 60 ország 1500 pályázatából hat jutott a döntőbe, köztük Tobias Tsamisis is, aki a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója. A versenyt élőben izgultuk végig Helsinkiben, majd az Electrolux Design Igazgatójával vettük egyenként sorra a pályaműveket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő építészeti portál élteti a zánkai Gyógynövény-völgyet

aa 2015. október 15., csütörtök 19:28

A Kis Péter által tervezett, megosztó fogadtatású Bazaltbor-Laposa Pincészet után egy újabb balatoni épületet kapott fel az építész szakma egyik legerősebb online lapja, az ArchDaily. Ezúttal a Modum Építésziroda tervezőjének, Krizsán András DLA-nak egyik tavalyi munkáját, a Balaton északi partján található zánkai Gyógynövény-völgy látogató és oktató központot mutatják be az olvasóknak.

„A 7000 négyzetméteres kertbe, ahol időszakosan több mint 400 féle gyógynövény terem meg, egy specializálódott látogató- és oktatóközpontot, egyfajta összetett, sokoldalú szolgáltatást nyújtó ökocentrumot álmodott Takács Ferenc. A tervezésére a terepet már jól ismerő Krizsán Andrást kérte fel, akinek a korábbi tervei jó alapot adtak az új épülethez, a családi léptékkel mérve sok funkciót magába foglaló, nonprofit gyógynövény központ megtervezéséhez” – mutatja be Bán Dávid a Káli-medence kapujában található épületegyüttest.

Fotó: Bujnovszky Tamás / Modum.hu / Bujnovszky Tamás
Távolról sincs vége, olvasson még »

Santiago Calatravaé az idei Európai Építészeti Díj

mzd 2015. október 15., csütörtök 18:51

Jövőképpel rendelkező teoretikus, filozófus, utópista – többek között ezekkel a jelzőkkel jellemezte Christian Narkiewicz-Laine, a chicagói Athanaeum elnöke Santiago Calatravát, majd hozzátette: mint építész, mérnök, szobrász és festő is díjazták őt – olvasható az ArchDaily-n.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Néhány ezer forintból megvan a külföldi hosszúhétvége

Edicsek 2015. október 15., csütörtök 14:10

Vannak néhányan, akik most jöttek rá, hogy gyakorlatilag teljesen elszaladt mellettük a nyár anélkül, hogy kicsit is lazítottak volna, másoknak viszont olyan jól sikerült a nyaralás, hogy azóta is vágynak egy újabb utazásra és legalább néhány napnyi kikapcsolódásra. Két jó hírünk is van: az egyik, hogy hamarosan itt az október 23-i újabb hosszú hétvége, és hogy a fapados légitársaságoknak köszönhetően akár annyiból megúszhat egy külföldi utazást, mintha Intercityvel utazgatna belföldön. Összeszedtük melyik légitársaságnál hova és mennyiért vannak még akciós utak. Olyan helyeket kerestünk, ahova tízezer forint alatt talál jegyeket, és az a jó hírünk, hogy rengeteg ilyet találtunk, alig fog tudni válogatni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lejárt húsokból, mosogatóba csepegő szennyvíz mellett főztek a menzákra

aa 2015. október 14., szerda 14:35

Az egérszaros és penészes budapesti cukrászüzem után ezúttal egy pest megyei közétkeztető cég konyháján csapott le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (Nébih Küi), amelynek egyik egységében több mázsa lejárt fogyaszthatósági és minőség megőrzési idejű, továbbá jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert találtak és foglaltak le. – áll a Nébih hivatalos közleményében. A dolog külön szépsége, hogy a cég a házhoz szállításos ételrendelések mellett több település felnőtt- és gyerek étkezdéjébe is szállít, heló, menzareform!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs több hamis D&G Győrben

nemoszi 2015. október 14., szerda 13:37

"Használtruha üzletben árusították a hamis ruhákat" – áll a NAV Facebook oldalán egy párképes galériával körítve a hír, miszerint egy győri használtruha üzlet nem is használt ruhákat árult, hanem hamis cuccokat. A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai közérdekű bejelentés alapján ellenőrizték a boltot, ahol a képek alapján eléggé rámentek a népszerű márkákra, voltak "Prada", "Dolce & Gabbana" és "YSL" felsők is, melyeken ugyan valóban ott a márkajelzés, de csak az hinné el róluk, hogy eredetiek, aki nem látott még valódi márkás ruhát.

Ettől még a bűncselekmény gyanúja bőven fennáll, ugyanis a ruhák "kivétel nélkül ismert márkák védjegyeivel voltak ellátva" – és nem is tűntek használtnak. A megközelítőleg 4 millió forint értékű hamis ruházati termékeket a pénzügyőrök lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A bűncselekményt elkövető személy akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – áll a hirdetményben, melynek egyik képén kiszúrtuk a "Givenchy" felső árcéduláján, hogy az üzletben 15.990 forintot kértek érte. Kicsit sok az egy hamis pólóért/pulóverért, nem?

Sok a 15.990 forint a hamis felsőért?

  • 21
    Szerintem nem, simán megérte!!!
  • 238
    Akkor is sok lenne, ha eredeti lenne!
  • 176
    Sose vásárolnék ilyen helyen.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Vegyen menő angliai ingatlant a tengerparton

Dívány 2015. október 14., szerda 09:02

De csak akkor vegyen, ha teljesen meghibbant, illetve van felesleges hét és félmillió angol fontja (3,1 milliárd forint). Mert hiába pazar saját homokos stranddal, (beltéri) úszómedencével és lila posztós biliárdasztallal az amúgy is felkapott brit Dorset legdrágábban meghirdetett ingatlanja, ha az évi átlaghőmérséklet augusztusban is csak maximum 20,1 fok. De ettől még a környék és a ház is gyönyörű, szóval ha ön kedveli a hűvös időt és marha gazdag, nem ördögtől való gondolat ide költöznie. 

A házban öten tudnak kényelmesen aludni, 8000 négyzetméteren. Amúgy tényleg csak én nem találom a kandallót a képeken? 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ha már koffeinre vágyik, jobban jár a kávéval, mint az energiaitalokkal

Divany.hu 2015. október 13., kedd 13:49

Energiaitalok és kávék összehasonlító vizsgálatát végezte el a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. A vizsgálat célja egyrészt az volt, hogy kiderüljön, a boltokban kapható energiaitalokban valóban annyi koffein van-e, amennyit a címkén feltüntettek, másrészt az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium megvizsgálta azt is, hogy az energiaitalok koffeintartalma mennyi az őrölt kávékhoz, illetve az instant kávékeverékekhez képest. 

Különböző árfekvésű őrölt és instant kávék, valamint energiaitalok közül összesen 30-féle terméket vizsgáltak meg a szakemberek. A 8-féle őrölt kávé, a 7-féle instant kávékeverék, valamint a 15-féle energiaital koffeintartalmát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma vizsgálta. Az energiaitalok esetében a taurin tartalomra vonatkozó méréseket külső akkreditált vizsgálólaboratórium végezte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz tökéletes a festés!

etelka 2015. október 13., kedd 10:48

Az ősz és a tél nem kifejezetten a csúcsidőszak festésben, pedig logikus lenne: akkor ülünk egész nap a lakásban, és bámuljuk a ronda, elkoszolódott, vagy mára már rég megutált barackvirág színt. Mi ezért elmentünk, hogy továbbképezzük magunkat a Poli-Farbe workshopján, ahol kísérleteztünk fémmel, fával és fallal egyaránt. 

A cég persze felvonultatta  szakembereit, és ez így van jól, de én megőrülök attól, hogy Attila - aki mondjuk 30 éve lakásokat fest - azt mondja valamiről, hogy tök egyszerű, aztán jövök én, és nemhogy nem egyszerű, de köszönőviszonyban sincs egymással az ő meg az én munkám. De festegetés előtt jöjjenek a trendek, és hogy éppen mit keresnek itthon azok, akik átvariálnák a lakásuk színeit. 

Az értékesítési statisztikák szerint (ez a Poli-Farbéra vonatkozik) a földszíneket, a barnás és zöldes árnyalatokat veszik az emberek. A narancs és sárga korszak már a múlté, a vevők inkább a nyugodtabb barnás árnyalatokat keresik, ezért készültek ezekből új színek. 

Kedvelt a több szín kombinációja, sőt akárcsak a divatban, itt is kedveltek a geometrikus mintázatok. A color blocking is egyre nagyobb teret nyer, és a lakásfelújítók bátran kísérleteznek már a színekkel és a formákkal is. 

A barnás árnyalatok mellett a szürkék is nagyon kedveltek, amelyet gyakran használnak a lakberendezők és bútortervezők északon. Nem véletlen, hogy a lakberendezési üzletek is előrukkoltak a maguk szürke kiegészítőivel.  A szürke szín hatása érdekes: szakértők szerint a szürke színt választók kerülik a feltűnést, mégis különlegesebbnek érzik magukat az átlagosnál. Megfelelő bútorokkal és színekkel kombinálva a megnyerően egyedi, különc életérzés hatása sem marad el, ráadásul az egész világostól a majdnem feketéig számos árnyalatot lehet kikeverni belőle. 

 Ami biztosan nem tűnik el, az a fehér: elegancia, letisztultság, visszafogottság és végtelen kombinálhatóság jellemzi. Színek kontra fehér? - ez örök kérdés marad, de vitathatatlan, hogy a fehér például a skandináv, valamint a minimál stílus fő színe. A fehér ugyanakkor kooperatív játékos, képes önmagát alárendelve kiemelni és hangsúlyozni a környezetében lévő tárgyakat vagy akár falrészleteket: tehát a színeket. Ugyanakkor sokan kísérleteznek azzal, hogy a fehér mellé egy-egy részletben becsempészik a színeket, akár tapéta, akár festék formájában, így adva hangsúlyt az alapszínnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Higgyen a szemének! Mutatjuk a legjobb délibáb házakat!

aa 2015. október 12., hétfő 19:50

Nemcsak a konzolos épületek örvendenek töretlen népszerűségnek az építészetrajongók körében, hanem az olykor megosztó, de mégis látványos tükrös építmények is, amelyek egyes részei gyakran azt a hatást keltik a nézőben, mintha ott sem lennének. Kattintson a galériára és ismerje meg a környezetre és a természetre olykor remekül reflektáló, szemkápráztató házakat, amelyek a világ több pontján megtalálhatóak Japántól Olaszországon át Dániáig!

Takarítónőt, bébiszittert és szakácsot is rendelhet már neten

Becca 2015. október 12., hétfő 17:48

Felmerült a kérdés, hogy melyek azok az online rendelhető szolgáltatások, amelyek megkönnyíthetik az ember életét. Sokan azonnal rávágták, hogy az interneten intézető nagybevásárlásnál semmi sem lehet csodálatosabb, aztán előkerültek olyanok is, akik nem tudnának élni a mobil ruhatisztító nélkül, de akár az otthon megrendezett hepajhoz is online rendelnek szakácsot a netről, aki házhoz jön és levezényli a főzést-sütést, ezzel megkönnyítve a házigazda dolgát. Na meg a vendégek életét, mert lehet, hogy az étel is sokkal ehetőbb lesz ezzel a megoldással...

Nos, megpróbáltuk felderíteni, az élet milyen területeit lehet neten rendelhető szolgáltatásokkal lefedni, és persze az árakat is szemléztük. Ha kihagytunk volna valamit, csak kommentelje a cikk alá Facebook oldalunkon, vagy írja meg levélben!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a polc, ami a könyvtárával együtt nő

mzd 2015. október 12., hétfő 13:17

Ha legalább egyszer előfordult már önnel, hogy bútorvásárlásnál azon görcsölt, mi van, ha költöznie kell és oda már nem passzol majd az új darab, akkor van egy jó hírünk. A japán Nendo bútor dizájnstúdió az orosz matrjoska babákra emlékeztető koncepcióval állt elő: olyan polcot alkotott meg, amit akár a kétszeresére is "nagyíthatunk" egyetlen mozdulattal – írja a FastCompany.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen házakban éltek az amerikai álom vesztesei

bb 2015. október 11., vasárnap 19:45

Ami New Orleansban a shotgun-, San Franciscóban pedig a földrengésbiztos ház, az Los Angelesben egyértelműen a dingbat házat jelenti. Az egyfajta „cipősdoboz” stílust követő sablonos bérházak az ötvenes-hatvanas években bukkantak fel, főképp Dél-Kaliforniában, Arizonában, Floridában, Hawaii-on, Nevadában illetve Vancouverben és elsősorban a gyenge minőségükről és az olcsó bérleti díjaikról voltak ismertek – mutatja be az achitizer.com a két-három szintes épületeket, melyeknek parkolója az utcafrontra néz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ön dízeles autója is jobban szennyezi a környezetet a kelleténél?

Edicsek 2015. október 10., szombat 16:19

Néhány hete robbant ki az a világméretű botrány, mely során kiderült, hogy a Volkswagen-csoport és talán más gyártók is meghamisították a dízeles autók károsanyag-kibocsátásának adatait. Az ügyben több márka több típusa is érintett lehet az ügyben, és a VW-csoport elindította a márkák oldalain a keresési funkciót, amivel leellenőrizheti, hogy a gépkocsija is érintett-e. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha jól tárolja, akkor sokáig lesz friss a most leszedett gyümölcs

ST 2015. október 10., szombat 09:53

Az ősz beköszöntével elérkezik a bőség időszaka, és a gyümölcsök és zöldségek roskadásig töltik a háztartásokat. Ha pedig történetesen nem termelő, akkor is tudja, hogy érdemesebb ősszel venni a finomságokat, hiszen télen az áruk jóval magasabb, és nem is olyan egészségesek, mint a hazai, őszi termés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit kezdjen a dézsás növénnyel télen, ha túl nagy ahhoz, hogy bevigye?

ST 2015. október 9., péntek 19:25

A kert díszítése közben válogathatunk a szebbnél szebb növények között, és ezekből annyi van, hogy sokszor még akkor is szeretnénk egy-egy új szerzeményt, ha már nincs beültethető szabad földfelületünk. Ilyenkor kerülnek elő a ládák, dézsák, meg a kisebb hordónyi cserepek, és aztán egész tavasszal meg nyáron lehet örvendezni, milyen nagyon jól néznek ki. Mostanában viszont, ahogy közeleg a tél, új problémával kénytelen szembenézni: hogyan fogja ezt a nagy és nehéz dögöt bevonszolni a garázsba vagy a pincébe?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: A zöld teák is leszerepeltek

etelka 2015. október 9., péntek 09:29

A zöld tea egészséges, finom és nagyon sokan isszák. Talán ezért is döntött úgy a német fogyasztóvédelmi magazin, a Stiftung Warentest, hogy megnézi, mi is van a zöld teákban, és melyiket ajánlott megvenni, és mit érdemes elkerülni. Ha ön inkább a fekete teát kedveli, kattintson, a lap tavaly a fekete teákat vizsgálta. A tesztben 12 filteres, 9 szálas teát, valamint két porteát és két kapszulás kiszerelésűt vizsgáltak, ebből mindössze 5 kapott jó minősítést. A szennyező anyagok szinte minden teában felbukkantak, hétben olyan mennyiségben, hogy rossz minősítést kaptak a teát, másik hét pedig csak elégségest. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megoldások apró lakásokba, hogy az ajtó se foglaljon sok helyet

ST 2015. október 7., szerda 14:15

Az apró lakások általános problémája a helyhiány. Ezen sok esetben a berendezéssel és a renddel sokat lehet javítani, de előfordulhat, hogy ez sem elég. Ilyenkor az ember csak fogja a fejét és azon agyal, hogy mivel is tudna még egy kis helyet spórolni úgy, hogy azért elférjen az ágy és az ülőgarnitúra is, de a konyhaszekrényről se kelljen lemondania. Mivel a lakások esetében a határoló falak bontása egy picit bajos – hacsak nem akar összeköltözni a szomszédjával –, így onnan kell helyet lecsípnie, ahonnan még lehet: az ajtóból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az olcsó porcelán és zokni nagyon megéri, táskát viszont ne itt keressen

ermiz 2015. október 6., kedd 19:45

A Pepco megnyitotta tizenharmadik üzletét Magyarországon - jelentette az MTI, és ez csak azért ütötte meg a fülünket, mert ehhez képest mi még sosem hallottunk az angol nevű, de alapvetően lengyel cégről. Mint nagyon hamar kiderült, ez nem egy újabb diszkontlánc, hanem ruhákat és lakáskiegészítőket árulnak olcsón, és mivel ebből valami KIK-utánérzésre asszociáltunk (és mivel a honlapjuk nem túl informatív), inkább elmentünk és megnéztük, hogy a gagyi fellegvárát találja-e meg a betérő, vagy valami rejtett kincset. 

A Pepco halkan terjeszkedik, alig hallani róla, mi soha nem láttunk egy Pepco reklámot se. Az újpesti bolt sem hivalkodó, a Spar és a Jysk közé passzírozták be. A koncepcióra nem teljesen jöttünk rá, a bolt egyik felében ruhák voltak az alsóneműtől a kabátig, a másikban meg a lakberendezési tárgyak és csetreszek. A bugyik erősen műszálasok, viszont boxerfazonú női alsót sehol máshol nem találni 390 forintért, ahogy hasonló a helyzet az 1000 forintos sportmelltartóval, és a zoknikból sem rossz a felhozatal. Ha pedig valaki innen venne zakót, azt is megteheti olcsón, de azért nem gondoljuk, hogy a ruhák volnának az igazi erősségei az üzletnek.

A másik szekcióba kerültek a lakáskiegészítők, melyek közt nem találunk furcsa dolgokat vagy nagyon designos darabokat, de rá lehet bukkani olyan holmikra, amelyeket gyakran kell pótolni, és itt jó áron lehet megszerezni. 

A bögrék és kávéscsészék között találtunk például igazán szép darabokat potom áron, rácsodálkoztunk egy furcsa formájú fakanálra, és ha lenne kicsi gyerekünk, akkor fillérekért tudtunk volna neki szuper ceruzákat venni. 

Amivel igazából gond van, az a ruha- és táskafelhozatal: egyszerűen nem lehet annyira olcsón minőséget adni, amennyibe ezek a termékek kerülnek. És ez sajna látszik is rajtuk: a műbőr cipők és táskák borzalmasak, és nem azért, mert műbőrök, hanem azért mert azok közül is az alja, amiről azt vizionálja az ember, hogy borzalmas bűzben ragasztják a szorgos kínai gyerekmunkások napi 20 centért. Ugyanakkor a Pepco mellett szól, hogy porcelánban vagy konyhai kiegészítők közt igazán jó ár/érték arányú termékeket lehet lelni. Vannak persze szezonális termékek, a bolt elején már az őszi dekortermékeket helyezték ki, amivel hangulatot lehet teremteni. 

Megítélésünk szerint erős konkurenciát kapott a Kik, főleg ha még nyitnak egy-két boltot, csinálnak egy rendes Facebook oldalt és honlapot, és rámennek egy kicsit a marketingre. De szövegelés helyett kattintson a galériára, hogy meg is tudja nézni, miről írtunk!

Létezik a piacon nem energiatakarékos mikró

Dívány 2015. október 6., kedd 13:02

Mikrohullámú sütőket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratórium szakemberei azt ellenőrizték, hogy a mikrohullámú sütők teljesítményfelvétele, készenléti állapotban megfelel-e az előírásoknak, és  a hét vizsgált termék közül egyről derült ki, hogy nem ezeknek megfelelően készült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szentendrei ház lett az Év Háza

ermiz 2015. október 5., hétfő 16:10

Borbás Péter építész saját ökologikus családi háza lett idén az Év Háza. A díjat hagyományosan az építészet világnapján adták át hétfőn Budapesten - írta az MTI. 

A Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Építész Kamara és az Magyar Építőművészek Szövetsége védnökségével kiírt pályázatra az idén 27 érvényes mű érkezett. A Magyar Építész Kamara különdíját egy veszprémi családi ház kapta, melynek építésze Kovács Zsolt György, Beránková Jana és Kovács Dávid volt, míg a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját Földes László Pilisborosjenőn található hosszú háza nyerte el. 

Borbás Péter háza Szentendre belvárosában áll, és egy régi négy helyiséges parasztház helyére épült. A régi épület körvonalait hűen követte az építész, a beépített tornác és a fedett terasz adott plusz négyzetmétereket az épületnek. A hagyományos parasztházak mintáját követi a ház, de az apró ablakok helyett hatalmasakkal tágították az amúgy viszonylag szűkös teret. A tisztaszoba megmaradt, vendégszobaként működik.

A házban igyekeztek megjeleníteni és kimenteni a régi építőanyagokat, a teherhordó falak közt cellulóz hőszigetelés van, 21 centiméter vastagságban. A régi épület köveit újrafaragták és beépítették a házba. A régi faanyagokból külső és belső bútorok készültek, ezzel vitték tovább a régit az újba. 

A fűtést és a meleg vízet a napkollektor segíti, vízteres kandalló és kondenzációs gázkazán is van a házban. A tervek szerint a ciszterna esővízével fogják leöblíteni a wc-ket. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg a világ legmonumentálisabb építészeti csodáit!

bb 2015. október 4., vasárnap 15:31

Számos olyan lista kering a világhálón, ami a világ építészeti remekeit mutatja be az olvasóknak. A legjobb épületek begyűjtése azonban igencsak nehéz és szubjektív feladat, ezért is lepődtünk meg annyira a techinsider.com összeállításán. Ők ugyanis merész vállalkozásba fogtak, mikor egy kalap alá vették a világ ősibb épületeit a legvitatottabb, a legmodernebb épületekkel, világszerte ismert templomokkal és a kastélyokkal egyetlen szempont alapján: melyik a legnagyszabásúbb. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen hihetetlen építészeti csodák között élünk!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés