LÁJFHEKK

Zöldellő kert télen? Simán

ST 2015. november 14., szombat 16:22

Sokan kedvelik az örökzöldeket, hiszen nem csak tavasztól őszig, de még télen is színt csempésznek a kertbe vagy az erkélyre. Ugyanakkor az is igaz, hogy a fenyők esetében a látványos, vagy éppen illatos virágzás nem igazán jellemző: bár léteznek kifejezetten dekoratív tobozokat nevelő fajták, de azért ez mégsem ugyan az, mint egy színes, illatos virág. Az ötlet, hogy télen is legyen szín a kertben nagyon is jó, de tévedés, ha azt gondolja, ez kizárólag tűlevelűekkel oldható meg. Utolsó mentsvárként sokan a tujához nyúlnak, de hiszi vagy sem, még ezen túl is vannak lehetőségek!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fedezzen fel kortárs ékszereket a pesti éjszakában!

ermiz 2015. november 13., péntek 15:58

Mostanában már szinte mindennek van éjszakája, úgyhogy a kortárs ékszertervezők is úgy döntöttek, hogy szerveznek egyet maguknak. Az Ékszerek Éjszakája elnevezésű esemény november 13-án lesz és 50 kortárs ékszertervező vesz benne részt. Mivel az erről szóló sajtótájékoztatón sokat és hangsúlyosan használták a kortárs ékszer fogalmát, ezért megkérdeztük Stomfai Krisztina ékszertervezőt, mit is jelent ez szerintük, és mitől más egy kortárs ékszer, mint a hagyományos. 

Ha a cél az, hogyan különböztessék meg magukat többi ékszerestől, arra talán inkább a kézművest használnám – bár az is nagyon elcsépelt szó lett mostanság... 

Igen, ez valóban nehéz dolog. Mert van kézműves fagylalt és sör, de ékszer nem nagyon. Ha azt mondja valaki, hogy hagyományos ékszer, a legtöbben valami gyémántköves aranyékszerre gondolnak, valami nemesfémre. A kortárs ékszer fogalom a contemporaly jewellry angol szóból jön és ilyen módon próbáljuk magunkat megkülönböztetni azoktól, akik a szakma hagyományos ágát képviselik, mint az ékszerész. Ez nem biztos, hogy így a legjobb, de ez van. Ott van még az ötvös is, aki készít ékszert de akár gyertyatartót is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön is megszívta a reptéren? Nem lesz egyszerű kártérítést kapnia, de nem lehetetlen

Edicsek 2015. november 13., péntek 14:34

Kedden reggel a poggyászkezelő informatikai rendszer meghibásodása miatt leállt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2-es terminálja. Fogadni ugyan tudtak gépeket, de több induló járat is hatalmas késésekkel indult, amik miatt több utas is lekéste a csatlakozását, vagy éppen extra költségekkel szembesült. A reptér, ahogyan három évvel ezelőtt, most is vis majorra hivatkozik, de ne nyugodjon bele, hogy önnek nem jár kártérítés az elvesztegetett idejéért. Mert bár egyáltalán nem lesz egyszerű feladat, de kiharcolható. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ segített, mit is lehet tenni ilyen esetekben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Galériaággyal teret spórol és kuckót nyer

ST 2015. november 12., csütörtök 20:07

Viszonylag ritka az probléma egy lakás berendezésekor, hogy túl sok a rendelkezésre álló tér. Sokkal jellemzőbb, hogy azzal szembesül a lakó, hogy mondjuk egy ágy mellé már mást nem tud beszuszakolni a szobába, így pakolásra marad a nappali, a konyha, vagy az előszoba. Ez azonban nem lehet megoldás, ha rendezett lakást szeretnénk, vagy ha mindenképp az adott szobában van szükség extra térre. Elvégre a gyerek például nem tanulhat folyton az ágyon ülve - főleg, ha írnia is kell -, és a nappali vagy a konyhaasztal sem lehet állandó megoldás erre. Ilyenkor érdemes felemelni az ágyat és berendezkedni alatta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg bezárt a Vári Cukrászda

mzd 2015. november 12., csütörtök 11:44

„Kedves Vendégeink! Ne induljanak el hozzánk, technikai okok miatt ma nem tudunk kinyitni" - írta a Facebookon november 4-én a Vári Cukrászda, de mint kiderült, a helyzet ennél jóval bonyolultabb. A Tények kezdett el nyomozni a szintén a közösségi portálon keringő fotó miatt, amin a vendéglátó hely és az előtte álló rendőrautók voltak láthatóak és kiderült: a Nébih tartott ott razziát, a szakemberek pedig lejárt alapanyagokkal, jelöletlen termékekkel és dühös tulajdonossal találkoztak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha elég ügyes, 3D-ben rakhatja ki Budapestet!

LS 2015. november 12., csütörtök 10:12

A Logifaces kirakósával robbant be a köztudatba a Tervhivatal, miután rekordsebesen összegyűjtött 15000 dollárt egy logikai játékra, melynek során térbeli háromszögek segítségével alakíthatóak ki a formák. Ezzel órákig tartó játék válik lehetővé, ami lehet társas foglalkozás, de elmélyült aktív meditáció is. Dinh Dorottya, a Logideez marketing managere válaszolt kérdéseinkre új játékukkal, a Logiplaces-szel kapcsolatban, melynek gyártásának beindításához szintén közösségi finanszírozáson keresztül szeretnének pénzhez jutni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Baromi sokat spórolhat az elkövetkező napok akcióin

Edicsek 2015. november 12., csütörtök 08:49

Minden évben elmondjuk, hogy nem érdemes a karácsonyi bevásárlást halogatni, de sokan mégis ezt teszik. Pedig ha hamarabb elintéz mindent, akkor nem csak a decemberi zsúfoltságot, és a mindenhonnan bömbölő karácsonyi slágereket hagyhatja ki, de rengeteget spórolhat is. Mutatjuk is, hogy például hogyan. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A holland dizájnhét a jövő nagy eseményeire fókuszál

aa 2015. november 11., szerda 19:24

A luxusplázákba zsúfolt pekingi dizájnhét után a napokban véget ért a 14. alkalommal megrendezett Holland Design Hét is (DDW) Eindhovenben. A kilenc napos rendezvényt pedig minden eddiginél sikeresebbnek tudják be a szervezők: a csaknem száz helyszínen zajló dizájnhéten 2500 tervező mutatta be munkáit, az eseményre pedig a becslések szerint rekordszámú, 275 ezer látogató érkezett a városba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rohadt nagy meló az ültetés, és tudta, hogy el is lehet rontani?

ST 2015. november 11., szerda 15:07

Az ősz, egészen a fagyok beálltáig az ültetés időszaka. Ezzel megújíthatja, feltöltheti a kertjét a következő évekre - ha viszont nem jól csinálja, akkor egy rakás pénzt dob ki az ablakon. Mert sajnos ezt is el lehet rontani, és ráadásul nem is nehéz. Mondjuk, mit és hogyan csináljon, ha inkább a szép kertet választja a kidobott pénz helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tesco házhozszállítás: drágább is lett, meg nem is

mzd 2015. november 11., szerda 15:02

Megemelkedett házhozszállítási díjjal találhatta szembe magát szeptember közepe óta az, aki a Tescóból szokott rendelni. A jelenségre a hvg hívta fel a figyelmet, az oldal pedig hangsúlyozza azt is: bár úgy tűnik, drágább lett az úgynevezett foglalási díj, valójában még mindig a 299-999 forintos sávban mozog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézzen be a Nagy Gatsby rendezőjének villájába!

aa 2015. november 10., kedd 09:29

Megválik látványos darlinghursti otthonától a Moulin Rouge!, a Nagy Gatsby illetve a Rómeó+Júlia című kasszasikerek rendezője, Baz Luhrmann. A filmrendező feleségével, a többszörösen díjazott jelmeztervezővel, Catherine Martinnal vette a családi birtokot még 2006-ban, ekkor 10 millió dollárért jutottak hozzá a több száz négyzetméteres ingatlanhoz valamint a hozzá tartozó zöldterülethez – írja a soha vissza nem térő lehetőségről a buzzfeed.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Igenis lehet szemétből várat építeni!

Edicsek 2015. november 9., hétfő 09:40

Christian Montez és Kyra Powell 9 hét alatt fejezte be az építkezést. Egy kétszintes házat építettek ennyi idő alatt konyhával-előszobával, amiben még dolgozószoba is van. Ráadásul az egész ezer fontba, azaz nagyjából 435 ezer forintba került. A titok nyitja, hogy mindent újrahasznosított elemekből, vagyis tulajdonképpen szemétből építettek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az ízlésficamos filmstúdió?

Menő/Ciki

aa 2015. november 8., vasárnap 15:01

Annyira megosztóra sikerült a Life Style néven futó lakberendezési cég két tervezőjének, Brittany Zwicklnek és Shannon Wollacknak a legújabb projektje, hogy arra gondoltunk: döntsék el önök, vajon menő vagy ciki-e a közelmúltban átalakított Culver Studios.

Távolról sincs vége, olvasson még »
424 szavazat 514 szavazat

Lehet praktikus fürdőszobája utólag is!

ST 2015. november 8., vasárnap 11:18

Amikor a fürdőszobáját tervezgeti,  mindenki elsősorban azt tartja szem előtt, hogy a végeredmény megfeleljen az ízlésének. Sokan pedig használat közben szembesülnek vele, mennyi tárolóhelyre lett volna még szükségük, esetleg bővült a család, vagy hogy olyan dolgokat is felhalmoznak a fürdőben, amikre eredetileg nem is számítottak. Ha már túlesett a fájdalmas szelektáláson, akkor íme, néhány praktikus ötlet, amivel nyerhet még egy kis helyet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őszi, vidám lakásdekor

ST 2015. november 7., szombat 17:47

Az ősz alapvetően egy gyönyörű évszak a színes levelekkel, a kellemes napsütéssel, és a bőséges gyümölcskínálattal. Kivéve persze, ha épp esős, nyálkás idő van – de a hangulatot olyankor is fel lehet dobni, még akkor is, ha a kertbe, közeli erdőbe nem nagyon tud kimenni. A lakás dekorálása ősszel is olyan lehetőség, amitől jobb kedve lehet, és nem is kell hozzá nagy kézügyesség, vagy túl sok idő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sírjon idén is a John Lewis karácsonyi reklámján

mzd 2015. november 7., szombat 14:23

Két éve medvével, tavaly pedig cuki pingvinnel indította be a könnycsatornákat karácsonykor a John Lewis áruház. Idén sem maradunk sírás nélkül, ugyanis a Business Insider oldalán már megtalálható a legújabb kisfilm, amit kicsivel több mint két perc hosszú és egy kislány, illetve egy idős bácsi kapcsolatáról szól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse fel kerti növényeit a fagyokra!

ST 2015. november 7., szombat 14:22

A növények számára a tél a pihenés ideje, ám a mai kertekben már sokszor nemcsak olyan növényeket talál, amelyek gond nélkül átvészelik a hideg hónapokat, hanem olyanokat is, melyekre a fagy akár végzetes is lehet. A részben télálló növények helyzete ráadásul rosszabb, mint cserepes társaiké: utóbbiakat ugyanis nemes egyszerűséggel be lehet menekíteni a fagy elől, ám sok kerti növénnyel ezt már nem lehet megtenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aldiban nem, Auchanban Sparban és Lidlben viszont vásárolhat vasárnap

mzd 2015. november 6., péntek 15:40

Egyre közeledik az advent, amikor a legtöbb áruház felhasználja majd a rendelkezésére álló öt napnyi vasárnapi nyitva tartási lehetőséget. Addig is viszont szerényebb kínálattal kell beérnünk: november 8-án például Aldiba és különálló Tesco üzletbe nem mehet vásárolni, helyette viszont választhat többek között egy csomó Spar, Lidl és termelői piac közül, de Auchanba is mehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A hely, ahol átváltoznak a tárgyak

ermiz 2015. november 6., péntek 13:36

Kele Sára és Markó Barbara úgy döntöttek, nyitnak egy boltot a Szondi utcában. Ez alapvetően még nem lenne annyira izgalmas történet, de ők egy vintage boltot nyitottak. Gondoltam én, ám hamar kiderült, a furcsa hely nem is bolt, hanem inkább egy kreatív stúdió. A Studio Fabrika a Facebook-oldalukon olvasható önmeghatározás szerint "vintage furniture + magic", ennek megfelelően tele van székekkel, asztalokkal, lámpákkal és mindenféle kevésbé ismert kisbútorral, melyekhez nagy merészséggel nyúltak hozzá. Ezért is lehet például rózsaszín és kék egy egykori bárszekrényke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak Kolozsvárig kell mennie, ha megnézné ezt a steampunk kocsmát

bb 2015. november 5., csütörtök 18:46

Még H.R.Gigernek is tátva maradt volna a szája attól a kolozsvári kávézó-kocsmától, amit nemrég a 6th Sense Interiors két belsőépítésze, Alexandru Tohotan és Zelenyák Zoltán tervezett meg. Bár azt nem tudni, hogy az Enigma Cafe néven futó bárban is ilyen méregdrága steampunk kávéfőzőkkel főzik e le a kávét, de a mozgó kinetikus szobrok és az azt körülvevő látvány valószínűleg enélkül is ámulatba ejti az ide betérő vendégeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett belőlem hobbiasztalos

ermiz 2015. november 5., csütörtök 08:34

Alig három hete nyitott meg Budapesten az a közösségi barkácsműhely, ahová bárki mehet fúrni és faragni. Mivel én teljesen laikusnak érzem magam a gérvágó vagy a szalagfűrész kezelésében, elhatároztam, hogy megnézem, mit is lehet készíteni 5 óra alatt. A téma a virágtartó volt, de ezen belül nem volt megkötés, mindenki azt készített és úgy, ahogy akart. A sztori azért nem innen indult, hogy az illetékes hatóságok megnyugodjanak, volt kötelező munkavédelmi alapképzés, megtudtuk mihez kell védőszemüveg, mihez ne nyúljunk, és mikor kötelező a fülvédő használata. 

Prekoncepcióm és előzetes tapasztalataim alapján 30+-os nőkre lőttem be a barkácsoláson részt vevők körét, ehhez képest volt kétgyerekes anya, lelkes srácok, egy angol-magyar vegyespáros, ahol a nőtag a szinkrontolmács szerepét töltötte be, és két nagyon kedves segítő, akik mindent megkerestek, odaadtak, megoldottak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Pekingi Dizájnhét luxusplazákban tolta a gazdagok arcába a kulturális örökséget

aa 2015. november 4., szerda 09:12

A napokban ötödik alkalommal rendezték meg a Pekingi Dizájnhetet, amely az előző évekhez hasonlóan ezúttal is felért egy városnéző körúttal, mivel a minisztériumok és a helyi önkormányzatok által támogatott esemény keretén belül számos kiállítást, előadást és vásárt tartottak a 22 milliós városban. Ez többek között azért volt fontos a rendezőknek, mivel a dizájnhét egyik kiemelt témája a kulturális örökség megőrzése, a műemlékvédelem fontossága és az ezekkel kapcsolatos kritikus kérdések megválaszolása volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz olyan a szobája, mint Mihalik Enikőé!

ermiz 2015. november 3., kedd 17:36

Mihalik Enikő magyar topmodell már egy ideje New Yorkban él, mármint amikor nem a világ egyéb tájain dolgozik. Most megmutatta hálószobáját, amelynek falára friss dekoráció került. A dekor is jó, meg a szoba is, úgyhogy megpróbáltuk összeszedni, hogyan és menyiért lehet olyan hálószobája, mint az egyik legmenőbb magyar modellnek. 

Stars above my bed thanks to @rjraizk * #mybedroomissupergirlie #loveit #starconstellation

Eniko Mihalik (@mreniko) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most rendeljen, hogy tuti ideérjen karácsonyig!

Dívány 2015. november 3., kedd 11:10

Az egyik legjobb módja a karácsonyi bevásárlásnak az internetes rendelés: egyrészt kényelmes, nem kell az ünnepi tömegben tolongani, másrészt olcsóbb is, mintha a boltokban akarunk beszerezni valamilyen slágerterméket. Viszont egy kis előrelátást igényel: ha elszámítja magát, nem ér ide az ajándék január végére sem! Segítünk kicsit, és a hajtás után megtalálja, honnan mikor érdemes rendelni, és mikor kell elengedni a témát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most vegyen rózsát, ha jót akar

ST 2015. november 2., hétfő 17:41

A rózsa olyan növény, amit cserepes formájában is rengetegen tartanak, de igazán szép mégis a kertben lesz. Persze ehhez megfelelő ápolásra, gondozásra is szüksége van: a dús virágzás és az erős növekedés titka a napos fekvésben, a jó tápanyag- és vízellátásban rejlik. Figyelnünk kell még a bokrok tavaszi metszésére, a talaj tisztán tartására, a permetezésre és a téli feltöltésre. És ha kedvet kapott egy szép rózsaágyáshoz vagy lugashoz, akkor van egy jó hírünk: éppen most van itt a szezonja a nagy rózsavásároknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés