LÁJFHEKK

Asztal Eredet rajongóknak

etelka 2016. január 8., péntek 08:31

Stelios Mousarris, egy ciprusi dizájner alkotta meg azt az asztalt, amitől leesett az állunk. A 2010-es Inception (Eredet) című film inspirálta asztal a film egyik jelenetére reflektál, ahol a szereplők rájönnek, hogy egy álomban vannak, és semmi sem az és olyan, mint aminek tűnik. Fa és acél keveréke a Wave City nevű asztal, melyet 3D technológiával nyomtattak, és nem ez az egyetlen izgalmas munkája a dizájnernek, érdemes a többit is megnézni. Ha pedig venne is, akkor nyúljon mélyen a zsebébe,mert 4000 euróba (1,26 millió forint) kerül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Teázzon 3D nyomtatott cseh kubizmusból!

Divany.hu 2016. január 7., csütörtök 17:45

A 3D nyomtatás egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően ma már a legkülönbözőbb műfajokban kezdik alkalmazni a technikát. Nem is olyan meglepő tehát, hogy a Lauriger nevű lakberendezési kereskedőlánc felélesztette a híres cseh kubizmust legújabb teáskészletével, a Lilia márkanevű porcelánkészlettel. A Lauriger a cseh építészt, Svetlana Koženovát bízta meg a feladattal, hogy tervezze meg az asztali készletet, aki meg is tette ezt úgy, hogy a modern művészetet kombinálta a hagyományos porcelán-előállítási technikával. Döntse el ön, hogy sikerült neki! 

Erre figyeljen, ha műanyag ablakot akar!

ermiz 2016. január 7., csütörtök 08:27

A faablakok műanyagra cserélése mindig nehéz kérdés, sok érvet fel lehet sorakoztatni mellette,és ellene is. Ami biztos, hogy a nem megfelelő szigetelésű ablakok egy csomó bosszúságot okozhatnak, nem beszélve a hidegről és a feleslegesen kidobott pénzről.

Tehát ha már úgyis a spórolás a cél, fontos kérdés, hogy melyik mennyibe kerül. A választ persze roppant nehéz megadni, ugyanis minden ablak más és más. Új nyílászáróknál rengeteget számít például, hogy mekkora és milyen alakú az ablak, vagy hogy felújítás esetén mi az, ami még használható belőle. Különleges méretigények esetén az ablakot külön le kell gyártatni, ami pedig nyilván többe kerül, mint egy már kész, szabványméretű ablak.

shutterstock 196570400

A felújítási költségek pedig az ön ablakának jelenlegi állapotától függnek nagy mértékben, így simán lehet, hogy amíg az egyik lakásban az ablakfelújítás éri meg jobban anyagilag, addig a másikban már a cseréltetés a gazdaságosabb. Az mindenesetre valószínű, hogy a legdrágább teljesen új faablakokat csináltatni, az pedig szinte biztos, hogy sajnos az utánajárást nem fogja tudni megúszni. Aki biztos akar lenni benne, hogy az adott helyzetben a lehető legjobban dönt, kérjen árajánlatot több helyről.

Az, hogy mennyire akarja kizárni a hideget csak az ön döntésén múlik. Na jó, meg a pénztárcája vastagságán is. A hőszigetelő képességet az U számmal lehet érzékeltetni, azt mutatja meg, hogy egy egységnyi felületen, 1 Kelvin hőmérséklet-különbség esetén hány Watt energia halad át, illetve az ablak esetében mennyi energia távozik a lakásból.. Minél kisebb a k(U) érték, annál jobb a hőszigetelő képessége az üvegnek vagy az ablaknak. 

Tartósság

Mi alapján érdemes választani a számos cég közül, akik ablakokkal kereskednek? Az egyik fontos szempont az iméng már említett hőátbocsátási tényező, ami azt mutatja meg, mennyi hő távozik csukott ablakok esetén. Az U szám alacsony mivolta jelzi a szigetelés minőségét. Érdemes tudni, hogy a nagyon olcsó ablakon valahol biztosan spóroltak, és ez általában az anyaghasználatban jelentkezik. Számos márka létezik, érdemes pontos árat kérdezni, és az azonos technikai specifikációkat összehasonlítani. 

Ami még fontos az a garancia, és hogy, pontosan milyen feltételek esetén teljesül - kisbetűs részek elolvasása elengedhetetlen - és mikor buktuk a reklamációt. Ha foglalkozunk vele, akkor a fa ablakok szinte elpusztíthatatlanok. De, ugyanez vajon elmondható-e a műanyagról is? Ami biztos, hogy a műanyag ablakokat nem kell évente mázolni, 40-50 jelentenek megbízható minőséget, ha és amennyiben karban tartjuk őket, ami ebben az esetben némi takarítást, törlést takar. Alapvetően azt le lehet szögezni, hogy a műanyag ablakokkal nincs túl sok tennivalója az embernek. 

Az üvegek száma

Manapság nemcsak egy réteg üveget pakolnak az ablakokba, hanem kettőt vagy hármat is. A két üveglap közé szorult levegő szintén a szigetelést javítja, és - hogy bonyolultabb legyen a dolog - van, hogy nem is levegőt, hanem speciális gázt töltenek a két ablak közé, mely fokozza a hőszigetelést, viszont egy idő után elszivárog. Jelenleg a piacon számos gyártó van a nevesektől az olcsósággal operálókig, ebből kell eldönteni, hogy vajon melyik lesz a jó.

shutterstock 165925520

Mekkora kupival jár a csere?

Az új nyílászáró belekerülhet a meglévő ablak- és ajtótokba és úgy is, hogy azt kiszedik. Ez attól függ, milyen állapotú a régi tok, és mennyire lehet szépen és jól illeszteni az újat hozzá.

Ha marad a régi, akkor egy nap alatt kicserélik a nyílászárókat, mindenki boldog, és kész. Ha bontani is kell, az macera, mert porral és kosszal, utána pedig festéssel jár. Tehát kiverik a régi tokot, száll a por, mindent lehet letakarítani, majd a behelyezés után újrafesteni a nyílászáró körüli részt - nem egy leányálom, ezért ajánlatos összekötni más felújítási munkákkal, mondjuk rögtön a festéssel. 

Színek és stílusok

Ha már egy radiátor is lehet dizájnos, ehhez képest unalmasnak tűnne a fehér ablakkeret, így ma már számos színben lehet kapni ablakot a fehértől a feketéig. Ha akarja, hasonlíthat a fára, lehet divatosan szürke vagy éppen fémhatású, de ha a napsárga a nyerő, az is megoldható. Az egyik nagy gyártó, az Inoutic honlapján például a háza vagy lakása ablakait is átszínezheti, hogy kipróbálja, milyen lenne az ingatlana menő meggypiros ablakokkal. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Egyre többen fűtenek kandallóval

aa 2016. január 6., szerda 16:32

Vitathatatlan, hogy egyfajta dizájnforradalom zajlik a világban, melynek köszönhetően a lakástulajdonosok egyre bátrabban kísérleteznek a különböző formákkal, színekkel, de a lakhelyüket is sokkal gyakrabban váltogatják, mint például a múlt században. A luxus kályhákban és kandallókban utazó Paul Chesney szerint többek között ennek is tudható be, hogy a fatüzelésű kandallók is divatba jöttek az elmúlt évtizedben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bírja a fagyot a fagyállója?

Divany.hu 2016. január 6., szerda 14:56

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság legfrissebb vizsgálatában azt ellenőrizte, hogy a téli szélvédőmosó- és az egyéb fagyálló folyadékok a címkén megjelölt hőmérsékletnek megfelelő dermedésponttal rendelkeznek-e. 8 db termék nem felelt meg az ellenőrzés során: (eni -22 °C Prémium; ClubSmart; Antifrost-H; HUNOIL HG 12 ALU; Favorit; AUTOBRILL; LIQUI MOLY; Antifrost-K -40°C)

A téli időszakban általában a hőmérséklet éjszakánként jóval 0 ºC alatt marad, de nem ritka egyes helyeken az éjszakánként előforduló -10, vagy akár -20 ºC körüli hőmérséklet sem. Ilyen fagyoknál már mindenképpen érdemes figyelmet fordítani arra, hogy az autóinkhoz használt szélvédőmosó folyadékok megfelelő minőségűek és valóban fagyállóak legyenek, hiszen a folyadék megfagyva szétrepesztheti a folyadék-tartályt és a vízvezető csöveket, valamint a szélvédőre fagyva balesetveszélyes helyzetet okozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bútorszereléssel tesztelték a női és férfi agy közti különbséget

Edicsek 2016. január 6., szerda 09:36

Már régóta kutatják, hogy mennyire más a nők és a férfiak agya, ha térbeli gondolkodásról van szó, és mennyire teljesítenek máshogy, ha például olyan feladatot kapnak, ahol képzeletben testeket kell forgatniuk a térben. Általában az ilyen típusú feladatoknál a férfiak jobban teljesítenek. Ebből kiindulva születtek meg azok az elképzelések, miszerint a férfiak jobban tájékozódnak térkép segítségével, vagy könnyebben szerelnek össze bútorokat. Ez utóbbit tesztelték most a gyakorlatban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez volt az önök 10 kedvenc Raktár-cikke 2015-ben

ermiz 2016. január 5., kedd 21:52

Új bútoráruház, átalakított otthon, az év lakóháza - változatos cikkeket szerettek tavaly. Minden évben kíváncsian várjuk, mely cikkekre kattintottak a legtöbben, és melyikeket olvasták a legjobban. Annak különösen örülünk, ha nem egy fordításért rajonganak az olvasók, hanem a saját anyagainkért is. Nézzük hát a legjobb 10-et!

Távolról sincs vége, olvasson még »

40 millióba került a Pepsinek, hogy elfogyott a csoda focilabda

Edicsek 2016. január 5., kedd 17:17

40 millió forintba került a Pepsinek, illetve a  Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt-nek, hogy a garantált ajándékként hirdetett Funball labda idő előtt elfogyott. Az külön kiverte a Gazdasági Versenyhivatalnál a biztosítékot, hogy a felhíváshoz kapcsolt kisbetűs részben jelezték, hogy a labda csak a készlet erejéig áll rendelkezésre, miközben fő üzenetként viszont garantálták az ajándékot, de valószínűleg a cég sem számított arra, hogy mindenki megőrül egy kék focilabdáért. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kötözzön magának asztalt három lábból, üveglapból és kötélből!

Divany.hu 2016. január 5., kedd 12:22

A brit Henry Swanzy Ltd tervezőiroda az "egyszerűség ereje" mottójával teremtette meg a Bareppa névre hallgató dohányzóasztalkát, aminek a legfontosabb lényege, hogy egy bunjee kötél tartja össze a mindösszesen három darab lábát, olvastuk a MyModernMeten. Ennél a darabnál elsősorban az összeszerelhetőség egyszerűsége és a minimalista stílus vezérelte az alkotókat; az asztalka három fa lábát tetszőleges szögben lehet elhelyezni, a köteleket csak át kell bújtatni a lábakon, hogy aztán az üveglap közepén találkozhassanak: a stabilitást ez, és maga az üveg biztosítja. A kötélre azért van szükség (azon túl, hogy mutatós), hogy megtartsák a fa lábakat. 

bareppa 01
Fotó: henryswanzy.com

A Falmouth székhelyű tervezőiroda 2013 óta tervez olyan modern bútorokat, amik egyszerre elegánsak és praktikusak, és egyben műtárgynak is beillenek. 

Bareppa from Henry Swanzy on Vimeo.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A nagyi fordrászától a rosszullétig - illatosítókat teszteltünk

ermiz 2016. január 5., kedd 09:23

Sokan használnak légfrissítőket, illatgyertyákat és hasonló dolgokat, hogy különleges illatot teremtsenek a lakásukban, vagy csak egyszerűen semlegesítsék a kellemetlen szagokat. Léteznek a mellékhelységekbe tervezett verziók is, illetve olyanok is, melyeket szagsemlegesítőnek neveznek. 

Ezért is vettünk párat, hogy kipróbáljuk, milyen választásuk van a szagosításra vágyóknak, valamint hogy teszteljük a kollégák orrát - és hogy utat vágjunk a termékeket elnevező kreatívok lelkének költői és néha érthetetlen világába.. Az első ugyanis, amivel szembesültünk, hogy az illatok nevei manapság már véletlenül sem rózsa, frézia, fenyő, esetleg zöld tea, hanem bonyolult és rejtélyes szókapcsolatok, ami alapján sosem találná ki, épp milyen illatot is visz haza.

Mert tegye fel a kezét, aki tudja, hogy milyen illatú egy bársonyos teaparti, vagy egy türkiz oázis? Nekünk se sikerült eltalálnunk, ezért arra kértük a kollégákat, írják le, milyen illat jut eszükbe. Hátha az illatosítók egyik új szériája már a Délutáni Kutyasétáltatás néven kerül az üzletekbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függesztett bútorokkal igazán egyedi lehet a lakás

ST 2016. január 4., hétfő 09:07

Akik szeretik az egyedi megoldásokat a lakásukban, azok folyamatosan kutakodnak az új és design megoldások után. De valószínűleg semmivel nem tudják a látogatókat annyira meghökkenteni, mint a lógatott bútorokkal, amik ráadásul még kényelmesek is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 praktikus tipp a konyha rendben tartására

aa 2016. január 3., vasárnap 09:08

Karácsony és szilveszter után különösen élénk lehet az élmény, hogy mennyire képtelenség makulátlan rendet tartani a konyhában, és milyen értelmetlen kihívásnak tűnik az edényeket, fazekakat, evőeszközöket és egyebeket úgy tárolni, hogy azok ne dőljenek ki a szekrényből, amikor szükség van rájuk. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen praktikákat tanácsol a problémára a House Beautiful magazin!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sosem lesz ilyen trendi lakásunk

aa 2016. január 3., vasárnap 09:01

Míg mi nemrég annak jártunk utána, hogy hogyan koppinthatja le hazánk egyik legmenőbb szupermodelljének, Mihalik Enikőnek a hálószobáját, addig a Vogue-nál az egyik legismertebb olasz divatmárka, a Marni tervezőjét, Consuelo Castiglionit kérték meg, hogy mutassa be lakását a kíváncsi olvasóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Házak, melyeket szeretnek a szellemek

aa 2016. január 2., szombat 18:28

Míg Dél-Kaliforniában, Arizonában vagy Floridában a „cipősdoboz” stílusú dingbat bérházak jellemezték az ötvenes-hatvanas évek építkezési szokásait, addig New Orleansban valamint Chicago, Key West, Florida és Texas környékén az úgynevezett shotgun házak voltak népszerűek az amerikai polgárháborútól egészen az 1920-as évekig – írja a wikipédia org. A vasúti szerelvényhez némileg hasonló formájú, keskeny házak érdekessége többek között az, hogy a szobák egymásból nyílnak, azaz a nappaliból a hálóba, onnan pedig a konyhába érünk, ahol szintén található egy bejárati ajtó, tehát a ház mindkét végét ajtóval látták el akkoriban.

Sunday... #neworleans #Treme #vsco #vsocam #walking #photography #photos #504 #shotgunhouse

jaysicko (@jaysicko) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a masina, ami nejlonszatyorból csinál nejlonszatyrot

aa 2016. január 2., szombat 12:22

Körülbelül húsz perc egy nejlon szatyor hasznos élettartama. Ez az egyik olyan ijesztő adat, amiből ihletet merített a német származású Stefanie Rittler, hogy megalkossa a bárhol felállítható, manuálisan működő gyártósorát, a „Streetplasticot”. Az első ránézésre túl hipszteresnek tűnő projekt lényege, hogy régi vagy elhasznált műanyag zacskóból csinál új nejlonszatyrokat, nagyjából hasonlóakat, mint amiket a Baggu árul 9 dollárért. (kb. 2509 forint) - írja a fastcodesign.com a látványos masináról, amibe fűtőszálat és egy átdolgozott iratmegsemmisítőt is beépített a tervező.

gif1.gif
Fotó: stefanierittler.de
Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldről rendelt termékekre is jár a garancia

Edicsek 2016. január 1., péntek 21:32

Akár a Black Friday vagy más akciók kapcsán, akár az ingyenes házhoz szállítás miatt egyre többen rendelnek külföldről ajándékot. De tudja-e érvényesíteni a garanciát az a vásárló, aki határon túlról rendel vagy vásárol? Meddig élhet az elállás jogával? Egyáltalán hol tud segítséget kérni, ha külföldről rendelt termékkel adódik problémája? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez az igazán piros mikulásvirág titka

ST 2016. január 1., péntek 15:33

A tél, és főleg a decemberi ünnepi időszak nagyon kedvelt ajándéka a mikulásvirág. Ez nem is csoda, hiszen nem csak mutatós, hanem strapabíró növényről is van szó, melyet egy kis trükkel évről évre virágzásra lehet bírni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek nélkülözhetetlenek az ideális hálóba

ST 2016. január 1., péntek 12:46

A hálószoba az a terület, ahová pihenni, feltöltődni térünk vissza minden este. Ezért is érdemes a kialakítására különös figyelmet szentelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A raklapot az építészek is imádják

aa 2015. december 31., csütörtök 10:27

Nemcsak az olyan költséghatékony építészeti megoldások vannak divatban, mint a bárhova letehető konténerlakások, de a kortárs építészet előszeretettel kísérletezik a szintén olcsó és könnyen beszerezhető raklapokkal is. A hajtás után mutatunk pár példát arra, milyen kreatív és egyszerű módon hasznosították újra a végtelen lehetőséget kínáló raklapot a sivatagi Burning Man fesztiválon, egy melbourne-i ételfesztiválon vagy egy New York-i tervezői kiállítás esetében. Kattintson!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vadonatúj hangulatú bútorok minimális átalakítással

ST 2015. december 30., szerda 12:00

Egy bútor sokszor válik nehézkessé, és oda nem illővé, ha megváltoztatja egy szoba hangulatát, dekorációját. Hogy ilyenkor ne kelljen rögtön újat vennie, vagy elégedetlenül néznie az oda nem illő darabot, adunk néhány tippet az átalakításra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön sajnos lemaradt Ázsia legdrágább lakásáról

bb 2015. december 30., szerda 11:04

A napokban elkelt a hongkongi Opus toronyban található „elnöki lakosztály”, amivel rekordot döntött az ázsiai ingatlanpiac, mivel ez a Frank Ghery által tervezett luxus apartman volt az egyik legdrágább valaha eladott ingatlan Ázsiában – írja a money.cnn.com a felhőkarcoló legfelső szintjén található lakásról.

A sztárépítész, Frank Gehry első hongkongi tervezésű épületében található 506 négyzetméteres lakásért egyébként 66 millió dollárt, azaz nagyjából 19 milliárd 33 millió forintot adtak a tulajdonosok, amiért többek között elképesztő panorámát, négy fürdőszobát, egy dolgozószobát, két parkolóhelyet és egy jakuzzival ellátott, több száz négyzetméteres tetőteret kapnak majd cserébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végignéztük a szilveszteri akciókat és tanultunk egy új szót

Edicsek 2015. december 29., kedd 16:01

Mivel a legtöbben karácsonykor már kiköltekezték magukat, a szilveszteri bulira már sok helyen kissé szűkösebb keret jut. Ezért érdemes rendesen áttanulmányozni a boltok akciós kínálatát és aszerint vásárolni a házibulira, hogy hol mit lehet kedvezményesen megvenni. A legtöbb bolt fel is készült a bulikellékekből, mi pedig segítünk összegyűjteni a legjobb akciókat. Tanulja meg a baromfipálca kifejezést, aztán ha meglátja valahol kiírva, gyorsan hessegesse el a gondolatot, hogy a kosarába tegye, ránézésre ugyanis virsli, de mivel új szabályok vannak arra vonatkozóan, hogy milyen hústartalom felett lehet a termékeket virslinek hívni, így született  a baromfipálca, aminek a hústartalma nem éri el a minimális szintet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szilikonból készült rongyszőnyeg az új menőség

Edicsek 2015. december 29., kedd 11:18

A londoni Royal College of Art két végzős hallgatójának fejéből pattant ki a Shorerugs nevű márka, menő szőnyegekkel, szilikonból. Ha azt hinné, hogy a szőnyegek világába túl nagy újítást nem lehet vinni, akkor nézze meg a speciális szilikonszálakból összerakott, színes szőnyeget.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dolgozószoba és nappali egyszerre, funkcióvesztés nélkül

ST 2015. december 29., kedd 09:10

Akik otthonról dolgoznak, tudják, mennyire nem egyszerű elválasztani a munkaidőt a családi élettől. Hiszen ha már otthon vannak, akkor lehet segíteni a gyereknek a leckében, meg lehet főzni az ebédet másnapra, vagy elintézni valami a nagyinak, "hisz úgyis otthon vagy".

shutterstock 319576805
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön elhiszi, hogy ez egy meki?

mzd 2015. december 28., hétfő 18:34

Ha azt hiszi, menő McDonald's csak Rotterdamban van, akkor óriásit téved: a hongkongi étterem nemrég ráncfelvarráson esett át, mi pedig, ha nem tudnánk, hogy a mekiről van szó, simán elhinnénk, hogy egy fine dining hely fotóit látjuk. A folytatásban ön is megnézheti a contemporiston talált képeket és azt is, a külső mellett milyen újításokkal találkozhatnak az oda látogatók.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés