LÁJFHEKK

Megnyílt a borrajongók Disneylandje

aa 2016. június 19., vasárnap 09:21

Június elsején hivatalosan is átadták a Bordeauxban található Cité du Vin szórakoztatóközpontot, amit már most a felnőttek vidámparkja és Disneylandje-ként emlegetnek a közösségi oldalak borrajongói.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen forintot Kínából, garantáltan rosszul jár!

ermiz 2016. június 19., vasárnap 08:38

Sokszor írtunk már róla, hogy a világ legnagyobb online boltját a kínaiak üzemeltetik: az Aliexpressen mindent, de tényleg mindent lehet kapni, még azt is, amiről sosem gondolná, hogy létezik. De hogy a szocializmus alatt és előtt használt fémpénzeinket és fillérjeinket is meg lehessen ott vásárolni, azt sosem gondoltuk volna. Nem is beszélve a jelenleg is használatos érmékről, amelyeket meglehetősen drágán próbálnak rásózni a gyanútlan vásárlókra. 5 darab fillér 9.90 dollárért (2760 Ft) egyáltalán nem olcsó, főleg ha hozzávesszük, hogy a Magyar Népköztársaság feliratú 10 filléresből nem kevesebbet, mint 12.015.000 darabot gyártottak le, és még a Forintportál.hu numizmatikai szakoldal szerint sem egy menő darab, 40 forintért bármikor tudunk vásárolni belőle. A már ritkább ötfilléreshez is viszonylag olcsó hozzájutni, szóval ha nosztalgiázna egy jót, vagy kezdő gyűjtőként megalapozná a kollekcióját, ezt semmiképp se az Aliexpressen tegye, mert annyit biztosan nem érnek a fillérek, amennyit a kínaiak kérnek értük. 

A legjobb azért, hogy ugyanennyiért lehet vásárolni most forgalomban lévő pénzérméket 88 forint értékben,  megvásárlása elég lúzerségnek tűnik. 

Untitled-1
Fotó: aliexpress / World Coins&Badge Store

Lengyel tervezők találták meg a tökéletes megoldást a rakparton napozásra

moana 2016. június 18., szombat 12:23

Legyen szó a bármelyik folyóval rendelkező városról, tavasszal és nyáron megtelnek a rakparti lépcsők emberekkel. Egy baj van ezzel, ezek a lépcsők nem éppen túl kényelmesek, nem lehet rendesen ellazulni rajtuk. Erre a problémára talált szellemes és kézenfekvő megoldást a lengyel No Studio két alkotója,  Magda Szwajcowska és Michal Majewski. Mindketten szívügyüknek tekintik, hogy szülővárosuk, Wrocław kevésbé kihasznált részeit újra felfedezzék az emberek, így olyan ülőalkalmatosságokat terveztek, amelyek sokkal vonzóbbá teszik a kemény és keskeny rakparti lépcsőket, és ahogy a mellékelt kép is mutatja, tervük be is vált.

Kattintson a többi képért!
Kattintson a többi képért!
Fotó: No Studio

 A napágyként is használható köztéri bútorokat a helyi építészeti fesztivál (DOFA 2016 Lowersilesian Festival of Architecture) keretében helyezték ki, ami június hetedikétől tizennegyedikéig tart.

Ha kíváncsi a duó további munkáira, akkor itt nézzen szét!

Ha rálép, akkor szellőztesse is – gyepgondozási 1X1

ST 2016. június 18., szombat 10:21

A gyep a kert egyik legszebb része. Vannak, akik annyira próbálják védeni, hogy még azt sem engedik, hogy rálépjenek, amivel ugyan lehet, hogy szebb lesz a kert, csak éppen élvezni nem lehet. Hogy miért szebb az a gyep, amire rá sem lépnek? Nem azért, mert így a szálak nem roncsolódnak. A pázsit növényei ugyanis nagyon ellenállóak, mint minden fűféle, vagyis a lábbal tiprás meg sem kottyan neki. Valójában a súly jelenthet gondot: a járkálással ugyanis tömöríti a talajt, ami a gyep fejlődését gátolhatja. De akkor mi a megoldás?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állami óvoda is lehet menő!

Szűcs Gyula 2016. június 17., péntek 21:23

Nekem annak idején tökéletesen megfelelt a szolnoki Ságvári úton egy olyan ovi is, ahol egy öreg Videoton tévé meg Tévémaci-dizájnos mini lakásbelső mellett lehetett egy kisautókkal meg Legóval játszani, aki meg már 3 évesen is olvasni akart, az alvás helyett lapozgathatta az Alfa magazinokat, az udvaron pedig egy mini KRESZ-pályán gokartosok vs. rolleresek gyorsulási versenyt rendeztünk.

Viszont a kőbányai Idesüss! oviban is egész pofás lett az a hobbitlak kinézetű játszósarok. Meg úgy egyáltalán, tök menő a Google főhadiszállásra emlékeztető, vidám, színes dizájn, amiről egy sorozatot a be light! világítástechnikai és dizájnstúdió posztolt a Facebook-oldalára. A belsőépítészeti megoldások Borsos Melinda és Dimitrijevic Tijana munkája. 

  ...és akkor az udvart, amit az ütésbiztos burkolatokkal foglalkozó Színrelép csinált nekik, még nem is mutattuk...!

Tudta, hogy titkos luxuslakást rejt az Eiffel-torony?

aa 2016. június 17., péntek 19:43

Csupán párat kellett kattintania annak a négy szerencsésnek, akik a Labdarúgó Európa-bajnokság alatt beköltözhetnek majd a Párizs egyik jelképének számító Eiffel-toronyba. A nem mindennapi lehetőséget a bajnokság egyik szponzora, a szállásfoglalásban utazó HomeAway indította el, melynek vezetője, Brian Sharples szerint ez az egyedülálló lehetőség életre szóló kalandot ígér a nyertesek számára.

Ilyen a kilátás az Eiffel-toronyban található lakásban.
Ilyen a kilátás az Eiffel-toronyban található lakásban.
Fotó: homeaway.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, hogyan juthat ingyen fesztiváljegyekhez!

ermiz 2016. június 17., péntek 11:52

Tavasszal és nyáron Sziget, Volt, Sound belépőkről szóló nyereményjátékok jönnek szembe a hírekben vagy a hirdetésekben - nem is beszélve a kisebb, nem annyira felkapott fesztiválokról. Se szeri, se száma ugyanis az ingyenes belépővel kecsegtető nyerési lehetőségeknek, magára valamit is adó cég szinte biztosan sorsol – vagy már sorsolt is – egy-két fesztivál csomagot, már akik nem az olimpiára vagy az EB-re fókuszáltak. 

Feltehetően nem is találtunk meg mindent a neten, ami valamelyik fesztiválra szóló nyerési lehetőséget takar, de az jól látható, hogy az érzékszervek becsapnak, nincs olyan sok belőlük, mint gondolnánk. Jöhetnek még újabbak persze, de most futó akciók keveset találtunk, annál több olyat, ami már lezárult, vagy épp most ér véget. Ingyen pedig semmi sincs, ha mást nem egy, hát egy megosztást és egy lájkot mindenütt elkérnek a jegyünkért, a nyerési esélyekről pedig szinte semmit nem tudhatunk meg, mert az mindig az adott akcióban résztvevők számának függvénye. A hirdetők, ha nem lájkot, akkor jellemzően valamilyen termék megvásárlását vagy egy regisztrációt kérnek a fogyasztóktól. Ez még mindig az ingyenes tartomány, hiszen a pénzünkért azt kapjuk, amit adott esetben amúgy is megvásárolnánk, legalábbis mi senkiről sem feltételezzük, hogy panellakásba fűnyírót vegyen egy Sziget bérlet reményében. Ami némiképp meglepő, hogy nyereményjátékkal akár VIP-jegyet, vagy -bérletet is lehet szerezni.

298773827

Az ember azt gondolná, hogy a VIP-be a valamilyen szempontból fontos emberek mehetnek be, vagy nagyon gazdag emberek vásárolhatják oda be magukat, mert tisztább a slózi, kisebb a sor, vagy ott tanyázik a többi tényleg fontos ember. Ehhez képest az a helyzet, hogy egyes cégek a VIP-ba szóló bérleteket kínálnak, így végső soron teljesen hétköznapi kisemberként is fontossá válhatunk hirtelen, ha itt-ott regisztrálunk, és még szerencsénk is van. Mutatjuk, mi várja ott, a hajtás után pedig azt, hogy hol, mivel és mit nyerhet. Jó, ha siet, mert van, aminél ma játszhat utoljára!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Foci helyett a grillezés a jégkrémek és az Apple termékek aratnak ezen a héten

Edicsek 2016. június 17., péntek 07:57

Nagyjából mindenki megvette már az EB-re a TV-t, de aki nem, az még 4 órán belül ingyenesen házhoz is szállíthatja. De vehet most akciós hűtőt, hogy tudja a szintén rengeteg akciós sört miben hűteni. Az egészségügyi termékek is lesznek ezen a héten akciósak, felkészülhet a nyaralásra, és ha unja a focit, akkor hétvégén grillezzen!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a tetőablak, ami balkonná tud alakulni

ST 2016. június 16., csütörtök 18:42

tetőterek egyik legnagyobb hátulütője, hogy nincs erkélyük, és az ablakok gyakran igen magasan helyezkednek el. Erre jelenthetne frappáns megoldást a tetőerkély nevű szerkezet, ami akár diadalmenet is lehetne – ha az árát is a hazai fizetésekhez igazították volna. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Penészes, bogaras üzemben készült a savanyúság

Edicsek 2016. június 16., csütörtök 17:54

Egy budapesti savanyúsággyártó üzemet ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a XVII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen. Az akció során 39 tonna savanyúságot kellett megsemmisíteni élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt. 

Frissítés: A Kormány.hu oldalára időközben kikerült, hogy a Csemi -Savanyúság Kft üzemében történt az ellenőrzés. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nálunk a legboldogabbak a nők a pult mögött

Edicsek 2016. június 16., csütörtök 11:46

Magyarország végzett az élen a Net Hapiness Score felmérésében, amelyből az derült ki, hogy Európában itthon végzik legnagyobb örömmel a munkájukat az értékesítéssel foglalkozók és a szolgáltató iparban dolgozók. Ezzel beelőztük a lengyeleket és a litvánokat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mert egyedi terasza, erkélye bárkinek lehet, csak tenni kell érte

ST 2016. június 16., csütörtök 09:49

Terasszal kevesebben büszkélkedhetnek, de balkonja szerencsére a legtöbb lakásnak van. Azonban ahhoz, hogy az valóban szép, ráadásul egyedi is lehessen, kicsit tenni kell. A csinosításhoz sok kreatív ötlet, és persze némi pénzmag is kell, cserébe azonban olyan személyre szabott tereket hozhat létre, amit a szomszédok is irigyelni fognak, és amiben a kikapcsolódás valóban könnyen megy.

Távolról sincs vége, olvasson még »

22 UHT tejet vontak ki a forgalomból

Edicsek 2016. június 15., szerda 14:20

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a tejpiacot ellenőrizte, ennek pedig az lett az eredménye, hogy 48 vizsgált termékből  22 külföldi UHT tejet ki kellett vonni a forgalomból mert zsírtartalmuk alacsonyabbnak bizonyult a jelölésen szereplőnél. Ez egyébként több tízezer liter tejet jelent. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Facebookon szólogatott be egymásnak az osztrák és magyar Aldi a meccs alatt

(bj) 2016. június 15., szerda 10:43

A magyar válogatott tegnap megnyerte az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb meccsét a foci EB-n, és ehhez az osztrák és a magyar Aldinak is volt egy-két szava. Az Alditól egyébként sem áll távol a vicces (vagy annak szánt) szóviccek használataés ezt a lehetőséget sem akarta kihagyni.

Az osztrák Aldi, vagyis a Hofer Östrerreich kezdte még tegnap délután a beszólogatást a meccs előtt ezzel: “Mérkőzésnap! Ma játszunk a magyar szomszédaink ellen. * Ki fog nyerni? ALDI Magyarország”

Aztán felvette a kesztyűt a magyar leányvállalat is: “Hello. Ajánlunk nektek egy pár akciós papírzsebkendőt, a meccs után szükségetek lesz rá.” Ehhez pedig belinkelte weboldaláról a papírzsebkendőt:

A párbeszédbe bekapcsolódott egy külsős, a Tempo Taschentuch (Tempo papírzsebkendő) is, de csak kommentben: “Ha ma nagyobb adag papírzsebkendőre van szükségetek, ne habozzatok kapcsolatba lépni velünk!”

A kommentcsatát a Hofer Östereich próbálta lezárni: “Kérjük küldjétek el a magyar kollégáinknak, ha elfogyna az Alba & Co. zsebkendőjük”, de mint azóta már tudjuk, erre a magyar kollégáknak nem volt szükségük.

Megkerestük az Aldi Magyarországot is, honnan jött az egész beszólogatósdi. "Minden ALDI/HOFER ország a saját irányvonala, célkitűzése mentén kommunikál a Facebook-on, a helyi ízlésnek, kultúrának és célcsoportnak megfelelően. Az ALDI Magyarország Facebook oldala 2015-ben indult egy lazább, viccesebb stílussal, amely a visszajelzések alapján elnyerte a tetszését annak a fiatalabb korosztálynak, akik ezen a felületen a célcsoportunk. Igyekszünk a posztjainkat úgy alakítani, hogy azokkal ne csak informáljuk a rajongókat, hanem szórakoztassuk is őket, ezért nem is volt kérdés, hogy reagálunk-e az osztrák kollégák posztjára. Nagyon jó látni, milyen hatást ért el ez az előre meg nem tervezett kommunikáció, amit a papír zsebkendő-gyártó cég váratlan csatlakozása még inkább erősített. A kölcsönös tisztelet és az osztrák kollégákkal ápolt különösen jó munkakapcsolat megkönnyíti az egymás közti kommunikációt. A visszajelzések mind a magyar, mind az osztrák részről nagyon pozitívak, annak pedig külön örülünk, hogy a magyar válogatott végül meg is nyerte a meccset." - közölte a cég a Dívány megkeresésére. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Magyar Posta segítségével bárki lehet hacker

Edicsek 2016. június 15., szerda 08:00

Egy véletlen folytán találtunk rá az egyik leggonoszabb szívatási módszerre, amihez ráadásul még csak fel sem kell kelnie a gép elől és nem is kell sokat trükközni. Ez pedig a postai utánküldés, amikor a leveleket átirányítja külön díj fejében egy másik címre. Ugyanakkor kiderült, hogy ehhez például a lakcímkártyájára senki sem kíváncsi, vagyis gyakorlatilag annak a leveleit irányítja át magához, akiét csak akarja. Önnek ettől nem lesz sokkal jobb, viszont a másiknak garantáltan sokkal rosszabb lesz, ami lássuk be, sokaknál már éppen elég a boldogsághoz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az EB egyik legszebb stadionja – míg szét nem verik a szurkolók

(va) 2016. június 14., kedd 16:05

Az elmúlt napokban az foci EB-vel kapcsolatos híradások egyik fő témája volt az orosz és angol szurkolók között Marseille-ben kitört balhé, amely az utcai „bemelegítést” követően a stadionban is folytatódott. Franciaország régóta készült már a futballbajnokságra, és noha biztonságtechnikai szempontból most egy nagy fekete pontot könyvelhet el, a játékoknak helyet adó arénák szépsége láttán van okunk a rácsodálkozásra.

Az egyik legkáprázatosabb sportlétesítmény Párizstól délre, Bordeaux kikötővárosában található. A Matmut Atlantique (más néven Nouveau Stade de Bordeaux) stadiont 2013 és 2015 között 168 millió euróból építették fel Jacques Herzog és Pierre de Meuron tervei alapján.

Nem mellesleg itt játsza első mérkőzését a magyar válogatott Ausztria ellen június 14-én 18 órától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, melyik konyhai tisztító csak kidobott pénz!

etelka 2016. június 14., kedd 15:33

Akár tetszik akár nem, a konyhát ki kell takarítani. Ehhez van, aki csak mikroszálas kendőt használ, más domestosban áztatja még a pultot is, és van, aki a természetes összetevőjű termékekért rajong. A német Stiftung Warentest kemény próbának vetette alá az úgynevezett konyhai zsíroldókat, amikkel tisztára lehet varázsolni a konyhát. 17 terméket vizsgáltak meg laborban, hogy kiderüljön, a baromi drága tényleg olyan jó-e mint a harmadába kerülő nem márkatermék. Biztosra mentek a tesztelők, ember helyett gép sikálta a rozsdamentes acél felületet, amire különböző olajok keveréke és korom került. A második körben 200 fokon égették oda az ételt, amit le kellett takarítani a szivacsokkal.

shutterstock 385836235

Mit teszteltek?

Az eredmény

Cillit Bang

Lidl W5

Domol Fettlöser 

Bref Power Fett

Denkmit Power Fettlöser

Sidol Küchenkraft

Meister Proper Küche *

Kifogásolható

Viss Kraft&Glanz

Blink Power(Müller)

Frosch Grapefruit

Mr Muslcle 5in1

 Elsősorban a tisztítóhatást (45%), aztán azt, hogy milyen kölcsönhatásba lép a szer felületekkel (25%), azaz tönkreteszi-e a rozsdamentes acél tűzhelyet vagy a lakkozott fát, ehhez tizenegyféle felületen vizsgálták a termékeket. Az is fontos szempont, hogy mennyire oszlik el a felületen, és hogy viselkedik ott (10%), és persze a környezetre és egészségre való hatást is vizsgálták(20%) 

Jelentős különbségek

A tesztnyertes Cillit Bangnak 18 mozdulat kellett a győzelemhez, a Mr.Muscle esetében viszont 100 mozdulat után egyszerűen felfüggesztették a tesztet, mert még mindig nem ragyogott a felület. Hasonló volt a helyzet az odaégetett szósz esetén is: a Cillit 25 mozdulat után 80 százalékos tisztaságot ért el, míg a Muskelmann mindössze ötöt. A folyékony súrolók  (Viss és Frosch) jól teljesítettek a zsír esetén, de kevéssé bántak el a leégett cuccal, míg az általános tisztítók esetében (General, Mister Proper) a leégett szennyeződés eltávolításában vizsgáztak profin. 

Szóval, melyiket vegyük és melyiket ne?

Az egyértelmű nyertes a Cillit Bang lett, mely brutális eredménnyel bánt el a leégett szennyeződésekkel. ezután jött a Lidl harmadannyiba kerülő W5-je, a Rossmann Domolja és így tovább. A futottak még kategóriába került a Viss zsíroldója, a Müller Blink Powerje, nem is beszélve a Frosch grapefruitos termékéről. A legrosszabb eredményt pedig a Mr. Muscle 5in1 terméke érte el, mely nagy sokoldalúságában egyik céljára sem volt igazán alkalmas, és ráadásul a fémet is kikezdte.

Az utolsó (bal) és az első (jobb) helyezett
Az utolsó (bal) és az első (jobb) helyezett

Főzzön kávét színes ceruzákkal!

nemoszi 2016. június 14., kedd 14:29

Akkor most nyilván nagyon meg fog lepődni, hogy van belőle dizájnos változat is! A családi vállalkozásként működő szentendrei kézműves kávépörkölő üzem, a Kávékalmár nemcsak frissen pörkölt kávékkal, hanem már egyedi, ceruzatömbökből faragott kávétömörítőkkel is kereskedik – egyik (kissé elfogultnak tűnő) kommentelőjük szerint még a kávé is finomabb, ha ezzel a csinos eszközzel tömörítik. Ami biztos, hogy tényleg szép a végeredmény, nézze meg, hogy készül!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, milyen klassz közösségi irodákba ülhet be Budapesten

Szvetlana 2016. június 13., hétfő 18:33

Szabadúszóként már jó ideje nem csak otthonról, vagy zajos kávézókból, vagy valaki más nappalijából lehet dolgozni: számos közösségi iroda működik, ahol kreatív, de mégis munkára alkalmas körülmények között lehet végezni a napi munkát. Az utóbbi egy évben a meglévők mellett (amiket korábban már bemutattunk) újabb érdekes coworking helyek is születtek, ahová – ha nem lenne szerkesztőségünk –mi is bármikor szívesen beülnénk írni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen festményt, fotelt vagy csillárt a francia nagykövetségtől!

moana 2016. június 13., hétfő 17:00

Ha unja már a szokásos használtbútoros lelőhelyeket, esetleg rajong az aukciókért, akkor van egy remek ajánlatunk, a magyarországi francia nagykövetség ugyanis rengeteg berendezési tárgyat kínál most megvételre. Az aukciós listán összesen ötven tétel szerepel, és a dohányzóasztaloktól kezdve a lazacszínű foteleken át a kétajtós szekrényig mindent megtalált.

Ha valamelyik tárgy megtetszett, akkor a budapesti francia nagykövetségen (1062 Budapest, Lendvay utca 27.) június 14. kedden és június 15. szerdán 9.30 és 17 óra között meg is tekintheti a kiválasztott darabot.

Ha ezek után is szeretné magának a tételt, akkor az ajánlatát zárt borítékban kell leadni június 15-én 17 óráig a nagykövetség recepcióján. Értelemszerűen az egyes tételeket a legmagasabb ajánlatot tevő veheti meg, és készüljön fel arra is, hogy a nagykövetség  túl alacsony ajánlat esetén elálljon az eladástól.

Hogy tudja, mit vesz: már megkóstólhatja a gyümölcsöket a Tescóban

mm 2016. június 12., vasárnap 20:22

Ha eltekintünk az olyan rémtörténetektől, hogy kirakják a táblát, hogy nem szabad válogatni, meg az eladók csúnyán néznek, ha valamilyen kérdést teszünk fel valamilyen termékről, akkor a piacos vásárlásban a személyes interakciókon túl az az igazi vonzerő, hogy az ember általában szinte mindenből kaphat kóstolót, azaz empirikus módon győződhet meg róla, hogy mennyire felel meg az elvárásainak valamelyik termék. Na, ez az, ami eddig teljesen hiányzott a hipermarketekből.

Mármint nem teljesen, kóstolni ugyan sokszor lehetett már eddig is, de az általában kimerül abban, hogy szép hoszteszruhába öltöztetett lányok osztogatnak apróra vágott mackósajtot, kiskanálnyi pudingot, babacsészényi kávét és ehhez hasonló dolgokat. Na, ezen változtatott júniustól a magyarországi Tesco.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lett az első magyar konténerház

ermiz 2016. június 12., vasárnap 10:03

Két leselejtezett konténer, egy megszállott tulaj és pénz – ez a három feltétel kell ahhoz, hogy az ember megterveztessen és megépíthessen egy igazán különleges házat. Aztán már csak egy helyet kell találni, ahol a monstrum elhelyezhető. Az pedig, hogy valaki a kedvenc hoteljének a telkére építse meg a saját nyaralóját, pont olyan különleges, mint régi katonai sátrakból luxuskempinget építeni. Somogyi Dániellel beszélgettünk Magyarország első konténterházáról. 

Miért éppen egy kemping és hotel szélére került ez az építmény ?

Régi álmom volt egy ilyen ház de nem találtam helyszínt, ahová tehettem volna. Régóta jártunk a Nomádba, és amikor mondtam a tulajdonosnak, Barinak, hogy megépíteném ide a saját szobánkat, akkor felkapta a fejét. Mutatott néhány helyszínt, köztük ezt is. Először ódzkodtam tőle, mert egy vízmosásra kellett rakni a konténereket, és ez sok technikai kihívással járt. Azt tudni kell, hogy az USA-ban, főleg a déli államokban valamint Skandináviában vannak ilyen házak, de Magyarországon még nem találkoztam hasonlóval.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Migrációra, lakáshiányra és természeti katasztrófákra keres megoldásokat az Építészeti Biennále

aa 2016. június 11., szombat 17:55

A 15. Velencei Építészeti Biennálét az idei Pritzker-díjas chilei építész, Alejandro Aravena rendezte “Reporting from the Front” címmel. Az idei kiállítás fő témái között többek között olyan sokakat érintő és megoldásra váró kritikus témák szerepelnek, mint a szegregáció, a külvárosok problémái, a csatornázás, a természeti katasztrófák, a migráció, a lakáshiány, a bűnözés, a forgalom, a hulladék illetve a közösségi tevékenységek. Nézze meg Instagram fotókon keresztül, milyen látnivalókat vonultattak fel a 37 országból érkező kiállítók a november 27-ig tartó kiállításra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki vízipisztollyal takarítani a vécét?

Menő/Ciki

nemoszi 2016. június 11., szombat 10:51

A londoni Calan Horsman akkor döntött úgy, hogy kitiltja házából a vécékeféket, amikor 2 éves unokahúga megrágta a családi darabot. A vécékefe minden háztartásban az egyik legkoszosabb eszköz, tele baktériummal és kemikáliákkal, tényleg veszélyes lehet a gyerekekre, szóval valóban hihetetlen, hogy az elmúlt évtizedekben nem változott semmit, nincs, ami kiváltsa. Na, de majd most!

Távolról sincs vége, olvasson még »
512 szavazat 563 szavazat

A Google már azt is megmondja, mit kezdjünk a házunkkal

Divany.hu 2016. június 10., péntek 18:42

Egyfelől nagyon praktikus a Google új szolgáltatása, másfelől viszont kicsit ijesztő is, hogy itt egy újabb szolgáltatás, aminek a segítségével rádöbbenhetünk, valójában milyen sokat tud rólunk a cég.

A Project Sunroof egyelőre csak az USA 42 államában működik, de a cég azt tervezi, hogy minél szélesebb körben elérhetővé teszi a szolgáltatást, aminek az a lényege, hogy ha megadjuk neki a pontos címünket, akkor megmondja, mekkora a háztetőnk, mennyi napfény éri évente átlagosan, tehát milyen szögből, mekkora napelemet és hova érdemes telepíteni, sőt még azt is kiszámolja, hogy mennyi idő alatt térül meg a befektetés.

A fenti képen a Google központjának beépíthetőségi adatait látja. (via Contemporist)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés