LÁJFHEKK

Fotóelőhívás automatával: mindenképp túl színes, de a nagyinak jó lesz

Becca 2016. március 12., szombat 17:12

Most, hogy már a legegyszerűbb okostelefonnal is egészen jó fényképeket lehet készíteni, ráadásul ezernyi lehetőség választható, hogy az így lőtt fényképeket milyen formán tárolja az ember, egyre inkább háttérbe szorultak a klasszikus módon negatívra fotózott, fényképésznél előhívatott fotók. Viszont most úgy tűnik, a gyors képelőhívó megoldások terjedésével ismét divatba jön a keretbe helyezhető képek ajándékozása, a fő célcsoport, a digitális fényképekkel sokat kezdeni nem tudó, minden unokáról külön papír fényképalbumot gyűjtő nagyik nagy örömére. A Dívány fotósainak szakvéleményére támaszkodva most ezeket a szolgáltatásokat teszteltük, hogy kiderítsük, melyik milyen minőséget nyújt, és mindezt persze milyen áron kapjuk. Összehasonlításként két profi fotóelőhívó labortól is kértünk be képet, hogy lássuk, különböznek-e a minőségek. Minden boltba ugyanazt a fotót vittük, ugyanabban a felbontásban, pendrive-on és telefonon. Volt, ahol csak az előbbiről voltak hajlandóak dolgozni, de szerencsére a legtöbb helyen már mobillal is könnyedén lehet intézni ezeket a dolgokat.

Több helyen lehet szerkeszteni a fotót, de persze, ha a leginkább a saját szájízének megfelelő eredményt szeretné viszontlátni, érdemes még a telefonjában rápakolni az ön szerint szükséges filtereket. Persze nem minden gépen van lehetőség például a kép színébe beletúrni vagy feliratozni, úgyhogy ha extra kívánságai vannak, tényleg jobb, ha már egy megszerkesztett képet visz előhívatni. 

A technikai részletek: A kép egy Canon Mark II típusú géppel és egy 35mm-es Sigma objektívvel készült, hideg és meleg színhőmérsékletű műfény izzókkal keverten megvilágított térben, egyedi fehéregyensúly beállítással. Ami még fontos lehet, hogy a kidolgozott kép színei az sRGB színprofilnak megfelelőek. Ez az a színprofil, ami az általánosan elfogadott, így a színhelyesség nagyításnál itt a leginkább elvárható. Azt is fontos tudni, hogy a fotókat beszkenneltük, ez még eredményez(het)ett egy kis minőségromlást, illetve nem elhanyagolható, hogy oké, hogy az előhívás fogalmát használja a köznyelv manapság, az általánosan helyes megfogalmazás a nagyítás, mert nem azok a kémiai folyamatok zajlanak le, mint az előhívás esetében, amikor filmmel, nagyítógéppel és különféle folyadékokkal dolgozott ez a szakma. De persze, mi is használjuk az „előhívás” szót és ez valószínűleg így is fog maradni.

Mi átlagos halandóként értékeltük a fotókat, olvassa el, mire jutottunk. A végén pedig azt, miért volt boldogtalan fotós kollégánk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt vásárolhat be március 13-án

mzd 2016. március 12., szombat 12:58

Az MTI tájékoztatása szerint szombaton és hétfőn a szokásos rendnek megfelelően tartanak nyitva az üzletek, kedden viszont az ünnepek miatt zárva lesznek. Hogy alakul a vasárnap? Erre már (szokás szerint) a MindenÁr ad választ: a Lidl nyolc (ebből két fővárosi), az Aldi egy (Fővám tér), a Spar pedig több tucat (több mint harminc) üzletét nyitja ki a boltzáras törvény egyéves évfordulója előtt.

lista.PNG
Fotó: mindenar.hu

Ha a fenti áruházakat nem kedveli, még mindig mehet magyar üzletekbe (CBA, Roni, Manna, Reál), illetve benzinkutakra is. A részletes listát mint mindig, most is ide vagy a fenti képre kattintva találja.

Tériszonyosok lehetőleg kerüljék ezt az éttermet!

mzd 2016. március 12., szombat 09:08

Bár még egyelőre csak terv fázisban van, hamarosan megszületik a Copper Canyon Cocktail Bar nevű hely, aminek nemcsak az lesz a különlegessége, hogy üvegből van a padlója, de az is, hogy az egész épület egy sziklából lóg ki egy kanyon fölé. Az épületet a Tall Arquitectos tervezte és a Basaseachi-vízesésnél keressék majd, Mexikóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha popup, akkor végre bútor!

LS 2016. március 12., szombat 09:07

A Paulay Ede utcában nyílt meg a  Projekt Showroom újabb pop-up boltja, vagyis olyan üzlete, mely csak ideiglenesen van nyitva: ebben az esetben március 10-20 között. A Projektes lányok rutinosak, Csikós Kriszta és Matisz Alisz már a 16. alkalommal nyitnak ilyen időszakos boltot a városban. A korábbiakról is írtunk már, mert hihetetlen kreativitással bírnak egyet csavarni az olyan unalomig ismert témákon is, mint a karácsony, a szuvenírbolt, vagy a bringázás. Mint az Antik és Vintage Bútorraktár elnevezésből eléggé egyértelműen kiderülhet, ezúttal a bútoroké a főszerep, az otthonok tavaszi megújulása jegyében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra működik a csótányos pékség üzeme

mzd 2016. március 10., csütörtök 16:23

Egy pékség XIII. kerületi üzemében tartott ellenőrzést a hét elején a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI). Az egységben csótányok szaladgáltak, valamint nyomonkövetési és dokumentációs problémák is bőven akadtak. Az ellenőrzés során több mint 3 mázsa alapanyagot, félkész- és készterméket kellett kivonni a forgalomból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezentúl egy mozdulattal összecsukhatja a dolgozósarkot

Adamek Alma 2016. március 10., csütörtök 16:07

Elsőre inkább néztük házi gyúrópadnak vagy hibás szobabiciklinek, mint többfunkciós íróasztalnak Marc Rosenberg legújabb találmányát, mellyel éppen a Kickstarter oldalán próbálja összekalapozni az induláshoz szükséges 165 ezer dollárt (körülbelül 46,5 millió forintot). Az Edge Desk néven futó termék ugyanis egy olyan, pár másodperc alatt összeállítható és -hajtható ergonomikus íróasztal és szék, ami hatékonyan és kényelmesen használható a legkisebb helyen is, használat után pedig akár az ágy alá is besuvasztható.

Egyszerűen felállítható a székkel kapható asztal.
Egyszerűen felállítható a székkel kapható asztal.
Fotó: kickstarter.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

5 dolog, ami nélkül nem élhet a konyhában

ermiz 2016. március 10., csütörtök 13:49

Hoszteszek és nyugdíjasok - talán így lehet legjobban leírni a Konyhakiállítás közönségét, legalábbis azt a részét, akik ráértek péntek kora délután, és kifizettek legalább 1650 forintot (plusz ruhatár kettőötven), hogy meglessék a legújabb trendeket, irányokat és aktualitásokat. Kollégánk az okos termékek világában mélyedt el, mi pedig jobb híján megkerestük azokat a tárgyakat, amelyek nélkül 2016-ban nem élet az élet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kuponos napok lesznek a héten, de akciós lesz a Macbook, a tévék és az alkohol is

Edicsek 2016. március 10., csütörtök 11:53

Új Macbookot venne? Ezen a héten majdnem 100 ezer forinttal olcsóbban kapja meg, de a többi Apple termék is akciós lesz, de a héten több pláza is tart kuponos napokat, ráadásul még újságot sem kell vennie, csak kinyomtatnia az önnek szimpatikus kuponokat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Félig látható táncosok, hamis énekes és ronda kiállítás: mikor kérhetem vissza a pénzem?

Edicsek 2016. március 9., szerda 16:14

A közelmúltban két szuperprodukció is csúfos balhéba fulladt, miután a nézők a drága jegyárak kifizetése ellenére sem látták a balettelőadáson a táncosokat, vagy alig hallottak valamit a musicalből. Ilyen esetekben is segíthet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, utánajártunk, hogy pontosan hogyan. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézegessen mesébe illő Duna-parti épületeket!

aa 2016. március 9., szerda 14:18

Az 1978-ban született fotós, Hlinka Zsolt „Urban Symmetry” című sorozata a közelmúltban bejárta a világsajtót. A Wes Anderson-szerű stílusban készült képeket, melyek akár a rendező utolsó filmje, a Grand Budapest Hotel moziplakátjai is lehettek volna, éltette többek között az Archdaily, a Designboom a New York-i Musée Magazine valamint az Architizer is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Loptak már öntől a strandon? Itt a megoldás!

ermiz 2016. március 9., szerda 10:59

Egy közösségi irodában, zölddió juice-t kortyolgatva elmélkedtünk arról, mi is lehet az a Beachegg, amit a Virgo nevű, egyébként informatikával foglalkozó cég fog prezentálni, mint első tárgyiasult munkájukat. 

Előtte azonban egy apró közjátékként egy kutya tépett szét egy díszlet gumikacsát, apró cafatokra, amiről egy darabig azt hittem feature de kiderült, hogy bug. Úgy látszik, az IT-szakemberek a liberális nevelés hívei, reméljük, a kutya nem nyelte le Sápika darabjait. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legmenőbbek idén kartonsátrakban fesztiváloznak

ermiz 2016. március 8., kedd 20:34

Aludna ilyen sátorban?

  • 72
    Naná!
  • 47
    Dehogy, tuti elázik!

A Decathlon lehet, hogy zokogni fog, mert az emberek búcsút intenek a Quechua sátraknak, és helyettük a jóval környezetbarátabb Kartentekben fognak héderelni a fesztiválokon a nyáron. Legalábbis, ha összejön két holland diák ötlete. Jan Portheine és Wout Kommer ugyanis elhatározták, hogy kartonsátrakkal szórják tele Európa nagy bulijait, kezdve Glastonburyvel. A sátrakat már tavaly tesztelték, és úgy tűnik kiállták a próbát. Az árakról nehéz nyilatkozni, ugyanis a sátrak oldala tól eladható reklámfelület, és egy szponzor megjelenése azonnal megváltoztatja az összeget, így most egy hivatalos szám van, negyven font, amely 16000 forintnak felel meg nagyságrendileg. 

Ezen a képen épp tartós teszt alá kerülnek a sátrak, állítólag 3 napi esővel simán elbírnak. 

Testing the new KarTent for Mysteryland & Defcon! #kartent #mysteryland #defcon

A photo posted by KARTENT (@kartent_official) on

Ezekben pedig a nyáron már aludtak a delikvensek.

#kartent #rabobank #curius

A photo posted by KARTENT (@kartent_official) on

Egyedi jelölés nem árt, különben könnyen eltéveszthető a sátrunk. 

KarTent op FestyLand 2015! @festyland #kartent #festyland #jupiler

A photo posted by KARTENT (@kartent_official) on

Ez a srác boldog, mert nem ázik be a sátra. 

A photo posted by KARTENT (@kartent_official) on

Applikációk, amikkel nem szívathatják meg a parkolás miatt

Edicsek 2016. március 8., kedd 19:09

Ha mostanában a fővárosban szeretne parkolni, akkor jobb ha felkészül egy újabb tortúrára, ugyanis nem elég parkolóhelyet kell találnia, mindenképp jedi erővel kell rávennie az automatát, hogy valahogyan juttassa el a rendszerbe az ön parkolási szándékát. Amint azt ugyanis már pár napja olvasni lehet, eltörölték az 5 perces türelmi időt, ami azt fedezte volna, míg visszaér a kocsihoz a megváltott parkolójeggyel, vagyis amint kiszáll az autóból, azonnal büntethető. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg ön parkolóautomatát keres, hogy beszórja a pénzt vagy megnézze mi a körzet azonosítója, a parkolóőr megbüntetheti. Mivel arra kicsi az esély, hogy pont az automata elé álljon, hogy még a gépkocsit érintve be tudja pötyögni az SMS-t vagy bedobálja a pénzt, a legjobb ha applikáció segítségével parkol, mutatjuk is melyikek jöhetnek szóba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sminket, könyvet, játékot és szerszámot is egyre inkább a neten veszünk

Edicsek 2016. március 8., kedd 13:24

2015-ben 270 milliárd forintot költöttek el a magyarok a hazai webshopokban,  ez pedig  16%-os növekedést jelent az online kiskereskedelemben - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös kutatásából. A legtöbben még mindig műszaki cikkeket vásárolnak, de jelentősen nőtt a szépség, egészség, játék és kultúra kategóriájába tartozó termékek forgalmán belül is az online vásárlások aránya. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jól válassza meg a vetőmagot, hagymát, vagy palántát, amit vesz, hogy növény is legyen belőle!

ST 2016. március 6., vasárnap 14:16

A tavasz közeledtével egyre többen gondolkodnak el azon, hogy szeretnének néhány növényt telepíteni a kertjükbe, esetleg egy kis veteményest is kialakítanának. Ezt pedig a lehető legolcsóbban a vetőmagok vásárlásával lehet megtenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Julia Roberts megválik egykori nászajándékától

bb 2016. március 6., vasárnap 10:27

Míg az Oscarról lecsúszott Sylvester Stallone és az adósságba keveredett Kanye West éppen a kaliforniai házuktól szeretnének megszabadulni, addig Julia Roberts a festői Montanában található Whitefish-i nyaralójától válna meg. Attól a rusztikus stílusú faháztól, amit egykori vőlegényétől, Kiefer Sutherlandtől kapott nászajándékba 1990-ben – hívja fel a figyelmet a kihagyhatatlan ajánlatra az Architecturaldigest.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aldi és Lidl is nyitva tart március 6-án

mzd 2016. március 5., szombat 09:08

NER-szempontból különleges nap március 6-a, ugyanis a Lidl nyolc boltját (négy fővárosit és négy vidékit) is kinyitja, a Fővám téri Aldi pedig ezentúl minden vasárnap várja majd a vásárlókat, írja a Mindenár. A Spar egyébként is nyitva tartó tíz üzlete mellé március első vasárnapjára még négyet csapott hozzá, ezen kívül pedig szokás szerint a benzinkutakon, illetve a magyar üzletekben szerezheti be, ha elfogyott valamilyen hozzávaló az ebédhez. Auchanban és Penny most sem tart nyitva. Ha kíváncsi a részletes (térképes) listára, akkor kattintson ide vagy a lenti képre!

lista.PNG
Fotó: mindenar.hu

Okos hűtőket vártunk, teljesen mást kaptunk a Konyhakiállításon

Edicsek 2016. március 5., szombat 09:06

Idén is kilátogattunk a Konyhakiállításra, hogy megnézzük mennyit változtak a konyhatrendek tavaly óta. Mióta megtudtuk, hogy a jövő egyértelműen az okoseszközöké, és már azt is tudjuk, hogyan kell nekifogni az okosotthon berendezésének, arra voltunk kíváncsiak, hogyan és mennyiért tudjuk ezt megvalósítani a gyakorlatban. Március 6-ig, azaz még vasárnap is kinézhet a Konyhakiállításra a Budapest Sportarénába, hogy élőben is megnézhesse, hogy az új konyhabútor vagy járólap mellé milyen hűtőt vagy sütőt vegyen. Bár okosotthont innen még nem igazán tud berendezni magának, viszont kiderült, hogy van már okos víztisztító, sőt okos légfrissítő is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyen futócipőt kap a Reebok-reklámkirakatból, ha elég fürge

bb 2016. március 4., péntek 21:08

Néhány évvel ezelőtt az Asics állított fel egy olyan futópadot New Yorkban, amin a vállalkozó szellemű hétköznapi járókelők is kipróbálhatták, hogy meddig volnának képesek tartani a maratoni futó, Ryan Hall 2011-es versenytempóját (ez közel három percet jelent kilométerenként). Ezúttal a Reebok döntött úgy, hogy felállít egy beépített sebességmérővel ellátott szabadtéri kirakatot, melyet a márka legújabb dobásával, a ZPump 2.0 cipővel pakoltak meg - számol be az eseményről az Adweek.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiürült borosüveg = lámpa

etelka 2016. március 4., péntek 14:22

Időnként szembe jön velem az Instagramon vagy valamelyik lakberendezési oldalon a borosüveg lámpává való átalakítása. Viszonylag egyszerűnek tűnt, hisz nem kell hozzá más, csak üres üveg, foglalat, körte meg opcionálisan némi villanyszerelés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki mondta, hogy egy váza nem lehet többfunkciós?

Edicsek 2016. március 3., csütörtök 18:39

Első ránézésre egy sima vázának tűnik, de ha jobban megnézi a  Castor Design vázáját, meglátja a rejtett funkciót is. Amikor éppen nem virágokat tart benne, hogy feldobja a lakást, akkor bongnak lehet használni, hogy feldobja a bulit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt van az év álommelója Insta-megszállottaknak!

Becca 2016. március 3., csütörtök 12:34

Ha a legfőbb elfoglaltságai közé tartozik, hogy az élete összes eseményét vadul posztolgatja az Instagramjára, elég nagy eséllyel pályázik az év legjobb munkájára – ami egyébként pazar feltételeket kínál. Többek között kétezer amerikai dollárt egy hétre, ingyenes utazást és szállást a munka idejére, és mindezeket pusztán azért, hogy jól szórakozzon És persze közben azt csinálja, amihez amúgy is a legjobban ért: fotózzon és posztoljon. És igen, ez az egész még csak nem is valami óriási csapda, hiszen az Instagram fotóiért cserébe mindezt a Netflix fizeti.

Akárcsak az előző években, az online filmszolgáltató Netflix – ami a tavaly végre hazánkba is eljutott – és az Instagram összeálltak, hogy alkalmazzák az általuk csak „Grammasters-nek” nevezett személyt, vagy Instagram varázslót, akinek az lesz a feladata, hogy Európában és a Közel-Keleten utazgasson, miközben olyan helyszínekre jut el, ahol Netflix filmeket forgattak.

A csodameló egyetlen hátránya, hogy nem nyugdíjas állás: mindössze kéthetes időszakra szól, ez alatt azonban kiválóan érezheti magát, és hogy az ingyenes utazgatásért és szállásért cserébe még heti 2000 dolláros fizetést is kap, azt jelenti, hogy a végén még 4000 amerikai dollár (kb. 1 140 000 forint) is üti a markát. A kalandra roppant egyszerű jelentkezni: csak be kell taggelni a „#grammasters3” szóval három olyan jól sikerült fotót az Instagramján, amiről úgy véli, megállja a helyét ezen a megmérettetésen. A határidő március 6-a, így még nem késett le semmiről, de jó lesz sietni! 

És, hogy kikkel/mikkel kell megmérettetnie magát? Mutatjuk, de előre szólunk, hogy elég komoly versenytársak léptek színre. Kattintson és merítsen ihletet, még van ideje jelentkezni!

Építészetről filmet nézni nagyon is izgalmas program

bb 2016. március 3., csütörtök 10:25

A szervezők szerint ezúttal is óriási az érdeklődés a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében megrendezésre kerülő 8. Budapesti Építészeti Filmnapokra, amit idén március 3-6. között tartanak meg a Toldi moziban. Európa második legnagyobb építészeti filmes fesztiváljára, mely a régió első építészettel foglalkozó filmes eseménye is egyben, számos izgalmas alkotás érkezett, melyek közül harminc filmet válogattak be a programba a rendezők.

12063845 10153936666078967 3417255099705217925 n.png
Fotó: filmnapok.kek.org.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciófigyelő: rengeteg helyen spórolhat akár 50%-ot is a héten

Edicsek 2016. március 3., csütörtök 08:38

Összegyűjtöttük, milyen akciókra számíthat a jövő héten, ugyanis hiába, hogy a karácsony még nincs itt, mégis repkednek a féláras kedvezmények, vagy az akár 60 ezer forinttal olcsóbb kütyük. Készüljön arra is, hogy március 8-án nőnap lesz, de semmi gond, hiszen parfümöt is vehet féláron, virágcsokrot is kedvezményesen szerezhet be, sőt az Allee-ban kuponos napot tartanak március 8-án, amire több üzlet is akciókkal készül, sőt néhol még belefuthat a leértékelések utolsó darabjaiba is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Segítsen Kanye Westnek, vegye meg a villáját!

bb 2016. március 2., szerda 19:16

Míg Caitlyn Jenner nemrég alakította át luxusvilláját példás ízléssel, addig a világ egyik legellenszenvesebb házaspárja, Kim Kardashian és Kanye West inkább túladnának a kaliforniai Bel Air-ben található, toszkán stílusú luxusvillájukon. – számol be a hírről a Curbed.com. Az önjelölt divattervező, rapper és próféta állítólagos 53 millió dollárra rúgó tartozása miatt kellett meghirdesse a mutatós házat.

Nem ez a pár egyetlen ingatlanja a környéken.
Nem ez a pár egyetlen ingatlanja a környéken.
Fotó: themls.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés