LÁJFHEKK

Kivonul az Uber Magyarországról

Dívány 2016. július 13., szerda 11:00

Hát, akkor ennyi volt, a július 24-én hatályba lépő jogszabállyal ugyanis az Uber befejezi tevékenységét Magyarországon - írja a 444. A cég sofőrjei kaptak egy levelet ma reggel, amiben az állt, hogy a cég budapesti irodája hamarosan bezár: „Sajnálattal értesítünk, hogy az Uber 2016. július 24-én 12 órakor felfüggeszti szolgáltatását Budapesten.”

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezetője éppen ma délelőtt tart sajtótájékoztatót, „az Uber jövője Magyarországon a július 24-én hatályba lépő jogszabály után” címmel. Fekete elmondta, az Uber hajlandó lett volna egy olyan rendszerben részt venni, ami lehetővé teszi, hogy a cég adót fizessen itthon, úgy látták azonban, hogy a kormány erre egyáltalán nem hajlandó. Hozzátette, ők próbálkoztak sok mindennel, bevezették az e-számlát, személyszállítói engedélyeket, biztosításokat kötöttek. A július 24-én hatályba lépő szabályozás azonban mindent keresztül húz, bünteti az innovációt, sofőrjeiket ellehetetleníti, így nem maradt más választásuk, mint befejezni működésüket. 

A cég július 24-én déli 12 órakor fejezi be működését, így fővárosiak és turisták tízezrei maradnak olcsó, készpénzmentes, kiváló minőségű utazási alternatíva nélkül. Az Európai Unió 21 országában azonban továbbra is működnek, ezért úgy szeretnék megköszönni 10 ezer leghűségesebb magyar felhasználójuknak az elmúlt 20 hónapot, hogy ajándékba adnak nekik egy ingyen utazást ennek a 21 ország bármelyikében. A cég búcsúzóul egy honlapot is létrehozott www.ubergeneration.org címmel, ahol bemutatják, mit jelentett az elmúlt 20 hónap az utasok, az autós partnerek és a főváros számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mondjuk, mit kenjen idén nyáron

ermiz 2016. július 13., szerda 10:18

Itt a nyár, az összes macamagazinban drágábbnál drágább naptejek kelletik magukat. A reklámok szerint pedig egy naptej semmit nem ér, ha nincs benne minimum öregedésgátló, bőrfeszesítő, vagy csillám – ezek viszont jelentősen növelhetik a nyaralásra szánt kiadásokat. Szerencsére a német Test magazin, a legnagyobb fogyasztóvédelmi szaklap nem dőlt be a reklámoknak, inkább laborban vizsgálta meg a krémeket. Ebből megint csak az derült ki, hogy a drága nem feltétlenül jó, és az olcsót sem biztos, hogy lefitymálóan arrébb kell lökni. A német újságban először 1966-ban jelent meg naptej teszt, akkor még 1,5 és 1.9 közötti fényvédelemmel voltak ellátva. Ehhez képest ma már nem ritkák az 50 faktoros naptejek sem. Érdemes átfutni korábbi cikkünket, hátha akad olyan tény, amelyet rosszul tudott a napvédőkről. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha azt hitte, egy asztalt nem nagyon lehet elrontani

ST 2016. július 12., kedd 10:57

A lakberendezésben valószínűleg az egyetlen dolog, amit a szakember, vagy a divat nem tud befolyásolni, az az egyedi ízlés. Hiába van a szoba szépen berendezve, stílusosan összeválogatva minden bútor, az egész borul, ha rátalálunk arra az egy darabra, amit – legalábbis akkor úgy hisszük – egész életünkben kerestünk.

Ezzel eddig nincs is baj, hiszen az egyediség a cél, de előfordul, hogy a lelkes otthonteremtő túllő a célon. És amire van kereslet, ott a kínálatra sem kell sokat várni. Ennek köszönhetjük, hogy elképesztően ronda, illetve felhasználhatatlan bútorok is születnek, sőt, meg is jelennek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz egy leselejtezett repülőből menő kerti lak!

etelka 2016. július 11., hétfő 14:25

Lehet merengeni azon, mi értelme van külön szobát tenni a kertbe, mindenesetre az angoloknak bejön a dolog. David Palmer, aki maga is nagy repülésrajongó, valamint lánya, Emily Parker ugyanis régi, leselejtezett gépekből építenek kerti lakokat. A családi vállalkozás 8-10 millió forintnak megfelelő összegért készít el egy-egy – tényleg látványos – kuckót. Cégük, a DappR Aviation repülőgépek alkatrészeit hasznosítja újra és készít belőlük új tárgyakat a repülőgépek szerelmeseinek.

Ezt az alábbi kerti lakot egy leselejtezett A320-as Airbusból alakították ki, mely korábban Törökországba szállította a nyaralókat. "Az első repülő megvásárláshoz sok hit kellett, de nagyon örülünk a végeredménynek. Megtartottuk az eredeti alumínium törzset, az ablakokat és a homlokzatot testre szabtuk. Teljes szigetelést kapott a házacska, valamint LED világítást" - mesélte az alapító Parker. A repülő szétvágásától a megrendelőhöz való megérkezésig 8 hét telt el, 4 szakember dolgozott rajta folyamatosan. Az eredmény mindenképp érdekes, kérdés, megéri-e az árát.

 

 

Bemutatjuk Csepellinát, a teherautóból lett menő lakóautót

Dívány 2016. július 10., vasárnap 20:30

És ami a legjobb; ha megtetszik, kipróbálhatja és be is költözhet pár napra! A hajdani Csepel Autógyár csodáját, egy Csepel teherautót alakított át ugyanis egy pár holland és angol tagja Magyarországon; a végeredmény egy csodálatos „lakóteherautó” lett, akit Csepellinának neveztek el.

A fantasztikusan kinéző, a természetbe tökéletesen beleillő szerkezetből rögtön három példány is készült; a tulajdonosok az átalakítás minden mozzanatát dokumentálták is blogjukon. A Mecsek fái közt megbúvó Mókus-völgyben pedig akárki ki is próbálhatja, milyen lehet bennük lakni. Paul és Mandy, a lakóteherautók kiötlői és megalkotói ugyanis ki is adják őket a városból kiszakadni vágyó utazóknak. A vendégházként funkcionáló egykori teherautók egyenként 25 négyzetméteresek, vagyis tényleg kényelmesen el lehet férni bennük. Az előttük található veranda ideális hely lazuláshoz, vagy a reggeli kávé közbeni kellemes bambuláshoz, azt pedig a galériában tudja megnézni, milyen egy Csepel teherautóból lett lakóautó belülről.

A részegen vásárlásnál nincs is jobb móka a világon!

Edicsek 2016. július 10., vasárnap 17:24

Abban semmi újdonság nincs, hogy ittas állapotban olyan dolgokat tesz az ember, amiket egyébként nem feltétlenül csinálna meg józanon. Az exeknek üzengetés kétségtelenül viszi a prímet, de rögtön utána kell következzen a vásárolgatás is, melynek eredménye aztán a másnaposság kiheverése után különböző furcsa és hétköznapinak egyáltalán nem mondható dolgok felbukkanása a lakásban. A Daily Mail gyűjtése alapján önök szerencsések: a Chewbaccát szörfösként ábrázoló posztert, vagy a kitömött lovagló mókust már mások megvették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az erő sötét oldala, a régi varázslat, és hogy hova dugja kinek a mijét a konyhában

ST 2016. július 9., szombat 19:47

Önnek is unalmas a konyhája? Nincs benne kaland, csak a főzés, és a robotolás? Nincs senki, aki segítő péniszt nyújtana a borfogyasztáshoz, vagy előhúzna egy ízfokozó nyulat a cilinderből? Hát most lesz!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így bukott el a Pepsi a nagy kólateszten

ermiz 2016. július 9., szombat 10:56

A kóla nagyjából cukor, víz, aromák és színezőanyagok keveréke, ennek ellenére milliók isszák és vásárolják. A német Stiftung Warentest magazin, mely a legnagyobb fogyasztóvédelmi szaklap, a márkatermékeken kívül a nagy német diszkontláncok termékeit vizsgálta, az eredmény pedig meglehetősen siralmas. A magazin összesen 29 kólát vizsgált meg, a nagy klasszikusokon kívül a light és a természetes édesítőszerekkel operáló termékeket néztek meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem borozunk már többet a Szigeten 400 forint alatt

ermiz 2016. július 8., péntek 16:03

A Kobuciban, stílszerűen egy borkóstolóval kezdődött az a sajtótájékoztató, ahol kiderült, hogy új cég fogja a borokat szállítani a Sziget fesztiválra, illetve Gerendai Károly más fesztiváljaira, mint a B.my.Lake és a Strand Fesztivál, nem is beszélve a Balaton Soundról. Az árakat szokás szerint a fesztivál határozza meg, így 400 és 500 forintnál fognak kezdődni a tételek. Üveg- és palackszám viszont nem lehet majd venni a bort, marad a poharas verzió. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Siófok lett a legdrágább belföldi nyaralóhely

Edicsek 2016. július 7., csütörtök 20:24

A Szállás.hu legújabb statisztikáiból kiderül, hogy melyek a legdrágább nyaralóhelyek, melyek a legkeresettebbek és mire keres rá a legtöbb magyar ha a külföldi nyaralását tervezi. A becsléseikből az is kiderült, hogy nagyjából 10 százalékkal emelkedett a belföldi turizmus, a SZÉP-kártyák pedig 12 százalékkal gyakrabban kerültek elő. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegye meg cserépben, ültesse ki, és sokáig gyönyörű lesz!

ST 2016. július 7., csütörtök 18:05

Van két olyan növény, melyeket elég gyakran választunk a virágosnál, amikor ajándékot keresünk: a minirózsa és a liliom. Mindkettő mutatós és tartós, ráadásul cserepes növény, ám ahhoz, hogy szépek is maradjanak, tudni kell a helyes kezelésük pár trükkjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már 3000 forintért kapnak a pasik kényelmes vászoncipőt

nemoszi 2016. július 7., csütörtök 12:49

Mindig csak a nőknek kedvezünk körképeinkkel, úgyhogy ha már megnéztük, mit kapnak ők idén nyáron a cipőboltokban, szemlézzük azt is, a pasiknak mi jut. Ha elegáns cipőt keres, túl sok jóra ne számítson, de vászoncipőt és menő sneakert fog kapni jó áron!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okostelefon kiárusítás, kuponozás és akciós kerti bútorok is várják a héten

Edicsek 2016. július 7., csütörtök 08:57

Ezen a héten kuponozhat és válogathat az akciós ventilátorok között. Ha okostelefont venne és beéri a tavalyi év csúcskategóriájával, akkor most nagyon jól járhat. Óvakodjon viszont az élelmiszerboltoktól, ha gyermeke imádja a Jégkorszakot, mert annyi mesehősös dolgot talál, hogy a hiszti szinte garantált. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

1.8 milliárd forintos villára csapott le Kendall Jenner

aa 2016. július 6., szerda 18:35

Lassan a Kardashian-Jenner dinasztia tulajdonába kerülnek Hollywood és a környék legjobb ingatlanjai. Míg Kanye West és Kim Kardashian egy Hidden Hills-i palotában húzzák meg magukat és jelenleg egy körülbelül 5 milliárd forintos kastélyt árulnak, addig a nemváltó Caitlyn Jenner nemrég tett szert egy 1.1 milliárd forintos malibui házra. Most pedig a legfiatalabb Kardashian-híresség, a modellkedéssel foglalkozó Kendall Jenner legfrissebb szerzeményét mutatjuk be.

Ilyen puccos tetőteraszon tarthat házibulit Kendall Jenner.
Ilyen puccos tetőteraszon tarthat házibulit Kendall Jenner.
Fotó: Sotheby’s Realty
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Halles a legmenőbb dolog ma a Balatonnál

LS 2016. július 6., szerda 08:19

Halles, kerekes hal, lazuló - ilyeneket terveznek a magyar építészhallgatók, ha elmennek együtt egy hétre táborozni. 9 magyar egyetem építészmérnök és tájépítész hallgatói jöttek össze egy hétre Csopakon, hogy a Hello Wood szervezésében közösségi tárgyakat tervezzenek és állítsanak össze. A tét nemcsak az volt, hogy izgalmas köztéri bútorokkal és installációkkal szépüljön Csopak, hanem egy 500 ezer forint értékű faanyag és 500 ezer forint pénzdíjazású versenyre is sor került. A tábor 45.000 forintba került, ám minden egyetem támogatta a hallgatóit, így volt olyan diák, akinek alig kellett fizetnie. A tábor ideje alatt 30 köbméter fa fogyott el, ez hozzávetőlegesen 5 faháznyi mennyiséget tesz ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rohadó húsokkal teli üzletet záratott be a NÉBIH

Dívány 2016. július 5., kedd 14:43

Múlt héten a Liptai Húsüzem dunavarsányi húsboltjában találtak borzalmas higiénés állapotokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei. A vállalkozás tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és elrendelték 10,5 tonna élelmiszer megsemmisítését.

Rovarok, nem működő hűtők

A húsboltban minden koszos volt; az eszközöket nem fertőtlenítették, mert az – egyébként beszáradt, rozsdás – fertőtlenítő berendezés nem volt bekötve. A rovarhálók hiányoztak, a hűtők penészesek voltak. A daraboló- és húskészítmény-előállító helyiségben nem volt hűtés, a hűtő fel sem volt töltve hűtőgázzal. A teremben 23 fokot mértek a NÉBIH ellenőrei, az ott tárolt sertésszalonna hőmérséklete is ugyanennyi volt. A hűtőkben az alapanyagokat, a félkész- és késztermékeket elkülönítés nélkül tárolták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Balaton Soundra és Rockmaratonra készülőknek is járnak kedvezmények

Edicsek 2016. július 5., kedd 12:49

Ezen a héten indul a Balaton Sound Zamárdiban és a Rockmaraton Dunaújvárosban. A Balaton partján az elektronikus zene kedvelői gyűlhetnek össze és bulizhatnak, míg a Duna mellé a rockerek érkeznek majd szép számban, mi pedig összegyűjtöttük neki, hogyan tudnak spórolni egy kicsit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változtak a lakberendezései szokásaink a 20.században

bb 2016. július 5., kedd 09:28

Nemrég megmutattuk, milyen látványos volt a nappalik evolúciója az ötvenes évektől egészen napjainkig, majd szót ejtettünk arról is, hogy vajon miért olyan népszerűek még mindig az ötvenes években tervezett modernista bútorok. Ezúttal a Housebeautiful.com szemléletes gyűjtésén felbuzdulva készítettünk egy összeállítást arról, hogy mennyit változott a lakberendezés a huszadik század elejétől a 2000-es évek legelejéig. Kattintson az óriásgalériára és nézze meg, hogy mi váltotta le a 40-es évek fodrait, a 70-es évek eklektikáját és a 80-es évek pasztell mániáját a szupermozgalmas múlt században!

DIY lakásfelújítás: ajtókeret mázolás

Primilla 2016. július 4., hétfő 16:12

Először is szögezzük le: bármilyen mosolygós sikerfotót láttak róla a facebookon, a régi mázolmány ajtó- és ablakkeretekről való eltávolítása kimondottan és elképesztően szar meló, de valakinek ezt is el kell végeznie. És mivel a házvásárlás után egy fityingünk sem maradt mesterekre, hát jobb híján mi lettünk azok a valakik, a férjem, és én. 

Sajnos a lecsupaszítási műveletet nem lehetett ellinkelni, pedig szívesen megtettük volna. A régi nyílászáró tokok ugyanis rettenetes sötétbarna színben pompáztak, ami semmiképpen sem maradhatott úgy. A régi mázolmányt viszont a fehérre festés előtt mindenképpen el kellett távolítani a fáról, és nem azért, mert maximalisták vagyunk (van az a feladat mennyiség, aminél a maximalizmus értelmezhetetlen). Hanem mert a próbamázolásoknál bebizonyosodott, hogy a borzasztó barna csak olyan mennyiségű fehér festék alatt tűnik el, ami az életben nem fog keményre száradni.

Ha eleve fehér volt az ajtókeret, akkor ezt a műveletet megúszhatjuk, elég az új mázolás előtt kissé átcsiszolni a régi festést, egyrészt, hogy eltüntessük az egyenetlenségek éles kontúrját, másrészt pedig, hogy ne folyjon meg az új festék a régin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ikeás függönyösszehúzóval az a baj, hogy nem húzza össze a függönyt

Primilla 2016. július 3., vasárnap 16:30

Függönyráncolót általában azért vásárol az ember, hogy összeráncolja vele a függönyét. Ez egy elég evidensnek tűnő összefüggés, csak nem az IKEA függönyráncolójánál, mert az egy olyan függönyösszehúzó, ami nem húz össze semmit. Pláne nem a függönyt.

„A függönyráncoló szalaggal egyszerűen készíthetsz ráncokat a függöny tetején” – írják a weblapon, de sajnos csak elméletben. A gyakorlatban meg sajnos nem.

Először a varrónő kezdte el tördelni a kezét, hogy valami nincs rendben, nem találja a madzagot, amivel össze lehet húzni a megvarrt függönyt, pedig itt kell lennie valahol, mindig itt volt eddig. Tüzetesebb vizsgálat után kiderült, nem a varrónő ügyetlen, hanem az ikeás függönyösszehúzóval tényleg nem lehet összehúzni a függönyt, mivel hiányzik belőle az összehúzó madzag.

Hosszas keresgélés után kiderült: nem arról van szó, hogy a mi csomagunkból véletlenül kimaradt volna egy alkatrész. Hanem arról, hogy amit a sima méteráruboltokban kapható összehúzószalaggal egy mozdulattal meg lehet oldani, azt az ikeás rendszerben plusz egy termék, a RIKTIG függönyösszehúzó kapocs megvásárlásával és installálásával lehet elérni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szuperhősökre már a könyvei elhelyezésében is számíthat

Edicsek 2016. július 3., vasárnap 15:43

A török Burak Dogan olyan könyvespolcokat mutatott be, amik azonnal a kedvencei lesznek a képregényrajongóknak. A falra szerelhető polcok kedvenc hőseinek és hősnőinek a logójait mintázzák, miközben a könyvárának egy részét is elrendezheti rajtuk. Például a képregényeit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz egyetlen 68 négyzetméteresből két nagyon menő kis lakás!

Becca 2016. július 3., vasárnap 14:30

A lakás tulajdonosa befektetési célra keresett lakást, tehát a legfőbb szempontja az ingatlan elhelyezkedése volt. Így nem is volt kérdés, hogy a belvárosban, azon belül a Gozsdu környékén keres lakást. Az is külön kihívásnak számított, hogy a lakás szinte romokban hevert – ettől a legtöbben viszolyognak, pedig hasznos is tud lenni –, ő viszont simán belelátta, hogy némi pénzráfordítással megsokszorozhatja az ingatlan értékét. Az elhelyezkedés mellett szempont volt, hogy a lakás felosztható legyen, azaz (lehetőleg minimális) falbontással, helységrendezéssel egy lakásból kettőt, esetleg hármat is ki lehessen alakítani. Az eredeti lakás, amit most bemutatunk, 68 négyzetméteres, és összesen 7 millió forintot költött rá a tulaj – ebben természetesen benne van a gépészet is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eladó Anglia egyik legmenőbb háza saját víztoronnyal!

Edicsek 2016. július 2., szombat 12:08

Az angliai Chesire hegyein, a Peak Districtben található az a ház, ami egyszerre lehet a moderndizájn-mániások kedvence – és azoké is, akiknek az a legfontosabb az új otthon keresésénél, hogy szép legyen a kilátás. Az eladásra kínál 5 hálószobás ház részét képezi ugyanis egy gyönyörűen felújított, XIX. században épült víztorony, és a ház kialakításában még azt is sikerült elérni, hogy magára a kastélyszerű toronyra lásson rá belőle. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanuljon mások hibájából: mindig olvassa el a tájékoztatót!

Edicsek 2016. július 2., szombat 08:41

Manapság már gyakorlatilag mindent be lehet szerezni az internetről, és már senki sem lepődik meg azon sem, hogy Kínából néhány dollár fejében, akár ingyenes postaköltséggel is lehet olcsó dolgokat rendelni. Igen ám, de néha nem az érkezik, amire a vásárló számított. A Daily Mail ilyen rosszul sikerül online rendelésekből gyűjtött össze néhányat, amiket hajtás után meg is nézhet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, mit láthat a ma nyílt IKEA Múzeumban!

MTI/Divany 2016. július 1., péntek 17:18

Megnyílt csütörtökön az IKEA első állandó múzeuma. A svéd lakberendezési áruházlánc történetét bemutató kiállítást a Svédország déli részén fekvő kisvárosban, Almhultban hozták létre, az 1958-ban megnyílt első IKEA-áruházban. Ugyanitt működik a mai napig az IKEA központja, ahol egy hónapja mi is jártunk megnézni az új Tom  Dixon kollekciót, és hogy hol tervezik a világszerte ismert bútorokat és lakberendezési kiegészítőket. A kiállítást hétezer négyzetméteren rendezték be, és évi 200 ezer látogatóra számítanak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés