LÁJFHEKK

Burkolási tanácsok – mit és hova?

ST 2016. július 22., péntek 09:29

A lakás burkolatainak kiválasztása az esetek többségében egyszerűen ízlés alapján történik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindig a jó döntést hozzuk meg: az elképzelések sajnos sokszor visznek rossz irányba, amire már csak akkor döbbenünk rá, ha elkészült a munka.

És mivel nagyon drága lenne a csere, nézzük, mik is az előnyei és a hátrányai egy-egy burkolatnak, és melyiket hova érdemes tenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, idén mik lettek a világ legdizájnosabb termékei!

bb 2016. július 22., péntek 09:29

Napokban átadták a dizájn világ egyik legrangosabb elismerésének tartott Red Dot-díjakat, melyre a világ minden tájáról pályázhattak a gyártók és tervezők. A 40 fős zsűri ezúttal 31 kategóriába sorolta be a temérdek nevezett terméket és olyan kritériumat tartott szem előtt a döntésnél, mint például az ökológiai kompatibilitás, a funkcionalitás, a minőség és az innováció. A galériára kattintva megnézheti, hogy milyen termékekkel lehetett idén megszerezni a rangos díjat!

Nem feltétlenül "fitness" az a saláta, amire az van írva

Edicsek 2016. július 22., péntek 08:06

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta oldala a nyár egyik legkedveltebb termékét, az előre csomagolt salátákat vizsgálta meg. Kiderült, hogy a Fitness vagy az Active megjelölés néhol csak fantázianév, és az is, hogy "változó arányban" megjelölés sem jelenti azt, hogy az egyikben egyáltalán nincs kukorica, a másikban meg van egy maréknyi. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Remek találmány nyárra: a dinnyekés

Menő/Ciki

nemoszi 2016. július 21., csütörtök 17:29

Az olasz I Genietti forgalmazza az "angurello" nevű eszközt, melynél tökéletesebb nem is kell dinnyevágáshoz:

A különleges konyhai kés másra nem nagyon jó, de dinnyét szelni, azt nagyon tud. A találmány nem újdonság, épp ezért már leárazva is megveheti 15 euróért: már ha nem Magyarországon él, mert ide sajnos nem szállít a cég. Ha viszont nem ragaszkodik mindenáron az eredetiséghez, akkor vannak lehetőségei, ráadásul akár 3 dollárért (ami nincs 800 forint) megkapja a replikát. De inkább szavazzon: menő-e gyorsan és frappánsan előállítani a dinnyeszeleteket, vagy ciki egy újabb külön célszerszámmal növelni az otthoni kollekciót, amikor egy sima késsel is megküzdhetne a dinnyéjével?

Távolról sincs vége, olvasson még »
726 szavazat 2051 szavazat

Kvíz: felismeri az üzlet kínálatát?

nemoszi 2016. július 21., csütörtök 15:23

Körképeink során gyakran futunk bele olyan termékekbe, melyekről első pillantásra nehezen mondanánk meg, mennyibe kerülnek és melyik márka termékei, ha éppen nem egy adott üzletben állnánk és nem segítene az árcetli. Összeszedtünk hát 11 cipőt, ruhát, inget. kitakartuk a márkajelzéseket és feltesszük önnek a kérdést: vajon a Mango, a H&M, az Asia Center vagy valamelyik másik márka termékét látja-e adott képen? Ha végzett a teszttel, azt is megmutatjuk, melyik darab mennyibe kerül: időnként valószínűleg el fog képedni.

Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

A héten a műszaki áruházakban és a konyhai termékeknél kuponozhat!

Edicsek 2016. július 21., csütörtök 12:34

Az Edigital és az Emag is megszórta az internetet a kuponjaival, ami önnek azért jó, mert nem csak hűtőt vagy mosogatógépet vehet olcsóbban, de mobiltelefont, fényképezőgépet és laptopot is talál az akciós termékek között. Ráadásul az akciók kiterjednek edényekre és serpenyőkre is, amibe már például a Tesco is beszállt, de a Lidlből és az Aldiból is beszerezhet akciós konyhai kisgépeket. Hamarosan pedig itt az iskolakezdés, amit szintén nem kell utolsó pillanatra hagynia, ugyanis már most találhat akciókat az áruházakban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlélőtippek fesztiválozók számára – elég ha pár dologra odafigyel

(va) 2016. július 20., szerda 18:07

Tombol a nyár, egymást érik a fesztiválok országszerte, nem árt azonban odafigyelni pár dologra, nehogy rémálommá váljon a kikapcsolódásra szánt pár napja. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összeszedett néhány jó tanácsot, amit érdemes megfogadnia, ha nem akar mindenféle betegséget begyűjteni figyelmetlensége miatt. A kérdés már csak az: valóban betarthatók-e ezek a szabályok ma egy hazai fesztiválon?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegye magára a csatornafedelet!

nemoszi 2016. július 20., szerda 16:13

Zseniális projektre bukkantunk az interneteken: egy német csapat 2006 óta olyan ruhákat és kiegészítőket gyárt és árul, melyekre városok csatornafedeleinek és egyéb utcai fém fedőlapjainak mintáját nyomtatják. Ráadásul nem valami grafikai megoldással, hanem valódi nyomófelületként használva a város elemeit: kimennek, bekenik ruhafestékkel az adott tereptárgyat, rányomják a textilt, majd hagyják megszáradni. Először a portugál Alentejo utcai mintáit nyomtatták ruhákra, aztán jött Párizs, Berlin, Amszterdam. Honlapjukon folyamatosan árulják is az ezzel a módszerrel készült, menő pulcsikat, pólókat, táskákat:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Na, idén vajon melyik lesz a legmenőbb budapesti terasz?

dívány.hu 2016. július 20., szerda 13:13

Idén harmadik alkalommal választják meg Budapest legmenőbb teraszát, amelyik egy éven át viselheti majd a Terasz Budapest 2016 címet - derül ki a verseny sajtóközleményéből.

A versenyt a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. írta ki, tavaly a Kiosk terasza, a Mazel-Tov kerthelyisége, valamint az időszakosan üzemelő Fellini Római Kultúrbisztró kaptak díjakat (a közönségszavazáson sokáig esélyes volt az első helyre az azóta a Liget Projekt keretében ledózerolt Kertem is, bár nyilván ez sem mentette volna meg). Az első évben a legjobb kerthelyiség a Villa Bagatelle lett, a legjobb terasznak pedig a Csendes Társat választották.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rododendronnal sok dolga lesz, de megéri!

ST 2016. július 19., kedd 10:35

Van néhány növény, melyeket ha meglátunk, azonnal megdobban a szívünk, bevásárolunk belőlük – naná, hogy horror összegért –, majd a kitartó kérlelés, kapkodó gondozás és pityergés után szomorúan tudomásul vesszük, hogy nem tudjuk életben tartani őket. Ez persze senkit nem rettent el attól, hogy kellő idő elteltével, amikor újra megpillant egy ilyen növényt és megdobban a szíve, már söpörjön is a virágkereskedésbe, hogy a kör elölről kezdődhessen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így locsolja a virágokat, ha nyaralni megy!

Divany.hu 2016. július 18., hétfő 10:13

Nem feltétlenül kell a szomszédhoz fordulnunk segítségért, hogy ne pusztuljanak el a növényeink, amíg mi pihenünk. Sőt, drága öntözőrendszert sem kiépítenünk. Mutatunk egy ötletet a cserepes virágokhoz és a kerti növényekhez is. 

"Cumisüveg" a cserepes növényekhez

Ez a legegyszerűbb megoldás tán ami létezik, de vannak más alternatívák is. Az ausztrálok egy Ollas nevű cserépedényt használnak, mely lassan engedi ki a vizet. Ezt itthon is el lehet készíttetni egy keramikussal, de ha nem akar erre sokat várni vagy áldozni, akkor Berninél láttuk ennek házi változatát. Ha ez sem jön szóba, ballagjon le a gazdaboltba vagy virágoshoz, és vegyen vízmegkötő agyaggolyócskákat. Még több tippért kattintson! 

Így alakítottunk át egy lakókocsit!

LS 2016. július 18., hétfő 07:59

Amikor a főnök azt mondta veszünk egy lakókocsit, nagyon röhögtem. Amikor azt mondta, én fogom felújítani, akkor már nem röhögtem. Valahogy így kezdődött el az a történet, amelynek főszereplője egy 1986-os évjáratú lakókocsi.

A lakókocsis élet sokkal több, mint hogy van egy helyünk, ahol aludni lehet. Lakókocsizni életérzés – nagyjából ez derült ki, amikor elkezdtem olvasgatni a mindenféle fórumokat. Aztán az, hogy baromira nem egyszerű dolog ez az egész felújítósdi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a kislány 9 éves és milliárdos

mzd 2016. július 17., vasárnap 08:05

Majdnem pontosan három évvel ezelőtt írt a Velvet Isabelle Barrettről: a kislányról, aki akkor hat évesen már dollármilliomos volt. Azóta - nem meglepő módon - Barrett 9 éves lett, a Mirror pedig megnézte, mi a helyzet a (forintban) szépségverseny-milliárdossal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ide költözik majd az Obama család a Fehér Házból

bb 2016. július 16., szombat 12:31

Az elmúlt években Michelle Obama modernizálta a Fehér Ház ebédlőjét és egy 100 milliós étkészletet is tervezett az átmeneti rezidenciára. A közelgő elnökválasztásnak köszönhetően azonban hamarosan új otthon után kellett néznie az Obama családnak.

Ebben a házban fognak élni Obamáék.
Ebben a házban fognak élni Obamáék.
Fotó: mcfadden-group.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

De mire jó egy hőkamera egy mobilban?! Nagyjából mindenre!

Edicsek 2016. július 15., péntek 16:20

Sokáig hittük azt, hogy egy okostelefonba már túl nagy újítást nem tudnak beletenni, erre előállt a Cat egy hőkamerás telefonnal. Bár leginkább a férfiak a célközönsége az S60-as telefonnak, de annyira strapabíró, olyan elpusztíthatatlannak tűnik és a hőkamera is épp elég szórakoztató ahhoz, hogy elgondolkodjon az ember azon, hogy bevezesse a szabadidős telefon fogalmát. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

2017-ben zöldre festi a szobát

aa 2016. július 15., péntek 13:59

Míg az idei évnek rögtön két Pantone színe is volt, addig a színszabványok és trendelőrejelzések másik nagy szaktekintélyének tartott francia Nelly Rodi szerint a 2017-2018-as őszi-téli szezonban az olyan egyszerű, mértékletes és fegyelmezett matt árnyalatok lesznek divatban, mint a japán kézművesek által gyakran használt bonsai zöld, a rizspapír és agyag- illetve betonszürke, valamint a fukszia. Mutatjuk a hajtás után, hogy hogyan építhető be ez a színvilág a lakberendezésbe!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mire jó egy napelemes lámpa?

ST 2016. július 14., csütörtök 18:33

A kert megvilágításának kérdése nem csak a praktikum miatt lehet érdekes. A fények ugyanis a hangulatról is gondoskodhatnak, emellett pedig segítségünkre lehetnek abban is, hogy kiemeljük a kert egyes elemeinek szépségét, vagy kellemes derengésbe vonhassuk a kerti utakat.

shutterstock 285278078
Távolról sincs vége, olvasson még »

Eljött a pálinkafőzés, a bútor- és a mobilakciók hete

Edicsek 2016. július 14., csütörtök 15:14

Ezen a héten már elkezdheti a pálinkabefőzést, ugyanis nagy kedvezménnyel vehet pálinkafőző berendezést, de olcsóbbak lesznek a fényképezőgépek és a telefonok is. Van, ahol beszerzési áron vehet műszaki cikkeket, és ha nem tudta volna, mikor érdemes sebésznek öltözött gumikacsát vásárolni, akkor szólunk: most! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hol érdemes edzőcipőt vásárolni?

km 2016. július 14., csütörtök 12:25

A nyár nagy kérdése általában (a szandálvásárláson túl), hogy hol tud az ember jó áron divatos vagy sportolásra alkalmas edzőcipőt venni: sokan ilyenkor kezdenek tornázni járni és bár a 40 fok nem ideális futóidő, ilyenkor jut sokak eszébe, hogy nevezni kéne egy őszi félmaratonra, vagy meg kéne próbálni kicsit fogyni a strandra. A sportcipők ráadásul nagyon divatosak mostanság, ha másért nem, ezért be akar szerezni mindenki egyet: nincs is jobb, mint kényelmes cipőben róni az utcákat. Megnéztük, mit kínál a Premier Outlet Nike és Adidas boltja a sportolni és divatozni vágyóknak, majd futottunk egy kört két plázában is, hogy kiderüljön, mennyire éri meg a leárazáson edzőcipőt vadászni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Létezik menő magyar szuvenír a konyakmeggyen és a pálinkán kívül is

etelka 2016. július 13., szerda 19:51

Meglehetősen klasszikus dobozok, bennük apró bonbonok, kekszek és cukorkák: finom és visszafogott – ez a Cinq Filles, amiről első pillantásra nem látszik, hogy egy magyar márka. Másodikra sem nagyon. Pedig a cég 2012 óta jelen van a hazai piacon és egyre sikeresebb: 136 ezer doboz édességet adtak el, és már külföldön is terjeszkednek. 

Szentgyörgyi Katával (igen, ő a Kicsiházas Szentgyörgyi - a szerk.) és Demján Szilárddal, a Cinq Filles főszereplőivel beszélgettem, Unger Zsolt tervező éppen nem ért ránk, mert interjút adott másnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindenki nyugodjon le, gyakorlatilag nincs kobalt a reggelizőkészletkben

Dívány 2016. július 13., szerda 11:03

Gyerekeknek szánt, kerámia reggeliző készleteket és bögréket ellenőrzötta Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A kiemelt vizsgálatot egy május végi, határérték feletti kadmium és kobalt kioldódásról szóló RASFF riasztás miatt rendelte el a hatóság. A NÉBIH laboratóriumában megvizsgált termékek mindegyike megfelelt az előírásoknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kivonul az Uber Magyarországról

Dívány 2016. július 13., szerda 11:00

Hát, akkor ennyi volt, a július 24-én hatályba lépő jogszabállyal ugyanis az Uber befejezi tevékenységét Magyarországon - írja a 444. A cég sofőrjei kaptak egy levelet ma reggel, amiben az állt, hogy a cég budapesti irodája hamarosan bezár: „Sajnálattal értesítünk, hogy az Uber 2016. július 24-én 12 órakor felfüggeszti szolgáltatását Budapesten.”

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezetője éppen ma délelőtt tart sajtótájékoztatót, „az Uber jövője Magyarországon a július 24-én hatályba lépő jogszabály után” címmel. Fekete elmondta, az Uber hajlandó lett volna egy olyan rendszerben részt venni, ami lehetővé teszi, hogy a cég adót fizessen itthon, úgy látták azonban, hogy a kormány erre egyáltalán nem hajlandó. Hozzátette, ők próbálkoztak sok mindennel, bevezették az e-számlát, személyszállítói engedélyeket, biztosításokat kötöttek. A július 24-én hatályba lépő szabályozás azonban mindent keresztül húz, bünteti az innovációt, sofőrjeiket ellehetetleníti, így nem maradt más választásuk, mint befejezni működésüket. 

A cég július 24-én déli 12 órakor fejezi be működését, így fővárosiak és turisták tízezrei maradnak olcsó, készpénzmentes, kiváló minőségű utazási alternatíva nélkül. Az Európai Unió 21 országában azonban továbbra is működnek, ezért úgy szeretnék megköszönni 10 ezer leghűségesebb magyar felhasználójuknak az elmúlt 20 hónapot, hogy ajándékba adnak nekik egy ingyen utazást ennek a 21 ország bármelyikében. A cég búcsúzóul egy honlapot is létrehozott www.ubergeneration.org címmel, ahol bemutatják, mit jelentett az elmúlt 20 hónap az utasok, az autós partnerek és a főváros számára.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mondjuk, mit kenjen idén nyáron

ermiz 2016. július 13., szerda 10:18

Itt a nyár, az összes macamagazinban drágábbnál drágább naptejek kelletik magukat. A reklámok szerint pedig egy naptej semmit nem ér, ha nincs benne minimum öregedésgátló, bőrfeszesítő, vagy csillám – ezek viszont jelentősen növelhetik a nyaralásra szánt kiadásokat. Szerencsére a német Test magazin, a legnagyobb fogyasztóvédelmi szaklap nem dőlt be a reklámoknak, inkább laborban vizsgálta meg a krémeket. Ebből megint csak az derült ki, hogy a drága nem feltétlenül jó, és az olcsót sem biztos, hogy lefitymálóan arrébb kell lökni. A német újságban először 1966-ban jelent meg naptej teszt, akkor még 1,5 és 1.9 közötti fényvédelemmel voltak ellátva. Ehhez képest ma már nem ritkák az 50 faktoros naptejek sem. Érdemes átfutni korábbi cikkünket, hátha akad olyan tény, amelyet rosszul tudott a napvédőkről. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha azt hitte, egy asztalt nem nagyon lehet elrontani

ST 2016. július 12., kedd 10:57

A lakberendezésben valószínűleg az egyetlen dolog, amit a szakember, vagy a divat nem tud befolyásolni, az az egyedi ízlés. Hiába van a szoba szépen berendezve, stílusosan összeválogatva minden bútor, az egész borul, ha rátalálunk arra az egy darabra, amit – legalábbis akkor úgy hisszük – egész életünkben kerestünk.

Ezzel eddig nincs is baj, hiszen az egyediség a cél, de előfordul, hogy a lelkes otthonteremtő túllő a célon. És amire van kereslet, ott a kínálatra sem kell sokat várni. Ennek köszönhetjük, hogy elképesztően ronda, illetve felhasználhatatlan bútorok is születnek, sőt, meg is jelennek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz egy leselejtezett repülőből menő kerti lak!

etelka 2016. július 11., hétfő 14:25

Lehet merengeni azon, mi értelme van külön szobát tenni a kertbe, mindenesetre az angoloknak bejön a dolog. David Palmer, aki maga is nagy repülésrajongó, valamint lánya, Emily Parker ugyanis régi, leselejtezett gépekből építenek kerti lakokat. A családi vállalkozás 8-10 millió forintnak megfelelő összegért készít el egy-egy – tényleg látványos – kuckót. Cégük, a DappR Aviation repülőgépek alkatrészeit hasznosítja újra és készít belőlük új tárgyakat a repülőgépek szerelmeseinek.

Ezt az alábbi kerti lakot egy leselejtezett A320-as Airbusból alakították ki, mely korábban Törökországba szállította a nyaralókat. "Az első repülő megvásárláshoz sok hit kellett, de nagyon örülünk a végeredménynek. Megtartottuk az eredeti alumínium törzset, az ablakokat és a homlokzatot testre szabtuk. Teljes szigetelést kapott a házacska, valamint LED világítást" - mesélte az alapító Parker. A repülő szétvágásától a megrendelőhöz való megérkezésig 8 hét telt el, 4 szakember dolgozott rajta folyamatosan. Az eredmény mindenképp érdekes, kérdés, megéri-e az árát.

 

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 129

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés