LÁJFHEKK

10 hiba, amit elkövethetsz álláskeresés közben

moana 2017. június 14., szerda 08:17

A lelkesedés nem minden, ahogyan a sokrétű tapasztalat sem.

Nagyon sok mindenen elcsúszhat az, hogy megcsípjünk egy állást, és rengeteg tévhit kering, mit is kell tenni, hogy új munkahelyet találhassunk. Utóbbiakból szemezgettünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így választhatod ki a tökéletes nude rúzst

Aladár 2017. június 13., kedd 17:19

A Women's Health szerint az ajkak belső részét kell tüzetesebben szemügyre venned, ha felelős döntést kívánsz hozni.

Persze más olyan trükkök is akadnak, amire volt már mersze embereknek rábiggyeszteni a „tökéletes” jelzőt, ilyen volt a gyors mellbimbó csekkolás útján történő kiválasztódás elve is. Az új trükk szintén a test egy gyakran rejtve maradó tájékát, illetve annak színét hívja segítségül a választáshoz: a Women’s Health szerint az alsó ajkak belső része a nyerő. 

shutterstock 655088797
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg elveszik az okos eszközök a munkánk?

Juhász Edina 2017. június 13., kedd 11:30

Egyáltalán mire jó, ha tanulnak a gépek? Miért csak most kezdtek el okosodni? Mi lesz akkor, ha összefognak ellenünk?

A gépek elkezdtek tanulni, olyannyira, hogy talán már ezeket a sorokat is egy olyan eszközről olvasod, ami figyeli a szokásaidat. Hogy hogyan is működik mindez, valamint kell-e tartani attól, hogy átveszik a hatalmat felettünk, azt Greg Corrado, a Google mesterséges intelligánciáért felelős vezetőkutatója mesélte el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne véresen kérd a steaket, kérd mioglobinnal!

Aladár 2017. június 12., hétfő 16:39

A szép marhahúsunkból kiáramló vörös nedű nem is vér, hanem egy fehérje által elszínezett vízalapú lötty. Hát mindent elvesznek tőlünk?

Csalódás csalódás hátán

Amikor véresen kérjük a húst, és szembesülünk báránylelkű társaink gyámoltalan pillantásaival, egy percre újra igazi vadembernek, barbárnak érezhetjük magunkat. De mindezzel csak áltatjuk magunkat, a pirosas, vörös- és vadhúsokból csordogáló folyadék sajnos nem vér, hanem a mioglobin nevű fehérje vastartalma által vörösre színezett víz. A Tech Insider videójából kiderül, hogyan keletkezik a vörös nedű. Vegánok is elindíthatják a háttérben, nagyon kellemes a zenéje. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 tudományosan megalapozott konyhai trükk

moana 2017. június 12., hétfő 11:45

Diétás rizs, foltmentes alma és szaftos, puha hús - mindegyikre van megoldás. Mutatjuk is!

Az Amerikai Kémiai Társaság (American Chemical Society) saját Youtube-csatornáján most azoknak az életét akarja megkönnyíteni, akik szeretik a rizst, a csirkehúst és a gyümölcsöket, meg persze a pofonegyszerű vagy néha kicsit időigényesebb konyhai trükköket. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a trükkel felpörgetheted a jégkockagyártást

moana 2017. június 11., vasárnap 14:47

Hihetetlennek tűnik, de tudományosan megalapozott, és tényleg felgyorsítja a folyamatot.

Limonádé és jeges tea szezonra tökéletes az a trükk, amit az AOL oldalán találtunk. A lényeg, ahelyett, hogy hideg vizet tennél a jégkocktartóba, inkább meleg vagy forró vízzel töltsd fel, mert így sokkal hamarabb készre fagynak a kockák.

És ezt így hogy? 

Tudomány! Jó, ez így egy kicsit sovány válasz. A jelenség a Mpemba-paradoxonnal magyarázható. A nevét egy egy tanzániai diákról, Erasto Batholomeo Mpembáról kapta, de már Arisztotelész is foglalkozott vele. A kutatók több elméletettel próbálták már alátámasztani, hogyan fagyhat meg gyorsabban a meleg víz mint a hideg. Íme két dolog, aminek köze lehet hozzá: egyrészt a meleg víz gyorsabban párolog mint a hideg, kevesebb folyadék pedig gyorsabban fagy meg ugyanolyan körülmények között, mint a több, illetve  a vízben oldott sók (karbonátok) magas hőmérsékleten kiválnak, így többé nem befolyásolják a fagyáspontot.

Persze nem biztos, hogy szerencsével járunk, hiszen a jelenség paraméterfüggő, de mindenképpen bíztató, hogy Mpemba fagyikészítés közben csodálkozott rá arra, hogy van ilyen. Igaz, nem sikerült annyi fagyit előállítania mint a hagyományos módszerrel, de hát valamit valamiért.

summer-fridays-ice-drink.gif

8 trükk a könnymentes hagymaszeleteléshez

moana 2017. június 11., vasárnap 11:45

Jön a lecsószezon, és ennek a kellemes nyári ételnek a vöröshagyma is fontos összetevője. De mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne sírás legyen a főzés vége? A Daily Meal munkatársai kipróbálták, mely praktikák működnek azonkívül, hogy mondjuk búvárszemüvegben állunk a konyhapult mellett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szappan vagy tusfürdő? Kézműves vagy bio?

maze 2017. június 10., szombat 18:01

Kutatóbiológust kérdeztünk arról, miért nem tesz jót a bőrünknek akkor sem a tusfürdő, ha amúgy nem vagyunk érzékenyek rá. Eligazodtunk továbbá azon, hogy mitől natúr, bio vagy éppen kézműves egy termék.

Sokáig mániám volt a különböző illatú tusfürdők kipróbálása, de aztán elegem lett abból, hogy állandóan csúszik utánuk a bőröm, és áttértem a szappanokra. Nem mondhatnám, hogy különösebben igényes lettem volna: általában a csomagolás győzött meg választáskor. Közben eltelt olyan tíz év, és annyiféle bio- és kézműves szappant lehet ma már találni, hogy vásárló legyen a talpán, aki képes kiigazodni köztük. 

Így aztán adekvátnak tűnt, hogy a gyökerektől kezdjem az eligazodást a tusfürdők és kézműves szappanok közti különbségek felfedezésében és utánajárjak annak, mivel teszek a legjobbat a bőrömnek. Kérdéseimmel szakemberhez fordultam, Dr. Szőke Zsuzsanna kutató biológus volt segítségemre az eligazodásban, aki maga is kézműves kozmetikumok előállításával kezdett foglalkozni, miután úgy látta nagyon sok a félreértés a natúrkozmetikumok tekintetében. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

El a kezekkel a kismókusoktól!

Dívány 2017. június 10., szombat 15:42

A természetben elhagyottnak, gyámoltalannak tűnő kisállatok felé mutatott túlzott gondoskodás könnyen visszafordíthatatlan tragédiához vezethet - figyelmeztet a Budakeszi Vadaspark.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tartsd tisztán a kerti bútorokat

moana 2017. június 9., péntek 17:59

A mosószeres szivacs és a víz elég sok mindent megold, de azért ennél jóval több van ebben a műfajban. Össze is szedtünk pár tippet.

Végérvényesen itt a nyár, és aki csak teheti, a szabadidejét a vízparton vagy az erkélyen/kertben tölti. És persze ez nemcsak fesztelen pihenést jelent, mert a kültéri bútorokat és társaikat is fel kell venni a takarítási menetrendbe. A hajtás után adunk pár tippet, hogy a különböző anyagból készült bútorokat hogyan érdemes tisztítani, mert hát a rattanfotel nyilván másfajta törődést igényel mint mindenki kedvence, a fehér (esetleg bordó vagy zöld) Flair szék. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így (ne) tárold a késeidet!

Aladár 2017. június 9., péntek 08:03

A késeknek nincs ínyére a fiókban pihenés, pláne akkor, ha lépten-nyomon egymáshoz és egyéb robosztus fém eszközökhöz, teszem azt fokhagymanyomókhoz, esetleg diótörőkhöz ütődnek.

A Lifehacker szerzője szemlátomást kedveli a késeket. Vagy csak a fiókokkal szemben vannak ellenérzései, ez nem derül ki egyértelműen a cikkből. Szerencsére Clairenek érvei is vannak amellett, miért érdemes alternatív tárolási módszerek után nézni kés ügyben. A fiókokban mindenféle felügyelet nélkül bandázó kések ugyanis könnyen kicsorbulhatnak és gyakrabban kell az élezésükkel foglalkozni, így pedig elkerülhetetlenül csökkenni fog az élettartamuk. A következő módszerekkel óvhatod meg késeidet az elmúlástól:

shutterstock 647638135
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralni mentek? Íme pár tipp, hogyan tartsd távol a betörőket!

Dívány 2017. június 8., csütörtök 14:37

Vesd be anyósod vagy kamuzz kutyát - ez csak kettő azok közül a trükkök közül, amikkel egy hazai felmérésben találkozunk.

Vakációzáskor félünk leginkább attól, hogy betörnek, mégis világgá kürtöljük a Facebookon, hogy nyaralunk. A Szallas.hu friss kutatása szerint leggyakrabban az anyósra vagy szomszédra bízzuk a lakást, de akadnak házi barkácsmegoldások is arra, hogy távol tartsuk a besurranó tolvajokat.

A kutatás hátteréről

Az adatok a Szallas.hu által május 23-30. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben több mint ezer utazót kérdeztek meg arról, hogy tartanak-e a betöréstől, amíg nyaralnak, és ha igen, hogyan védekeznek ellene. A mintavételezés Magyarország lakosságára nézve nem reprezentatív, de az eredmények alkalmasak a trendek szemléltetésére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Arckrémek férfiaknak: az olcsó húsnak mégsem híg a leve

moana 2017. június 8., csütörtök 10:34

Tucatnyi hidratálókrémet vizsgáltak meg szakértők, és úgy tűnik, hogy a férfiaknak szánt termékeknél az ár nem számít. A fényvédelemre viszont (majdnem) mindenki magasról tesz.

A német Test magazin munkatársai 12 férfiaknak szánt hidratáló krémet vizsgáltak meg tüzetesen. Elöljáróban annyit, hogy mindegyik viszonylag jól teljesíti a feladatát, 9 termék jó minősítést kapott, és 6 termék az ígéreteknek megfelelően tényleg 24 órán keresztül hidratál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: nyári ruhák 10 ezer forint alatt

moana 2017. június 7., szerda 13:46

Szereted a pántos ruhákat? Íme négy pénztárcafüggő tipp.

A vállakat teljesen szabadon hagyó ruhák tavaly iszonyatosan népszerűek voltak, és az üzletek kínálatát végignézve ez idén sem lesz másként. Hogy jövőre kikopik-e ez a trend, azt nem tudni, de az biztos, hogy egy pántos ruhával nem nyúlhatunk mellé. A hajtás után be is mutatunk párat, és azt is, hogyan lehet hordani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Buktak a nagy márkák a konzerves kukorica teszten

Juhász Edina 2017. június 7., szerda 10:18

Konzervkukoricákat tesztelni mindig hálás dolog, mert mindenkinek van egy elképzelése, hogy melyik márka fog győzni, aztán sosem találja el senki a nyertest.

Mikor szóba került, hogy konzervkukoricákat teszteljünk, mindenki azonnal tudott egy-két remek kukoricás receptet, vagy ha nem. akkor legalább a pizzára szór egy keveset, esetleg levest készít belőle. Vagyis kiderült, hogy a kukoricakonzerv az majdnem olyan elhagyhatatlan eleme a magyar konyhának, mint mondjuk a piros paprika vagy a vegeta, vagyis tényleg sokan vannak úgy bármilyen egyszerű étellel, hogy ha öntenek még bele egy kis kukoricát, abból nagy baj nem lehet. Kivéve persze akkor, ha botrányos ízű a kukorica. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fahéjas vízzel a kilók ellen?

Aladár 2017. június 6., kedd 08:23

Bár van a vércukorszintre jótékony hatással van, ez a hatás csak kismértékű, nem egyértelmű tehát, mennyit segít a fehéj.

A fahéj nem véletlenül népszerű a diétázók körében, de annak ellenére, hogy jótékony hatással van a vércukorszint szabályozására, a fűszer élettani hatásával kapcsolatos kutatások annyira eltérő dózisokat alkalmaznak (120 mg – 6000 mg), és annyi egyéb változóval operálnak, hogy lehetetlen egyértelmű kijelentéseket tenni azzal kapcsolatban, pontosan mennyit segíthet a reggeli fahéjjal való feltúrbózása. 

shutterstock 650138920
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így moss utazás közben

moana 2017. június 6., kedd 08:17

Nyaralás közben kifogytál a tiszta ruhákból? Megmondjuk, legközelebb, hogyan előzd meg a bajt, illetve mit tehetsz, ha már nincs mit felvenned.

Csak egy szál bikinit hoztam el az útra - hangzik el a 4F Club több mint 20 éves (!!!) slágerében. Nos, ezzel a problémával nyilván kevesen tudnak azonosulni, de azért még így is előfordulhat, hogy utazás közben kifogyunk a tiszta cuccokból. Végignéztünk pár utazási blogot és oldalt, hogy összegyűjtsük a legfőbb tanácsokat a témában, hátha van valami, ami eddig talán neked sem jutott eszedbe. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp hangyák ellen

moana 2017. június 5., hétfő 10:47

Vannak drasztikus módszerek is, de előtte lehet, hogy érdemes esélyt adni a kíméletesebb praktikáknak.

A hangyák alapvetően nagyon hasznos állatok...a kertekben, de ha átlépik otthonunk küszöbét, akkor kevésbé őszinte az ember öröme, hiszen belemásznak az ételeinkbe, és egyéb károkat is tudnak okozni. A német Test magazin összegyűjtötte, milyen módszereket vethetünk be ellenük.

shutterstock 634248875
Távolról sincs vége, olvasson még »

Vertek már át online kereskedők?

Juhász Edina 2017. június 4., vasárnap 18:33

Az internetes vásárlásoknál még mindig az a legnagyobb kérdés, hogy vajon mennyire bízhatok meg az eladóban, és tényleg azt kapom-e kézhez, amit a képek alapján elképzeltem.

Amióta világ a világ, mindig is voltak és lesznek is olyan kereskedők, akik üzleti modelljének fő eleme nem az, hogy a vásárlók bizalmát elnyerje, hanem hogy minél gyorsabban szerezzen minél több pénzt, még úgy is ha ezzel gyakorlatilag hülyére veszi a másik felet. Sokan éppen az ilyesfajta csalódások miatt még mindig úgy érzik, hogy az a legjobb, ha mindent rendesen szemrevételeznek, és éppen ezért tartják az internetes kereskedők is a legfontosabb feladatuknak, hogy a jó termékeken, könnyen kezelhető és biztonságos platformokon túl a felhasználóik bizalmát is elnyerjék.

shutterstock 590367566

De mi a helyzet ezzel egy olyan oldalon, ahol rengeteg eladó rengeteg termékét lehet megvásárolni. Mennyire bízhatnak meg az emberek egy online piactérben? Ha mindenhol azt hallja az ember, hogy ne higgyen el mindent, amit az interneten olvas, akkor hogyan győződhetek meg, hogy az állítása szerint az ország másik végén élő eladó majd valaha is feladja postán azt a porcelán unikornist, amit előre utalással kifizettem? Erre kereste a választ a Vatera.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A langyos sör rosszabb, mint egy atomkatasztrófa

Aladár 2017. június 4., vasárnap 09:32

A sósvizes fűrdővel 0°C alatti hűtőfolyadékot is készíthetünk, hatékony sörhűtő rendszert létrehozva az igazán sürgős esetkre.

Vagy a pestis. Ezzel kéne kezdeni elsőben is, hisz ebből az axiómából kiindulva (a langyos sörnél nincs rosszabb) gyerekjáték lesz kérdés-felelet útján átadni az etika alapjait, már hatévesek esetében is. „A népirtás is rossz. Mennyire? Majdnem annyira, mint a langyos sör.” Alkoholmentes sörrel érzékeltetni is lehetne, miről is van szó pontosan. A Popular Science rövid termodinamikai áttekintője segítséget nyújthat azoknak, akik nehezen hajtják álomra a fejüket éjszakánként, attól rettegvén, hogy megint visszatér a langyos sörös rémálmuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg 7 évente cserélődik a hajad?

Aladár 2017. június 3., szombat 10:58

Embere válogatja, de cserélődni biztosan cserélődik.

Gyökerestül

Sokakat meglephet a dolog (van, akit jobban, van, akit kevésbé), főleg, ha látszólag minden átmenet nélkül, egyik napról a másikra történik meg, de a hajunk bizony gyökeres változásokon esik át, méghozzá nagyjából 4-7 évente. Vagy 2-6 évente. Egyre megy. A lényeg, hogy bizonyos esetekben akár drasztikus is lehet a különbség, évtizedeket göndör hajjal leélt nők és férfiak is ébredhetnek arra, hogy hajuk könnyen kezelhetővé és simává változott. 

shutterstock 305487863
Távolról sincs vége, olvasson még »

7 kellék, ami jól jön majd a fesztelen strandoláshoz

moana 2017. június 3., szombat 10:09

Papucs már van 400 forintért is, de a gumimatracnak és a sátornak sem kell olyan nagy tételnek lennie. Körkép.

Szépen lassan megnyit minden strand, és ha szerencsénk van, akkor a hosszú hétvégén végig, vagy legalábbis nagyrészt olyan idő lesz, hogy megérje elzarándokolni valamelyik fürdőbe vagy a vízpartra. Ennek örömére körülnéztünk, hogy a hozzávaló kellékeket hol és mennyiért lehet beszerezni. (Nem, a fényvédelemmel most nem foglalkozunk, de erről se feledkezzetek meg, mert nagyon fontos! A fürdőruha pedig szintén külön téma lesz.)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hallottál már a fruktóz emésztési zavarról?

Dívány 2017. június 2., péntek 15:09

Pedig van, és a tünetei más betegségekével megegyezőek.

Akér hitted, akár nem, az emberek mintegy felénél napi 50 g körüli vagy azt meghaladó fruktóz fogyasztása valamilyen bélrendszeri tünettel jár. A hajtás után elovashatod, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége mit tart fontosnak elmondani a témáról! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg használnak az öregedés elleni krémek?

Aladár 2017. június 2., péntek 08:39

A hangazatos nevű összetevők sokszor valóban segíthetnek megállítani a bőr öregedését, de vannak olyan készítmények is, amikre valószínűleg teljesen feleslegesen szórod a pénzed.

Bár a legújabb, hangzatos nevű, a bőr öregedését megállító, sőt visszafordító kozmetikai hatóanyagot népszerűsítő reklámok babaarcú nénijeinek nem könnyű hinni, a ráncokat eltakarító csodaszerek gyakran valóban hatékonyak lehetnek. A SciShow gyorstalpalójából kiderül, hogyan is működnek ezek a készítmények, és mi okozza azokat a sérüléseket, amiket helyrehozni hivatottak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Drágán is lehet rossz tévét venni

Juhász Edina 2017. június 1., csütörtök 11:12

Energiahatékonyságban, valamint kép- és hangminőségben sem minden az ár.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete négy gyártótól összesen 58 TV-t tesztelt laboratóriumi körülmények között. Nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt vizsgálták a kép- és hangminőséget, multimedia player és Smart TV funkciót, valamint azt, hogy a készülékek mennyire könnyen kezelhetőek és milyen az energiahatékonyságuk. A szomorú valóság az, hogy hiába teszteltek 60 ezer és 1 millió forint közötti tévéket, a drágaság sok szempont esetében nem jelentett jobb minőséget is, és összeségében egy készülék sem ért el 80 százaléknál magasabb értéket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 124

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés