LÁJFHEKK

Már a GVH-nak is durva volt a Pick szalámik árazása

Dívány 2016. augusztus 3., szerda 16:22

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 44.000.000 forintos büntetést szabott ki a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. -nek (Pick). A Versenyhivatal szerint a cég meghatározta, hogy mennyiért adhatják el a termékeket a kereskedelmi partnerei az akciós időszakokban - 2009 januárja és 2014 decembere között.

Ha a kereskedők nem álltak kötélnek, akkor a Pick kilistázással vagy más szankciókkal fenyegette meg őket, bár a gyakorlatban ezeket nem alkalmazta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az IKEA szóviccel és mókás bútortervvel válaszolt Kanye Westnek

Szűcs Gyula 2016. augusztus 3., szerda 16:20

Zseniális humorral válaszolt az ausztrál IKEA Facebook-felelőse Kanye Westnek, aki korábban felajánlotta, hogy szívesen besegít ötletelni a patinás svéd bútorgyárnak – írja a Deezen magazin. Az ausztrál IKEA egy YEEZY fantázianevű, összecsavarozott ágykeretet küldött szeretettel a botrányhős rappernek, azzal az üzenettel, hogy már nagyon megnéznék, mit talált ki. Sőt, a bútorcég akár híressé is teheti Kanye Westet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Festékteszt: tényleg jól fed?

etelka 2016. augusztus 3., szerda 14:52

Melyik festék takar? És melyik nem büdös? Bírja a dörzsölést? És a vizet? Környezetbarát? Megannyi kínzó kérdés, amikre az ember általában csak későn tudja meg a választ. A szakboltok egy része elkötelezett bizonyos márka mellett, a barkácsáruházakban pedig nehéz találni hozzáértő eladót.

Ezért szereztünk pár ismert festéket, és  teszteltük natúr és erőteljes színnel lefestett falon is, azt vizsgálva, mennyire fed egy rétegben, mennyire bírja a dörzsölést, milyen felhordani és mennyire szépen terül el. Teljesen laikusként álltam neki a feladatnak, bármiféle festészeti képzettség nélkül. Az alap egyrészt egy koszos fehér terület volt, másrészt egy feketére festett rész, amivel azt szerettem volna tesztelni, hány réteg kell a biztos takaráshoz. Két dörzsálló és egy jól takaró festéket teszteltem a ház egy vállalhatatlan pontján. Ehhez bevetettem egy pohár céklalét és egy mosogatószivacsot is, hogy kiderüljön, átverés-e a dörzsállóság és a letörölhetőség. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem tudja, hogyan árnyékolja a lakást? Segítünk!

ST 2016. augusztus 2., kedd 17:32

Amikor a szoba hangulatát szeretnénk kialakítani, az egyik legjobb módszer a kezünkben az ablakok elé kerülő anyagok használata. Amikor válogat, érdemes azonban a színeken vagy mintákon kívül az alábbi szempontokat is szem előtt tartania. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mobil télikerttel lesz plusz egy panorámás nappalija!

ST 2016. augusztus 1., hétfő 19:29

Ha valaki télikertet említ, akkor mindenki fejében azonnal megjelenik egy gyönyörű, régi épület valahol Anglia smaragdzöld gyepén, és az ahhoz hozzátoldott, gótikus ívű fém szerkezet, a nagy üvegtáblákkal. A valóságban azonban a legtöbbször egy üveggel fedett verandát kell elképzelni, ami nyáron túl meleg, télen hideg – de legalább a virágok teleltetésére alkalmas. Ezt azonban már túlhaladta az idő. Mutatjuk, milyen ma egy korszerű télikert!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit tudnak az ekönyv olvasó applikációk?

Divany.hu 2016. augusztus 1., hétfő 17:34

Tele a nyaralós bőrönd? Nem fér bele a poggyászdíjba a nyárra szánt öt kiló olvasnivaló? Vigyen magával e-könyveket! Hogy nem akar még egy e-könyvolvasót sem pluszban magával hurcolni? Az nem is kell hozzá. Sokan olvasnak könyveket nemcsak ebook olvasón, hanem telefonon vagy tableten, könyvolvasó alkalmazásokon keresztül is. Bár ez utóbbi eszközök jobban megterhelik a szemet, mint a e-ink technológiát használó könyvolvasó készülékek, cserébe viszont tényleg mindig kéznél vannak, szóval mégsem teljesen elvetendő a használatuk. Teszteltünk tehát néhányat, hogy kiderüljön, melyiket érdemes letölteni, hogy tényleg csak a telefonját kelljen magával vinnie akkor is, ha nyaralás alatt szeretné behozni az egész éves olvasási lemaradását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minek foglalná a helyet az ágy?

ST 2016. augusztus 1., hétfő 09:22

Az egyszobás lakások, illetve a vendégszoba funkciót is kapó egyéb helyiségek egyik legnagyobb gondja, hogy hogyan nyerjenek bennük teret? Hiszen vannak bútorok, amiket nem lehet kihagyni belőlük, viszont igencsak helyigényesek. Ezek között is kiemelkedik az ágy, ami – legalábbis, ha szeretnénk normálisan és kényelmesen aludni – semmiképp sem kihagyható elem.

A jó hír, hogy több megoldásból is válogathatunk az ágy eltüntetésére az ízlésünknek és lehetőségeinknek megfelelően. A rossz, hogy a pénztárcánknak is nagy szerep jut benne.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most már nem tudják átverni a jegyüzérek

Edicsek 2016. július 31., vasárnap 08:12

Nincs is annál bosszantóbb, mint mikor elfogynak a jegyek egy rég várt koncertre vagy fesztiválra, vagy éppen önnek jön közbe valami, ami miatt nem tud részt venni egy koncerten, de nem akarja, hogy a nyakán maradjon az akár több tízezer forintos jegye. Ilyenkor a legelszántabbak a Facebookon vagy a helyszínen próbálnak üzletelni (gyakran kétes alakokkal), és csak a vakszerencsében bízhatnak, hogy valódi jegyet kapnak, amivel be is jutnak a rendezvényre, vagy ha eladnának, csak az eredeti ár töredékéért tudnak megszabadulni a feleslegessé vált jegytől. Erre született egy új alkalmazás, ami már itthon is elérhető. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A nászutamon egy ismeretlen cigány család otthonát újítom fel"

etelka 2016. július 30., szombat 17:52

Az M3-astól alig egy utcára a hatvanas évek kockaházait idéző épület áll. Nem szakadtabb, mint a többi hasonló épület a kis utcában, még belső kertje is van, a kerítésnél két kutya fogad minket. Az udvaron konténer, szemetesek, és egyenpólós emberek, akik a harmincfokos melegben kitartóan takarítják egy egykorvolt cserépkályha kockáit. Hangosan nevetnek. Kicsit beljebb még többen vannak, a sisakokon felirat: Abby, Jess, Jim.

Főként középkorú amerikaiak. Önkéntesek: saját pénzükből utaztak ide, hogy egy sokgyerekes családnak új otthont és új életet kínáljanak. Tímea és férje kicsit megszeppenve állnak az udvaron. Nekik készül a lakás, ez lesz az első igazi otthonuk. Tímea körbevezet, büszkén mutatja, hol lesz a konyha, és hol kapnak majd helyet a gyerekek, akik öten vannak.

Tímea és párja rendes emberek. Dolgoznak, nevelik a gyerekeiket. Egyszerűen annyi történt, hogy hiába fizettek mindent rendesen, az albérletüket hirtelen felmondták, mert a tulaj eladta a lakást, és nem találtak időben megfizethető lehetőséget. Manapság senkinek sincs könnyű dolga, aki albérletet keres, főleg, ha gyereke is van. Roma párként, öt gyerekkel pedig még ennél is nehezebb egyik napról a másikra lakást találni. Ezért költöztek Tímeáék a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány által üzemeltetett családok átmeneti otthonába, és itt kaptak lehetőséget arra, amiről álmodni se mertek: hogy megváltozzon az életük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a térképpel lehetetlenség eltévedni

Becca 2016. július 30., szombat 12:34

Jenni Sparks rajzolta meg a következő térképet, ami Párizst, Franciaország fővárosát tárja fel a turisták előtt. A térképen grafikai ábrázolást kapott minden olyan látványosság, amit érdemes Párizsban megtekinteni. És most ne csak a Notre-Dame-székesegyházra, vagy az Eiffel-toronyra gondoljon, mint nevezetesség, a készítő szerint a francia főváros apró „titkait” is feltüntette a térképen, csak úgy, ahogyan a kulturális kincseket is. 

Egyébként többek között, Londonról, Berlinről és New Yorkról is készített hasonló grafikus térképet, melyet bárki megvásárolhat persze ha nem sokallja érte az akár 250 angol fontos (103 000 forint) árat. A legolcsóbb ilyen alkotásért 31 ezer forintot kell kiperkálni, ez, a párizsos meg, kicsivel több, mint 41 ezer forintba kerül. Praktikusnak praktikus, sőt, eszméletlenül is néz ki, de azért arra drága, hogy ezt gyűrögesse az ember a hátizsákjába amikor éppen egy új várost fedez fel. 

Jenni Sparks

Jenni Sparks illusztrátor, dizájner, térkép készítő. Délnyugat-Anglia egy kis tengerparti városában született, most Londonban él és szereti a techno zenét.

Minden kényelemmel felvértezve induljon a strandra!

ST 2016. július 30., szombat 10:59

Ha nyár, akkor strand! A víz mellé azonban az ember nem megy üres kézzel, és nem elég egyetlen törölközővel és a fürdőruhával nekiindulni. A naptejek, napernyők és egyéb kiegészítők között azonban könnyű elveszni, úgyhogy körülnéztünk, mi az, ami tényleg segítség lehet, és mennyibe kerül beszerezni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legnagyobb lutri? Kínából rendelni vetőmagot!

Edicsek 2016. július 30., szombat 08:03

Sokan kitalálják, amikor márciusban megcsapja őket a tavasz szele, hogy a nyarat a saját kertjük csinosítgatására szánják, és nem csak növényeket ültetnek, hanem zöldségeket és gyümölcsöket is. Mióta azonban mindenki azt rendel a világ másik feléből, amit csak akar, beindult az online vetőmagbiznisz is. Fehér uborka, akasztott nő ginzeng, Jézus körte, lila eper, kék málna, szivárványszín rózsa és élethű madár orchidea a kedvencek, hiszen mennyire jó ötlet már száz forintért 100 vagy akár ezer magot rendelni, hogy aztán az egész szomszédság irigykedve nézze a kertet. Vagy mégsem, ugyanis a fotók és kommentek alapján nem minden alakul úgy, ahogy azt a vásárlók remélték. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rakja össze otthon biciklijét!

bb 2016. július 29., péntek 17:30

Annyian rukkoltak már elő újabb és újabb biciklis ötletekkel, hogy azt gondolnánk, nehéz lesz újat mutatni a műfajban. Ezt a naiv feltételezést cáfolta meg a szingapúri bamboobee.net csapata, akik a DIY (Csináld magad) irányzat egy újabb formáját, a BIY-t (szóvicc, mondjuk "Bringázd magad", de legyen inkább "csináld magad bringa" - a szerk.) kívánják népszerűsíteni lapra szerelve árusított, bambusz és fém elemekből otthon összeszerelhető kerékpárjukkal. A találmány gyártását 2014-ben közösségi finanszírozással sikerült elindítani, akkor az áhított 15 ezer dollár ( kb. 3.8 millió forint) helyett közel 74 ezer dollárt (kb. 19 millió forint) kalapoztak össze a készítők a Kickstarter.com oldalán. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciófigyelő: Kuponok, leárazások, műszaki turkáló és iskolakezdés

Edicsek 2016. július 28., csütörtök 14:52

Ezen a héten már megcsaphat mindenkit a nyár végének a szele, ugyanis végérvényesen elkezdődött az iskolakezdési akciódömping, leárazták a naptejeket, kiárusítják a kerti bútorokat és a strandfelszereléseket is, hiába, hogy még javában tart a strandidő. Közben lassan kezdődik az olimpia is, vagyis visszatértek a szurkolói kellékek, azokból is válogathat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Voilá! A lakókocsink új életre kelt!

etelka 2016. július 28., csütörtök 10:21

Az egész azzal kezdődött, hogy testvérlapunknak, a Velvetnek kellett egy lakókocsi, melyből majd a Balaton izgalmas dolgairól fognak tudósítani. Ezért a Dívány, ha már van egy lakberendezés-dizájn-Do It Yourself rovata, elvállalta, hogy felújít nekik egyet. A büdzsé alacsony volt, a lelkesedés nagy. Aztán ez csökkent. Cikkünk első részében azt mutattuk meg, mi minden kellett a felújításhoz és hogyan kezdtünk neki. Most itt a végeredmény!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csokikat hív vissza az IKEA

Divany.hu 2016. július 28., csütörtök 09:38

Ha allergiás a mogyoróra vagy a mandulára, vett ilyen csokit, és még nem ette meg, akkor vigye vissza a legközelebbi Ikea-áruházba! Visszakapja az árát.

A visszahívás világszerte, lejárati dátumtól függetlenül érinti az alábbi termékeket:

- GODIS CHOKLADKROKANT MILK 450 G

- GODIS CHOKLADRÅN CHOC WAFERS 168 G

- CHOKLAD NÖT CHOC HAZELNUTS UTZ 100 G

- CHOKLAD LJUS MILK CHOC BAR UTZ 100 G

- CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR CHOC 180 G

- CHOKLADKROKANT BREDBAR CHOC 400 G

ikea csoki
Fotó: IKEA

Ezekben a csokikban a mogyoró és a mandula több alkalommal is megtalálható volt, de a csomagolásukon elhelyezett információ nem tüntette fel megfelelően a gyakori allergéntartalmat, csupán azt, hogy „tartalmazhat”. Ez így félrevezető is lehet, ezért számos piacon nem felel meg a hatályos előírásoknak, a fogyasztása nem javasolt allergiásoknak.

A vásárlók visszavihetik az adott termékeket bármelyik magyarországi IKEA áruházba, ahol visszakapják azok teljes vételárát. Az IKEA egyelőre nem értesült allergiás esetről a visszahívott csokik kapcsán.

Külföldi nyaraláson mobilinternetezni már nem luxus

Edicsek 2016. július 27., szerda 19:23

Néhány évvel ezelőtt még szinte elképzelhetetlen volt, hogy wifi nélkül is folyamatosan online tudjon lenni a külföldi nyaralás alatt az ember. Vagyis csak a szállodába érve tudta feltölteni a képeket a Facebookra, nem tudott bejelentkezni útközben minden egyes látnivaló online helyére, és az otthoni hírekről sem értesült azonnal. Idén nyáron ezeken már nem kell aggódni, a nagy szolgáltatóknál sem a külföldi hívások díja, sem a mobiladat forgalom nem kerül vészesen sokba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr csontkápolna a cseheknél

ermiz 2016. július 27., szerda 18:39

Bár Hallstatt is rendelkezik hasonlóval, a cseheknél, Kutna Horában is létezik egy különleges emberi csontokkal borított templom. A római katolikus kápolna 40.000 csontvázat tartalmaz, melyek beborítják a kápolna belső terét. A kápolna környékére a nagy pestisjárvány idején, a XIV. században nagyon sok embert temettek el, a maradványokra a templom bővítése során bukkantak rá, és úgy döntöttek, a kápolnában helyezik el őket. Ezek egészen sokáig hevertek ott, míg az akkori tulajdonos, a Schwarzenberg család megbízta František Rint fafaragót azzal, hogy rendezze el a csonthalmokat. Az eredmény azóta is világhírű, amit most fotókon is megmutatunk.

Ha evett mostanában a Westend ázsiai büféjében, akkor ezt NE olvassa el!

Dívány 2016. július 27., szerda 12:10

A bevásárlóközpontban lévő gyorsétkezdében koszt, mocskot, rendetlenséget, jelöletlen alapanyagokat találtak a NÉBIH munkatársai múlt héten. Az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették. Az üzemeltető másnapra kitakarított, de ez sem győzte meg a szakembereket.

A konyhában vastagon állt a kosz, és rendetlenség uralkodott, ráadásul a személyzet saját holmiját együtt tárolta a szárazáruval. Az ellenőrök piszkos zacskóban szárított pirospaprikát, csomagolatlan káposztasalátát találtak. A kézmosók mocskosak voltak és hiányoztak a kézmosáshoz szükséges eszközök is. Az egész konyhára egyetlen koszos felmosó jutott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Illatos bojtokat minden kertbe!

ST 2016. július 26., kedd 16:53

Az akác messze nem ismeretlen a hazai kertekben. Ha másért nem, akkor azért, mert hiába szeretnénk csak egy-két példányt belőle, minden évben küzdeni kell a kis magoncokkal, melyek felütik fejüket a veteményben, a gyepben és a virágágyásokban is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alsógatyát húzni a matracra menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2016. július 26., kedd 14:35

Az olyan élelmesebb divatházakhoz hasonlóan, mint a Ralph Lauren, a Tommy Hilfiger vagy a Michael Kors, természetesen a Calvin Klein is jó ideje árul ágyneműket is. Az amerikai márka a napokban dobta piacra legújabb, pamut ágynemű kollekcióját, ami már most óriási sláger a közösségi oldalakon – hívja fel a figyelmet a 90-es évek ihlette termékre a nylonmag.com.

A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
Fotó: calvin klein
Távolról sincs vége, olvasson még »
684 szavazat 510 szavazat

Még most is nyaralhat akciósan!

Edicsek 2016. július 26., kedd 12:51

Hamarosan itt az augusztus, vagyis hivatalosan megkezdődik a nyár utolsó hónapja. Ha úgy érzi, hogy elrohant ön mellett a nyár, és még mindig nem jutott el nyaralni, akkor jobb, ha elkezdi tervezni. De ha már májusban elment egy hétre, és most úgy érzi, beleférne még egy ráadás, vagy legalább egy hosszú hétvége, akkor sem kell hatalmas költségekbe vernie magát, ugyanis vannak még olyan helyek, ahova nyugodtan indulhat, akár szeptemberben is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az igazi otthoni kozmetikai csoda: az aloe

ST 2016. július 25., hétfő 17:42

Van egy olyan növény, mely néhány év alatt igazi kinccsé nőtte ki magát, a hobbikertészek mégse mernek kísérletezni vele, mert túl igényesnek gondolják. Pedig az aloe vera nem egy nehezen tartható növény, ha megfogad néhány tanácsot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, amikor méhek lakják a Grand Budapest Hotelt

moana 2016. július 25., hétfő 16:09

Wes Anderson filmjeinek látványvilága igazán különleges és magával ragadó, a Grand Hotel Budapest is sokakat ihletett meg. A teákban utazó Taylors of Harrogate cég sem akart kimaradni a jóból, legújabb reklámjukban a korábban említett szálloda a főszereplő, vagyis annak kicsinyített mása, hiszen ez a hotel méheknek készült. 

A Grand Beedapest Hotel minden szobáját a cég egy-egy teakompozíciójáról nevezték el, és persze arra is ügyeltek, hogy a szárnyas lakók jól érezzék magukat bennük: az étteremben például pollent szolgálnak fel, az edzőteremben és a wellnesrészlegen cukros víz van, a bútorok balsafából készültek. A hálószobákban olyan kis csövek vannak, amelyekben szívesen pihennek meg a méhek, a falakon pedig olyan UV-minták vannak, amelyek vonzzák ezeket a rovarokat - írja a Designboom

És mi a célja ennek az egésznek? Hogy miközben persze magukat is fényezik kicsit, megköszönjék a méhek segítségét - hisz beporzás nélkül egy rakás növény, zöldség és gyümölcs, és persze tea sem volna többé -, és hogy felhívják a figyelmet a méhek világszerte aggasztó fogyására és védelmének szükségére. "A méhek nagy segítséget jelentenek, de sajnos nem szentelünk elég figyelmet annak, hogyan lehet méhbarátabbá tenni a városokat. A szállodát nemcsak információs- és szórakoztató céllal alkottuk meg, hanem azért is, hogy cselekvésre bírjuk az közvéleményt" - nyilatkozta Kate Halloran, a teaforgalmazó cég munkatársa.

Ha önt is érdekli a méhek sorsa, ide kattintva tájékozódhat a méhek fontos szerepéről, és segíthet is rajtuk!

Taylor Swift havi 15 millióért bérli ezt a New York-i lakást

bb 2016. július 24., vasárnap 17:01

Míg a 20 éves Kendall Jenner egy 1.8 milliárd forintos hollywoodi ingatlanban piheni ki a kemény munka fáradalmait, addig a világ talán egyik leggazdagabb és legismertebb huszonévese, a tízszeres Grammy-díjas Taylor Swift a napokban újíttatja fel a New York-i Greenwichben található lakását.

Tágas és világos otthont bérel aranyáron Taylor Swift.
Tágas és világos otthont bérel aranyáron Taylor Swift.
Fotó: Corcoran Group Real Estate
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés