LÁJFHEKK

8+1 ötlet, hogy a kert igazán szép és kényelmes legyen

ST 2016. augusztus 6., szombat 11:43

A lakás dekorálása egy olyan feladat, amit szinte mindenki örömmel végez, és nem is kérdőjelezi meg annak szükségességét. A kerti dekor azonban már más kérdés. Pedig a kert is ugyanolyan élettér – bár sokszor különlegesebb megoldásokat igényel –, így annak kényelme és hangulatos díszítése sem csak a kertmagazinok címlapfotói kedvéért készül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ebben a lakásban élt Gwyneth Paltrow és Chris Martin

bb 2016. augusztus 6., szombat 08:00

Míg Taylor Swift havi 15 millió forintért bérel magának lakást New Yorkban, addig az életmód guruként is aktív színésznő, Gwyneth Paltrow úgy igyekszik felgyorsítani a New York-i Tribeca negyedben található lakásának eladását, hogy saját, Goop nevű oldalán is meghirdette a Coldplayes exével, Chris Martinnal közös ingatlant.

Csajos lakásban élt Chris Martin New Yorkban.
Csajos lakásban élt Chris Martin New Yorkban.
Fotó: goop.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt van az Ikea-Kanye West történet újabb fejezete

etelka 2016. augusztus 5., péntek 15:33

Az Ikeát olyan emberrel hozták össze, akire sosem gondoltunk volna. Nem egy bútortervezővel, esetleg ismert építésszel, hanem Kanye Westtel, akit elsősorban rapperként ismerhet, illetve a Yeezy nevű sportcipői hagytak még nyomot a történelemben. Nem is beszélve a nejéről, Kim Kardashianról. 

Az egész egy interjúból indult, amit Kanye West adott a BBC Radio 1-nek és ahol elmondta, hogy szerinte mennyire szuper az Ikea, mennyire imádja az ágyaikat meg az asztalaikat, és nagyon örülne, ha közösen ki tudnának kitalálni mindenféle dizájnos lakberendezési cuccot, amit biztosan megvennének a fiatalok. Erre utalhat, hogy West idén márciusban feltűnt az Ikea almhulti központjában, ahol a tervezés is folyik. 

Erre az interjúra reagált az Ikea, ahol a Yeezy névre keresztelt gigaágyat terveztek,  amivel természetesen arra a gigantikus franciaágyra utaltak, ami a rapper Famous című videoklipjében szerepelt, és többek között olyan celebek (hasonmásai) feküdtek rajta meztelenül egy hatalmas buli másnapját mímelve. 

Most viszont a nép is reagált a meghökkentő hírre, és számos vicces bútort alkottak meg - írja a Bored Panda. Mutatunk néhányat, de itt vagy itt is talál még vicces bútorokat, hála a netnek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kárpitozási 1X1

ST 2016. augusztus 5., péntek 14:45

Érdemes rögtön az elején leszögezni: aki nem szereti a pepecs munkákat, vagy zavarja, ha sok ideje rámegy egy adott munkafolyamatra, illetve nem érez magában kellő elhivatottságot, az a kárpitozást hagyja szakemberre. Sajnos tény, hogy így nem lesz olcsó móka a székek, kanapék áthúzása, de legalább nem lesz lila a feje a dühtől, amíg az anyagokkal vacakol.

Aki viszont szereti, ha önmaga hozhat rendbe, újíthat fel dolgokat, az imádni fogja ezt is. A kárpitozás nem éppen egy egyszerű folyamat – jó, nem is olyan bonyolult –, így mindenképpen a kisebb darabokkal álljon neki, azokkal, amiken látszik, hogy könnyebb dolga lesz velük – a zsámolyokkal, egyszerű székekkel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bárki benézhet a montpellieri udvarokba a nyáron

aa 2016. augusztus 5., péntek 10:59

Nemcsak a 15. Velencei Építészeti Biennáléra érdemes ellátogatni a szezonban, hanem a franciaországi Montpellierben megrendezett Festival des Arcitectures Vives néven futó programra is, melynek keretében a közönség olyan magánházak és szállodák udvaraiba is bebocsájtást nyer, amiket a hétköznapokban általában ritkán nyitnak meg a kíváncsiskodók előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vodka, kozmetikai cikkek és TV-k hete következik

Edicsek 2016. augusztus 4., csütörtök 18:36

Az olimpia kezdetével újra beköszöntenek a TV akciók és a hűtőcsere programra is készültek az áruházak akciós hűtőkkel. Most érdemes kozmetikai cikkeket venni és a drogériákat járni, de aki szereti a vodkát, sört és borokat, az is nagyon jól jár a héten. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem biztos, hogy egy templomnak mindig templomnak kell kinéznie

ST 2016. augusztus 4., csütörtök 18:04

Az építészet mindenhol igyekszik különleges megjelenésű épületeket alkotni. Különös helyzet áll fenn azonban, ha a modern korban templomot kell tervezni: lehet-e, és ha igen, mennyire eltérni az évszázados, szakrális formáktól? A Daily Mailgyűjtése alapján íme, pár példa azokra, ahol bevállalták a merész, modern megoldásokat, és ezzel egész csodás és különleges épületek születtek, melyek szerte a világon a legkülönfélébb vallásokat képviselik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a GVH-nak is durva volt a Pick szalámik árazása

Dívány 2016. augusztus 3., szerda 16:22

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 44.000.000 forintos büntetést szabott ki a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. -nek (Pick). A Versenyhivatal szerint a cég meghatározta, hogy mennyiért adhatják el a termékeket a kereskedelmi partnerei az akciós időszakokban - 2009 januárja és 2014 decembere között.

Ha a kereskedők nem álltak kötélnek, akkor a Pick kilistázással vagy más szankciókkal fenyegette meg őket, bár a gyakorlatban ezeket nem alkalmazta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az IKEA szóviccel és mókás bútortervvel válaszolt Kanye Westnek

Szűcs Gyula 2016. augusztus 3., szerda 16:20

Zseniális humorral válaszolt az ausztrál IKEA Facebook-felelőse Kanye Westnek, aki korábban felajánlotta, hogy szívesen besegít ötletelni a patinás svéd bútorgyárnak – írja a Deezen magazin. Az ausztrál IKEA egy YEEZY fantázianevű, összecsavarozott ágykeretet küldött szeretettel a botrányhős rappernek, azzal az üzenettel, hogy már nagyon megnéznék, mit talált ki. Sőt, a bútorcég akár híressé is teheti Kanye Westet!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Festékteszt: tényleg jól fed?

etelka 2016. augusztus 3., szerda 14:52

Melyik festék takar? És melyik nem büdös? Bírja a dörzsölést? És a vizet? Környezetbarát? Megannyi kínzó kérdés, amikre az ember általában csak későn tudja meg a választ. A szakboltok egy része elkötelezett bizonyos márka mellett, a barkácsáruházakban pedig nehéz találni hozzáértő eladót.

Ezért szereztünk pár ismert festéket, és  teszteltük natúr és erőteljes színnel lefestett falon is, azt vizsgálva, mennyire fed egy rétegben, mennyire bírja a dörzsölést, milyen felhordani és mennyire szépen terül el. Teljesen laikusként álltam neki a feladatnak, bármiféle festészeti képzettség nélkül. Az alap egyrészt egy koszos fehér terület volt, másrészt egy feketére festett rész, amivel azt szerettem volna tesztelni, hány réteg kell a biztos takaráshoz. Két dörzsálló és egy jól takaró festéket teszteltem a ház egy vállalhatatlan pontján. Ehhez bevetettem egy pohár céklalét és egy mosogatószivacsot is, hogy kiderüljön, átverés-e a dörzsállóság és a letörölhetőség. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem tudja, hogyan árnyékolja a lakást? Segítünk!

ST 2016. augusztus 2., kedd 17:32

Amikor a szoba hangulatát szeretnénk kialakítani, az egyik legjobb módszer a kezünkben az ablakok elé kerülő anyagok használata. Amikor válogat, érdemes azonban a színeken vagy mintákon kívül az alábbi szempontokat is szem előtt tartania. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mobil télikerttel lesz plusz egy panorámás nappalija!

ST 2016. augusztus 1., hétfő 19:29

Ha valaki télikertet említ, akkor mindenki fejében azonnal megjelenik egy gyönyörű, régi épület valahol Anglia smaragdzöld gyepén, és az ahhoz hozzátoldott, gótikus ívű fém szerkezet, a nagy üvegtáblákkal. A valóságban azonban a legtöbbször egy üveggel fedett verandát kell elképzelni, ami nyáron túl meleg, télen hideg – de legalább a virágok teleltetésére alkalmas. Ezt azonban már túlhaladta az idő. Mutatjuk, milyen ma egy korszerű télikert!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit tudnak az ekönyv olvasó applikációk?

Divany.hu 2016. augusztus 1., hétfő 17:34

Tele a nyaralós bőrönd? Nem fér bele a poggyászdíjba a nyárra szánt öt kiló olvasnivaló? Vigyen magával e-könyveket! Hogy nem akar még egy e-könyvolvasót sem pluszban magával hurcolni? Az nem is kell hozzá. Sokan olvasnak könyveket nemcsak ebook olvasón, hanem telefonon vagy tableten, könyvolvasó alkalmazásokon keresztül is. Bár ez utóbbi eszközök jobban megterhelik a szemet, mint a e-ink technológiát használó könyvolvasó készülékek, cserébe viszont tényleg mindig kéznél vannak, szóval mégsem teljesen elvetendő a használatuk. Teszteltünk tehát néhányat, hogy kiderüljön, melyiket érdemes letölteni, hogy tényleg csak a telefonját kelljen magával vinnie akkor is, ha nyaralás alatt szeretné behozni az egész éves olvasási lemaradását.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Minek foglalná a helyet az ágy?

ST 2016. augusztus 1., hétfő 09:22

Az egyszobás lakások, illetve a vendégszoba funkciót is kapó egyéb helyiségek egyik legnagyobb gondja, hogy hogyan nyerjenek bennük teret? Hiszen vannak bútorok, amiket nem lehet kihagyni belőlük, viszont igencsak helyigényesek. Ezek között is kiemelkedik az ágy, ami – legalábbis, ha szeretnénk normálisan és kényelmesen aludni – semmiképp sem kihagyható elem.

A jó hír, hogy több megoldásból is válogathatunk az ágy eltüntetésére az ízlésünknek és lehetőségeinknek megfelelően. A rossz, hogy a pénztárcánknak is nagy szerep jut benne.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most már nem tudják átverni a jegyüzérek

Edicsek 2016. július 31., vasárnap 08:12

Nincs is annál bosszantóbb, mint mikor elfogynak a jegyek egy rég várt koncertre vagy fesztiválra, vagy éppen önnek jön közbe valami, ami miatt nem tud részt venni egy koncerten, de nem akarja, hogy a nyakán maradjon az akár több tízezer forintos jegye. Ilyenkor a legelszántabbak a Facebookon vagy a helyszínen próbálnak üzletelni (gyakran kétes alakokkal), és csak a vakszerencsében bízhatnak, hogy valódi jegyet kapnak, amivel be is jutnak a rendezvényre, vagy ha eladnának, csak az eredeti ár töredékéért tudnak megszabadulni a feleslegessé vált jegytől. Erre született egy új alkalmazás, ami már itthon is elérhető. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

"A nászutamon egy ismeretlen cigány család otthonát újítom fel"

etelka 2016. július 30., szombat 17:52

Az M3-astól alig egy utcára a hatvanas évek kockaházait idéző épület áll. Nem szakadtabb, mint a többi hasonló épület a kis utcában, még belső kertje is van, a kerítésnél két kutya fogad minket. Az udvaron konténer, szemetesek, és egyenpólós emberek, akik a harmincfokos melegben kitartóan takarítják egy egykorvolt cserépkályha kockáit. Hangosan nevetnek. Kicsit beljebb még többen vannak, a sisakokon felirat: Abby, Jess, Jim.

Főként középkorú amerikaiak. Önkéntesek: saját pénzükből utaztak ide, hogy egy sokgyerekes családnak új otthont és új életet kínáljanak. Tímea és férje kicsit megszeppenve állnak az udvaron. Nekik készül a lakás, ez lesz az első igazi otthonuk. Tímea körbevezet, büszkén mutatja, hol lesz a konyha, és hol kapnak majd helyet a gyerekek, akik öten vannak.

Tímea és párja rendes emberek. Dolgoznak, nevelik a gyerekeiket. Egyszerűen annyi történt, hogy hiába fizettek mindent rendesen, az albérletüket hirtelen felmondták, mert a tulaj eladta a lakást, és nem találtak időben megfizethető lehetőséget. Manapság senkinek sincs könnyű dolga, aki albérletet keres, főleg, ha gyereke is van. Roma párként, öt gyerekkel pedig még ennél is nehezebb egyik napról a másikra lakást találni. Ezért költöztek Tímeáék a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány által üzemeltetett családok átmeneti otthonába, és itt kaptak lehetőséget arra, amiről álmodni se mertek: hogy megváltozzon az életük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a térképpel lehetetlenség eltévedni

Becca 2016. július 30., szombat 12:34

Jenni Sparks rajzolta meg a következő térképet, ami Párizst, Franciaország fővárosát tárja fel a turisták előtt. A térképen grafikai ábrázolást kapott minden olyan látványosság, amit érdemes Párizsban megtekinteni. És most ne csak a Notre-Dame-székesegyházra, vagy az Eiffel-toronyra gondoljon, mint nevezetesség, a készítő szerint a francia főváros apró „titkait” is feltüntette a térképen, csak úgy, ahogyan a kulturális kincseket is. 

Egyébként többek között, Londonról, Berlinről és New Yorkról is készített hasonló grafikus térképet, melyet bárki megvásárolhat persze ha nem sokallja érte az akár 250 angol fontos (103 000 forint) árat. A legolcsóbb ilyen alkotásért 31 ezer forintot kell kiperkálni, ez, a párizsos meg, kicsivel több, mint 41 ezer forintba kerül. Praktikusnak praktikus, sőt, eszméletlenül is néz ki, de azért arra drága, hogy ezt gyűrögesse az ember a hátizsákjába amikor éppen egy új várost fedez fel. 

Jenni Sparks

Jenni Sparks illusztrátor, dizájner, térkép készítő. Délnyugat-Anglia egy kis tengerparti városában született, most Londonban él és szereti a techno zenét.

Minden kényelemmel felvértezve induljon a strandra!

ST 2016. július 30., szombat 10:59

Ha nyár, akkor strand! A víz mellé azonban az ember nem megy üres kézzel, és nem elég egyetlen törölközővel és a fürdőruhával nekiindulni. A naptejek, napernyők és egyéb kiegészítők között azonban könnyű elveszni, úgyhogy körülnéztünk, mi az, ami tényleg segítség lehet, és mennyibe kerül beszerezni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legnagyobb lutri? Kínából rendelni vetőmagot!

Edicsek 2016. július 30., szombat 08:03

Sokan kitalálják, amikor márciusban megcsapja őket a tavasz szele, hogy a nyarat a saját kertjük csinosítgatására szánják, és nem csak növényeket ültetnek, hanem zöldségeket és gyümölcsöket is. Mióta azonban mindenki azt rendel a világ másik feléből, amit csak akar, beindult az online vetőmagbiznisz is. Fehér uborka, akasztott nő ginzeng, Jézus körte, lila eper, kék málna, szivárványszín rózsa és élethű madár orchidea a kedvencek, hiszen mennyire jó ötlet már száz forintért 100 vagy akár ezer magot rendelni, hogy aztán az egész szomszédság irigykedve nézze a kertet. Vagy mégsem, ugyanis a fotók és kommentek alapján nem minden alakul úgy, ahogy azt a vásárlók remélték. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rakja össze otthon biciklijét!

bb 2016. július 29., péntek 17:30

Annyian rukkoltak már elő újabb és újabb biciklis ötletekkel, hogy azt gondolnánk, nehéz lesz újat mutatni a műfajban. Ezt a naiv feltételezést cáfolta meg a szingapúri bamboobee.net csapata, akik a DIY (Csináld magad) irányzat egy újabb formáját, a BIY-t (szóvicc, mondjuk "Bringázd magad", de legyen inkább "csináld magad bringa" - a szerk.) kívánják népszerűsíteni lapra szerelve árusított, bambusz és fém elemekből otthon összeszerelhető kerékpárjukkal. A találmány gyártását 2014-ben közösségi finanszírozással sikerült elindítani, akkor az áhított 15 ezer dollár ( kb. 3.8 millió forint) helyett közel 74 ezer dollárt (kb. 19 millió forint) kalapoztak össze a készítők a Kickstarter.com oldalán. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciófigyelő: Kuponok, leárazások, műszaki turkáló és iskolakezdés

Edicsek 2016. július 28., csütörtök 14:52

Ezen a héten már megcsaphat mindenkit a nyár végének a szele, ugyanis végérvényesen elkezdődött az iskolakezdési akciódömping, leárazták a naptejeket, kiárusítják a kerti bútorokat és a strandfelszereléseket is, hiába, hogy még javában tart a strandidő. Közben lassan kezdődik az olimpia is, vagyis visszatértek a szurkolói kellékek, azokból is válogathat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Voilá! A lakókocsink új életre kelt!

etelka 2016. július 28., csütörtök 10:21

Az egész azzal kezdődött, hogy testvérlapunknak, a Velvetnek kellett egy lakókocsi, melyből majd a Balaton izgalmas dolgairól fognak tudósítani. Ezért a Dívány, ha már van egy lakberendezés-dizájn-Do It Yourself rovata, elvállalta, hogy felújít nekik egyet. A büdzsé alacsony volt, a lelkesedés nagy. Aztán ez csökkent. Cikkünk első részében azt mutattuk meg, mi minden kellett a felújításhoz és hogyan kezdtünk neki. Most itt a végeredmény!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csokikat hív vissza az IKEA

Divany.hu 2016. július 28., csütörtök 09:38

Ha allergiás a mogyoróra vagy a mandulára, vett ilyen csokit, és még nem ette meg, akkor vigye vissza a legközelebbi Ikea-áruházba! Visszakapja az árát.

A visszahívás világszerte, lejárati dátumtól függetlenül érinti az alábbi termékeket:

- GODIS CHOKLADKROKANT MILK 450 G

- GODIS CHOKLADRÅN CHOC WAFERS 168 G

- CHOKLAD NÖT CHOC HAZELNUTS UTZ 100 G

- CHOKLAD LJUS MILK CHOC BAR UTZ 100 G

- CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR CHOC 180 G

- CHOKLADKROKANT BREDBAR CHOC 400 G

ikea csoki
Fotó: IKEA

Ezekben a csokikban a mogyoró és a mandula több alkalommal is megtalálható volt, de a csomagolásukon elhelyezett információ nem tüntette fel megfelelően a gyakori allergéntartalmat, csupán azt, hogy „tartalmazhat”. Ez így félrevezető is lehet, ezért számos piacon nem felel meg a hatályos előírásoknak, a fogyasztása nem javasolt allergiásoknak.

A vásárlók visszavihetik az adott termékeket bármelyik magyarországi IKEA áruházba, ahol visszakapják azok teljes vételárát. Az IKEA egyelőre nem értesült allergiás esetről a visszahívott csokik kapcsán.

Külföldi nyaraláson mobilinternetezni már nem luxus

Edicsek 2016. július 27., szerda 19:23

Néhány évvel ezelőtt még szinte elképzelhetetlen volt, hogy wifi nélkül is folyamatosan online tudjon lenni a külföldi nyaralás alatt az ember. Vagyis csak a szállodába érve tudta feltölteni a képeket a Facebookra, nem tudott bejelentkezni útközben minden egyes látnivaló online helyére, és az otthoni hírekről sem értesült azonnal. Idén nyáron ezeken már nem kell aggódni, a nagy szolgáltatóknál sem a külföldi hívások díja, sem a mobiladat forgalom nem kerül vészesen sokba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr csontkápolna a cseheknél

ermiz 2016. július 27., szerda 18:39

Bár Hallstatt is rendelkezik hasonlóval, a cseheknél, Kutna Horában is létezik egy különleges emberi csontokkal borított templom. A római katolikus kápolna 40.000 csontvázat tartalmaz, melyek beborítják a kápolna belső terét. A kápolna környékére a nagy pestisjárvány idején, a XIV. században nagyon sok embert temettek el, a maradványokra a templom bővítése során bukkantak rá, és úgy döntöttek, a kápolnában helyezik el őket. Ezek egészen sokáig hevertek ott, míg az akkori tulajdonos, a Schwarzenberg család megbízta František Rint fafaragót azzal, hogy rendezze el a csonthalmokat. Az eredmény azóta is világhírű, amit most fotókon is megmutatunk.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 125

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés