LÁJFHEKK

Külföldi nyaraláson mobilinternetezni már nem luxus

Edicsek 2016. július 27., szerda 19:23

Néhány évvel ezelőtt még szinte elképzelhetetlen volt, hogy wifi nélkül is folyamatosan online tudjon lenni a külföldi nyaralás alatt az ember. Vagyis csak a szállodába érve tudta feltölteni a képeket a Facebookra, nem tudott bejelentkezni útközben minden egyes látnivaló online helyére, és az otthoni hírekről sem értesült azonnal. Idén nyáron ezeken már nem kell aggódni, a nagy szolgáltatóknál sem a külföldi hívások díja, sem a mobiladat forgalom nem kerül vészesen sokba. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bizarr csontkápolna a cseheknél

ermiz 2016. július 27., szerda 18:39

Bár Hallstatt is rendelkezik hasonlóval, a cseheknél, Kutna Horában is létezik egy különleges emberi csontokkal borított templom. A római katolikus kápolna 40.000 csontvázat tartalmaz, melyek beborítják a kápolna belső terét. A kápolna környékére a nagy pestisjárvány idején, a XIV. században nagyon sok embert temettek el, a maradványokra a templom bővítése során bukkantak rá, és úgy döntöttek, a kápolnában helyezik el őket. Ezek egészen sokáig hevertek ott, míg az akkori tulajdonos, a Schwarzenberg család megbízta František Rint fafaragót azzal, hogy rendezze el a csonthalmokat. Az eredmény azóta is világhírű, amit most fotókon is megmutatunk.

Ha evett mostanában a Westend ázsiai büféjében, akkor ezt NE olvassa el!

Dívány 2016. július 27., szerda 12:10

A bevásárlóközpontban lévő gyorsétkezdében koszt, mocskot, rendetlenséget, jelöletlen alapanyagokat találtak a NÉBIH munkatársai múlt héten. Az étterem működését azonnali hatállyal felfüggesztették. Az üzemeltető másnapra kitakarított, de ez sem győzte meg a szakembereket.

A konyhában vastagon állt a kosz, és rendetlenség uralkodott, ráadásul a személyzet saját holmiját együtt tárolta a szárazáruval. Az ellenőrök piszkos zacskóban szárított pirospaprikát, csomagolatlan káposztasalátát találtak. A kézmosók mocskosak voltak és hiányoztak a kézmosáshoz szükséges eszközök is. Az egész konyhára egyetlen koszos felmosó jutott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Illatos bojtokat minden kertbe!

ST 2016. július 26., kedd 16:53

Az akác messze nem ismeretlen a hazai kertekben. Ha másért nem, akkor azért, mert hiába szeretnénk csak egy-két példányt belőle, minden évben küzdeni kell a kis magoncokkal, melyek felütik fejüket a veteményben, a gyepben és a virágágyásokban is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alsógatyát húzni a matracra menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2016. július 26., kedd 14:35

Az olyan élelmesebb divatházakhoz hasonlóan, mint a Ralph Lauren, a Tommy Hilfiger vagy a Michael Kors, természetesen a Calvin Klein is jó ideje árul ágyneműket is. Az amerikai márka a napokban dobta piacra legújabb, pamut ágynemű kollekcióját, ami már most óriási sláger a közösségi oldalakon – hívja fel a figyelmet a 90-es évek ihlette termékre a nylonmag.com.

A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
A bugyihoz hasonló gumírozást kapott.
Fotó: calvin klein
Távolról sincs vége, olvasson még »
574 szavazat 433 szavazat

Még most is nyaralhat akciósan!

Edicsek 2016. július 26., kedd 12:51

Hamarosan itt az augusztus, vagyis hivatalosan megkezdődik a nyár utolsó hónapja. Ha úgy érzi, hogy elrohant ön mellett a nyár, és még mindig nem jutott el nyaralni, akkor jobb, ha elkezdi tervezni. De ha már májusban elment egy hétre, és most úgy érzi, beleférne még egy ráadás, vagy legalább egy hosszú hétvége, akkor sem kell hatalmas költségekbe vernie magát, ugyanis vannak még olyan helyek, ahova nyugodtan indulhat, akár szeptemberben is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az igazi otthoni kozmetikai csoda: az aloe

ST 2016. július 25., hétfő 17:42

Van egy olyan növény, mely néhány év alatt igazi kinccsé nőtte ki magát, a hobbikertészek mégse mernek kísérletezni vele, mert túl igényesnek gondolják. Pedig az aloe vera nem egy nehezen tartható növény, ha megfogad néhány tanácsot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, amikor méhek lakják a Grand Budapest Hotelt

moana 2016. július 25., hétfő 16:09

Wes Anderson filmjeinek látványvilága igazán különleges és magával ragadó, a Grand Hotel Budapest is sokakat ihletett meg. A teákban utazó Taylors of Harrogate cég sem akart kimaradni a jóból, legújabb reklámjukban a korábban említett szálloda a főszereplő, vagyis annak kicsinyített mása, hiszen ez a hotel méheknek készült. 

A Grand Beedapest Hotel minden szobáját a cég egy-egy teakompozíciójáról nevezték el, és persze arra is ügyeltek, hogy a szárnyas lakók jól érezzék magukat bennük: az étteremben például pollent szolgálnak fel, az edzőteremben és a wellnesrészlegen cukros víz van, a bútorok balsafából készültek. A hálószobákban olyan kis csövek vannak, amelyekben szívesen pihennek meg a méhek, a falakon pedig olyan UV-minták vannak, amelyek vonzzák ezeket a rovarokat - írja a Designboom

És mi a célja ennek az egésznek? Hogy miközben persze magukat is fényezik kicsit, megköszönjék a méhek segítségét - hisz beporzás nélkül egy rakás növény, zöldség és gyümölcs, és persze tea sem volna többé -, és hogy felhívják a figyelmet a méhek világszerte aggasztó fogyására és védelmének szükségére. "A méhek nagy segítséget jelentenek, de sajnos nem szentelünk elég figyelmet annak, hogyan lehet méhbarátabbá tenni a városokat. A szállodát nemcsak információs- és szórakoztató céllal alkottuk meg, hanem azért is, hogy cselekvésre bírjuk az közvéleményt" - nyilatkozta Kate Halloran, a teaforgalmazó cég munkatársa.

Ha önt is érdekli a méhek sorsa, ide kattintva tájékozódhat a méhek fontos szerepéről, és segíthet is rajtuk!

Taylor Swift havi 15 millióért bérli ezt a New York-i lakást

bb 2016. július 24., vasárnap 17:01

Míg a 20 éves Kendall Jenner egy 1.8 milliárd forintos hollywoodi ingatlanban piheni ki a kemény munka fáradalmait, addig a világ talán egyik leggazdagabb és legismertebb huszonévese, a tízszeres Grammy-díjas Taylor Swift a napokban újíttatja fel a New York-i Greenwichben található lakását.

Tágas és világos otthont bérel aranyáron Taylor Swift.
Tágas és világos otthont bérel aranyáron Taylor Swift.
Fotó: Corcoran Group Real Estate
Távolról sincs vége, olvasson még »

70 emelet magasságban csúszdázni egy üvegcsőben menő vagy ciki?

Menő/Ciki

nemoszi 2016. július 24., vasárnap 11:32

Júniusban nyílt meg Los Angeles-ben a Skyslide, egy ijesztőnek tűnő csúszda, melyet a U.S. Bank 72 emeletes épületének felújításakor építettek a 70. és a 69. emelet között. A merész vállalkozók ugyanis az épület falán kívül vezetett, 300 méter magasban induló üvegcsúszdán juthatnak le az egyik kilátóteraszról a másikra, azaz a csúszdázókat tényleg csak egy (biztonsági) üveg választja el a mélységtől. Ehhez csak az kell, hogy kifizessék a borsos 33 dolláros (9400 forintos) árat (bár ebben már benne van a kilátóteraszok díja is). Bár elsőre még az elszántabbak is nehezen indulnak neki a 300 méteres mélység felett, de egyre többen panaszkodnak arra, hogy az egy emeletnyi csúszás túl rövid, tulajdonképp unalmas. A csúszda sikerét azért némileg beárnyékolhatja, hogy máris történt egy baleset, még ha nem is olyan, amitől mindenki retteg: az egyik vendég alatt leszakadt a bokáját törte, mert érkezéskor beakadt a lába a zuhanást felfogó puha szőnyegek közé, úgyhogy épp perli a Skyslide üzemeltetőit – írja a Huffington Post. A hajtás után mutatjuk, milyen a mélység felett csúszdázni!

Távolról sincs vége, olvasson még »
565 szavazat 1366 szavazat

Ön venne szépséghibás zöldséget a boltban?

Menő/Ciki

Edicsek 2016. július 24., vasárnap 07:55

Az amerikai Walmart bolthálózat teszt jelleggel szélesíti zöldség- és gyümölcskínálatát 300 floridai üzletében: ezentúlnem csak a tökéletes formájú és színű termések kerülhetnek az üzlet polcaira, hanem a "megjelenésükben kihívásokkal küzdő" darabok is. Ez azt jelenti, hogy beveszik az árukínálatba azokat is, amelyek nem néznek ki tökéletesen, esetleg valamilyen külsérelmi nyom van rajtuk, vagy épp a méretük/formájuk tér el a sztenderdtől, de minőségben nincs velük semmi gond. Az üzletlánc ezeket olcsóbban fogja árulni, a cél pedig az, hogy ezzel is csökkentsék az élelmiszer-pazarlást – írja a Huffington Post

Távolról sincs vége, olvasson még »
231 szavazat 841 szavazat

Le Corbusier munkássága most már világörökség

aa 2016. július 23., szombat 16:59

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Oktatási Szervezete (UNESCO) a múlt hétvégén tartotta 40. Világörökségi ülését Isztambulban, melyen mindössze 12 új helyszínt vettek fel idei listájukra, köztük például a brazíliai Palpulha Modern Ensemble szabadidőközpontot, a csádi Ennedi fennsíkot, a kínai Sennungcsia őserdőt és a szudáni Szanganeb korallzátonyt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez 10 lakberendezős téma érdekli a guglizókat leginkább

aa 2016. július 23., szombat 08:24

A lakberendezésben jártas housebeautiful.com szerkesztősége a napokban jelentkezett egy tíz pontból álló kisokossal, amit az idei Google keresésekre alapozva állítottak össze. A hajtás után mutatjuk, milyen építészeti stílusokra, eljárásokra és anyagokra kerestek rá a leggyakrabban az internetezők az év első felében. Érdekesség: valamiért a leginkább a függönyök érdekelték őket a kutatás szerint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hol és mennyiből fagyizhat Budapesten, ha tuti izgalmas ízekre vágyik?

ermiz 2016. július 22., péntek 10:45

Ha már unja a csoki-vanília-puncsot (és a pisztácia is kifogyott), akkor mutatunk néhány helyet, ahol izgalmas, akár sós ízekkel találkozhat, vagy éppen zöldségekkel - hangozzék ez bármilyen meghökkentően is. A lista nem teljes, hisz biztosan van pár izgalmas ízeket kínáló, nem poralappal dolgozó vidéki és budapesti fagyizó is; és nem is toplista. És igen, a Fragola és a Levendula nem véletlenül nem szerepel a listában: ezek izgalmasak voltak pár éve, de a mai mezőnyben egyiket sem gondoljuk már túlzottan újszerűnek vagy kreatívnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Burkolási tanácsok – mit és hova?

ST 2016. július 22., péntek 09:29

A lakás burkolatainak kiválasztása az esetek többségében egyszerűen ízlés alapján történik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindig a jó döntést hozzuk meg: az elképzelések sajnos sokszor visznek rossz irányba, amire már csak akkor döbbenünk rá, ha elkészült a munka.

És mivel nagyon drága lenne a csere, nézzük, mik is az előnyei és a hátrányai egy-egy burkolatnak, és melyiket hova érdemes tenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, idén mik lettek a világ legdizájnosabb termékei!

bb 2016. július 22., péntek 09:29

Napokban átadták a dizájn világ egyik legrangosabb elismerésének tartott Red Dot-díjakat, melyre a világ minden tájáról pályázhattak a gyártók és tervezők. A 40 fős zsűri ezúttal 31 kategóriába sorolta be a temérdek nevezett terméket és olyan kritériumat tartott szem előtt a döntésnél, mint például az ökológiai kompatibilitás, a funkcionalitás, a minőség és az innováció. A galériára kattintva megnézheti, hogy milyen termékekkel lehetett idén megszerezni a rangos díjat!

Nem feltétlenül "fitness" az a saláta, amire az van írva

Edicsek 2016. július 22., péntek 08:06

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta oldala a nyár egyik legkedveltebb termékét, az előre csomagolt salátákat vizsgálta meg. Kiderült, hogy a Fitness vagy az Active megjelölés néhol csak fantázianév, és az is, hogy "változó arányban" megjelölés sem jelenti azt, hogy az egyikben egyáltalán nincs kukorica, a másikban meg van egy maréknyi. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Remek találmány nyárra: a dinnyekés

Menő/Ciki

nemoszi 2016. július 21., csütörtök 17:29

Az olasz I Genietti forgalmazza az "angurello" nevű eszközt, melynél tökéletesebb nem is kell dinnyevágáshoz:

A különleges konyhai kés másra nem nagyon jó, de dinnyét szelni, azt nagyon tud. A találmány nem újdonság, épp ezért már leárazva is megveheti 15 euróért: már ha nem Magyarországon él, mert ide sajnos nem szállít a cég. Ha viszont nem ragaszkodik mindenáron az eredetiséghez, akkor vannak lehetőségei, ráadásul akár 3 dollárért (ami nincs 800 forint) megkapja a replikát. De inkább szavazzon: menő-e gyorsan és frappánsan előállítani a dinnyeszeleteket, vagy ciki egy újabb külön célszerszámmal növelni az otthoni kollekciót, amikor egy sima késsel is megküzdhetne a dinnyéjével?

Távolról sincs vége, olvasson még »
628 szavazat 1923 szavazat

Kvíz: felismeri az üzlet kínálatát?

nemoszi 2016. július 21., csütörtök 15:23

Körképeink során gyakran futunk bele olyan termékekbe, melyekről első pillantásra nehezen mondanánk meg, mennyibe kerülnek és melyik márka termékei, ha éppen nem egy adott üzletben állnánk és nem segítene az árcetli. Összeszedtünk hát 11 cipőt, ruhát, inget. kitakartuk a márkajelzéseket és feltesszük önnek a kérdést: vajon a Mango, a H&M, az Asia Center vagy valamelyik másik márka termékét látja-e adott képen? Ha végzett a teszttel, azt is megmutatjuk, melyik darab mennyibe kerül: időnként valószínűleg el fog képedni.

Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

A héten a műszaki áruházakban és a konyhai termékeknél kuponozhat!

Edicsek 2016. július 21., csütörtök 12:34

Az Edigital és az Emag is megszórta az internetet a kuponjaival, ami önnek azért jó, mert nem csak hűtőt vagy mosogatógépet vehet olcsóbban, de mobiltelefont, fényképezőgépet és laptopot is talál az akciós termékek között. Ráadásul az akciók kiterjednek edényekre és serpenyőkre is, amibe már például a Tesco is beszállt, de a Lidlből és az Aldiból is beszerezhet akciós konyhai kisgépeket. Hamarosan pedig itt az iskolakezdés, amit szintén nem kell utolsó pillanatra hagynia, ugyanis már most találhat akciókat az áruházakban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlélőtippek fesztiválozók számára – elég ha pár dologra odafigyel

(va) 2016. július 20., szerda 18:07

Tombol a nyár, egymást érik a fesztiválok országszerte, nem árt azonban odafigyelni pár dologra, nehogy rémálommá váljon a kikapcsolódásra szánt pár napja. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összeszedett néhány jó tanácsot, amit érdemes megfogadnia, ha nem akar mindenféle betegséget begyűjteni figyelmetlensége miatt. A kérdés már csak az: valóban betarthatók-e ezek a szabályok ma egy hazai fesztiválon?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegye magára a csatornafedelet!

nemoszi 2016. július 20., szerda 16:13

Zseniális projektre bukkantunk az interneteken: egy német csapat 2006 óta olyan ruhákat és kiegészítőket gyárt és árul, melyekre városok csatornafedeleinek és egyéb utcai fém fedőlapjainak mintáját nyomtatják. Ráadásul nem valami grafikai megoldással, hanem valódi nyomófelületként használva a város elemeit: kimennek, bekenik ruhafestékkel az adott tereptárgyat, rányomják a textilt, majd hagyják megszáradni. Először a portugál Alentejo utcai mintáit nyomtatták ruhákra, aztán jött Párizs, Berlin, Amszterdam. Honlapjukon folyamatosan árulják is az ezzel a módszerrel készült, menő pulcsikat, pólókat, táskákat:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Na, idén vajon melyik lesz a legmenőbb budapesti terasz?

dívány.hu 2016. július 20., szerda 13:13

Idén harmadik alkalommal választják meg Budapest legmenőbb teraszát, amelyik egy éven át viselheti majd a Terasz Budapest 2016 címet - derül ki a verseny sajtóközleményéből.

A versenyt a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. írta ki, tavaly a Kiosk terasza, a Mazel-Tov kerthelyisége, valamint az időszakosan üzemelő Fellini Római Kultúrbisztró kaptak díjakat (a közönségszavazáson sokáig esélyes volt az első helyre az azóta a Liget Projekt keretében ledózerolt Kertem is, bár nyilván ez sem mentette volna meg). Az első évben a legjobb kerthelyiség a Villa Bagatelle lett, a legjobb terasznak pedig a Csendes Társat választották.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rododendronnal sok dolga lesz, de megéri!

ST 2016. július 19., kedd 10:35

Van néhány növény, melyeket ha meglátunk, azonnal megdobban a szívünk, bevásárolunk belőlük – naná, hogy horror összegért –, majd a kitartó kérlelés, kapkodó gondozás és pityergés után szomorúan tudomásul vesszük, hogy nem tudjuk életben tartani őket. Ez persze senkit nem rettent el attól, hogy kellő idő elteltével, amikor újra megpillant egy ilyen növényt és megdobban a szíve, már söpörjön is a virágkereskedésbe, hogy a kör elölről kezdődhessen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így locsolja a virágokat, ha nyaralni megy!

Divany.hu 2016. július 18., hétfő 10:13

Nem feltétlenül kell a szomszédhoz fordulnunk segítségért, hogy ne pusztuljanak el a növényeink, amíg mi pihenünk. Sőt, drága öntözőrendszert sem kiépítenünk. Mutatunk egy ötletet a cserepes virágokhoz és a kerti növényekhez is. 

"Cumisüveg" a cserepes növényekhez

Ez a legegyszerűbb megoldás tán ami létezik, de vannak más alternatívák is. Az ausztrálok egy Ollas nevű cserépedényt használnak, mely lassan engedi ki a vizet. Ezt itthon is el lehet készíttetni egy keramikussal, de ha nem akar erre sokat várni vagy áldozni, akkor Berninél láttuk ennek házi változatát. Ha ez sem jön szóba, ballagjon le a gazdaboltba vagy virágoshoz, és vegyen vízmegkötő agyaggolyócskákat. Még több tippért kattintson! 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés