LÁJFHEKK

Natúr fakorongot minden háztartásba!

ST 2016. december 4., vasárnap 18:48

A natúr dekorációs elemek reneszánszukat élik, így egyre több dekorációs lehetőséget fedeznek fel bennük a szakemberek. Az egyik legegyszerűbb alap ehhez a többé-kevésbé kör alakú fatörzs-szelet, mely bár rendkívül egyszerű, mégis rendkívül sok mindenre lehet használni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bejött a budapestieknek, hogy akár 45 autójuk is lehet egyszerre

Edicsek 2016. december 2., péntek 10:47

Nem egészen egy hete elindult az első magyarországi autómegosztó szolgáltatás, vagyis ha csak néha szeretne autóval elugrani ide-oda városon belül, akkor már ezt is megteheti. A GreenGo ügyvezetőjével, Michaletzky Bálinttal beszélgettünk az első tapasztalatokról, és hogy mire is lehet igazán használni a szolgáltatást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sportbabakocsi lett a legjobb európai formatervezési ötlet

Dívány 2016. december 1., csütörtök 17:37

Milánóban átadták a 2016-os DesignEuropa-díjakat: egyet ipari, egyet kis- és feltörekvő vállalatok kategóriájában, és életműdíj is volt  A nemzetközi megmérettetésen Magyarországot Szőnyi Anna képviselte az IDO pad tervével

Távolról sincs vége, olvasson még »

Garnélát és játékokat érdemes beszerezni a héten

Edicsek 2016. december 1., csütörtök 11:08

Ezen a héten már nincs akkora akciódömping, mint az előzőeken, cserébe viszont teljes erőből lehet készülni a karácsonyra vagy a Mikulásra. Például kültéri kamerával, igen, találtunk olyan boltot, ahol ezt ajánlják erre az alkalomra. A karácsonyi asztalra pedig az unalmas halászlé és rántott hal helyett akár garnélát vagy éppen konzerves vörösboros szarvaspörköltet is tehet! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Hello Wood erdőt növesztett a bevásárlóközpontban

ermiz 2016. november 30., szerda 17:43

A Hello Wood munkáit nagyon kedveljük, egyrészt mert nagyon kreatívan nyúlnak a fához, másrészt mert következetesen ragaszkodnak is ehhez az anyaghoz a munkáik során – mondjuk, ha már ez a nevük is, ez nem is olyan meglepő –, harmadrészt meg azért, mert eközben kiveszik a részüket a társadalmi felelősségvállalásból is. Most a MOM Parkba terveztek a Bagatellini pékség számára egy közösségi teret, amely az üzlet meghosszabbított része – és jóval több is annál.

A koncepció alapját természetesen fák alkották, nemcsak az előbb már levezetett okokból, hanem mert az eredeti Villa Bagatelle is egy régi villában és annak udvarában működik. Így nyaranta a vendégeknek lehetőségük van árnyas fák közt üldögélni a kertben; ezt szerették volna bevinni a plázába. A tömör tölgy már önmagában is ellentmond a plázában megszokott laminált bútorlap koncepciónak, és bár ez talán felesleges luxusnak tűnik, de az élő anyagok használata meghálálja a bekerülési értéküket.

Persze ez önmagában még nem lenne annyira izgalmas, de a Hello Woodosok a Meseközpont Alapítvánnyal még a nyáron elindítottak egy workshopot Paloznakon, ahol állami nevelésben élő, 12-16 éves gyerekekkel építettek egy fát (meglepő módon fából).  A következő év nyári táborában már nagyobb létszámú gyerek vett részt, akik több, design- és építészeti témájú workshopba kapcsolódhattak be, ezáltal belekóstolhattak a szakmák rejtelmeibe az elméleti alapozástól a megszerzett tudásuk gyakorlatba való átültetéséig. Ez az együttműködés adta az inspirációt a folytatáshoz, melynek eredménye a mától megtekinthető 5 hatalmas fa.

Albrecht Wirtz emberi és természetközeli teret akart létrehozni, melyet egy korábbi, gyermekvédelmi gondoskodásban élőkkel közös projektjük inspirált. "A tér kialakításakor a természetből kölcsönöztük a hangulatot: a fény olyan módon vetődik rá a fák alatti területre, mintha valódi fák árnyéka lenne. Lombos fák alatt érezhetjük magunkat, a természetből vett emlékeket és jeleneteket előidézve" - mesélte Wirtz.

Ez a projekt ráadásul még csak a kezdete valami még nagyobbnak: a Meseközpont, a Villa Bagatelle és a Hello Wood jövőre szeretne elindítani egy gyakorlati programot, melynek során az arra fogékony gyerekeket bevezetnék az asztalos, ács és vendéglátóipari szakmák rejtelmeibe, hogy használható végzettséget és jövőképet kínáljanak nekik. Ehhez jó tudni, hogy Magyarországon 23000 gyerek van állami gondoskodásban átmenetileg vagy véglegesen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felfedeztük a Nyugati rejtett zugát, a Királyi várót

Brownie 2016. november 29., kedd 18:41

„Egyesült erővel” – ez volt Ferenc József kedvenc szavajárása, aminek ékes bizonyítéka a Nyugati pályaudvar tizedik vágánya mentén, egy méretes, kopott zöld kapu fölött olvasható VIRIBUS UNITIS felirat. Az ajtó túloldalán rejtőzik az épületegyüttes gyöngyszeme, a Királyi váróterem, ami a nagy nyilvánosság előtt ugyan zárva van, de a MÁV nosztalgiajáratain utazók számára és különleges alkalmakkor azért látogatható. Egy érdekes könyvbemutatón mi is megnézhettük, hol ücsörgött a teáját szürcsölgetve Erzsébet királyné, miközben a gödöllői járatra várt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leginkább bulizásra szórja el a pénzét az Y-generáció

Böszörményi Edina 2016. november 28., hétfő 12:56

Az Y generációnak alig marad pénze a havi számlák rendezése után, a szórakozásról mégsem hajlandó lemondani. Többek közt ez is kiderült a Jófogás és a GKI közös kutatásából, amely a generációk jövedelmi körülményeit és pénzköltési szokásait vizsgálta. A több mint 10 000 hazai internetező bevonásával készült felmérés rávilágít arra, hogy a pénzköltési lehetőségeket és szokásokat nem a kor-, hanem sokkal inkább az életszínvonalbeli különbségek határozzák meg. De mire is költenek a legtöbbet az Y-generációsok? Mutatjuk!

shutterstock 166520561
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lejárt tejszínek és más izgalmak a Jamie's Italiant ellátó konyhában

etelka 2016. november 28., hétfő 10:02

Nem volt boldog a NÉBIH, amikor meglátogatta a Zsidai-birodalom központi konyháját, ahonnan többek közt a Jamie's Italiant is ellátja - írta meg a hvg.hu, akik egy birtokukba került jegyzőkönyv alapján részletezték, mi nem tetszett a a hatóságnak. 

Ezek szerint: 

 • Több kilónyi lejárt szavatosságú tejszín
 • Jelöletlen termékek
 • Ömlesztve tárolt húsok 
 • Kézmosóban elmosogatott edények 
 • A szemetesek lábpedál nélküliek
 • A hűtők hőmérséklete túl magas (10 celsius fokos volt) 
 • A fagyasztókamra hőmérséklete nem érte el a -20 celius fokot 
 • Jelöletlen vákuumozott termékek
 • Hiányzott az allergének jelölése a termékeken 
 • Ládamosóban találtak poharakat

miatt akadtak problémái az élelmiszerbiztonsági szakértőknek. A Zsidai Gasztronómia Csoport központi konyhája a Várban van, innen szolgálják ki az összes egységüket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszteltük a takarítás Uberjét

Divany.hu 2016. november 28., hétfő 08:32

A végeredmény: online rendelhető csomagok, hülyebiztos felület, pontos feltételek, a számla nélkül dolgozó takarítókhoz képest 40-50%-os felár, cserébe tiszta lakás, tartós elkötelezettség nélkül. De kezdjük az elején.

Milyen a jó takarító? Számomra ilyen:

 1. szépen dolgozik,
 2. megbízható,
 3. nem beszél sokat.

Családi takarítónőnk ezeknek megfelelt, évek óta járt a két és fél szobás lakásunkba. 1200 forintot kért óránként, és 4 óra alatt átlagosan végzett. Ebben benne volt az összes helyiség kitakarítása, ötfős családunk egy hét alatt felgyűlt vasalása, és mindig egy kicsit elvégzett a nagytakarítás-jellegű feladatokból is, mint például az ablakpucolás. Ha lejárt épp a mosógép, kiteregetett. Ha úgy adódott, a gyerekeket is rá lehetett bízni fél órára, emellett tényleg nem beszélt sokat. Hogy ez miért olyan fontos számunkra? Mert azért bérelek fel valakit heti fél napra, hogy én közben haladni tudjak a saját, egyéb dolgaimmal, ami nem megy, ha közben társalogni akarnak velem.

shutterstock 182411360

Persze, nekem is alkalmazkodnom kellett hozzá, mert ő mindig ugyanabban az időpontban tudott jönni, ha meg elutazott vagy megbetegedett, akkor koszosak maradtunk. Most is ez történt: a csoda- takarítónéni sajnos kórházba került bizonytalan időre. Mit tegyek? Mivel reméljük, gyógyulás után vissza tud jönni dolgozni, nem szerettem volna mást keresni helyette. Így a Rendi.hu online takarítócégre esett a választásom (ez az, ami korábban Helpy néven indult). A Rendi a közösségi gazdaságra épülő cégek, az Uber és az Airbnb modelljét követi: közvetít a takarítást igénylők és a takarítók között. (A társaságnak külön programja van az Airbnb-vel lakást kiadók számára is.) Mivel az adatbázisukba felvett takarítóikat a cég szigorú előszűrésnek veti alá, és a felhasználók is minden alkalom után értékelik is őket, nagyobb bizalommal fordulok feléjük, mintha egy vadidegent kellene beengednem a lakásomba (amit amúgy is csak ismerős ajánlására tennék meg).

A kezdet bizalomgerjesztő: egy nagyon felhasználóbarát felületen lehet leadni a rendelést, az irányítószám megadása után. A lakás mérete szabja meg az alapcsomag árát: ez 65 és 90 négyzetméter közti lakásnál akciósan 7800 forint, 120 négyzetméteresnél 11 700 forint. Részletes tájékoztatást adnak, hogy az adott csomag mit foglal magában: például ágyhúzást, a sütő és az összes fiók előlapjának tisztítását is. Erre jönnek az extrák újabb díjazásért: lehet kérni teregetést, mosogatást, ablakpucolást, a terasz takarítását, vagy éppen tisztítószer-csomagot, és itt is elmagyarázzák, mit tartalmaz az adott szolgáltatás. A vasalást választom ki, ez 950 forint, és 5 kg ruha kivasalását foglalja magában. Ezután választhatok időpontot, ami nagyon kellemes, hisz nem nekem kell alkalmazkodni. Lehet egyszeri vagy hetente-havonta ismétlődő takarítást kérni, a rendszerességet kisebb kedvezménnyel honorálják. Már csak a címemet kell megadni és választani, hogy a takarítónak fizetek készpénzzel, vagy inkább bankkártyával a weboldalon keresztül. 8750 forint lett a végösszeg, ez közel a duplája annak, mint amit a szokott takarítómnak fizetek, de a közvetítő cég jutalékával, adóval és számlával érthető ez az összeg, még ha nem is akarom hetente kifizetni.

Jobban foglalkoztat a kérdés, mit fog csinálni a takarítójuk öt órán át a lakásomban (ennyit kalkulált nekünk a szoftver), ha se ablakot nem pucol, se nem tereget, se a teraszt nem söpri fel? Elég szépen takarít az ismeretlen személy? Megbízható? Nem akar majd beszélgetni? A Rendi tényleg hülyebiztos, a várakozás napjait azzal dobja fel a rendszer, hogy többször is küld egy-egy emlékeztetőt: ne feledjem, takarítást rendeltem. A nagy napon pedig a megbeszélt időben megérkezik egy kellemes hölgy, Andrea, átöltözik és belecsap a lecsóba.

Rögtön kiderül, hogy mi nem vagyunk elég jók egy igazi színvonalas pucoláshoz, ugyanis nincs otthon vízkőoldó, súrolószer, a gőzölős vasalóból pedig rejtélyes szmötyi folyik. Ezekről a szokásos takarítónénink nem értesített (vagy ha mondta is, elfelejtettem). A szakmai színvonal érdekében azonban a szomszédtól gyorsan kölcsönzünk némi súrolószert és vasalót, majd Andrea bevonul a 2 négyzetméteres fürdőszobába, és egy órán keresztül nem jön ki onnan. Mi a csoda folyhat ott benn? Mikor kijön, minden ragyog, még a fúgák is, a csempéket lemosta, általában olyan tisztaság van, amilyet csak nagytakarításkor láttam. Andrea ezen a színvonalon folytatja a munkát, tényleg nagyon alapos, olyanokat is elvégez, amiket a rendes takarítónk csak többhavonta (például a konyhaszekrény előlapjainak tisztítása). Emiatt viszont a munka jóval tovább is tart a tervezettnél: végül hét órát töltött a lakásunkban, és még az ajtókat is lemossa grátisz, noha ez is és a túlóra is fizetős lenne a rendszer szerint. Beszélgetni viszont kicsit jobban szeret, mint én: érdeklődik a családunkról, a munkámról. Lehet, hogy barátságtalannak tűnök, de ebben a nexusban nem szeretnék belemenni ezekbe a kérdésekbe.

Még el se távozott Andrea, a rendszer már kéri, hogy értékeljem, mennyire szépen takarított, udvarias volt-e, pontos, és viselt-e Rendi pólót. Ez utóbbi mondjuk legkevésbé sem érdekel, de Andrea egyértelműen öt csillagot kap tőlem. 

shutterstock 383657029

Mivel kicsit zavart, hogy 5 óra helyett több mint fél napig keresztül kellett egy idegent kerülgetni a lakásomban, második alkalommal nagy merészen olyan időpontra rendelek takarítást, amikor el kell mennem otthonról. Ezúttal egy másik takarító érkezik, Niki: megmutatom neki, mi merre van, majd magára hagyom a takarítással és a vasalással. Ő a gép által kalkulált öt órával ellentétben már négy és egynegyed óra múlva végez, és bár a tévénk nem tűnt el és a lakás is rendben van, de azért érezhető, hogy nem súrolta át háromszor a konyhakövet, csak egyszer (legalábbis abból sejtve, hogy néhány kisebb historikus maszat láthatóan túlélte az akciót). Bár előzetesen online igényeltem számlát is, Niki ezt nem hozta magával, azt mondja, nem értesítette őt a rendszer, ezek miatt őt csak négy csillagra értékelem. Beszélgetnem viszont nem kellett!

Ha a két tesztet átlagoljuk: a Rendi megbízható emberekkel, elkötelezettség nélkül, egy „okosba” dolgozó mezei takarítónénihez képest 40-50%- kos felárral tényleg rendesen kitakarítja a lakást. 

Rendi.hu

Hol?

Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Győrben.

Mennyiért?

Az alapcsomag a lakás méretétől függően 6-12 ezer forint, ehhez választhatók 1-3 ezer forintért extrák, mint sütő- és hűtőpucolás, ablakmosás, vasalás, teregetés. Rendszeres megrendelésre kedvezményt adnak.

Kinek ajánljuk?

 • aki legálisan szeretne takarítót rendelni
 • aki változó időpontokban ér rá
 • aki nem rendszeresen, csak alkalmilag, például egy buli után szeretne tisztaságot

Kinek nem?

 • aki azt szeretné, hogy 3-4 ezer forintért végigtakarítsák a lakását, inkább felületesen
 • aki „okosba” szeretné ezt megoldani
 • aki nem alaptakarítást, csak valamilyen extrát kérne (vasalás, ablakmosás)

A szürkéskék az új trend a lakberendezésben

bb 2016. november 26., szombat 17:12

A trendelőrejelzések egyik nagy szaktekintélyének tartott francia Nelly Rodi után a vezető festékmárka, a Dulux is előrukkolt a 2017-es év trendszínével: ez szerintük a “Steel Symphony 2” fantázianéven futó szürkéskék árnyalat lesz – írja az Elle.com. A szakemberek által meghatározott új trend az arany okkersárgát és a semleges pasztell színeket váltja majd a sorban.

Búcsút inthetünk a harsány színeknek 2017-ben!
Búcsút inthetünk a harsány színeknek 2017-ben!
Fotó: Dulux
Távolról sincs vége, olvasson még »

Belefulladtak az akcióba az online áruházak

(bzs) 2016. november 25., péntek 13:57

Hoppon maradt, felháborodott vásárlók kommentjei sorjáznak az eMag elektronikai cikkeket forgalmazó webáruházFacebook oldalán. A pénteki Black Fridayre készülve többen órákkal korábban felkeltek, vagy akár az egész éjszakát átvirrasztották, hogy olcsóbban jussanak az áhított termékhez. Az eredmény pedig: az akciók indulásának pillanatában elfogyott minden. Legalábbis az online rendszer ezt jelezte, így már hét óra után pár perccel lehetetlen volt megszerezni az eMagnál slágernek számító 50 ezer forintos Xboxot, a 70 ezer forintos iPhone 5S-t vagy a 40 ezer forintos HP laptopot.

15219565 725795684253782 2129018183803843617 n.png
Távolról sincs vége, olvasson még »

A fugázás olyan, mint egy jó utójáték

etelka 2016. november 25., péntek 12:45

Nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor bevállaltuk, hogy kicsempézünk egy felújítás alatt lévő konyhát a kolléganőmmel, gyakorlatilag nulla tapasztalattal. A bontás jól sikerült, de persze valamit szétverni, mindig sokkal könnyebb, mint felépíteni, tehát ez nem akkora kihívás. Aztán jött a tényleges burkolás, amivel nem mondom, hogy nem okozott nehéz perceket, de alapvetően simán megugorható volt, csak a dolgok mikéntjére kellett ráérezni. A harmadik rész már a felüdülésé volt, hiszen csak a fugázás maradt hátra, amelyet bárki képes megcsinálni, aki életében egyszer legalább letörölt egy csempét, vagy takarított ablakot. 

Minden, de tényleg minden akciós lesz pénteken

Edicsek 2016. november 24., csütörtök 14:54

Itt a hivatalos Black Friday ideje, vagyis pénteken gyakorlatilag mindenhol akciósan vásárolhat, már ha tudja mire figyeljen oda. Jól teszi, ha most kihasználja az akciókat és megvesz mindent karácsonyra. Ha online rendel, akkor nemcsak pénzt spórol, de nem is kell karácsonyi zenéket hallgatni az üzletekben, miközben a pokolba kívánja a többieket a szeretet ünnepén. Black Friday után pedig itt a Cyber Monday, ami szintén akciókat jelent, igaz ezt kevesebben tartják itthon. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki a világ legijesztőbb medencéje

etelka 2016. november 23., szerda 15:42

Nem kell nagyon messzire mennie, ha a világ legijesztőbb medencéjében szeretne lazítani, ugyanis Valdorában, Kelet-Tirolban található. A négy csillagos Hotel Hubertust a síelők és a wellnessért rajongók egyaránt értékelik, ráadásul hat medencéje is van, melyek mindegyike fűtött és bizonyára igen kellemes és színvonalas. A legújabbat azonban nem javasolnánk tériszonyosoknak, ugyanis a 25 méteres medence aljának egy része üvegből készült, ami csak azért okozhat izgalmas perceket, mert az ezen kinézelődő úszók így 20 méterrel "lebegnek" a föld felett. De aki nem bánja ezt, annak valóban hatalmas élmény lehet a friss forrásvízben úszni a táj felett, aki meg utálja, az mehet nyugodtan a sós vizes medencébe, vagy mondjuk abba, ahonnan teljes kilátás nyílik a Dolomitokra. A rossz hír viszont, hogy 260.000 forint alatt nem nagyon találtunk szabad szobát. És ez éjszakánként értendő.

Pénz áll a házhoz, ha késik a járata

Edicsek 2016. november 23., szerda 11:31

A felmérések szerint a magyar utasok mindössze 1 százaléka van tisztában azzal, hogy ha törlik a járatát, három óránál többet késik a repülője, vagy túlfoglalják a gépet és neki már nem jut hely, azért kártérítés jár. De aki tudja, gyakran még ő sem képes érvényesíteni a kárigényét, mert a légitársaságok elérhetetlenek telefonon, vagy sok esetben nem is válaszolnak a megkeresésekre. Léteznek azonban cégek, melyek pont arra szakosodtak, hogy megkönnyítsék a jogos követelések behajtását.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz év alatt újítják fel a Buckingham-palotát

Dívány 2016. november 22., kedd 15:40

Szégyen, nem szégyen, az 1950-es évek óta nem igazán foglalkoztak a királynő otthonául szolgáló palota víz-és fűtésrendszerével, sem az elektromos vezetékekkel. 2017-ben ezért komoly korszerűsítés kezdődik, és tíz évbe is telhet, amire a felújítási munkák teljesen befejeződnek. A munkálatok alatt igazából semmi nem változik, a királynő is a helyén marad és a látogatókat is szívesen várják. 

A Daily Mail úgy tudja, összesen 10 mérföldnyi vízvezetéket, 6500 elektromos aljzatot, 500 darab szanitert és 20 mérföldnyi szegőlécet cserélnek ki a fokozott tűzveszély, valamint a vízkárok elkerülése miatt.

A lap szerint a 10 éves projekt 369 millió fontba (kb. 133 milliárd forintba) kerül majd. Igen, az adófizetők pénzéből fedezik a felújítást, de az ezt követő 50 évben majd biztosan megint nem kell hozzányúlni az infrastruktúrához. Az illetékesek pedig azzal igyekeznek megnyugtatni a háborgókat, hogy a korszerűsítésnek köszönhetően nyáron sokkal tovább maradhatnak majd a látogatók, több magántúrát lehet majd engedélyezni, és nyilván a közüzemi számlákon is spórolnak majd. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért szívás az azbesztes palatető

ermiz 2016. november 22., kedd 15:39

Házat néz? És palatetős? Akkor van esélye, hogy azbesztes legyen, ami nemcsak azért rossz hír, mert azt jelenti, hogy a tető már öreg, hanem azért is, mert ha le akarja cserélni, egy csomó pluszköltséggel számolhat. Az azbeszt ugyanis erősen rákkeltő anyag, ezért speciális szabályok vonatkoznak a bontására és elszállítására. Persze ez nem jelenti azt, hogy ön vagy az ott lakók állandó halálos veszélyben vannak, csak a bontás során keletkező por jelenthet veszélyt, alapállapotban a palatető még nem ok a rettegésre (és különben is, akkor már a fél ország kihalt volna). Ha azonban új cserepekben vagy komplett tetőcserében gondolkodott, akkor összeszedtük, miket kell tudnia a dologról - nemcsak gyakorlatilag, de anyagilag is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

100 négyzetméter után már simán fog menni!

Divany.hu 2016. november 21., hétfő 10:37

Burkolni mindenki tud! – kezdtük elég nagy mellénnyel a konyha felújítását, aztán mégiscsak rájöttünk, hogy szakember nélkül nem sokra megyünk. Előző cikkünkből megtudhatja, hogyan kell előkészíteni a falat ahhoz, hogy aztán a csempe ne csússzon le róla, most pedig nekiállunk a munka látványos részének és jól kicsempézzük a falat!

Valószínűleg nem gondolkozott még azon, hogyan kell csempét választani és vásárolni, de videónkból ezt is megtudhatja. Nehézség volt számunkra, hogy nagy méretű csempét vásároltunk, ami ugyan szép, de elég nehéz, így a falra helyezéséhez is kell erő. A legfontosabb a csempekiosztás pontos megtervezése, anélkül ugyanis borítékolható a kínos végeredmény. Ezt nem árt kétszer is végiggondolni, ugyanis egy burkolás nem 3 napig marad velünk, hanem jó esetben 10-20 évig. Éppen ezért a csemperagasztón sem érdemes spórolni, az olcsóbb, gyengébb minőségűek ugyanis nem feltétlenül tartják meg a csempéket (főleg a nagy, nehéz darabokat), és nyilván senki nem akar leeső csempékkel bajlódni.

A csempevágás, ragasztókeverés és falra applikálás után a csempék tisztára vakarása marad, illetve a fugázás, amiről következő videónkban számolunk majd be – mert ismét szüksége van készülő művünknek 3 nap pihenésre, száradásra!

Ha csak egyetlen ágy a szoba...

ST 2016. november 19., szombat 14:13

Ha a hálószoba csak akkora, hogy az ágy is épphogy csak elfér benne, akkor az ágyazgatással nem lesz könnyű dolga. De ettől még maga a szoba lehet kifejezetten meghitt, otthonos és kellemes is, ha kihozza a legjobbat a helyzetből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jó, itt a tél, de attól még tarthat kerti partit!

ST 2016. november 18., péntek 19:05

A kerti szezonnak legtöbben az első csípősebb esték beköszöntével búcsút intenek, ami teljesen logikus, hiszen se beszélgetni, se iszogatni, se táncolni nem nagyon lehet úgy, ha az embernek közben hangosan csattognak a fogai. De hideg ide vagy oda, azért ha szépen süt a nap, sokakban feltámad a késztetés, milyen jó volna még egy kicsit kitolni a kerti partik időszakát! Nem véletlen, hogy erre a megfelelő gyártók boldogan szállítják is a megoldásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Halál a ronda vezetékekre!

ST 2016. november 18., péntek 13:21

Az otthoni rendrakás többé-kevésbé napi, de minimum heti feladat, amit mindenki próbál a minimálisra csökkenteni. És sajnos hiába dolgozunk vele, mindig lesznek olyan részletek, amik akkor is a rendetlenség látszatát keltik, ha még a szőnyeg rojtjait is elvágólagosra fésülte. Igen, a kábelekről, a belógó, lelógó, össze-vissza csavarodó és indarengetegként az életünket keserítő kötegekről van szó. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan rendelgessen a Black Friday idején

Edicsek 2016. november 18., péntek 11:28

Elérkezett az év azon szakasza, amikor sorra hirdetnek a webáruházak Black Friday akciókat, melyekben akár 80-90 százalékos kedvezményeket is meghirdetnek az üzletek. Sokan gyakorlatilag sokkot kapnak, ha meglátják, hogy egy drága termékhez most milyen potom áron juthatnak hozzá, és ész nélkül nyomják a vásárlás gombot, mert hát ennyiért a hülyének is megéri. Azonban jó, ha néhány dologra odafigyel még eközben is, hogy valóban a spórolás élménye maradjon meg, ne a bosszankodás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szegedi szállodáé a hotel dizájn Oscar-díja!

Dívány 2016. november 17., csütörtök 10:45

Varró Zoltán vehette át New Yorkban a hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awards díját a „Legjobb Lobbi” kategóriában. A VarroDesign egyike volt azon két jelöltnek, akik több különböző munkával is döntőbe jutottak. A magyar tervező-csapat a Science Hotel Szeged és a budapesti Onyx Étterem miatt izgulhatott a díjátadó gálán; végül a győzelmet a Science Hotellel aratták. A díjátadót a patinás New York-i Waldorf Astoriában rendezték meg.

Idén minden eddiginél többen pályáztak a díjra; 506 beérkezett pályázatból 21 kategóriában hirdettek győztest.

A Gold Key Award for Excellence in Hospitality Design, a vendéglátóipari design kiválóság díja, a szakma legnagyobb presztízzsel rendelkező elismerése, amelyet minden év novemberében a New York-i Waldorf Astoria Grand Ballroomjában adnak át 1000 fős gálavacsora keretén belül. A díj a legnagyobb hatású és leginnovatívabb design munkákat jutalmazza a vendéglátóipar összes szektorában. Megszokott, hogy a New York-i gálára a hotel design legfontosabb városaiból kerülnek be hotelek: New Yorkból, Chicagóból, Los Angeles-ből, Londonból, Amszterdamból, Torontóból, Hong Kongból vagy éppen Pekingből. Mindenkinek nagy meglepetést okozott, hogy idén egy szegedi hotel is nyert, hiszen erről a városról a résztvevők többsége még nem hallott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kezdődik a Black Friday őrület!

Edicsek 2016. november 17., csütörtök 10:19

Ezen a pénteken startol el a Black Friday, aminek hiába ez a neve, gyakorlatilag egy hétig tart, sőt, valójában több péntek is beleesik. Idén is az Edigital kezdi, a többiek pedig úgy készülnek rá, hogy akciós hétvégét hirdetnek. A karácsonyra is felkészülhet a héten, sőt mindent bevásárolhat, ami egy jó kis disznótoroshoz kell, akciósan! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Növesszen magának bútort gombából!

Dívány 2016. november 16., szerda 15:40

Mit szólna, ha azt mondanánk, hogy szárított gombából szinte minden elkészíthet magának az esküvői ruhától kezdve a lámpaburán át a székig? Igen, van ilyen, az Ecovative cég alapítója és vezérigazgatója, Eben Bayer ugyanis rájött, hogyan lehetne kiváltani az építőiparban használt anyagokat a fenntarthatóság jegyében magunk által növesztett bioanyagokkal. Az ő választása a gombákra, pontosabban a gombafonalakra esett, és most már bárki megrendelheti tőlük a kezdőcsomagot, ami a szárított micéliumot és kukoricaszárat tartalmazza.

A honlapjuk szerint elég egy kis vizet és lisztet adni a keverékhez, és máris "életre kel" az építőanyag, amit természetesen formába kell önteni ahhoz, hogy használati tárgyakat tudjunk alkotni belőle. Egy csomag 10 dollárba (kb. 2900 forintba) kerül, és ha formát is akarunk hozzá, az 6,50 dollárral (kb. 1900 forinttal) fog többe kerülni, és a mellékelt videóban megnézheti, hogyan is működik ez a valóságban: 

Az Ecovative egyébként szeretettel várja az ötleket, és ha valaki tömeggyártásba szeretne kezdeni, szívesen támogatják abban is. Persze ha nincs kedve alkotni, akkor rendelhet tőlük kész bútorokat is, mondjuk ez már húzósabb lesz, mert egy ilyen asztal 340 ezer forintba kerül, de egy kulcstartó tálka csak 1500 forint. Ezekhez a lakberendezési tárgyakhoz természetesen a saját, gombafonalakból készült bútorlapjaikat és egyéb termékeiket használják.

A leírás szerint az előállításhoz helyi farmerektől vásárolnak mezőgazdasági hulladékot, amelyet a megfelelő tisztítási folyamat összekevernek a gombafonalakkal, és miután ezek felzabálva a tápanyagot elég erős szövedéket alkotnak, szétdarabolják azt. Ezután egy olyan szerkezetbe teszik, ahol tényleg egy szilárd és ellenálló anyag lesz a belőlük, és ezután jön a szárítás, hogy ne nőjenek és szaporodjanak tovább. 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 129

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés