LÁJFHEKK

Kipróbáltuk a 123 ezer forintos, forradalmi hajszárítót

Divany.hu 2017. április 15., szombat 13:39

Az 1960-as évek óta nem történt semmi változás a hajszárítók kialakításában. Most viszont a Dyson előrukkolt egy új technológiával. Mi pedig kipróbáltuk.

A hajszárító az a termék, ami gyakorlatilag minden háztartásban van, a boltok is dugig vannak vele különböző árkategóriákban, de senki sem agyal általában túl sokat azon, hogy melyiket is válassza. Talán pont amiatt, mert az elmúlt évtizedekben senki sem állt elő semmi hatalmas újítással, a haj meg tulajdonképpen meg a levegőn is megszárad. Aztán a berlini IFA kiállításon megláttuk a Dyson szuperkészülékét, ami olyan mintha valami szuperfuturisztikus vasutas tárcsával szeretne új frizurát készíteni. Később pedig kiderült, hogy itthon is lehet majd kapni, csakhát 122 ezer forintba kerül- mnnyiből van, aki az egész fürdőszobát felújítja, nemhogy egy hajszárítót vesz belőle. De akkor mit is tud ez a készülék? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Géza, már a villanykörte is okosabb nálad!

Aladár 2017. április 14., péntek 14:31

Mi az okos világítás? Például, amikor telefonnal vagy távirányíthatóval is kapcsolgathatjuk (akár távolról is) a lámpákat, vagy amikor világítani kezd az ajtó, ha arra van szükség.

Az első és legegyszerűbb lépés, ha valaki okosotthont szeretne, egy okos izzó beszerzése. Ez általában magának az izzó vezeték nélkül vezérelhető változatra való cseréjét jelenti. Most az Ikea is előállt a maga okos világításával, ami a Trådfri  névre hallgat és már itthon is beszerezhető. 

Skärmavbild 2016-12-05 kl. 11.06.20.png
Fotó: Ikea
Távolról sincs vége, olvasson még »

19-ből 17 teljes kiőrlésű lisztben van mikotoxin

Juhász Edina 2017. április 13., csütörtök 15:35

A Tudatos Vásárlók Egyesülete független laborban ellenőriztette, hogy a kiválasztott termékekben a leggyakrabban előforduló mikotoxinok jelen vannak-e, és ha igen, milyen koncentrációban.

A teljes kiőrlésű lisztek népszerűsége az egészséges táplálkozás terjedésével egyre nő a fogyasztók körében, ezért a Tudatos Vásárlók Egyesülete a nagyobb áruházláncokban vagy kisebb (bio)boltokban kapható teljes kiőrlésű búza-, tönkölybúza- és rozsliszt mikotoxin-tartalmát vizsgálta meg. A gabonafélék esetén hazánkban a trichotecének közé tartozó DON toxin, a T-2 és a HT-2 mikotoxinok jelenléte okozhat leginkább problémát; így a TVE ezek koncentrációját vizsgáltatta akkreditált laboratóriumban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan válassz normális sonkát?

Juhász Edina 2017. április 12., szerda 12:31

A húsvét elképzelhetetlen sonka nélkül, ugyanakkor pont ez szokta a legnagyobb csalódást is okozni. Ezért jó ha tudod, hogy mit takarnak a jelölések és mi minden másra kell odafigyleni.

Az a népi bölcsesség, miszerint az olcsó húsnak híg a leve, a sonkára hatványozottan igaz, a szakirodalom szerint ugyanis a lékiválás az egyik fő ismertetőjele annak, ha egy sonka silány minőségű.

Milyen sonkákat találsz a boltokban? Melyiket válaszd? Mit jelent a füstölés? Ezekre kerestünk választ. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudod, hogy néz ki egy "a" betű? Haha!

Aladár 2017. április 12., szerda 10:02

Érezted már, hogy elviselhetetlen, hogy az egyes betűk mindig ugyanúgy néznek ki gépelés közben? Ha te nem is, van egy bogaras zseni, aki nem tudott így tovább élni, és feltalálta az alakváltó betűket, amik mindig máshogy néznek ki.

Manapság, amikor szinte fulladozunk a különféle betűtípusokban, a betűtípus tervezők kicsi, de annál fanatikusabb csoportjától eltekintve kevés lelkesedésre számíthat egy-egy új font megjelenése. Ezen próbál változtatni a Futuracha Pro.

Odysseas Galinos Paparounistnak, az ízlés szerint zseniálisnak vagy hangyásnak is nevezhető grafikusnak szemmel láthatólag pont azzal volt problémája, ami a gépelést úgy általában lehetővé teszi. A görög tervezőt idegesítette a  betűtípusok kiszámíthatósága, az, hogy amikor gépelni kezdünk, tudjuk, mi történik majd a papíron/képernyőn. 

A csótányokról elnevezett betűtípust a kis rovarok csápjai és kinövései ihlették. Ezért hát a cizelláltság, a rengeteg sarkantyú és ide-oda kanyargó kettős betű. A Futuracha lényege, hogy gépelés közben képes kaméleon szerűen változtatni külsejét. Egy-egy betű formáját, elhelyezkedését a szomszédos betűk határozzák meg, kontextusfüggővé varázsolva így a szövegképet.

A Futuracha célja, hogy játékosabbá tegyen egy hétköznapi, eseménytelen tevékenységet, kreativitást csempészve egy átlagos betűtípus funkcionalitása mögé, még ha nekünk, hétköznapi felhasználóknak ez előrendelt, előre leszállított mirelit-kreativitás is.  Aki viszont képes ilyesmire, tovább is szabhatja saját kedvére, egyéni mutációkat létrehozva.

A videó második felében láthatjuk az új betűtípust akcióban.

Ilyen volt a biztonságtechnika 300 évvel ezelőtt

Aladár 2017. április 11., kedd 13:14

1680-ból származik a londoni Victoria és Albert múzeum kiállításának egyik legkomolyabb darabja: egy olyan biztonsági zár, amit kinyitni akkor is kész ügyességi feladvány, ha amúgy tudjuk, hogyan kell.

A több mint 300 évvel ezelőtt készült zár egy brit lakatos, John Wilkes keze munkáját dicséri. A jelenleg a londoni Victoria és Albert Múzeumban kiállított, rézből és acélból készült szerkezet jó pár, korát igencsak meghazudtoló extrával dicsekedhet, mi a MyModernMet oldalán találtuk ezt a csodálatosan paranoid lakatos mesterművét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legek keddje: ez lett a legjobb munkahely, szálloda és szilvapálinka

Juhász Edina 2017. április 11., kedd 12:32

Nagyjából fél órán belül három olyan sajtóközlemény is landolt szerkesztőségünkben, amikben a legekre mennek rá. Össze is gyűjtötük ezeket.

Ha kicsit kreatívabbak vagyunk, akkor egy egész kerek történet is kibontakozhat belőle, ami a mindennapi életet ábrázolja, hiszen a legjobb munkahelyen eltöltött nap után ezért jól esik egy pohárka a legjobb szilvapálinkából, majd jöhet egy hosszabb pihenés a legjobb belföldi szállodában, hiszen a legjobb munkahelyen csak adnak SZÉP kártyát, amiből telik erre is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Folpack helyett méhviaszos pamut: menő vagy ciki?

Aladár 2017. április 10., hétfő 17:14

Az új csomagolóanyag létrehozásával a műanyagok száműzése volt a cél. A Bee's Wrap fenntartható, környezetkímélő megoldás lehet, kérdés persze, a valóságban mennyire praktikus a használata.

Belegondoltál már, mennyi műanyag fóliát és zacskót használsz el a konyhában? Elég sokat, ha magunkból indulunk ki. Szendvicsek a gyerekeknek, fél citrom, maradék kenyér és pékáru, felvágott alma és így tovább.

A vermonti Sarah Koeck nem csak elgondolkozott ezen, de elege is lett belőle. Így született meg találmánya a Bee's Wrap. Sarah egy olyan csomagolóanyagot akart előállítani, ami helyettesítheti a műanyag csomagolásokat és tárolóeszközöket a konyhájában.

A környezetvédelem, és a családtagok által óhatatlanul elfogyasztott műanyag fejadagok csökkentésére érdekében megszületett tehát a Bee’s Wrap. Alapját organikus pamut adja, amit méhviasz, jojoba olaj, és fagyanta keverékével kezelnek. Az így kapott, különböző méretben elérhető lapok a leírás szerint antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, enyhe mosószer és hideg víz segítségével bármikor megtisztíthatóak és körülbelül egy év folyamatos használatra alkalmasak.

A viaszt a kéz melege megolvasztja, így a lapokat könnyű megformázni, ha pedig kihűlt, sokáig megtartja formáját, így gyakorlatilag bármilyen formában rögzíthető, bármi belecsomagolható. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézd meg, hogy melyik kuponokkal jársz a legjobban!

Juhász Edina 2017. április 6., csütörtök 14:40

Csütörtöktől indul a kuponos hétvége, összegyűjtöttük milyen akciók érik meg a legjobban, és hova nem kell újságot sem venned.

Ezen a hétvégén rengeteget kuponozhatsz, ha van Glamour magazinod. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, hogy melyik üzletekben és szolgáltatónál vannak a legnagyobb akciók, de ezen felül is találsz még átlagosan 20 százalék kedvezményre jogosító kuponokat például a Media Marktba, a Praktikerbe, a Players Roomba, az Auchanba, a H&M-be, vagy éppen a Vansbe, a Hervisbe és a Sparba.

De ha nem akarsz újságot venni, akkor sincs gond, mert az Edigital vagy a Mammut bevásárlóközpont is készült kuponokkal. Ugyanakkor fontos, hogy mindig körültekintően vásárolj, mert előfordulnak olyan felárazások, ahol még nem is feltétlenül takarják, hogy az adott termék csak az akciós napok idejére lett drágább. Ha ilyenbe vagy ehhez hasonlóba futsz, nyugodtan írd meg nekünk és küldj róla képet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jó állapotú használt autó árát költjük el menzeszre

Dívány 2017. április 5., szerda 18:02

És az egy dolog, hogy nagyon sokba kerül, de a menstruáció a nők többségének életét másként is megnehezíti, és a felmérések szerint sokan szeretnék, ha ritkábban jönne meg.

Pár éve kiszámoltuk a Huffington Post cikke nyomán, hogy egy magyar nő legkevesebb 1,5 millió forintot költ csak a menstruációra élete során. Egy sajtóközlemény formájában nemrég kaptunk egy másik összeget is, ami ugyan jóval kevesebb, de azért így is kijön belőle egy jó állapotú 8-10 éves használt autó ára. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiszámoltad már, hogy évente mennyit dolgozol ingyen?

Juhász Edina 2017. április 4., kedd 16:31

A láthatatlan munka, vagyis a háztartási és ház körüli teendők elvégzése nélkül összeomlana a társadalom, mégsem fizet érte senki.

Április első keddje a Láthatatlan Munka világnapja, amelyet 70 százalékban még mindig a nők végeznek, ám a Mercedes-Benz She's Mercedes kezdeményezésének kutatása szerint egyre több férfi veszi ki a részét a ház körüli és a háztartási munkákból. 

Mi az a láthatatlan munka?

Láthatatlan munkának hívunk minden olyan fizetetlen munka jellegű tevékenységet, amelyet a háztartáson belül vagy önkéntes munkaként a közösség, vagy egyének (például rokon, barát, szomszéd) javára végeznek a társadalom tagjai.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Természetes ajakápolót használj, ha jót akarsz magadnak!

moana 2017. április 3., hétfő 12:12

Télen könnyen kicserepesedik az ajkak finom bőre, de tavasszal és nyáron is oda kell figyelni arra, hogy megfelelően ápoljuk. Csak éppen nem mindegy, mivel.

A német Stiftung Warentest magazin bevásárolt a szőlőzsírokból és ajakírokból, hogy kiderítse, melyek tartalmaznak az egészségre esetleg ártalmas összetevőket, illetve, hogy a fényvédős termékek valóban olyan hatásosak-e, mint állítják. Eredmények a hajtás után! 

A módszer

A lap munkatársai összesen 35 terméket vásároltak még 2016 októberében, ebből 9-ről állította azt a gyártó, hogy fényvédő faktorral rendelkeznek. A szájbalzsamok összetételét laboratóriumban vizsgálták, elsősorban a problémásnak tartott szénhidrogének koncentrációjára kihegyezve. Természetesen annak is utánajártak, hogy az UV-védelem is megfelel-e az ígéreteknek. Ehhez a tesztalanyok bőrére kentek a termékekből, majd adott dózisú UV-B sugárzásnak tették ki őket, az UV-A elleni védelmet pedig áttetsző műanyaglapocskákkal tesztelték.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhasaltak a nagy nevek a gyümölcsjoghurt teszten

Juhász Edina 2017. március 31., péntek 14:13

A gyümölcsjoghurtok tesztjén már az is jó eredménynek számított, ha több volt a készítményben a gyümölcs, mint a cukor.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 41 gyümölcsjoghurtot tesztelt az összetevők listája alapján, külön figyelmet fordítva a gyerekeknek szánt termékekre. A joghurtok cukortartalmát, gyümölcstartalmát, származási helyét vizsgálták, valamint azt, hogy tartalmaznak-e színezéket, aromát vagy potenciálisan allergizáló hatású karragént, guargumit vagy kármint. Az ismert márkák mind elhasaltak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Telefont és bútort vehetsz akciósan a héten

Juhász Edina 2017. március 30., csütörtök 11:11

Jövő héten kuponos hétvége lesz, ezért ha el akarod kerülni a tömeget, érdemes erre a hétre időzíteni a vásárlásokat. Akciók lesznek így is dögivel, főleg ha műszaki cikkekről van szó. Annyit azonban elárulunk, hogy a drogériás látogatásokkal mégiscsak érdemes megvárni a kuponozást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hong Kong felkészült a sárkányokra

Aladár 2017. március 26., vasárnap 12:54

Ilyen érvvel sem gyakran lyuggatnak ki házakat. Jó, arrafelé kicsit talán komolyabban veszik a feng shuit.

Hong Kong lyukacsos sajtra emlékeztető felhőkarcolóit úgy tűnik, nem egy egész generációnyi szélsőségesen inkompetens építésznek köszönhetjük. A lyukak azért vannak ott, mert ott kell lenniük. Mégpedig azért, mert a feng shui így kívánja - derítette ki a Business Insider.

A nyílások ugyanis valójában kapuk. Kapuk sárkányoknak. Ezek a nyílások teszik lehetővé a láthatatlan energia-sárkányoknak, hogy mindennapos tengeri fordulójuk során ne legyenek útban nekik a tengerparti épületek, zavartalan röppálya álljon a rendelkezésükre. A helyiek szerint a kapuk hiánya rossz szerencsét hoz, a Bank of China nevetséges, tömör tornyát például jó pár tönkrement vállalkozás vádolja a spirituális energiafolyam akadályozásával. Valószínűleg jó a Game of Thrones nézettsége arrafelé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem látott még ennél menőbb Don Pepét!

Adamek Alma 2017. március 25., szombat 09:58

Sosem gondoltuk volna, hogy egy dizájnnal és belsőépítészettel (is) foglalkozó rovatban egy budapesti külvárosi pizzériáról fogunk beszámolni, de az őrmezői Don Pepe annyira belenyúlt a tutiba, mikor leszerződtette napjaink egyik legsikeresebb belsőépítészét, hogy hetek óta a közös együttműködésről beszélnek a városban. Sőt, még azon is túl: a végeredmény az építészettel foglalkozó nemzetközi magazin, az Archetizer ingerküszöbét is átvitte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Díszítse a kertet és az erkélyt virágzuhataggal!

ST 2017. március 24., péntek 10:34

Ahogy melegszik az idő, mindenki elkezdi a házak, balkonok díszítésére szolgáló növények kiültetését. Erre a célra gyakorta használunk függesztett cserepeket, amivel sokkal egzotikusabb látvány érhető el – arról nem is beszélve, hogy mennyivel nagyobb az élvezeti értéke a leomló színes virág- és levélzuhatagnak, ha nekünk van szemmagasságban, nem a kutyának. A lecsüngő virágzatú növények közt nem könnyű választani, ha mostanában tervez bevásárolni belőlük, olvasson tovább, mert ehhez igyekszünk most szakértőnk segítségével ötleteket adni.

shutterstock 413528413
Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a vakoknak is lehet okosórájuk

Aladár 2017. március 24., péntek 07:25

Előrendelhető a vakoknak és gyengénlátóknak segítő okosóra, ami Braille-írással mutatja az információkat.

A Dot Watch nevű újfajta okosóra bluetooth segítségével tartja a kapcsolatot az okostelefonokkal, és egyszerre négy Braille-karaktert képes megjeleníteni, amivel képes szöveges üzenetek, illetve értesítések továbbítására. Az óra oldalán található gombok egyszerűbb üzeneteket küldését is lehetővé teszik. Eric Kim, a Dot feltalálója akkor vette a fejébe, hogy akadálymentesíti az okoseszközök piacát, amikor szembesült vak egyetemi csoporttársa küzdelmével a vaskos Braille-írású tankkönyveivel. Kim nem is állna meg az óránál: tervei közt szerepel egy Dot Mini nevű Braille-oktatóeszköz, valamint a Dot Pad nevű tablet piacra dobása is. 

A kollekció első darabját, az órát márciusig lehet előrendelni, és várhatóan 84 ezer forint körül alakul majd az ára.

Akciók tavaszi takarításhoz, kertészkedéshez és húsvéthoz

Juhász Edina 2017. március 23., csütörtök 14:11

Ezen a héten is összegyűjtöttük azokat az akciókat és kedvezményeket, amelyeket érdemes kihasználni: kertészkedés, szabadidő és a közeledő húsvét a téma.

A héten már végérvényesen itt a tavasz, ezt pedig az üzletek is tudják, ugyanis tele vannak olyan akciókkal, amelyek a kertészkedéshez, szabadidős programokhoz vagy a tavaszi nagytakarításhoz kapcsolódnak. Na meg persze húsvéti akciókból sincs hiány.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A gyereksamponok sem mentesek a tartósítószerektől

Juhász Edina 2017. március 22., szerda 15:19

A termékek jelentős része tartalmazott felesleges kockázatot jelentő illatanyagot és kritikusnak mondható tartósítószert. Viszont pozitívum, hogy a hormonális hatású parabén tartósítók már egyik termékben sincsenek.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 30 gyermeksampont vizsgált a címkéjük alapján. Arra voltak kíváncsiak, hogy vannak-e egészségügyi kockázatot rejtő összetevők a termékekben. Kiderült, hogy az ár egyáltalán nem irányadó, hiszen a lista végén is szerepeltek drágább termékek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Romáknak köszönhetjük a lakókocsi ősét

Adamek Alma 2017. március 21., kedd 19:32

Valószínűleg a megemelkedett lakásáraknak is betudható, hogy egyre többen élnek konténer lakásokban vagy mobilházakban. A housebeautiful.com hívta fel a figyelmünket arra, hogy az úgynevezett gypsy wagonok, más néven vardók, azaz a cigány lakókocsik is reneszánszukat élik, olyannyira, hogy nemcsak a 20. század első felét túlélt darabokat újítják fel, de sokan vágnak bele a hippi stílusú kocsik összerakásába is. Sőt, olyan is van, aki az airbnb-n hirdeti felcicomázott, franciaországi vardoját éjszakánként 31 ezer forintért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem halott tér a lépcső alatti rész sem!

ST 2017. március 20., hétfő 13:32

A lépcső mindig egy igen bajos részlete a lakásnak. Próbáljuk úgy megalkotni, vagy kihasználni, hogy a lehető legkevesebb helyet veszítsük el. Csakhogy a csigalépcső nagyon szűk, a normál lépcsők alatti hely pedig sokszor elég kicsi. De ez nem lehet akadály, hiszen egy alapvetően kis helyet is nagyon jól ki lehet használni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csipkemintás mosógép a hálószobában? Miért ne!

ST 2017. március 18., szombat 16:38

A hűtő mellett a mosógép az az eszköz, amit kifejezetten nehezen illeszthető be egy lakásenteriőrbe, ha kiszorul a fürdőszobából. Ha nem a drága dizájner darabokat veszi, úgy lesz egy ormótlan, stílustalan tömbje, ami legalább jó nagy is, csak hogy tényleg kiszúrja a látogatók szemét. Pedig ez nem okvetlenül kell hogy így legyen. Egy kis kreativitással még egy ekkora háztartási gép is eltüntethető, bevállalósabbak pedig akár dizájntárggyá is alakíthatják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvakodj az átverős utazási irodáktól!

Juhász Edina 2017. március 18., szombat 10:18

Ahogy kicsit melegebbre fordul az idő, sokak gondolata már a nyár körül forog. Ilyenkor már az utazási irodáknál is megjelennek az "early bird" vagyis a korai, kezdvezményes ajánlatok. De mire kell figyelned ahhoz, hogy az utazás tényleg kikapcsolódás legyen és pontosan azt kapd, amire számítasz elinduláskor? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Medúzaakvárium: ez lenne a legújabb divat?

Menő/Ciki

Divany.hu 2017. március 17., péntek 19:27

purple-jellytank
Fotó: Jellytank

Sok buggyant akvárium-ötlettel találkoztunk már – íme egy jó példa – de többnyire a leggyakoribb víz alapú életforma a töltelék: a hal. Más a helyzet a JellyTank-kel, a floridai Blake és Brock Gratton agyszüleményével.

Távolról sincs vége, olvasson még »
221 szavazat 536 szavazat
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 129

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés