LÁJFHEKK

Visszafogott és természetes lesz az idei karácsony

etelka 2016. október 28., péntek 11:33

Az idén az Ikea nyerte meg a ki rukkol elő előbb a karácsonyi szortimenttel című versenyt, ami nem is csoda, a decemberi őrületből kiindulva komoly bevétele van a svédeknek a karácsonykor eluralkodó dekorációs lázból. Idén a XIX. századi svéd folklór került a középpontba, amely egyszerű és természetes, ergo biztos, hogy nem fogunk neonzöld csillagokat akasztani az ezüstfenyőre. Nagy szerepet kapnak a fények - naná, a sötét skandináv telekben ez valóban fontos, és hát nálunk is nem sokkal karácsony előtt van az év legsötétebb napja, amikor már négykor sötétedik. A lámpák ledesek, mert a környezetre is gondolni kell, de persze ott vannak mellettük még a természetes gyertyák is, mert azok meg szépek és hangulatosak. A natúr hatású fém és papír díszek visszafogottak lettek, de azoknak sincs okuk panaszra, akik a hagyományos színeket és formákat preferálják. 

A boltok leverték a piacot temetői virágárakban

Edicsek 2016. október 28., péntek 10:19

Október utolsó napjain, aki nem Halloween bulira készül, az általában azzal foglalatoskodik, hogyan díszítse fel a szerettei síremlékét halottak napjára. A legkedveltebb virág ilyenkor a krizantém, mert jól bírja a hidegebb napokat is, ráadásul mutatós is, és nem is kerül belőle egy vagyonba egy viszonylag terjedelmes csokor méret. Megnéztük, hol éri meg a legjobban virágot, illetve sírdíszt venni, mennyit bukik, ha utolsó pillanatra hagyja, és a temető mellett vásárol be, illetve megéri-e csak emiatt piacra menni, vagy elég elintézni a napi bevásárlás mellett a virágvásárlást is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak raklapból készülhet kanapé

ST 2016. október 28., péntek 08:04

Kanapét venni nem éppen olcsó mulatság:  vagy vesz egy nagy levegőt és elkezd keresgélni a használt darabok között, aztán ha mázlija van, belenyúl a jóba; vagy gyűjtöget. Ha azonban nem szeretne hónapokig spórolgatni, viszont van egy kis kézügyessége, akkor a bolti, vagy akár a használt ár töredékéért is készíthet magának kanapét. És még jól is fog kinézni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A héten olcsóbb a laptop, mint a kávéfőző

Edicsek 2016. október 27., csütörtök 12:49

Igaz, ezen a héten nem kuponozhat, de vehet olcsóbban tévét, mosogatógépet, hajszárítót vagy hűtőt, kiélheti a hobbi vagy barkács szenvedélyét, és pár ezer forintból felokosíthatja az asztali lámpáját. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már a mézben sem bízhatunk meg

(va) 2016. október 27., csütörtök 10:11

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei csaknem 20 tonna idegen cukrot tartalmazó mézet foglaltak le egy mézkiszerelő üzemben. A rajtaütést több hónapos adatgyűjtés és egy nagykereskedésben tartott ellenőrzés előzte meg.

10.27 méz 07
Fotó: nebih.gov.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőnyi Anna és Zaha Hadid a DesignEuropa döntősei között

Dívány 2016. október 26., szerda 17:30

Bejelentették a DesignEuropa-díjak döntőseit; köztük van a magyar formatervező, Szőnyi Anna és Zaha Hadid is. Az életműdíjat a legendás formatervezőnek, Giorgetto Giugiarónak ítélték - adta hírül az octogon.hu.

A bejelentés az ipari, valamint a kis- és feltörekvő vállalatok kategóriában történt; utóbbiban a magyar formatervező, Szőnyi Anna által tervezett IDO pad együtt versenyez a közelmúltban elhunyt Zaha Hadid által tervezett Aria csillárral. A nyertesek neveit november 30-án, a DesignEuropa díjátadó ünnepségén jelentik be Milánóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szalmonellás lengyel tojásokat kapcsoltak le

Dívány 2016. október 26., szerda 14:00

Már megint baj van a lengyel tojással: kiemelten ellenőrzi a hatóság a lengyel tojásszállítmányokat, mivel szalmonellával fertőzött lengyel tojást szállítottak több uniós tagállamba, köztük Magyarországra is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) intézkedett az érintett tételek és az azokból készült termékek forgalomból történő kivonásáról, a magas élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a lengyel tojásszállítmányokat most kiemelten ellenőrzik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a legolcsóbb az őszi cipőkínálat

Dívány 2016. október 26., szerda 12:27

Nemrég szemléztük az idei őszi kabát- és táskakínálatot, naná, hogy a cipők sem maradhattak ki! Mivel túl sok újdonsággal nem találkoztunk, azt néztük meg, hol szerezheti be legolcsóbban az évek óta slágernek számító darabokat, úgymint Oxford-cipők, fekete/barna műbőr bokacsizmák, sliponok és sportcipők. Ezek mellett még mindig rengeteg helyen láttunk UGG és sárga Timberland utánérzéseket, tehát nyilván ezek se 2016 telén fognak eltűnni az utcákról. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Japánból érkezik a rendes lakás titka

ermiz 2016. október 25., kedd 21:21

Marie Kondo neve néhány éve lett ismert világszerte, és nagyjából annyit lehet róla tudni, hogy ő az a japán nő, aki bárkit megtanít rendet rakni és azt fenn is tartani. Az idea nem új, sokan írtak már efféle könyvet, hogy csak a hazai példánál maradjak, ott van Polcz Alaine, aki a Rend és rendetlenség címmel foglakozott már a témával, meglehetősen átfogóan. A takarítás japán művésznője – akit csak KonMari néven emlegetnek a tökéletességre törekvő háziasszonyok – két éve jelentette meg első könyvét Rend a lelke mindennek címmel. A nyugati olvasótábor pedig ráharapott a helyenként már-már az Alice Csodaországban különcségeit idéző,zen-buddhista zokni-lélekgyógyászatra, és azóta sem tudják megunni.

A Bookline jó érzékkel lovagolta hát meg a hájpot, amikor Tiszta öröm címmel a szerző új könyvét is megjelentette. A 296 oldalas kötetet kemény borítóval, szép grafikával, elegáns kötésben adták ki, ráadásul még könyvjelző csík is került bele, amivel engem külön boldoggá lehet tenni. Kérdés, hogy a külcsín és a belbecs találkozik-e? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

LED gyertyával nem gyújtja fel a temetőt

Edicsek 2016. október 25., kedd 15:54

Ahogyan közeleg a Mindenszentek, úgy igyekszik mindenki temetői mécsest vásárolni, hogy azzal emlékezzen meg szeretteiről. Tavaly azt néztük meg, hogy mennyi ideig bírják a mécsesek, akkor sikerült kis híján leégetni az egész lakást, mikor az egyik mécses fedele lángcsóvát húzva maga után kilőtt a szoba másik felébe. Idén nem kísértettük újra a sorsot, csak azt néztük meg, hogy mit tudnak a LED gyertyák – de kiderült, hogy a lakás helyett egyenesen a világ pusztulásához járultunk hozzá. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Etetőszék, újságtartó és dohányzóasztal egyben

Edicsek 2016. október 25., kedd 13:03

Kunsik Choi álmodta meg a többfunkciós asztalt, ami lehet dohányzóasztal, újságtartó vagy gyerekasztal és etetőszék egyben – nyilván nem egyszerre, de mégis ötletes megoldást szolgáltat azoknak, akik helyhiánnyal küzdenek. Igazi örök darab, hiszen ha a gyerek nagyobb lesz, akkor sem kell megválni tőle (maximum egy kicsit lesikálni róla a zsírkrétamaradékot), majd tökéletes dohányzóasztalként funkcionálhat tovább. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kék csipkébe borul az Árpád híd budai hídfője

Szűcs Gyula 2016. október 24., hétfő 09:20

Október 19-ig lehetett szavazni arról, hogy milyen minták díszítsék az Árpád híd Flórián téri felüljárójának pilléreit. A közönségszavazatok alapján az egykori Goldberger textilgyár ikonikus épületeit kékfestő motívumokkal kombináló tervek kapták a legtöbb szavazatot - írja az Óbuda.hu. Az óbudai önkormányzat tervei szerint kedvező időjárás esetén még idén elkészülhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem csak kivájt tökkel dekorálhat Halloweenkor!

ST 2016. október 23., vasárnap 19:35

Kezdődik a tökfaragási időszak, ám ez nem mindenkinek öröm. Sokan ugyanis, bár nagyon szeretnének szép halloweeni díszeket, a tökfaragással gondban vannak. Szerencsére azonban nemcsak a kés és a kaszabolás az egyetlen lehetőség, ha ebből a zöldségből szeretne díszeket alkotni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Időalagúttal emlékezik meg Kanadában '56-ról a Hello Wood

Dívány 2016. október 23., vasárnap 10:48

A Hello Wood 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készített installációja a kanadai magyar emigrációra emlékezik: “Olyan emlékművet akartunk építeni, amely egy Magyarországhoz egyáltalán nem kötődő kanadai fiatal figyelmét is felkeltheti. Az Időalagút elég látványos, aki megnézi közelebbről is, megtudhatja, hogy mi történt Budapesten 1956-ban. A magyar kötődésűek így büszkék lehetnek az óhazára és az őket befogadó Kanadára, az egyébként nagyon nyitott helyiek pedig kapnak egy olyan ízt a világtörténelemből, amit eddig talán nem ismertek” - meséli Pozsár Péter, a Hello Wood egyik társalapítója a torontói Budapest Parkban felépített, Időalagút elnevezésű installáció kapcsán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Évi 50 ezer forintot spórolhat, ha nem pazarolja az ételt

Edicsek 2016. október 22., szombat 15:44

A világon megtermelt élelmiszer egyharmadát elpazaroljuk, miközben minden 9. ember éhezik. Csak az Európai Unió tagállamai évente közel 100 millió tonna élelmiszert dobnak ki, ebből 1,8 millió tonnát Magyarországon. Ez a becslések szerint háztartásonként 50 ezer forintot jelent évente. Hogy mit lehet ez ellen tenni, és miért érdeke egy hipermarketnek, hogy ne vásároljanak feleslegesen az fogyasztók, arról a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Tesco által szervezett élelmiszer-pazarlás elleni közép-európai konferencián beszéltek a résztvevők.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen menő gyertyákat még nem látott!

Becca 2016. október 22., szombat 14:13

Bár az igazán zord téli időjárás még nem köszöntött be, ez még nem ok arra, hogy ebben a korai sötétben ne gyújtsunk gyertyákat otthon. Na, persze nem egyszerű gyertyáról beszélünk, olyanokat mutatunk most, amilyeneket még biztosan nem látott. Akár ajándékba is tökéletesek, és nem, gyertyát egyáltalán nem ciki ajándékozni, főleg ezek bármelyikét nem!

Nézze meg a dizájngyertyákat és szavazzon, önnek melyik a kedvence!

Önnek melyik gyertya tetszik a legjobban?

 • 15
  A macskás
 • 41
  Az újratermelődő gyertyatartó
 • 48
  Amelyikkel egész árnyerdeje lehet a falon
 • 19
  Amelyikben kis szobrocskák vannak
 • 10
  A gyertyaüzemű villanykörte
 • 13
  A meggyőző lágytojás
 • 36
  A kis papírhajjó
 • 14
  A újra feltámadó gyertya
 • 7
  A világító kisállatok
 • 2
  A beépített gyufásdobozos
 • 3
  A gerincoszlop
 • 14
  A szivárványt vető
 • 1
  A görögdinnye
 • 8
  Ide nekem a macaronokat!
 • 0
  Cthulhu mindenek felett!
 • 2
  A fityisz és barátai
 • 5
  Ami elküld a francba
 • 35
  AZ ÖSSZES!!!!!!!!

Minden értelemben borzasztó és rettenetes kiegészítőkkel készülhet Halloweenra

Edicsek 2016. október 22., szombat 12:58

A halloween tényleg semmi másról nem szól, mint a dekorációkról és a buliról. Ennek megfelelően a boltok többsége is erre helyezte a hangsúlyt és bevetett mindent, hogy a lakásból néhány ezer forintért villogó szellemkastélyt csinálhasson. Természetesen a koponyák, tökök és boszorkányok kapták idén is a legnagyobb figyelmet, de azért szemgolyókból és pókokból sem volt hiány. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar szálloda lett Közép-Európa legjobbja

(sze) 2016. október 21., péntek 19:10

Legalábbis a világ vezető turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler szerint, ami minden évben elkészíti a legjobb szállodák toplistáját: idén az Aria Hotel Budapest végzett náluk az első helyen. Ez azért is hatalmas elismerés, mert a döntést maguk a vendégek hozták meg saját utazási élményeik alapján. Idén pedig minden eddiginél több, mintegy 300 000 olvasó töltötte ki az értékelést.

Sitting pretty on Hercegprímás Street. #AriaHotelBudapest

Aria Hotel Budapest (@ariahotelbudapest) által közzétett fénykép,

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így használja a légkondit az ősszel!

aa 2016. október 21., péntek 19:10

Nemcsak a megfelelő hőszigetelésre érdemes figyelmet fordítani az őszi-téli szezon beálltával, de a légkondicionálásra is. A hajtás után összeszedtük, mennyibe kerül az éves karbantartás és miért nem érdemes jövő tavaszra halasztani, ahogyan azt is megtudhatja, megéri-e a klímát fűtésre használni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a legmenőbb cicaházakat!

bb 2016. október 21., péntek 09:22

Nemcsak dilis lábtörlőkkel van tele az Etsy.com és az Amazon.com webáruháza, hanem sikkes macskabútorokkal és -játékokkal is. Ha már pont szétkapta a kisállat a neki hajtogatott karton Tadzs Mahalt, vagy ön unta meg a legózást az elemekkel, esetleg nem találtelég pofás darabota nappaliba korábbi gyűjtéseinkben sem, íme, mutatjuk, mi mindent vehet helyettük! A home-designing.com összeállítása alapján készítettünk egy újabb gyűjtést arról, hogy nemcsak praktikus, de akár a lakás stílusával is harmonizáló darabokkal is meglepheti házi kedvencét. A galériára kattintva mutatjuk a legötletesebb és legszerethetőbb megoldásokat!

Két magyarra is szavazhat az Electrolux nemzetközi ötletversenyének elődöntőjében

Edicsek 2016. október 20., csütörtök 19:55

Buzogány Anna és Tóth Máté pályázata is bejutott a legjobb 50 közé az Electrolux Ideas Lab nemzetközi gasztronómiai ötletversenyen. Hogy bejutnak-e a legjobb tíz közé is, az a közönségen múlik, egészen november 16-ig lehet az ötleteikre szavazni. A fődíj 10 ezer Euró, egy stockholmi utazás, ahol a cég vezetőitől és a legsikeresebb skandináv start-upok megalapítói látják el jó tanácsokkal a nyertest, hogy ötletét továbbfejlessze, és akár elindítsa annak megvalósítását is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lecsapott a NÉBIH a Tesco kölesgolyóira

Szűcs Gyula 2016. október 20., csütörtök 14:32

Magas atropin- és szkopolamin tartalma miatt vonta ki a Tesco extrudált kölesgolyóit a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A honlapjukon olvasható közlemény szerint a termékek fogyasztása gyermekeknél jelenthet kockázatot. Probléma esetén a tünetek (szájszárazság, pupillatágulás) azonnal jelentkeznek, hosszú távú elhúzódó hatástól nem kell tartani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciókkal küzdenek a boltok a hideg ellen

Edicsek 2016. október 20., csütörtök 14:21

Könyveket vehet ezen a héten kuponokkal, hogy aztán az akciós hősugárzóval bemelegített akciós bútorán szürcsöljön egy akciós teát, de játszhat az akciós konzolján is az akciós TV-n, vagy készülhet a bikiniszezonra az akciós fitneszgépein. Mutatjuk, hogy tudja mindezeket beszerezni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Látványos hajóalagút épülhet Norvégiában

Edicsek 2016. október 18., kedd 17:16

A VisitNorway a napokban tette közzé a ország első hajóalagútjának látványterveit: még néhány év, és egy hatalmas hely gyomrában lehet végighajózni az 1,7 km hosszú Stad hajóalagúton. A Snøhetta építész- és design stúdió tervei bebizonyították, hogy egy alagút is lehet több annál, minthogy vájunk a hegybe egy lyukat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hamarosan már csak az lehet levél, ami tényleg befér a postaládába

Edicsek 2016. október 18., kedd 13:52

Ha valaha is vásárolt (vagy adott el) bármit is online, ön is tudja, hogy minden internetes eladó és vásárló, aki a postai kézbesítést választja, általában vagy utánvételes csomagként adja fel a küldeményt, vagy egyszerűen egy biztonságos buborékfóliás borítékban ad postára gyakorlatilag bármit, mert így olcsóbb, mint a csomagfeladás. Ennek azonban hamarosan vége: nemsokára már csak csomagként adható fel minden olyan küldemény, ami nem fér be a levélszekrénybe. 

shutterstock 272353376
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés