LÁJFHEKK

De mit kellene csinálni februárban a kertben?!

ST 2017. február 11., szombat 15:27

Február a tél utolsó hónapja, ez pedig azt jelenti, hogy vége a henyélésnek, a meleg lakásban való ücsörgésnek, hiszen a kert ilyenkor már bőven kínál elfoglaltságot. Főleg, ha gyarapítaná is a növényvilágot. Bár a tél nem a legjellemzőbb időszak a kertészkedésre, a február már az a hónap, amikor a tél ereje már gyengül, így bele lehet vágni a kert szépítésébe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lógasson le a plafonról függőkertet!

ST 2017. február 10., péntek 18:01

Gondolkodott már azon, hogy milyen jó lenne azokat a tereket is kihasználni a lakásban, amiket egyébként nem szokott? Például a feje feletti területet! A lakberendezésben rengeteg ötlet van erre, de most arra adunk pár tippet, ha növényekkel szeretné benépesíteni ezeket a tereket. Íme néhány használható ötlet a függesztett kertekhez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valentin-napra akciós iPhone vagy virág a sláger

Juhász Edina 2017. február 9., csütörtök 17:02

Minden üzlet gőzerővel készül a Valentin-napra, van ahol még a kábelek is akciósak a jeles esemény alkalmából. A merészebbek az óvszert is akciózzák az eseményre, de a legtöbb helyen maradnak a virágnál és a csokoládénál. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kívül fura, belül ugyanolyan, de olcsóbb

Juhász Edina 2017. február 9., csütörtök 10:01

Mikor almáspitéről van szó, sokan esküsznek arra, hogy a tökéletlen, akár ütött almák sokkal jobb alapanyag hozzá, mint tökéletes formájú fényesen ragyogó társaik. Ahogyan a bébirépákról is kiderült már, hogy azok egyáltalán nem luxustermékek, csak furfangos megoldás a kicsit furcsábbra nőtt sima répák eladására. Minek pazarolni az ételt, ha ízre és minőségre pontosan ugyanolyan, csak éppen a megszokottól eltérő az alakja vagy a mérete? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tuti ajándék, amivel nem foghat mellé

Edicsek 2017. február 8., szerda 16:40

Legyen szó Valentin-napról, születésnapról, névnapról vagy házassági évfordulóról, nehéz olyan ajándékot találni, aminek biztosan örül a megajándékozott fél, nem lesz porfogó, és még hasznos is. De mióta állandó problémát jelent, hogy az okostelefonok egy része estére már csak túlélésre játszik, a különféle tokoknál még fontosabb kiegészítő lett a külső akkumulátor, amiből mindenfajta méterű, színű, mintás és vicces is elérhető már a piacon. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a Mies van der Rohe díj jelöltjeit

aa 2017. február 8., szerda 11:42

Az Európai Bizottság és a Mies van der Rohe Award szakmai zsűrije nyilvánosságra hozta, hogy a 355 jelöltből végül melyik az a 40 kortárs épület az Európai Unióban, amit érdemesnek talál a 60 ezer dollárral (kb. 17 millió forint) jutalmazott díjra. Az európai építészet legrangosabb elismerését kétévente adják át, és az elmúlt 16 évben olyan épületek részesültek benne, mint például Barozzi Veiga hangversenyterme Lengyelországban, az izlandi Harpa Koncert- és Konferenciaközpont, vagy a David Chipperfield által tervezett berlini Neues Múzeum.

A menő építészekből álló nemzetközi zsűri tagjai többek közt Stephen Bates, Goncalo Byrne, Peter Cachola Schmal, Pelin Dervis vagy Dominique Jacob, és elsősorban a mai trendeket és a kulturális örökséget veszik figyelembe az elbírálásnál. Idén sajnos nem jutott be magyar projekt a mezőnybe, de érdemes végignézni, milyen brit, francia, holland, norvég, finn, dán, olasz, román és spanyol épületeknek szurkolhatunk. Az öt döntős nevét még ebben a hónapban nyilvánosságra hozzák, de a győztes nevére sajnos májusig még várni kell. A hajtás után mutatjuk, hogy milyen munkákkal lehetett pályázni a neves díjra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt lakott Tina Turner a 70-es évek óta

bb 2017. február 8., szerda 07:06

Míg Jennifer Lopeznek nem nagyon sikerül túladnia puccos Los Angeles-i kastélyán, addig a tizenegyszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas Tina Turner mostanában vált meg attól az ingatlantól, amit még egykori férjével és zenésztársával, Ike Turnerrel közösen vásároltak 1964-ben. Ez az a lakás, ami az 1993-as Tina című önéletrajzi filmben is látható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Néhány pékség veszélyes az ételallergiásokra

Edicsek 2017. február 7., kedd 16:15

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 13 könnyen elérhető budapesti pékséget tesztelt próbavásárlással. Azt nézték meg, hogy milyen tájékoztatást kaphat a pékségekben és a honlapjukon a termék összetételéről, adnak-e blokkot kérés nélkül, mibe csomagolnak, hol készül a pékáru, mennyire beazonosítható a termékek ára, tudnak-e egyértelmű válaszd adni, ha valaki ételallergia miatt keres valamilyen “mentes” élelmiszert. Két pékséget az allergénekkel kapcsolatos pontatlan tájékoztatás miatt eleve kizártak a rangsorból, a nem megfelelő tájékoztatásnak ugyanis komoly egészségügyi kockázata is lehet a vevőre nézve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van értelme külön fogkrémet árulni férfiaknak?

ermiz 2017. február 6., hétfő 06:45

Vannak olyan termékek, melyeket mind nők, mind férfiak számára piacra dobnak. Vannak ezek közt logikus variációk, például a parfümök és a legtöbb illatos kozmetikai termék, de vannak olyanok, ahol az egész csak marha nagy marketingtrükk, hiszem olyan termékekről van szó, melyeket teljesen felesleges két verzióban gyártani. Vagy lehet, hogy ezek valós igényeket kielégítő cuccok, és csak mi nem halljuk meg az idők szavát? Összegyűjtöttünk néhány "férfiasított" terméket, és arra kérjük szavazza meg, ön szerint melyik az, aminek tényleg semmi értelme.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen természetes illatosítót tíz perc alatt!

ST 2017. február 5., vasárnap 12:08

Az illatokat mindenki kedveli, nem véletlenül használunk parfümöt, öblítőt. Ám amikor egy lakás illatosítása a feladat, nehezebb a dolgunk. Hiába vesszük az egyre drágább illatosítókat, ezekből csak a prémium kategóriások adnak valóban hosszan tartó illatot. A másik út, hogy olyat választunk, ami áramot igényel, mivel így párologtat, vagy mécses, amit meg kell gyújtani. Szóval ha illatos otthont akar, az vagy drága, vagy körülményes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevés a hely a hűtőben? Rendszerezze!

ST 2017. február 3., péntek 20:23

A hűtő minden konyha alapfelszerelése. Az alapállapota pedig a káosz. És még az se biztos, hogy segít ezen, ha hetente rendet tesz benne, amikor mondjuk a nagybevásárlás után telepakolják. Mert ha aztán sok kéz nyúlkál bele, a rend pillanatok alatt elillan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Díjat kapott az IKEA menekültháza

aa 2017. február 3., péntek 14:56

Az IKEA Alapítvány és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) Better Shelter elnevezésű menekültháza nyerte el a rangos Beazley Design of the Year-díjat a napokban. De a londoni Design Museum is a 2015-ben indított projektnek ítélte oda az építészeti, valamint a nagydíjat - számol be a Hyperallergic.com az elismerésről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciók otthonüléshez

Edicsek 2017. február 2., csütörtök 10:34

Ezen a héten az akciófelhozatal leginkább azt sugallja, hogy érdemes otthon maradni a melegben. Nem kell ezt tespedésnek nevezni, mert bár ahhoz is talál kiegészítőket, de akár otthoni sporteszközöket is beszerezhet, hogy aktív legyen a lakásban is. Esetleg felkészítheti a kertet a tavaszra, vagy a lelkét a Valentin-napra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxusbunker lett a rakétasilóból

aa 2017. február 2., csütörtök 07:42

Láttunk már Melbourne-ben vajfeldolgozó üzemet, Londonban pedig lerohadt nyilvános vécét átalakítani trendi lakássá, de Larry Hall valami olyasmibe fogott bele, mint az a páros, akik rakétasilóból csináltak luxuslakást az Adirondack State Park területén. A leleményes üzletember az ország szívében, Kansasban bukkant rá a több méterrel a föld alatt található, elavult nukleáris bunkerre, amit az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején, a hidegháború fokozódásával építettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A drága sampon nem tisztít jobban az olcsónál

Edicsek 2017. február 1., szerda 17:46

Jó hírünk van azoknak, akik semmi mást nem szeretnének egy sampontól, csak hogy tiszta legyen a hajuk: egy friss kutatás szerint az olcsó és a drága samponok tisztítási hatásfoka is teljesen ugyanolyan. Vagyis teljesen mindegy, hogy a drága vagy a nagyon olcsó sampont veszi, a haja mindegyiktől ugyanolyan tiszta lesz. Ha mégis van különbség, az csak a részletekben rejlik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a legófal?

Menő/Ciki

ermiz 2017. február 1., szerda 14:21

Akárhányszor is léptem már bele éjszaka a nyomorult Lego kockákba, változatlanul rajongok az játékért, mert egyszerűen zseniális. Ezzel nem csak én vagyok így hanem sokan, a New York-i EverBlock Systems nevű cég pedig egyenesen tökélyre emelte mindezt. Ugyanis egyszerűen elkezdték a kockákat valódi tégla méretben gyártani, és burkolóelemként árulni. 15 színben gyártják a kockákat, és a Legóhoz hasonlóan számos típus létezik belőle. 

Az igazi menőség, hogy van ezüst és arany színű is belőle, valamint hogy be lehet vezetni kábeleket a belsejükbe. Egy plusz elem segítségével ráadásul pillanatok alatt építhet polcot vagy asztalt is belőlük, és akár átlátszó is lehet a kombináció. Kültérre is használható, mert UV-álló a termék, plusz természetesen újrahasznosítható. Az egész úgy tökéletes, ahogy van, kivéve egy dolgot: naná, hogy az árát. A kockák nem olcsóak, egy polc (5 polccal) 330 dollár, azaz 95.000 Ft, ha pedig falazna vele, számoljon azzal, hogy egy négyzetméternyi nagyjából 157 dollár, azaz 45.000 forint körül jön ki belőle. A kérdés csak az: menő vagy ciki a legófal? 

Play+area+wall+2
Fotó: everblocksystems
204 szavazat 452 szavazat

Elférnénk mind a 7 milliárdan egyetlen épületben?

Dina 2017. január 31., kedd 18:58

Mi lenne, ha a Föld jelenlegi lakossága, több mint 7 milliárd ember összegyűlne egyetlen épületben? A RealLifeLore Youtube csatornája telis-tele van olyan videókkal, amik eljátszanak az egész Föld népességének elhelyezésével különböző helyzetekben. Mi épp a digg-en bukkantunk rá arra a videóra, ami feltárja és elképzeli azt, hogy mekkora lenne egy ilyen "globális épület".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyerjen teret a konyhapulton!

ST 2017. január 31., kedd 18:15

Mindenki szereti a rendezett, tiszta konyhát. Rendszerint arra törekszünk, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent elpakoljunk a konyhapultról, hiszen akkor lesz rend. Így az evőeszközök, fakanalak, edények, fűszerek mennek a szekrényekbe és fiókokba, szépen rendszerezve. Ezzel csak az a baj, hogy amint belépünk a konyhába, hogy csináljunk valamit, rögtön kell hozzá egy kés. Vagy egy fakanál. Meg a fazék a szekrény mélyéről, meg fűszerek. És a fene vigye el, nem is csak naponta egyszer eszünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 tipp, amitől menő lesz a lakása

aa 2017. január 29., vasárnap 13:47

Az Elle Decor magazin munkatársai a tavalyi évhez hasonlóan készítettek egy összeállítást a 2017-es év lakberendezési trendjeiről. A hajtás után mutatjuk, mik azok az apró trükkök, ami segítségével trendi és otthonos lesz a lakás!

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp selejtezéshez

ermiz 2017. január 28., szombat 14:24

Nem tudom, ki hogy van vele, de karácsony után elönt az érzés, hogy azonnal meg kell szabadulnom egy csomó cucctól, mert teljesen feleslegesen foglalják a helyet, plusz egy csomó új dolog került a lakásba, nehogymá' elöntsön minket a csetresz. Ilyenkor hisztérikusan nekilátok a selejtezésnek, és azt vizionálom, hogy majd a garázsvásárban vagy a bolhapiacon fogom magam halálra keresni - ám ez ritkán jön be, mondhatni soha. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne a teljesítmény alapján válasszon hősugárzót!

Edicsek 2017. január 28., szombat 12:07

A napokban újra extrém hideg éri el hazánkat, vagyis a jó idő és a tavasz még nincs a láthatáron. Ilyenkor megugrik a hősugárzók eladása mindenhol, hiszen sok lakásban a fűtést kiegészítendő ezekkel tuningolják fel a lakók a hőmérsékletet. Sokan azonban nem is gondolják, mitől lesz valóban melegebb a lakásban, vagyis mire kell figyelni, amikor hősugárzót választ. A cél, hogy ne csak a villanyszámla legyen magasabb, hanem a hőmérséklet is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készül egy bauhaus fellépőke

maze 2017. január 27., péntek 13:52

Bauhaus bútor workshop címen indított az Iparművészeti Múzeum hatórás foglalkozást, amin egy többfunkciós fellépőt készíthettek el a jelentkezők. Mivel imádunk fúrni, festeni, faragni, mi is részt vettünk rajta, részben mert pont egy ilyen fellépőre volt szükségünk (és bár az Ikeában olcsóbb, de az se nem szép, se nem színes, se nem DIY, ráadásul nem is bauhaus, és cikket se lehet róla írni), részben pedig hogy kipróbáljuk, mit tudhat egy ilyen szombati program. 

A szombat délelőtt 10-kor az Iparművészeti aulájában összegyűlt barkácsolni vágyókat Joó Julianna, az IMM Múzeumpedagógiai Osztály vezetője várta. A társaságban természetesen (?) több nő volt, mint férfi, 7:3 arányban oszlottunk meg, de korban már nem voltunk ilyen könnyedén behatárolható társaság. Akadt köztünk fiatal testvérpár, középkorú filmes hölgy, sőt mérnökember is; nagyjából egy közös mégis volt azért bennünk: mind bauhaus fellépőkét akartunk létrehozni. 

Hamar megtudtuk, hogy Joó volt az ötletgazda, aki közelebb szerette volna hozni a felnőttekhez a barkácsolást, ebben remek partnerre talált a Technika, azaz a Hellowood fiatal kreatívjainak személyében. Apropót is könnyen talált az eseményhez, hiszen december közepén nyitott a múzeumban a világhírű magyar származású dizájnerről, Breuer Marcellről szóló Breuer újra itthon című kiállításuk, tehát minden adott volt egy tárlatvezetéssel egybekötött bútorkészítős workshophoz.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kisgépeket és hajvasalókat utáltak a legtöbben karácsonykor

Edicsek 2017. január 25., szerda 09:54

Az online rendelt termékek esetében a kézhezvételtől számított 14 napig mindenfajta különösebb indoklás nélkül elállhat a vásárló, vagyis már letelt az az idő, hogy a balul sikerült karácsonyi ajándékokat visszaküldjék a megajándékozottak a nagy webáruházakhoz. De vajon mennyi mindent küldenek vissza ilyenkor? Mi lesz ezeknek a termékeknek a sorsa? És egyáltalán, mi az, amivel jövőre ne is kísérletezgessen, ha ajándékvásárláson töri a fejét?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keresse meg Budapestet a metróábrák között!

aa 2017. január 24., kedd 16:33

Nemcsak a Designhype kreatívosát, Tiffanyt Burnettet izgatják a különböző nagyvárosok metróhálózatai, hanem a washingtoni grafikust, Peter Dovákot is, aki Burnettel ellentétben nem csinos karkötőkre nyomta rá a nagy és kisebb városok metróhálózatát, hanem a Mini Metros néven futó sorozata keretében egyszerűsíti le és formálja egyfajta logóvá a térképeket.

Peter Dovak 200 metrótérképet készített.
Peter Dovak 200 metrótérképet készített.
Fotó: society6.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kis lakásban is lehet jó az élet!

etelka 2017. január 23., hétfő 19:58

A kis lakások olcsóbbak, nem kell annyit takarítani őket ráadásul sokkal kevesebb helyen tűnhetnek el dolgok - tehát ebből is látszik, hogy a kis lakásoknak számos előnyük van. Nyilván senki nem úgy tervezi az életét, hogy egy garzonban fog élete végéig élni, de attól még ezek a falatnyi helyek nagyon szerethetőek, és némi kombinálással jó dolgokat lehet belőlük kihozni. Mutatunk is néhány külföldi példát, amik arra világítanak rá, hogyan lehet élhetőbb a kis lakás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 124

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés