LÁJFHEKK

Így reprodukálhatod házilag a híres Big Mac-szószt

Kavics 2017. szeptember 24., vasárnap 16:10

Ha benned is mély nyomokat hagyott a Meki emeletes hamburgerének jellegzetes ízű szósza, cikkünkből megtudhatod, hogyan dobhatod össze otthoni körülmények között.

A Big Mac iránti lelkesedés továbbra is töretlen, ami arra sarkallt egy Kelly Brinker nevű bloggert, hogy közkincsé tegyen egy receptet, amellyel olyan hamburgerszósz készíthető, ami felettébb hasonlít az eredetire. A Lifehacker szerzője, Claire Lower pedig annyira felbuzdult ezen, hogy kipróbálta a leírtakat, és volt olyan jó fej, hogy egy képes beszámoló formájában osztotta meg tapasztalatait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van, aki egyszerűen soha nem lesz büdös

Consuela 2017. szeptember 24., vasárnap 12:38

Ilyen időben kevésbé irigylésre méltó a dolog, de azért így is igazi szuperképeségnek tűnik a jelenség: létezik ugyanis egy gén, ami bizonyos esetekben egyszerűen fölöslegessé teszi a dezodorhasználatot.

A két, alapvetően járványtannal foglalkozó genetikus, Ian Day és Santiago Rodriguez által még 2013-ban publikált tanulmány 6495 nő adatait gyűjtötte össze, és arra a következtetésre jutott, hogy egy, a nők nagyjából két százalékának esetében inaktív génnek, az ABCC11-nek köszönhetően a 117 superwoman gyakorlatilag a legdurvább kánikulában is garantáltan testszagmentes képes maradni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 dolog, amit inkább ne vegyél használtan

Consuela 2017. szeptember 23., szombat 11:06

Ha a biztonságunkat hivatott szolgálni egy tárgy, vagy mászhat benne/rajta valami furcsa és ízeltlábú, érdemes inkább az újra szavazni.

Persze igazi kincsekre is ráakadhat az, aki résen van és már hajnalban megjelenik a piacon, vagy pontosan tudja, hol mikor lomtalanítanak, a Real Simple szerint ugyanakkor van 1-2 dolog, amivel nem árt óvatosnak lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tárold a kenyeredet, ha jót akarsz

Consuela 2017. szeptember 23., szombat 10:07

Hova tedd, hova ne tedd, és egy trükk az állott és száraz szeletek újraélesztésére.

A Daily Mail kenyértárolási kisokosa jó pár hasznos tanáccsal szolgálhat a vekni felével rendszeresen a kukát megcélzó kenyérfogyasztóknak, akiket valahol zavar azért a nagy pazarlás, de nem tudnak mit kezdeni a pár nap alatt kis bézs sziklákká összeálló cipókkal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki, ha milliárdokat áldoznak egy bútoráruházra

moana 2017. szeptember 22., péntek 17:51

Pénteken megújult belsővel nyitott meg a Kika Róbert Károly körúti áruháza, mi pedig odamentünk nyitásra, hogy megnézzük mi is változott.

Jó éve van azoknak, akik szeretik lakberendezési áruházakban elütni az időt (meg szórni egy kicsit a pénzt), nemrég nyílt egy új szentély nekik Soroksáron, akinek pedig az egy kicsit kiesik, szeptember 22-től a faceliften átesett Kikában sétálgathat inspiráció vagy új berendezési tárgyak után kutatva.

És mi újult meg pontosan? Első blikkre sokkal modernebb, áttekinthetőbb és esztétikusabb lesz az áruház belső tere. Lehet, hogy ezt kevesen veszik észre, de új mozgólépcsők teszik kényelmesebbé az emeletek közötti közlekedést, de kibővült a játszóházi rész, és most már van különálló baba-mama szoba is. A megnyitás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón persze név nélkül ugyan, de a konkurencia is kapott egy kicsit, mert kiemelték, hogy itt bizony nincsenek falak, mindent be lehet látni, szabadon lehet mozogni, míg ugye van, ahol "terelik a vásárlókat". Ja, és persze az ügyfélközpontúság jegyében a különböző osztályok elrendezését az alapján alakították ki, hogy milyen sorrendben szeretnek böngészni az emberek a termékek között.  

Mint megtudtuk, a Kikának nem az a célja, hogy olcsók legyenek, hanem hogy minél több olyan termék legyen, ami azonnal elvihető, mert ez nagyon fontos a vásárlóknak. Az áruházban egyébként több ismert cég termékei is kaphatóak (pl. Nespresso, Andante), de vannak "saját márkás" termékek is. 

A múlt, a jelen és a jövő

Az áruházban 138 ember dolgozik, 18 ezer m² az eladóterület, és 15 ezer m² a raktár. Ami a kínálatot illeti, több mint 120 ezer termék van, és a raktárakban pihenő áruk értéke 1 milliárd forint. Maga az átépítés 145 napig tartott, és eddig 2 milliárd forintot áldoztak rá, de lesz ez ennél még több is, egészen pontosan 3 milliárd forint, mert a következő tavasszal az áruház homlokzata is megújul. Ja, és ha minden igaz, hamarosan a budaörsi Kika is új belsőt kap. 

Ha valakit érdekel a múlt is, akkor eláruljuk, hogy a Kika 2013 ősze óta a Steinhoff International csoport tagja, amely a világ egyik legnagyobb bútorkereskedelmi cége. A Róbert Károly körúti áruház egyébkén 1992-ben nyitott meg a Michelfeit 24 ezer m²-es üzleteként, 1999-ben felvásárolták, és egy rövid átépítés után már Kikaként nyitott újra 2000-ben. Magyarországon egyébként hét üzlete van, és XIII. kerületben található a leglátogatottabb. 

20 étel, amit soha nem szabadna a hűtőbe tenned

Kavics 2017. szeptember 22., péntek 08:00

Az ételek egy részénél nagyon is indokolt a hűtés, de nem mindegyiknél. Íme a lista.

Rengeteg ember esik abba a hiába, hogy a bevásárlást követően válogatás nélkül pakolja tele a frigót a beszerzett élelmiszerekkel. Még akkor is, ha nem biztosak benne, hogy tényleg ott van-e a helyük, mert úgy hiszik, hogy „jó lesz az ott, így tutira tovább eláll.” Te ne kövesd a példájukat! A következőkben a Daily Meal gyűjtése alapján vesszük sorra azokat az ételeket, amiket nem szabadna hűvösre tenni, és azt is eláruljuk, hogy miért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 növény, amit még te sem tudsz megölni

Kavics 2017. szeptember 21., csütörtök 14:22

Unod, hogy növényeid földi pályafutása csak hetekben, netán napokban mérhető? Hiába erőlködsz, csakis a legellenállóbb kaktuszok képesek megmaradni nálad? Mutatunk néhány strapabíró alternatívát, hogy többé ne kelljen végignézned a cserepeidben zajló minduntalan haláltusát.

Nem minden növénynek elegendő, hogy kirakod az ablakba, vagy elülteted a gödörben, amit a kutyád hozott létre a kertben, majd meglocsolod, amikor éppen eszedbe jut. Vannak fajták, melyek speciális körülményeket igényelnek, ezért megfelelő hőmérséklet, páratartalom és fényviszonyok hiányában (az időnkénti tápoldatozásról, átültetésről és adott esetben a kártevők likvidálásáról nem is beszélve) viszonylag rövid életciklusra számíthatnak. A helyzet akkor sem reménytelen, ha nincs időd/energiád a gondozásukkal pepecselni. A Homelife ajánlásait követve minimális törődést követelő növényekkel bástyázhatod körül magad, így beszerzésükkel elkerülheted, hogy otthonod kopár pusztasággá váljon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Spórolással óvja a magyar a környezetet

Dívány 2017. szeptember 21., csütörtök 12:24

Nincs ezen mit szépíteni, a mocskos anyagiak miatt figyelünk oda arra, hogy unokáinknak is legyen egy bolygó, ahol élhetnek.

Egy friss kutatás szerint nem az ökológiai lábnyomunkat, sokkal inkább a befizetni való csekkek összegét akarjuk csökkenteni azokkal az energiatakarékos megoldásokkal, amelyekre a hétköznapokban ügyelünk. A Jófogás és a GKI felméréséből kiderült, hogy a baby boom generáció a legrugalmasabb, kiváló példát mutatva így a fiataloknak a közösségi közlekedés és a szelektív szemétgyűjtés terén. Részeletek na hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Úgy használjuk az öblítőt, mintha nem lenne holnap

Dívány 2017. szeptember 20., szerda 11:59

A magyarok szeretik az illatos ruhát, és nem félnek ezért tenni is. Itt mindent megtudhatsz arról, hogyan mosunk mi!

Régóta gyanús nekünk, hogy a magyarok imádnak mosni, vagy legalábbis nagyon érdekeli őket minden, ami ezzel a házimunkával kapcsolatos. A Nielsen legújabb felmérése pedig megerősítette ezeket a feltételezéseket. A hajtás után elolvashatod, hogy itthon mennyi mosószer és öblítő fogyott az elmúlt egy évben, egészen pontosan 2016. augusztus és 2017. július között, és mennyi pénzt vertük el ilyen termékekre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: kardigánok 9000 forint alatt

moana 2017. szeptember 20., szerda 10:09

Most már tényleg annyi a nyárnak, mutatjuk is, hogy milyen összeállításokkal szoktathatod magad hozzá a hűvösebb napokhoz.

Eljött a réteges öltözködés ideje, és ilyenkor nagyon jó hasznát tudjuk venni egy olyan kardigánnak, ami jobb idő esetén tökéletes legfelő rétegnek, ha pedig hideg van, akkor a felöltő alatt is elfér. A hajtás után mutatunk pár tippet, hogyan is lehet hordani a hosszított kardigánokat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

16 trükk, amivel észrevétlenül kopasztanak meg az éttermekben

Kavics 2017. szeptember 20., szerda 07:21

A vendéglátósok elég csalafinta módokon ösztönözhetnek, hogy többet költs, mint amennyit szeretnél. Felsoroljuk, mire kell figyelned, hogy ne tudjanak rászedni.

Az éttermi lakomáknak rendszerint van egy fájó pontja. Az a pillanat, amikor megkapod a számlát. Ilyenkor hideg zuhanyként érhet a felismerés, hogy a dőzsölés közepette sorban felhörpintett italok, vagy a pincér által ajánlott spéci fogások mennyire megdobták a végösszeget, holott neked nem állt szándékodban eszetlenül költekezni. Természetesen nem állítjuk, hogy mindenhol, mindenáron a megkopasztásodra törekednek, de azért nem árthat, ha tisztában vagy a trükkökkel, amelyeket a Daily Meal szedett csokorba, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Győzd le a fáradtságot!

Consuela 2017. szeptember 19., kedd 13:39

Számos oka lehet annak, miért érzi magát valaki a megfelelő alvásmennyiség ellenére is fáradtnak a nap folyamán.

Az automatikusan elinduló YouTube videók és Netflix epizódok előidézte alváshiány ellenére sokszor éppen az ilyen éjszakák után kelünk frissen és éberen reggelente, annak ellenére, hogy ilyenkor talán joggal számíthatnánk arra, hogy másnap egy mogorva zombi fog kikelni az ágyból. Úgy tűnik tehát, nem csak az alvásmennyiség határozza meg, ki mennyire energikus reggelente. Egy kérdőívre érkezett válaszok szerint például annak ellenére, hogy a kétharmaduk rendszeresen alszik legalább 7 órát éjszakánként, csak minden hetedik amerikai érzi úgy, hogy a hét minden napján frissen és tettre készen ébred – írja a The Cut. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: olcsó mozzarellának híg a leve

Kavics 2017. szeptember 18., hétfő 14:38

Legújabb próbánk alapján a tehéntejből készült bolti mozzarellák szinte teljesen ugyanolyanok, és sajnos ez nem azt jelenti, hogy ugyanolyan jók. Még a tesztgyőztes termék is csupán három pontos eredményt tudott felmutatni az ötig terjedő skálán.

A mozzarella nálunk is egyre népszerűbb. Az olaszok híres sajtja pizzára és salátához úgyszintén kitűnő választás, de akár a szendvicsedet is megbolondíthatod vele. Ezért aztán kíváncsiak voltunk, mit nyújtanak azok a termékek, melyekkel a magyar üzletek polcain találkozhatsz. Válogatásunkba 11 mozzarella került be: hat, ami sajátmárkás, és öt, ami nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne edd meg ezt a nugátszeletet, mert üvegdarab lehet benne

Kavics 2017. szeptember 18., hétfő 11:38

Üvegdarabra lelt egy német vásárló egy bio, vegán, ropogós rizses nugát szeletben, ami Németország mellett Magyarországon és Csehországban is forgalomba kerülhetett.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) az élelmiszerekre és a takarmányokra vonatkozó gyorsvészjelző rendszeren (RASFF, Rapid Alert System for Food and Feed) keresztül értesült arról, hogy egy német vevő üvegdarabra bukkant egy Németországban gyártott nugát szeletben. A termék hazánkban a Rossmann üzletlánc egységeiben kerülhetett forgalomba.

09 18 nugát szelet
Fotó: NeBIh

A NÉBIH információi szerint a gyártó elővigyázatosságból nemcsak az érintett terméket vonta ki a forgalomból, hanem más tételeket is. A szelet már lekerült a polcokról a Rossmannban. Ha netán vásároltál volna belőle, vidd vissza a boltba, ahol blokk nélkül is visszaveszik. 

 A termék adatai a következők:

Márka: enerBIO Vegane Reis-Nougat Crisp
Tételszám: L17045
Vonalkód: EAN 4305615464718
Kiszerelés: 80 gramm
Minőség-megőrzési idő: 01/2018
RASFF referenciaszám: 2017.1413

„A NÉBIH felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott árucikkből, ne fogyassza azt el!” – kérte honlapján a hivatal.

Biztonságos felolvasztani, majd újra lefagyasztani a húst?

Consuela 2017. szeptember 18., hétfő 07:35

Erre és ehhez hasonló kérdésekre is válaszolt egy fagyasztással kapcsolatos mítoszokról megkérdezett táplálkozási szakértő.

Sok ellentmondásos véleménnyel találkozni azzal kapcsolatban, pontosan mit, mikor és meddig lehet és érdemes lefagyasztani. Az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos tények és áltények útvesztőjében való eligazodást segítendő, a Kidspot táplálkozási szakértője összegyűjtött néhány húsokkal és fagyasztással kapcsolatos legendát és tévhitet, és összefoglalta, mi igaz belőlük, és mi nem. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így marad szép egy légiutaskísérő

Consuela 2017. szeptember 17., vasárnap 10:25

10.000 méter magasan és 13 órás utak alatt sem lehetetlen frissnek és szépnek maradni az Emirates légiutaskísérője szerint.

A 25 éves stewardess rendszeresen repül Dubaiból Észak-Amerikába, Dél-Amerikába és Ausztráliába is, és elmondása szerint mindig is valami hasonló munkakörről álmodott, imád ugyanis utazni – írja a Daily Mail. Mirelle Diniz az Emirates járatokon dolgozó légiutaskísérők jellegzetes vörös rúzsát tartja egyébként az egyik legfontosabb kellékének, és állítása szerint azt is sikerült kikísérleteznie az évek során, melyik az a rúzs, ami kibír egy 13 órás repülőutat is. 

A post shared by Mirelle Diniz (@mirellediniz) on

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így veheted fel a harcot a bebüdösödött hűtőddel

Consuela 2017. szeptember 16., szombat 13:18

Egy trükk arra az esetre, ha a rohadó zöldségek eltávolítása és a mosogatószer sem segít.

Sok esetben még a látszólag tiszta és töküres hűtők ajtajának kinyitásakor is megcsapja az ember orrát valamilyen furcsa szag, még azután is, hogy eltávolítottuk a savanyúkáposztával jól megtömött befőttesüvegből hónapokkal azelőtt kiszivárgott, lassan de biztosan halmazállapotot váltó dzsuvát. A Good Housekeeping Institute szerint ebben az esetben segíthet a jó öreg szódabikarbóna. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szuperolcsó utazásokkal támad a jövő héttől az ALDI

Kavics 2017. szeptember 15., péntek 14:46

Utazásokkal bővíti palettáját az ALDI, így a jövőben nemcsak a bevásárlást tudhatod le náluk, hanem vakációdat törekvéseidet is megvalósíthatod a segítségükkel. A cég azt ígéri, hogy új weboldalukon keresztül a magyar igényekre szabott csomagokat, illetve szállásokat fognak kínálni, a termékeiknél megszokott jutányos árakon.

A szupermarketlánc pénteken egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy partnerével, az Eurotours Internationallal együttműködve több más országhoz hasonlóan Magyarországon is bevezeti utazási szolgáltatását. A cég szerint a szeptember 21-én elstartoló aldi-utazas.hu honlapon egyszerű és gyors lesz a foglalás. A kínálatban pedig a nagyszerű ár/érték arányú egyéni és csoportos utazásokon túl a világ több ezer hotelszobája és számos repülőjegy szerepel majd. Máris ismertetjük a részleteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem úszod meg 200 ezer alatt, ha minőségi mosogatógépre vágysz

Kavics 2017. szeptember 15., péntek 10:33

Az olcsóbb készülékekkel elsősorban az a gond, hogy elég hangosak. A 200 ezer forintról induló kategóriában már jobb a helyzet, ám minden tekintetben a drágább mosogatógépek sem nevezhetők tökéletesnek.

Nincs annál kényelmesebb, mint amikor bedobod a koszos edényeket a mosogatógépbe, majd hátradőlve élvezed, amíg elvégzi helyetted a piszkos munkát. A megfelelő készülék kiválasztása azonban nem egyszerű feladat. Nemcsak az árat és a márkát érdemes szem előtt tartanod, hanem azt is, hogy a készülék mennyire hatékonyan szárít, tisztít, mekkora lármát csap, illetve megfelel-e az energiatakarékossággal szemben támasztott követelményeidnek. Ha vásárlás előtt állsz, szerencséd van, mert a Tudatos Vásárlók Egyesülete ilyen aspektusokban vizsgálta meg laboratóriumában 10 különböző gyártó összesen 48 termékét nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együttműködve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így keresheted meg az elveszett telefonod

Aladár 2017. szeptember 14., csütörtök 19:36

Az okostelefonod, azaz a LELKED EGY DARABJÁNAK elvesztése utáni első percekben úgy fogod érezni magad, mint egy 16. századi lovag, aki hiába keresi a barátait egy erdő közepén. Szerencsére a különböző telefonkereső alkalmazások hamar visszahozzák az embert a 21. századba.

Meglepően elszigeteltnek érezheti magát, aki rövidebb-hosszabb ideig az okostelefonja nélkül kell hogy kószáljon az egyszerre áthatolhatatlannak és veszélyekkel telinek tűnő nagyvilágban. Mire kiszeded a távirányítóból a ceruzaelemet, hogy beüzemeld a kölcsönkért vekkert, nagyjából helyreáll persze a rend a fejedben, csak a kezdeti pánikot kell átvészelni. Mindenesetre kevésbé fogod magad feltérképezetlen területeken bolyongó konkvisztádornak érezni, ha megtetted a kellő óvintézkedéseket, és letöltött a megfelelő alkalmazást vagy időben bekapcsoltad az iPhone keresése és az utolsó helyzet küldése kapcsolókat a telefonodon. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

9 mobilalkalmazás, ami átsegíthet az ébredés viszontagságain

Kavics 2017. szeptember 14., csütörtök 06:48

Unod, hogy állandóan alulmaradsz az elalvás ellen folytatott küzdelemben? Úgy nyomkodod a szundi gombot, mintha nem lenne holnap? Mutatunk néhány alkalmazást, hogy ne az ébredés legyen a napod a legfájdalmasabb pontja.

Ha az ébresztő első szólamára kipattansz az ágyadból, majd egy pillanatnyi megingás nélkül, olajozottan veted bele magad napi rutinodba, minden bizonnyal az emberiség mázlista hányadához tartozol. Nekünk, többieknek korántsem sem megy ennyire egyszerűen a dolog. Az 5 perces haladékok egyre csak halmozódnak, de hiába, mert reggeleinket így is a komaszerű állapot, az üveges tekintet és a darabos mozgás nem túl ütőképes kombinációja jellemzi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Direkt kevesebb krumplit mérnek ki a Mekiben?

Anomál Amál 2017. szeptember 13., szerda 20:40

Te érezted már úgy, átvernek a krumplival? Több is férne abba a dobozba? A dolgozóknak a pletykák szerint van egy technikájuk, amivel kevesebb krumplit kell kiadniuk. A Meki szerint viszont kamu az egész.

Pár napja röppent fel a hír a Redditen, ahol egy állítólagos volt McDonalds dolgozó (ExpreiMENTALbunny) teregette ki a szennyest, hogy van egy bevett technikája az ott dolgozóknak, hogyan verjenek át a sültkrumplival.

"A McDonaldsban dolgoztam, ahol megtanították nekem, hogyan szorítsam úgy össze a sültkrumplis dobozt, amíg töltöm, hogy telinek tűnjön, de mégse legyen az. Csak egy vendég vette észre. Kirázta a dobozból a krumpliját, visszatette saját maga és csak félig töltötte ki a kartondobozt, úgyhogy kellett neki adnom még. Lenyűgözött és zavarban voltam. 7 éve történt, de még emlékszem az arcára" - írja ExpreiMENTALbunny.

Egy másik reddites, Psychoopiates, azonnal igazolta ExpreiMENTALbunny-t, tehát már ketten állítják ugyanazt: "Utáltam ezt a fogást és egyszerűen nem csináltam. Nem rúgtak ki, de volt pár vevő, akik megkérdezték, mikor dolgozom, mert akkor jönnének krumplit venni".

A Meki tagad

A McDonalds nemzetközi PR csapata a HuffPostban tiltakozott, a hazai szóvivőt mi értük el:

„Határozottan visszautasítjuk ezt az alaptalan és a márkánkra nézve sértő híresztelést, amely az általunk képviselt értékekkel és üzleti érdekeinkkel ellentétes. Ételeinket szigorúan szabályozott folyamatokat követve készítjük annak érdekében, hogy minden alapanyag, illetve minden termék megfelelő minőségben és mennyiségben kerüljön a vendégeink tálcájára. Azért dolgozunk, hogy minden vendégünk minden látogatása alkalmával kellemes élménnyel gazdagodjon, és szívesen térjen vissza hozzánk" - kaptuk a McDonaldstól közleményben.

Szóval meg lehet nyugodni, nem vernek át a sültkrumplival, csak valaki egy kis figyelemre vágyott a Redditen. Vagy te tapasztaltál valami problémát? Írd meg az irokaszerknek@divany.hu-ra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 furcsa takarítási praktika, ami működik!

Consuela 2017. szeptember 13., szerda 17:10

A borotvahab bevethető, ha valaki tényleg ennyire gyűlöli a bepárásodó tükröket, a filteres tea viszont nem igazán hatékony fegyver a lábszag ellen.

A Good Housekeeping Institute mindenki szerencséjére leellenőrizte, működnek-e a furcsábbnál furcsább tippek és praktikák. 11 darab ilyen bizarr megoldást teszteltek le, és bár sajnos nem feltétlenül azok a módszerek bizonyultak működőképesnek, amelyeknek tényleg hasznát is vehetnénk, azért tanulságos kis gyűjtéssel sikerült előállniuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: garbók 7000 forint alatt

moana 2017. szeptember 13., szerda 08:12

Talán visszatér még a nyár, de azért már most érdemes beruházni egy ilyen ruhadarabba. Mutatjuk, hogyan érdemes hordani.

Hetente jelentkező sorozatunkban  most a magas nyakú pulóverekre koncentrálunk, hiszen beköszöntött az ősz, és ebben a szezonban a garbó alapdarabnak számít. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megromolhat a méz?

Consuela 2017. szeptember 12., kedd 09:45

A méz gyakorlatilag örökké eláll, bár a párás, nedves környezetet azért nem kedveli túlzottan.

A kőzetszerű, szemlátomást évszázadok óta a spejz ugyanabban az elhagyott, pókhálós szegletében heverő befőttesüvegek láttán valószínűleg sokakban felmerült már a kérdés, megromolhat-e egyáltalán valaha is a méz. A Women’s Health szerint valóban fölösleges aggályoskodni, a megfelelően lezárt üvegekben elrakott méz ugyanis akár évszázadokig fogyasztható maradhat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés