7 dolog, amit nem kéne a zuhanyzóban tartanod

Egy aprócska fürdőszobában elférni sosem egyszerű feladat, de ettől még vannak bizonyos tárgyak, amiket rossz ötlet a zuhanyzóban vagy annak közelében tartanod.

Az Apartment Therapy szerint a meleg és párás környezet kárt tehet egyes holmijaidban, netán lerövidítheti azok élettartalmát, ezért érdemes elszeparálni őket a zuhanyzótól, még akkor is, ha amúgy helyszűkével küzdesz. Máris mutatjuk, hogy mely tárgyakról van szó.

1. Borotvapenge

A fentebb már emlegetett meleg és párás közeg kifejezetten kártékony a borotvapengékre nézve. Mivel fennáll a veszélye, hogy idővel rozsdásodni kezdenek, jobb helyük van valahol máshol, mondjuk, egy szekrényben. Az Apartment Therapy hozzáteszi, hasonló okokból a jelenlegi borotvád se a folyton nedves zuhanyzóban tartsd, és minden használat után a fürdőn kívül szárítsd meg.

2. Fürdőszivacs

Ha a fürdőszivacsot a zuhanyzóban tárolod, előfordulhat, hogy többet fog ártani, mint amennyit használ, mert nemcsak a testeden lévő koszt és elhalt bőrsejteket szívhatja magába, hanem a zuhanyzóban tanyázó baktériumokat is. A legjobb dobásod itt is az lehet, ha a tisztálkodást követően máshol hagyod megszáradni.

Ha jót akarsz magadnak, ne felejtsd a zuhanyzóban!
Ha jót akarsz magadnak, ne felejtsd a zuhanyzóban!Shutterstock

3. Szappan (szappantartó nélkül)

Csakúgy, mint a fürdőszivacsok, a nedves szappanok – különösen, ami nyálkás maradványaikat illeti – kitűnő táptalajul szolgálnak a baktériumok számára. Szóval, ahelyett hogy szeretett szappanod széthagynád a zuhanyzóban, minden használat után alaposan öblítsd le, és tárold olyan helyen, ahol száradása közben nem fenyegeti a nedvesség.

4. Törölköző

Ha a törölköződ a zuhanyzóban hagyod, ahol megrekedhet a párás levegő, ne lepődj meg, ha az örökkévalóságig tart, amíg megszárad. Amennyiben nincs törölközőszárítós radiátorod, terítsd ki a zuhanyrúdra vagy az ajtó hátsó részére, és felejtsd el az akasztókat. Nyirkosnak érzed a friss törölközőket is? Ez annak a jele lehet, hogy magas a levegő nedvességtartalma, így más helyet kéne találnod nekik.

5. Arcmosás

Ebben az esetben nem egy konkrét tárgyról, sokkal inkább magáról a tevékenységről van szó. Bár kézenfekvőnek tűnhet, hogy a zuhany alatt moss arcot, a legtöbb bőrápolási szakértő azt javasolja, hogy a mosdónál, langyos vízzel cselekedj, mert a túl sok és túl meleg víz kiszáríthatja a bőröd.

6. Fogkefe

Ennek a pontnak már egy külön cikket is szenteltünk. Ha a zuhanyzóban hagyod a fogkefét, az legalább annyira rossz ötlet, mintha ott mosnál fogat, mert bár nyerhetsz némi időt, cserében a cifra fertőzéseket okozó baktériumok céltáblájává teheted magad.

7. Olajos termékek

Lehet, hogy kellemes az illatuk, de az olajos fürdőbombák és parfümszappanok megbolygathatják a bőröd pH-értékét, arról nem is beszélve, hogy ragacsos maradványokat hagyhatnak maguk után, amiken megcsúszhatsz. Ebből a szempontból egy zabpelyhes szappan vagy egy kókusztejalapú fürdősó sokkal előnyösebb választás.

Szeretnéd, ha nagyobb rend uralkodna a fürdőszobában? Akkor kezd azzal, hogy megszabadulsz ezektől a felesleges tárgyaktól:

Oszd meg másokkal is!
Mustra