Utolsó pillanatos tippek apák napjára

Az apák napja nem egy tradicionális ünnep, de mutatunk néhány tippet, amivel lehetőleg nem lősz mellé.

Az anyák napjára mindenki készül lelkesen, az apák napjának pedig sokan a létezéséről sem tudnak. Mi viszont összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogyan lehet elkerülni a fiaskót, mikor kiderül, hogy édesapád viszont nem hogy tud erről az ünnepről, de valami meglepetésre is számít titkon. 

Mikor van az apák napja? 

Apák napja június harmadik vasárnapján van, vagyis idén június 17-én köszöntjük az édesapákat. Idén egyébként több üzlet is készült akciókkal a napra, viszont ha az utolsó pillanatra hagytad az egészet, akkor már csak valamelyik bevásárlóközpontba rohanhatsz el ajándékért, vagy olyat választhatsz, ami az internetről is intézhető, de nem kell azonnal perezentálni. 

Utazás

Nem egy tipikus apák napi ajándék, de jó apropó, hogy elküldd a szüleid egy kicsit nyaralni. Legyen szó néhány napról egy gyógyfürdőben, hogy kicsit javuljon a fájós háta, vagy egy belföldi hosszú hétvége valahol, ahova régóta el szeretett volna menni, esetleg néhány nap külföldön. Kuponos oldalakon is szétnézhetsz csomagajánlatokat keresve, vagy lecsaphatsz olcsó repülőjegyre is, sőt azt is kitalálhatod, hogy velük tartasz, így te is pihensz, és a család is együtt van. 

Apák napja
Apák napjaShutterstock

Koncert

Nem nagyon lehet melléfogni egy koncertjeggyel, főleg ha éppen jön valamelyik nagy kedvence. Lesz egy csomó jó koncert mostanában, nem csak a nagy fesztiválokra gondoltunk, de attól függően, hogy milyen korosztály és milyen az ízlése, biztosan jól szórakozik Nick Cave, a Judas Priest, Quincy Jones, Presser vagy akár a Neoton nagykoncerteken, és akkor ezek még csak a Papp László Sportaréna felhozatala, arról nem is beszéltünk, hogy a Budapest Parkban például Demjén, Billy Idol és egy csomó olyan buli lesz, ami érdekelheti. 

Ital

Amennyire kézenfekvő anyák napján a virág, úgy sokaknál ennyire egyértelmű, hogy egy üveg alkoholos itallal köszöntség az édesapjukat. Akkor előnyben vagy ha tudod, hogy mit szeret, viszont éppen itt az ideje, hogy valami különlegesebbel lepd meg. Ha boros, akkor vegyél neki valami ritka bort, ha a whisky-t szereti, akkor abból keress különlegesebbet, de kávéból is nagyon egyszerűen tudsz neki venni olyat, amilyet még biztosan nem kóstolt. 

Szakállápolás

Az biztos, hogy a szakállviselés reneszánszát éli egy ideje, ami együtt jár azzal is, hogy egyre több szakállápoló kozmetikum van a piacon, jó ötlet lehet ez is, vagy egy szakállvágó beszerzése. De ha pont az a típus édesapád, aki nem rajong az arcszőrzetért, akkor kézenfekvő lehet egy új borotva is. Ha elektromos borotvában gondolkozol, akkor azt már nem is mondjuk, hogy olyan keress, ami akkumulátorról megy, az viszont csak rajtad múlik, hogy olyat választasz, aminek igazábólhely sem kell, mert már nincs külön dokkolóállomása, vagy maradsz a klasszikus verziónál

Kütyü

Ebből igazából kifogyhatatlan a tárház, csak az ember pénztárcája szab határt. Igazából nem kell azonnal arra gondolni, hogy egy drága új telefonba vagy laptopba fektess be, hiszen mégsem karácsonyról beszélünk, de ha látod, hogy állandóan azzal küzd, hogy nem tudja, hova tette a töltőjét, akkor vegyél neki egyet. Ha azt látod, hogy mindig lemerül a telefonja, vehetsz neki egy külső akkumulátort. Ha édesapád szeret zenét hallgatni, akkor egy bluetooth hangszórót is nézhetsz neki, amit akár megtoldhatsz egy Spotify-előfizetéssel, hogy tudjon válogatni a zenék között. 

Amire mindig szüksége van

És vannak azok az ajándékok, amikre mindig szüksége van, és aminek mindig örül. Lehet ez egy bicska vagy egy új szerszám, amit persze nélküle kicsit nehézkes megvenni, de valószínűleg ha a barkácsolás a hobbija, akkor nagyon fog örülni a negyedik kalapácsnak is. De ha tudod, hogy mindig gondja van azzal, hogy megtalálja a zoknija párját, akkor vegyél neki azt, de a szokásos fekete helyett valami menő színeset, vagy vehetsz neki egy új övet is, csak tedd személyessé mondjuk azzal, hogy a csatjába gravíroztatod a monogramját. Ha pedig grillezni, bográcsozni vagy szimplán csak főzőcskézni szeret, akkor ehhez vegyél kiegészítőt, legyen az egy grillhúsforgató vagy akár egy szuvidoló berendezés. 

Apák napja
Apák napjaShutterstock
Oszd meg másokkal is!
Mustra