Itt az alsónadrág, amit nem kell mosni!

Az újrahasznosított, antibakteriális anyagból készült alsónadrágokat hetekig is viselhetik majd a tulajdonosok - állítja egy dán cég.

Az ezüsttel kombinált anyagból készült zoknik, alsónadrágok és pólók a baktériumok 99,9 százalékával, s így a kellemetlen szagokkal is képesek leszámolni, ami a gyártó szerint azt jelenti, hogy elég, ha kéthetente kimossák őket a leendő tulajdonosok. Az Organic Basics új, SilverTech 2.0 fantázianévre hallgató anyagából készült zoknikat és alsónadrágokat egy 7500 forintos Kickstarter hozzájárulással lehet egyébként beszerezni.

Akkor már inkább az űrbugyi

Az augusztusban szállító dánok újrahasznosított anyagokból, a hagyományos módszereknél 90 százalékkal kevesebb vizet felhasználva gyártják le a ruhadarabokat. A már kapható 1.0-ás verzió leírásában még óvatosabban fogalmaznak egyébként: a kissé homályos, „viseld tovább, moss ritkábban” mottóval reklámozott bugyikat szintén 7500 forintért lehet beszerezni.

Okosbugyi

A gyártás során, valamint a kevesebb mosással megspórolt víz könnyen a környezettudatos vásárlók kedvencévé teheti az Organic Basics termékét, amely már így is bőven túlteljesítette az eredeti, nagyjából 7 milliós célkitűzését.

Az antibakteriális anyagból pólókat és törülközőket is készítenek majd a dánok, akik a szellőzést elősegítő, varrásmentes zónákkal is ellátták az alsóneműket, amelyek így a testhő szabályozásából is kiveszik a részüket. Az 1 pólóból, 1 pár zokniból és 1 alsónadrágból álló csomag 25 000 forintba kerül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek