Konyhai alaphibák, amelyeket tényleg könnyű lenne elkerülni

A tejforralás szemlátomást sokak lelkivilágán ejtett már lassan múló sebeket.

Ha csak azt nézzük, mekkora az egyetértés az amatőr séfek között a forrásban lévő tej őrizetlenül hagyásával kapcsolatban, egyből sokkal derűlátóbbak leszünk az emberiség jövőjével kapcsolatban: ha már forr, SOHA ne hagyd ott. Hacsak nem szeretsz az odaégett tej szagától bódultan lábasokat súrolni. A kezdők közül is inkább a bénábbak számára releváns konyhai bakikat a Daily Mail gyűjtötte csokorba.

Ne mások előtt kísérletezgess!

A tekintetben is nagy amúgy az egyetértés, hogy még a kihívásokat különösképp kedvelő amatőrök is hibát követnek el, ha egy romantikus vacsorát vagy baráti összejövetelt választanak ki egy teljesen új recept kipróbálására. A szinte garantáltan kudarcba fulladó attrakciók mellett az sem árt egyébként, ha még a főzőcskézés előtt megbizonyosodunk róla megvan-e minden hozzávaló, a félúton felismert hiányosságok sem kecsegtetnek ugyanis sok jóval.

shutterstock 792862657

Nem csak só van a világon

A hiányzó hozzávalók keltette pánik mellett az sem tesz jót az ételek ízvilágának, ha kizárólag sóval ízesít valaki. Jó ötlet lehet ehelyett egy citrom levével vagy más fűszerekkel feldobni az egyhangúnak tűnő ételeket. Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára sem: az, hogy van otthon egy fűszerből, még nem jelenti azt, hogy fel is kell használni.

Le ne szúrd magad!

A mosogatással kapcsolatban felmerült többek között az is, hogy nem a legjobb ötlet a zavaros vízzel teli és gyorsan koszos edények útvesztőjévé váló mosogatóba szórni a késeket. Egyrészt könnyen megvághatjuk magunkat, másrészt a kések is gyorsabban kicsorbulnak így. Szintén problémás lehet, ha valaki a nyers húsok felszeletelése után anélkül vág fel nyersen fogyasztandó ételeket egy vágódeszkán, hogy előtte jó alaposan lemosná azt.

Futottak még

  • Ennél talán csak abban az esetben fontosabb a szappan, ha csilit tapogatott valaki, különösen abban az esetben, ha vécére menne vagy a kontaktlencséjével foglalatoskodna valaki egy csilipaprika felvágása után.
  • Említésre méltó jó tanács még az is, hogy még hideg olajba ne rakjunk húst, mert az magába szívja az olajat; hogy bánjunk csínján a mikróval, mert kiszárítja az ételeket.
  • A fokhagymát csak a főzés vége felé adjuk hozzá az ételekhez, sokkal gyorsabban szétfő és megpirul ugyanis, mint a többi zöldség vagy a húsok. 
  • Vizes sütőkesztyűvel vagy konyharuhával soha ne nyúljunk semmihez a sütőben, mert fájdalmas élményben lehet részünk. 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek