Leárazás: ritka a 70 százalék, mint a fehér holló

Ahogy minden évben, most is nyakunkba vettük a várost, hogy megnézzük a nagy téli leárazást. Gigagaléria!

Változnak az idők, míg pár évvel ezelőtt mindenki az ünnepek után hirdette meg a nagy téli akciókat, most már azért a márkák nagyjából fele karácsony előtt is leárazva kínálta kollekciója egy részét. Persze vannak, akik tartják magukat ahhoz, hogy az ünnepek után értékelik le a termékeiket, a lényeg, december 27-én nincs olyan üzlet, ahol ne lehetne olcsóbban vásárolni. Már ha valakinek az elmúlt 3-4 napban nagyon hiányzott volna a tülekedés, mert igen, az azért most is van.

Szerencse kérdése

Oké, persze már online is lehet vásárolni, de úgy tűnik, az emberek szeretnek egy kicsit kimozdulni az ünnepek után. Mindenhol tömegek voltak, és ugyan nem ölték egymást az emberek az akciós cuccokért, de aki nem szereti a versenyhelyzetet, vagy egyszerűen csak azt, ha a nyakába lihegnek, akkor jobb, ha webshopokban válogat.

Hogy mennyit kell várni a próbafülkéknél és a pénztárnál, szerencse kérdése, a látottak alapján gyanítjuk, hogy a Zarára  tényleg egy napot kell szánni, de volt, ahol 4 perc alatt bejutottunk a fülkékhez, és 2 perc alatt fizettünk is. Persze ez mázli kérdése volt, mert 10 perccel korábban hosszú sor kígyózott a Pull&Bear kasszájánál is. Szóval ha van egy kis időd, akkor kerülj egyet inkább, és amire visszatérsz, talán elfogy a tömeg.

Még nem a 70 az új 50

Hiába van, aki már hetek óta akciózik, azért 70 százalékos leárazással nem nagyon találkoztunk még, persze a féláras engedmény is nagyon jól jöhet egy-egy drágább holminál, mondjuk egy téli dzsekivel nem érdemes várni, ha 19995 forint helyett most megveheted 9995 forintért (lásd Mango), akkor ne késlekedj. Amivel biztos, hogy mindenhol találkozni fogsz (ráadásul megközelítőleg ugyanazon az áron), azok a következők:

- állatmintás műszőrmebunda

- kockás szövetkabát

- pufikabátok

- extrább és sima műbőrdzsekik

- kockás nadrág

- nyári pólók

- mintás ingek

- extrább és sima farmenadrágok

- szöszös vagy zsenília pulóverek

- virágos ruhák

Vagyis alapvetően felruházkodhatsz a tél többi részére olyan darabokból, amik vagy jövőre kimennek a divatból, vagy évekig jó szolgálatot tesznek majd, vagy pólók és trikók kupacán ülve álmodozhatsz a nyárról. Ha szívesen megnéznéd azt is azért, hogy mit kínálnak a következő szezonban a márkák, akkor a Stradivariusban, a Pull&Bearben, Mangóban és a H&M-ben is láttunk már új kollekciós darabokat. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra