A tökéletes grillezett sajtos szendvics titka

Egy ausztrál gasztroblogger szerint van még hova fejlődnünk.

A ropogósra pirított kenyérszeletek ölelésébe zárt nyúlós, megolvadt sajt jelentette, látszólag tökéletes ételen is lehet még javítani Tristan Lutz szerint. Nem szaftos húsok hozzáadásával, ahogy azt sejteni lehetne, hanem azzal, hogy vaj helyett majonézzel vonjuk be a kenyerünket a serpenyőbe/melegszendvicssütőbe helyezés előtt. A majonézes módszer népszerűsítésével a Daily Mail próbálkozott. 

shutterstock 645742051

Ő is ugyanazon a vonalon mozog egyébként, mint az átlagos sajtos szendvics rajongók többsége: szép aranybarnára sült grillszendvicsekről álmodozik. A majonéz annyival jobb e tekintetben mint a vaj, hogy a forró serpenyővel való nagy találkozás után sokkal homogénebb zsiradékot képez, kiküszöbölhetők tehát vele a darabosabb, kevésbé egyenletesen eloszló vaj által hátrahagyott túlpirult fekete foltok. Ráadásul amellett, hogy egyenletesebben lebarnult külső réteggel ruházható így fel szemünk fénye, a még puha kenyérszeletek a hűtőből frissen előbányászott vajjal való felszaggatása és a kiömlő töltelék jelentette sajtkatasztrófák is elkerülhetők lesznek, ha valaki a vaj helyett a könnyen kenhető majonéz mellett dönt. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra