Ezért lehet veszélyes, ha vizes hajjal fekszel le aludni

Képes lennél több mint 218 ezer órát vizes hajjal „mérgezett” ágyban tölteni? A legerősebb amazonokat is megviselné a dolog!

A nyirkos párnával együtt töltött órák száma gyorsan összeadódik (75 éves korunkra eléri a 220 ezret), ha pedig havonta egyszer-kétszer vizes hajjal fekszik le valaki, az ágyneműjét pedig szintén lusta kimosni, előbb-utóbb bizony le fog betegedni. A méretesebb hajkoronákból kiszivárgó nedű ugyanis nyirkos kis baktériumgyárakká alakítja a párnákat, jelentősen megnövelve a bakteriális fertőzések esélyét. 

Hajnalban, végre tiszta hajjal, de immár híján a hajmosás erejéig még valahogy mozgósítani tudott energiáknak persze jó, sőt az egyedüli lehetséges döntésnek tűnik bekúszni a takaró alá és álomra hajtani a fejünket, ez azonban nem csak a hajunk állapotára nézvést, de egészségügyi szempontból is kockázatvállalásnak minősül a Lifehack szerint.

Ótvar?!

A gyorsan elszaporodó baktériumoknak köszönhetően a kisebb-nagyobb megfázások is gyakori vendégek lehetnek azoknál, akik túl lusták haját szárítani és a késő éjszakai hajmosások után végleg összerogynak, de a különböző bakteriális vagy gombás fertőzésekre, és a korpás hajra is jobb eséllyel pályázhatnak a renyhék. Emellett a vizes hajjal lefekvők megjelenése is megsínyli persze a dolgot, a lelapult és a csillogását is elvesztő haj mellett ugyanis az arcbőrnek sem tesz jót, ha valaki plüssállatok helyett baktériumokkal alszik éjszakánként.

shutterstock 263093132

Hajszárítót minden szobába!

Ha valaki mégis ezt az utat választaná, mondjuk mert tart tőle, hogy a hajszárító használata roncsolja a haját, érdemes tehát nem elfeledkezni a még vizes haj törölközőbe csavarásáról. Ha pedig tényleg biztosra akar menni, emellett a párnát is bevonhatja egy-két törölközőréteggel. Mivel az a havi néhány lustább éjszaka is hetekre nyirkos kis barlangrendszerré változtatja az ember legjobb barátját, a párnát, érdemes lehet ezen felül egyszerűen hamarabb lefeküdni, és reggelre tolni a hajmosás embert próbáló feladatát, vagy megpróbálni egy a párna kellős közepére helyezett hajszárítóval ellehetetleníteni, hogy kihagyjuk az utolsó, de annál fontosabb lépést. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek