Hülyék lettünk a házimunkához

Egy brit kutatás szerint egyre szerencsétlenebbek a fiatalok. Persze ha nem tudsz valamit, még mindig megkérdezheted a YouTube-ot.

A britek szerint nemcsak a mosogatás megfelelő sorrendje (pohár – bögre – csésze – alátét – tálak – edények – fazekak) merült feledésbe a mosogatógépek elterjedésének köszönhetően, de sokaknak még egy lecsapott biztosíték visszakapcsolása is problémát jelent, a brit fiatalok 11 (vagy 21?!) százalékának pedig a villanykörte lecserélésével is meggyűlik a baja a Guardian szerint. 

"... aztán betekered!"

A lecsapott biztosítékok visszapattintását a 18-24 évesek harmada meg sem próbálja például, ami kétségkívül mosolyt csal a könnyű forintért hálás brit villanyszerelők arcára. Bár este azért biztosan zsörtölődnek is, „Hová lesz a világ?/Régen minden jobb volt!.” Biztos torzít persze az eredményeken, hogy a megkérdezettek egy része még a szüleivel él, magyarul csak azért nem tudja még, hogyan kell leereszteni egy radiátort, mert egyelőre nem volt rá szüksége, hogy letöltse az erre vonatkozó tudásmorzsákat a YouTube-ról.

shutterstock 572184355

Azért vannak persze érdekességek a listán, a közüzemi számlák elintézése például már a megkérdezettek többségének, 55 százalékának gondot okozna, ami ráadásul feltehetőleg még rózsás képet is fest a szerencsétlen brit rögvalóságról, hisz bizonyára vannak olyanok, akik letagadják egy ilyen közvéleménykutatás során, hogy nem tudják, hogyan kell leolvasztani a fagyasztót (37%).

"Nyomd meg a gombot! Úgy."

Szintén csak a válaszadók kétharmada bízik eléggé a képességeiben ahhoz, hogy egyedül visszavarrjon egy leesett gombot, ami tulajdonképpen meglepően jó arány. Van egyébként jó pár dolog, ami a fiataloknak is a kisujjában van, nem kell tehát bánkódnia a szülőknek, hogy teljesen életképtelen gyerekeket neveltek fel. Hisz tudnak teát főzni, maguktól, egyes-egyedül be tudják kapcsolni a sütőt, sőt, nem kevesebb, mint 98 százalékuk még azt az alattomos és veszélyesnek tűnő, porszívó névre hallgató készüléket is képes gond nélkül beüzemelni!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek