Így nyisd ki a befőttes üveged

A megszorult befőttes üvegek kinyitása terén könnyen lehet, hogy a legkevésbé megerőltető módszer bizonyul majd a leghatékonyabbnak.

A Tech Insider megint csak tökéletes zenei aláfestéssel ellátott, a szokásosnál jobban megszorult, esetleg egy rozsdásodásnak indult fedőt is felvonultató befőttes üvegek meglazítását célzó praktikákat felvonultató videója kevés újat mond ugyan, de azért egy olyan trükköt is megmutat, aminek segítségével megúszhatjuk a kicsorbult késeket/kanalakat. 

Nem veszhet kárba!

A felbecsülhetetlen értékű, a kedvenc nagymamánk által 60 év tökéletesítgetésével kikísérletezett baracklekvárt tartalmazó befőttes üvegekhez néha létfontosságú, hogy a lehető leggyorsabban hozzáférjünk. A legalapvetőbb, az üvegek fedelén megcsúszó kezek jelenségét orvosló technikákat persze mindenki ismeri: gumikesztyűben például könnyebb az ember dolga, és egy lefóliázott, vagy esetleg egy vastagabb befőttes gumival csúszásgátlóvá tett befőttes üveggel is könnyebben boldogulhatunk. Segíthet ezen kívül az is, ha egy fakanállal elkalapáljuk kicsit a fedél szélét, megtörve így a vákum uralmát, és az is működhet persze, ha egy kanállal vagy régi késsel felfeszítjük a fedőt. Ez ugyanakkor nem biztos, hogy hosszútávon is kifizetendő módszer, ha ugyanis nincs kéznél az az ócska de masszív kés, gyakran a jobb evőeszközeink is kicsorbulnak a folyamat során.

A tuti tipp az lehet a Tech Insider szerint, ha nagyjából fél percig forró vizet engedünk a befőttes üvegünkre, és csak ezután próbálkozunk újra a fedél lecsavarásával, a fém ugyanis az üvegnél jobb hővezető, így a forró víz hatására gyorsabban tágul annál, megkönnyítve a házi lekvárok szerelmeseinek dolgát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek