LÁJFHEKK

Így nyisd ki a befőttes üveged

2017. szeptember 7., csütörtök 07:05

A megszorult befőttes üvegek kinyitása terén könnyen lehet, hogy a legkevésbé megerőltető módszer bizonyul majd a leghatékonyabbnak.

A Tech Insider megint csak tökéletes zenei aláfestéssel ellátott, a szokásosnál jobban megszorult, esetleg egy rozsdásodásnak indult fedőt is felvonultató befőttes üvegek meglazítását célzó praktikákat felvonultató videója kevés újat mond ugyan, de azért egy olyan trükköt is megmutat, aminek segítségével megúszhatjuk a kicsorbult késeket/kanalakat. 

Nem veszhet kárba!

A felbecsülhetetlen értékű, a kedvenc nagymamánk által 60 év tökéletesítgetésével kikísérletezett baracklekvárt tartalmazó befőttes üvegekhez néha létfontosságú, hogy a lehető leggyorsabban hozzáférjünk. A legalapvetőbb, az üvegek fedelén megcsúszó kezek jelenségét orvosló technikákat persze mindenki ismeri: gumikesztyűben például könnyebb az ember dolga, és egy lefóliázott, vagy esetleg egy vastagabb befőttes gumival csúszásgátlóvá tett befőttes üveggel is könnyebben boldogulhatunk. Segíthet ezen kívül az is, ha egy fakanállal elkalapáljuk kicsit a fedél szélét, megtörve így a vákum uralmát, és az is működhet persze, ha egy kanállal vagy régi késsel felfeszítjük a fedőt. Ez ugyanakkor nem biztos, hogy hosszútávon is kifizetendő módszer, ha ugyanis nincs kéznél az az ócska de masszív kés, gyakran a jobb evőeszközeink is kicsorbulnak a folyamat során.

A tuti tipp az lehet a Tech Insider szerint, ha nagyjából fél percig forró vizet engedünk a befőttes üvegünkre, és csak ezután próbálkozunk újra a fedél lecsavarásával, a fém ugyanis az üvegnél jobb hővezető, így a forró víz hatására gyorsabban tágul annál, megkönnyítve a házi lekvárok szerelmeseinek dolgát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta