LÁJFHEKK

8 dolog, amire nem gondoltad volna, hogy jó lehet az alufólia

2017. szeptember 3., vasárnap 11:56

Előzetesként: nemcsak grilltálcák bevonására és amorf sajtdarabok becsomagolására alkalmas.

A Daily Mail gyűjtött össze néhány olyan alufólia alapú praktikát, ami segíthet a konyhában, az udvaron vagy épp a gyümölcsösben. A kísérletezőkedvű háziasszonyok ezek szerint madarak elijesztésére, ezüsttisztításra, vagy az összeállt cukor által megformázott kőzetek felpuhítására is igénybe vehetik az alufóliát, amit a kevésbé kreatív fóliatulajdonosok persze formás gömbbé gyúrva a szomszéd vagy galambok nyakszirten találására is felhasználhatnak. 

1. Ezüsttisztítás

Egy műanyag edény alufóliával való kibélelése után csupán egy kis forró vízre és literenként két evőkanál szódabikarbónára van szüksége a Daily Mail szerint annak, aki megtisztítaná a sterling ezüst ékszereit/evőeszközeit. Ha foltos maradt az ékszer, több körre is szükség lehet. Viszont vigyázat, a procedúra során fel fog forrósodni az ezüst!

shutterstock 124202275

2. Madárijesztő

A kedvenc szőlősödet vagy őszibarackfádat megkopasztó seregély bandák ellen szintén hatékony lehet az alufólia. Nem kell persze feltétlenül emberalakú szobrokat létrehozni a kertben, elég ha nagyjából 30 centis szalagokra téped a fóliát és felzászlózod a kertet.

3. Gyorsvasalás

A vasalódeszka huzata alá helyezett fólia hővisszaverő képességét kihasználva gyorsabban felmelegszik a vasalt ruha és a makacsabb gyűrődések is eltávolíthatókká válnak.

4. Cukorkőzetek

Az érdes kövekké összeállt nádcukor vagy barna cukor szintén könnyen és gyorsan felpuhítható alufólia segítségével. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy alu-batyut formázni, belül a cukorral, és magas hőfokon 5 percig hevíteni a csomagot a sütőben.

5. Súrolókefe helyett

Súroláshoz szintén jól jöhet egy durvább labdává alakított alufólia darab. A grillező rácsait vagy a rászáradt, odakozmált ételmaradékokat könnyűszerrel eltávolíthatjuk alufólia galacsinokkal is, ha nincs a közelben súrolókefe.

6. Zsírfogó

Ha bevonod a tűzhelyet egy platni méretű lyukkal ellátott alufólia takaróval egy-egy magas hőfokot igénylő, fröcsögősebb fogás elkészítése előtt, megúszhatod az odaégett, ragadós zsírfoltokkal való későbbi küzdelmet.

shutterstock 423647410

7. Fiókbélelés

Egy-egy gyorsan elkoszolódó konyhai polc vagy fiók alufóliával való kibélelése szintén jól jöhet később. A sütő-takaróhoz hasonlóan ebben az esetben is elég eltávolítani és kidobni az alufólia ívet, és egy friss lappal lefedni a kényesebb területeket.

8. Nehezebb bútordarabok költöztetése

A nehezebb bútordarabok is könnyebben mozgathatóbbak lesznek, ha a bútorok lábait alufóliába csomagoljuk, és csak ezután fogunk hozzá a helyiség átrendezéséhez. Legalábbis ha padlószőnyeggel borított felületekről van szó, a faburkolatokat ugyanis könnyen összekarcolhatja az alufólia.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta