LÁJFHEKK

Így kényeztesd a jégkrémedet

2017. augusztus 8., kedd 11:27 |

Még ma elkezdheted a csúnya és kártékony jégkristályok elleni védekezést. Ne habozz tovább!

A kókuszos-diós-tejkaramellás-kekszes, valamint a karamellbe burkolt földimogyoróval és karamelles popcornnal ízesített (SZAVAZZ!), és a biztonság kedvéért karamell fagyival körülvett jégkrémek kitalálója szerint a következő dolgokra érdemes odafigyelnie annak, akinek fontos, hogy a már megbontott jégkrémei is jó kondiban legyenek, amikor újra rájuk kerül a sor. 

Ne temesd fokhagymahalmok alá a fagyit!

Mert büdös lesz. Néha elkerülhetetlen, hogy az ember elbújtassa az utolsó adag sós-mogyorós jégkrémét a torkosabb lakótársak/rokonok elől, nem árt azonban kevésbé szagos társakat keresni a jégkrémünknek, ha néhány napra órára biztos helyen akarjuk tudni szemünk fényét. Szerencsére amúgy is fontos a jégkrémes ember szerint, hogy

ne az ajtóban tárold a jégkrémed!

Főleg akkor fontos inkább a fagyasztó középső fakkjának leghátsó fertályát célba venni, ha gyakran nyitogatják a tárolásra kiszemelt hűtőt. Így két legyet ütünk egycsapásra: a fagyasztó mélyén kellően hűvös az időjárás, és jó eséllyel azok elől is elbújtatható itt pár órára a kincsünk, akik nem tudják, hogy van otthon jégkrém.

shutterstock 575233099

Inkább külön fagyasztóban tárold!

Olyanban, amiben holttesteket szoktak tárolni a horrorfilmekben. Ebben az esetben ugyanis nem jó jel, ha önkiolvasztós, levegőkeringetős „no frost” rendszerrel felruházott hűtővel rendelkezünk. Az automatikus leolvasztásos időszakoknak köszönhetően az idő előrehaladtával egyre nagyobb méreteket öltenek majd azok a gusztustalan jégkristályok, amelyek felvizezik és szemcséssé teszik a jégkrém textúráját.

Zacskózz!

Ezenkívül nem árt lefóliázni, vagy sütőpapírba csomagolni a maradékot, méghozzá úgy, hogy a védőfólia érintkezik is a jégkrémmel. Így elkerülhető, hogy a levegő kiszárítsa a jégkrém legfelső rétegét, valamint a szagok és a rohadék kis kristályok ellen is hatékony védelemmel láthatjuk el a drágaságot.

Persze azt is megemlítette még a Ben & Jerry’s szolgálatában álló fagyiséf, hogy mindezen utasításokat betartva sem érdemes a lejárati dátum jelezte időpontnál tovább tárolni a jégkrémeket. De hát ki az. aki, olyan sokáig képes távoltartania magát egy izgalmasabb ízesítésű doboztól? Valószínűleg egy alávaló ember, aki megérdemli, hogy romlott jégkrémet egyen. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta