Tényleg lehet a pasid ingéből csinos nyári ruha?

Kipróbáltuk: hat ok, amiért ne higgy el mindent, amit a Pinteresten látsz.

Nagyon lelkes vagyok DIY-témában. Egyrészt szeretek alkotni, mert pihentető és remekül kikapcsolja az embert, másrészt tetszik a dolog újrahasznosítós része, hiszen a környezetvédelem, illetve az ökológiai lábnyom fontos dolog, és hát mennyire klassz dolog, hogy megunt, kinőt, vagy már nem divatos ruhadarabokból valami kreatív dolgot lehet létrehozni. Főleg akkor kezdtem beleásni magam ebbe a témába, amikor gyesen voltam otthon és rengeteg szabad agykapacitásom lett (bár időm nem nagyon). Szóval szabad perceimben (másodpercemben) lelkesen néztem DIY-videókat, olvastam blogokat, valamint bújtam a Pinterestet, sőt még kézműves babamama klubba is elkezdtem járni (ez utóbbinak mondjuk tényleg volt értelme). Aztán időhiány miatt soha nem kezdtem bele semmibe igazán…

Most tt a nyár (a gyerek már óvodás és lehet mellette nyugodtan alkotni… igazából nem, de az ember hajlamos ezt gondolni) és a csinos nyári ruhák előkerülnek a szekrényből. Már persze, ha előzőleg belepakoltunk ilyesmit. A tavaszi selejtezés folyamán jónéhány pólót, inget kiválogattam a férjem szekrényéből, de nem volt szívem őket kidobni, mert végülis jók lehetnek még valamire. Gondoltam, itt az idő, remek nyári ruhákat fogok magamnak varázsolni pikk-pakk. Előszedtem az elraktározott ötleteket (a Pintererest egy nagyon praktikus dolog) és néhány remek (-nek tűnő) módszert kipróbáltam. Főleg olyanokat, amikhez nem kell varrni (nem tudok, nincs varrógépem stb. ….főleg az utóbbi)

1. Hosszú ujjú felsőből nyári szoknya

Nem a legcsinosabb, de ez még egész vállalható, ha az ember hirtelen felindulásból ceruzaszoknyára vágyik. A technika: a felső nyakát húzod a derekadra, már ha elég széles és fel tudod magadra rángatni. Ha ez megvan, a kétoldalt szerencsétlenül lógó ujjakból köss egy divatos csomót a hasadon. Ez most egyébként is trendi, arra érdemes figyelni, hogy ne legyen a póló túl szűk vagy túl átlátszó!

kombó1
divany.hu

2. Férfipólóból női ruha

Sajnos ez esetben tényleg túl szűk a póló nyaka – nem véletlen, hogy itt is egy kislány mutatja be a tekerési technikát. Én ezt a szettet leginkább strandon tudom elképzelni, ha éppen nincs nálunk strandruha és nem akarunk egy szál bikiniben elmenni a lángosért. A lényeg: mell fölé húzod a póló nyakát, aztán a hónod alatt kalimpáló két ujjat betűröd mellnél. Nem, nem ülnék fel így a villamosra:

kombó2
divany.hu

3. Férfiingből női ruha, első verzió

Ez tényleg sehogy sem állt. Sajnos a gombokat nem a mellkasomhoz pozicionálták, így kicsit bő volt, de a következő gombot meg már nem tudtam begombolni. Hátul valami meghökkentő turnűrszerűség képződött. Ez a megoldás szerintem maximum a hálószobától a fürdőig tartó távon alkalmazható, arra viszont teljesen felesleges... A technika: felveszed az inget, mell fölött begombolod az első gombot, amit tudsz. Kibújsz az ujjakból, letűröd az ing felső részét, majd végiggombolod az inget. Ezek után a két ujjat megkötöd melled alatt: így már igazán pucérnak érezheted magad, hisz alig takarja valami a melleid és az sincs túl biztosan rögzítve. Szemből egyébként tök jól néz ki a képen a szett, de a fenéken képződő anyagbőséggel van baj: 

kombó3
divany.hu

4. Férfiingből női ruha, második felvonás

Az inges megoldások közül talán még ez volt a legvállalhatóbb, bár hátulról szemlélve magam a tükörben, már nem volt annyira meggyőző. Az elkészítés technikája ugyanaz, mint az első verziónál, csak itt a gombok hátra kerülnek, tehát az egész inget még az ujjak megkötése előtt meg kell fordítani magunkon, hogy a gombok hátulra kerüljenek. És ismét hasonló a helyzet: szemből, fotón tök jó a látvány, élőben és hátulról viszont... inkább hagyjuk.

kombó4
divany.hu

5. Férfiingből szoknya

Ez végtelenül esetlenül festett. Nem is tudom, hogy mit lehetne még ehhez hozzátenni. Pedig ez a pinterestes kép nagyon jó kis kedvcsináló, lehet, más inggel kellett volna próbálkoznom. Amúgy nehezen tudom elképzelni, milyen szabású lehet az a férfiing, amiből A-vonalú szoknya lesz, a felső részén pedig nem képződik oltári nagy anyagbőség.

kombó5
divany.hu

6. Férfiingből női felső

Azt hiszem ez volt a mélypont – pedig korábban is volt már pár –, bár ez már az eredeti kép alapján sem tűnt igazán jó ötletnek.

kombó6
divany.hu

Végkövetkeztés:

Ha csinos nyári ruhákat szeretnék, akkor két lehetőségem van:

  • megtanulok varrni
  • elmegyek vásárolni.
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek