LÁJFHEKK

7+1 tipp, hogy mit csinálj, ha mindenki nyaral, csak te dolgozol

2017. július 24., hétfő 14:39 |

Nehéz időszak ez mindenki életében, de azért van mód arra, hogy megkönnyítsük a dolgunkat. (Vigyázat, a cikk nagy adagban iróniát tartalmaz!)

Ugye a kedves olvasó is észrevette, hogy mostanában a szokásosnál jóval több email pattan vissza OoO /házon kívül válasszal? Július közepén és végén ezen annyira nem lepődünk meg persze, például jómagam is házon, vagyis munkahelyen kívül voltam nemrég. Most viszont belül vagyok, és azt látom, hogy mindenki más nyaral. Talán csak a karácsony és a szilveszter közötti időszakban kong ennyire minden iroda. Íme néhány tipp, amivel munka közben is nyaralhatsz, ha senki nem látja.

1. Érj be később, lépj le előbb!

Mindig rohansz hétköznap reggel? Használd ki a kisebb forgalmat (ha épp nem Budapest belvárosában dolgozol, amikor fontos ember látogat Magyarországra), kelj később, reggelizz nyugodtan, sétálj munkába, ne törődj azzal a pár perces késéssel. Ha véletlenül annyira gyér a forgalom, hogy ennek ellenére előbb érsz be munkába, vagy senki nem látta, mikor értél be munkába, akkor pedig gond nélkül távozhatsz negyedórával-félórával korábban, mint szoktál. Összeomlik a gazdaság ettől? Nem valószínű.

shutterstock 680586238

2. Öltözz kényelmesen!

Hacsak nem Hivatalos Személy vagy, esetleg olyan pozícióban dolgozol, ahol muszáj meghatározott ruházatban megjelenned, most van az az időszak, amikor igazán gondolhatsz a saját kényelmedre. Túl sportos? Nem túl sportos. A Munka Törvénykönyvébe kéne bevezetni, hogy 30 fok fölött mindenki úgy öltözzön, ahogy akar. Ha ráadásul úgysem látja senki, akkor meg nem mindegy?

3. Hallgass zenét hangosan!

Ugye, milyen idegesítő az a kolléga, aki szar zenéket hallgat egész nap, és nem hajlandó mindezt legalább fülessel elkövetni? Most te lehetsz ez a kolléga! Viszont ha nincs bent senki, nem kell rosszul érezned magad emiatt. Ha pedig nem vagy teljesen egyedül, azzal a 2-3 sorstársaddal meg lehet beszélni, hogy felváltva DJ-ztek. Ilyenkor toleránsabb vagy mások béna kedvencei iránt, és még az is megtörténhet, hogy ezáltal színesedik a zenei ízlésed.

4. Ebédelj hosszabban!

Ha általában kapkodva lapátolod be az ebéded, netán időnként ki is hagyod, most ezen is változtathatsz. Iktass be minimum egyórás ebédszünetet, jóízű egészségügyi sétával egybekötve. Szervezz közös ebédet a közelben dolgozó barátnőddel, haveroddal, anyukáddal. Utána belefér egy fagyi is, ilyenkor állítólag nem hizlal annyira.

5. Sziesztázz!

Ha semmiféle egészségügyi előnye nem lenne a 20-30 perces ebéd utáni alvásnak, akkor is ajánlanánk, hiszen a világon kevés dolog jobb, mint tele hassal ledőlni egy időre. Az a helyzet viszont, hogy nem csak magadnak teszel jót ezzel, de még a további munkád hatékonyságát is növeled. Ha nem tartozol azon szerencsések közé, akiknél kanapé vagy akár alvószoba van a munkahelyen, itt olvashatsz arról, hogyan szundíts egy jót az irodában csak azért is.

shutterstock 681024280

6. Tölts el vállalhatatlanul sok időt értelmetlen weboldalakon!

Ha a fentiek ellenére is unatkoznál, az internet a segítségedre siet. Nézegess hülye utcaneveket szerte a világból, egyensúlyozz tányért, idézd fel fejből az összes országot. Várj egy kicsit. Nézegesd ezt a pörgő tacót. Rajzolgass, készíts mandalákat, vagy csak meditálj nyugtató hangokkal és fényekkel. De persze ügyelj arra, hogy:

7. Ne ülj annyit a gép előtt!

Egy normális októberi kedden kinek van ideje félóránként felállni a monitor elől, hogy megtornáztassa a gerincét? Pedig állítólag az ülés károsabb, mint dohányozva ráejtőernyőzni egy autóbalesetre. És a feneked is lapos lesz tőle. Ilyenkor nyár közepén viszont vidáman gondolhatsz a szívedre, és rendszeresen felpattanhatsz a székből, hogy mozogj egy kicsit vagy igyál egy jegeskávét.

shutterstock 681515968

+ 1. Rakj rendet az asztalodon

Persze nem azért kapod a fizetésed, hogy egész nap szórakozz. Ha már bűntudatod lenne a sok nyári lógás miatt, hasznosan is eltöltheted a munkaidőt, mondjuk rendbe rakhatod az íróasztalodat. Tanulj a japánoktól, zsúfolt, kaotikus munkaállomásodat változtasd át minimalista, ihletet adó térré, és juss el a megvilágosodáshoz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta