Most akkor kell lábat mosni, vagy sem?!

És mennyi szappanra van szüksége a vádliknak? Megannyi kínzó kérdés, amire most választ kaphatsz.

Kell-e külön szappant juttatnunk a lábainkra, vagy elég, ha a gravitációra bízzuk a dolgot, és a jó alaposan beszappanozott felsőtest irányából érkező szappanpatakokkal dolgozunk? Mert hát mi van, ha a túl sok szappantól, és nem a kortól válik egyre szárazabbá a vádlink?! A Women's Health szerkesztőségét ismegmozgatta a problémakör, és szerencsére meg is kérdeztek egy szakértőt a helyes lábmosásról, megspórolva ezzel 1-2 keresést nekünk, a vádlink/combunk miatt aggódó magyaroknak. 

A Womens's Health nem bízta a véletlenre a dolgot: Joshua Zeichnert, a New York-i Mount Sinai Kórház egyik, a bőrgyógyászatban igencsak jártas orvosát vették célba a NAGYON IS FONTOS kérdéssel. A szakértő szerint pedig csak abban az esetben érdemes külön beszappanozni a lábunkat, ha azt elfeketíti a kosz, amúgy bőven elég a lecsorgó szappan maradékokat felhasználni e célra. Ellenkező esetben a bőr olajos védőrétegétől is megszabadíthatjuk a lábunkat, ami bőrszárazsághoz, sőt gyulladásos állapotokhoz is vezethet.

shutterstock 159691775
Shutterstock

Szükség van ugyanakkor a szappanra vagy a borotvahabra borotválkozáskor, és akkor is, ha a lábujjakról vagy a talpról van szó. Különösen a nagyobb mennyiségű kosz elszállásolására képes, vastagabb bőrrel borított talpak esetében, és a lábujjak között megbúvó redva eltávolításhoz érdemes alaposan beszappanozni magunkat. Persze a lábujjközök esetében az utómunkálatok is fontosak, egészen pontosan az érzékeny területek szárazon tartására kell odafigyelni, ellenkező esetben ugyanis melegágya lehet egy-egy nedves/mocskos lábujjköz a gombás fertőzésekek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek