LÁJFHEKK

Kólás napozással a bőrrákért!

2017. július 20., csütörtök 14:56 |

A szakértők szerint (meglepetés!) nem kifizetődő kólával locsolni magunkat a napon.

Számos  olyan cikk és szakértői vélemény fellelhető online, amely a magukat bőrbarnítás céljából kólával öntöző hölgyek és urak furcsa szokásának veszélyeire hívja fel a figyelmet. Mindez elsősorban azért meglepő, mert ezek szerint a jelenség több mint 1 embert érint, és valóban szükségessé teszi, hogy egy-egy bőrgyógyász arra vesztegesse az idejét, hogy a kóla mint barnító krém veszélyeire hívja fel a figyelmet. 

A Bustle szerint a módszer nem újkeletű, időről-időre kap egy újabb lökést, tavaly például a Geordie Shore két szereplőjének strandolási szokásai miatt került reflektorfénybe a finoman szólva bizarr trend. A jelenség mindenesetre szöges ellentétben azoknak a szemléletével, akik nem hogy kólával nem öntözik a lemeztelenített testüket, de még egy fehér pólóban is veszélyeztetettnek érzik magukat.

shutterstock 677570773

Kólával az érdes, darázs-borította bőrért!

A Metro szerint egyébként rövid távon valóban működőképes a módszer, a karamell színű festékanyagok ugyanis valóban képesek pont erre: hogy befessék a kólázók bőrét. A Metro által megszólaltatott kozmetikus, Andy Milward szerint a „trükkel” végeredményben csak annyit érnek el ostobább embertársaink, hogy a kólák citromsavtartalmával ledózerelik a bőrük természetes védelmi vonalait, a barnulás helyett inkább a leégés és a bőrrák esélyét megsokszorozva így a házi fortéllyal. Ja , és némi homok és kosz is a bőrükre ragad, plusz igazi mágnesei lesznek a darazsaknak és a legyeknek is.

Persze aki kevésbé hajlamos a leégésre akár barnulhat is a módszerrel, de azért érdemes végiggondolni, vajon jó ötlet-e olyan folyadékkal öntözni magunkat a napon, amit mások lefolyótisztításra és az ékszereik megtisztítására használnak. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta