Villogós vagy kígyós telefonnal a legjobb fesztiválozni?

Kipróbáltuk azt a két telefont, ami a legalkalmasabb lehet a nyári bulikhoz és fesztiválokhoz.

Az egyik LED-diszkót csinál, a másik meg egész héten bírja, így ez a két telefon lehet a világ legalkalmasabb készüléke a nyári bulikra, fesztiválokra és a nyaralásra. Legalábbis ezt gondoltuk, mikor kipróbáltuk a Nokia 3310 és az Alcatel A5 LED készülékeket. 

Nyaralás és fesztiválozás, vagy éppen nyáresti bulizás közepette is mindig az az egyik legnagyobb félelme az embernek, hogy elhagyja a méregdrága telefonját. Vagy az, hogy lemerül, esetleg hogy ripityára töri. Sokan éppen ezért nem is szeretik ilyenkor magukkal vinni a legmodernebb csúcskategóriás telefonokat, hiszen egy rossz mozdulat és a Balaton alján, kijelzővel lefelé a betonon vagy a szórakozóhely vécéjében landol, arról nem is beszélve, mikor valaki otthagyja az egyik szórakozóhelyen, az éjjeli járaton, vagy éppen pont akkor merül le, amikor az életmentő hazafelé taxit hívná. Vagyis a tökéletes szórakozós telefonnak olcsónak kell lenni, strapabírónak, és sokáig kell bírnia szuflával.  Erre pedig két telefont találtunk alkalmasnak: az egyik az, amit minden 25 éven felüli úgy várt már, mint a messiást, vagyis az újragondolt Nokia 3310-est, a másik pedig az, amit minden 25 év alatti várt úgy, mint a messiást, azt Alcatel A5 LED bulitelefonját, aminek a hátlapján LED-fények világítanak mindenfajta színben. 

DSC8249
Kaszás Tamás / Dívány

Nokia, ami sátrazáshoz kiváló

Fesztiváltelefonnak sajnos teljesen alkalmatlan a Nokia 3310, pedig elfér kis helyen és egy talán egy egész Szigetet le lehet vele nyomni úgy, hogy nem kell elzarándokolni egy közeli telefontöltő pontig. Strapabírónak is tűnik, és nem is drága, egy baja van csak: arra teljesen alkalmatlan, hogy állandó kapcsolatban legyél a társaság többi tagjával. Telefonálni lehet vele ugyan, de ki hallja azt egy koncert közepén állva? Kommunikálhatnál velük persze írásban is, de se Viber, se WhatApp, se Messenger nincs rajta, de még egy átkozott wifit sem tudsz befogni, mondjuk az előző generáción sem volt egyik sem, mégis mindenki imádta. Vagyis fesztiválokon és kommunikációra marad az SMS, ami a 3310 fénykorában egyértelmű volt, most viszont alig használja valaki bármire.

Fényképezni lehet vele, de minek, igaz a koncertfotózás telefonnal amúgy is halott műfaj, kivéve ha az első sorokban állsz, bár akkor sem lehet túlzottan maradandót alkotni. Sőt, az is tény, hogy ezzel nem kell elővenni az arcszépítő alkalmazásokat, ugyanis a 2 MP garantáltan nem hozza elő a ragyákat és a bőrhibákat, arra viszont pont nem jó, hogy bármiről is képet csinálj, ami 30 centinél messzebb van tőled. 

Amire viszont kiváló, ha olyan helyre mész, ahol csak annyi a lényeg, hogy sokáig elérhető legyél. Egy külföldi út vagy egy erdei túra sátrazással ott, ahol internetezni amúgy sem szeretnél. Vagy éppen egy olyan nyaralás, ahol egészen biztos akarsz lenni, hogy lejössz az internetfüggőségedről. Tökéletes választás felsővezetőknek és azoknak, akik nem tudnak kikapcsolni, mert leveleket hótziher, hogy nem tudsz nézni rajta, viszont ha valami nagyon nagy gebasz van, fel tudnak hívni. Igaz érdemben akkor sem tudsz hozzászólni a dolgokhoz, de telefonon tudsz segíteni. Ráadásul dualsimes, vagyis a magán és a munkahelyi számot is bele lehet passzírozni egy nyaralás előtt, ráadásul kevesebb mint húszezer forintért megkapod mindenfajta hűségnyilatkozat nélkül. Unalmas perceidben játszhatod a kígyós játékot, illetve attól sem kell aggódnod, hogy a túl sok szelfi miatt bárki megsértődik, ezzel ugyanis lényegében nem tudsz szelfizni. 

DSC0180
Kaszás Tamás / Dívány

Alcatel A5 LED, ami tinédzsereknek kiváló

Partytelefonnak sokal jobb választás az Alcatel bulitelefonja. Dual SIM-es ez is, viszont sokkal jobban használható fesztiválokon. Hiba nélkül futnak rajta azok a programok, amelyekkel meg lehet beszélni, hogy melyik színpad mellett hol találkoztok, lehet vele viszonylag értékelhető képeket csinálni, amiket azonnal fel is lehet tölteni a közösségi oldalakra. Amivel viszont többet tud egy átlagos, középkategóriás vagy hasonló összegbe kerülő telefonnál, az a hátán található LED-villogás. Ez fesztiválra javarészt szintén használhatatlan, bár kétségkívül szórakoztató úgy egy órán keresztül. Az igazán jó az lenne, ha annyira személyre lehetne szabni, hogy fényüzenetet lehetne küldeni, mondjuk bármelyik zenekar elé be lehetne állni vele úgy, hogy azt villogtatjuk, hogy "Oszoljatok fel!" vagy ezen keresztül lehetne üzenni a DJ-nek, hogy jöhetne már a Despacito. Ezt sajnos pont nem lehet vele, ráadásul az egész csak akkor működik igazán jól, ha elkezdesz zenét hallgatni a telefonodon.

Na, és itt jön képbe az, hogy bár fesztiválon ennek semmi értelme, hazafelé viszont lehet vele dobozhangon bömböltetni a Scootert a mellékutcában és csak úgy villóznak a fények, vagy a fesztiválra menet lehet alapozni a kedvenc zenéddel és villogással. Éppen ezért az Alcatel A5 LED nem is igazán fesztiváltelefon, inkább házibuli vagy osztálybuli telefon, ami nyilván nem a 25 feletti korosztály telefonja lesz, a fiatalabbaknak viszont határozottan jó választás lehet. Egy középkategóriás készülék, kimondottan a fiatalok igényeire tervezve és kitűnve abból az ötlettelenségből, ami ennek az árkategóriának a legtöbb készülékére jellemző. Az ára nagyjából 55 ezer forint körül mozog szolgáltatófüggetlenül, szolgáltatóknál pedig még olcsóbban meg lehet vásárolni. 

DSC8255
Kaszás Tamás / Dívány
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek