8 tipp, hogy mindig jó illatod legyen

És itt most nem az alapvető higiéniai szabályokra gondolunk, hanem arra, hogyan nem lesz pénzkidobás a parfümvásárlás.

Neked is van olyan barátnőd, kolléganőd, ismerősöd, akit mindig kellemes parfümfelhő leng körül, te pedig hiába próbáltál már ki egy egész drogériányi terméket, senki sem dicsért meg vagy bókolt az illatod miatt? A PureWow összegyűjtötte, hogyan lehet javítani a statisztikákon. 

1. Az erősebb illat marad

Ahogyan a cikkben írják, nem minden parfüm teremtettet egyenlőnek, míg a citrusos illatok könnyen elillannak, addig a fűszeresebb, fás jegyekkel rendelkező termékek sokkal jobb választásnak tűnnek ilyen szempontból. Persze csak emiatt semmiképpen ne válasszunk olyan parfümöt, aminek a szagától rosszul vagyunk, rengeteg lehetőség van arra, hogy tartósítsuk az illatunkat.

2. A hidratálást nem lehet elsumákolni

Mert ezzel nemcsak a bőröddel teszel jót, hanem hosszabb ideig fogsz illatozni. Az állítás ugyanis a következő: a száraz bőrön nem marad meg olyan jól a parfüm, szóval elő a testápoló krémekkel vagy olajokkal, mielőtt befújnád magad. És igen, jobban jársz, ha illatmentes termékeket használsz, így nem lesz illatorgia. Persze van egy másik megoldás is, eleve krémparfümöt kell venni. 

3. Nem mindegy, mikor fújod

A legjobb, ha zuhanyozás vagy fürdés után fújod be magad, vagyis amikor még kicsit nedves a bőröd. Az egyik okot már az előző pontban vázoltuk, és az sem elhanyagolható szempont, hogyha még nincs rajtad semmi vagy csak alig valami, biztos nem hagy foltot a parfüm a kedvenc blúzodon. Mondjuk nem lehetetlen küldetés eltávolítani az illatozó pecsétet, de jobb megelőzni a baj, nemde? 

giphy-11.gif

4. Nem mindegy, hova fújod

Köztudott, hogy a parfümöt leginkább a csuklókra és a nyak oldalsó részeire, a fülek mögé van értelme fújni, hiszen ezeken a területeken futnak a legközelebb a bőrhöz az erek, ami azt jelenti, hogy itt kicsit mindig melegebb a test, így jobban párolog a parfüm. Emellett azért még lehet próbálkozni a köldökkel, a mellkassal és a térdhajlattal is. 

5. Az ismétlés a jó illat titka

Ha elmegy az illatod, fújd be magad újra. Megdöbbentő módszer, nem? És ugyan egy női táska befogadóképessége szinte határtalan, senki nem akar egy üvegparfümöt magával hurcolászni egész nap. Ha mázlid van, kedvenc illatod  megtalálható stiftes kiszerelésben is, ha nem, akkor be kell szerezni egy utántöltős parfümszórót, ez nem annyira nagy összeg. 

my6OK14380687172.gif

6.  A dörzsölés kizárva

Bármennyire is nagy a késztetés, tilos dörzsölni, mert így könnyebben elpárolog a parfüm. A Pure Wow szerint először a fejillat tűnik el, utána pedig jön a szív- és az alapillat. 

7. A több néha több 

Aki allergiás, annak csínján kell bánnia az illatanyagokat tartalmazó kozmetikai termékekkel, pedig az is egy jó megoldás lehet, ha egymáshoz passzoló tusfürdőt, testápolót, dezodort és parfümöt használsz, mert ez is segít abban, hogy markánsabb és tartósabb legyen az illatod. 

tumblr mea1wc5ByT1qc2bleo1 500.gif

8. Tárolni tudni kell

A fény, a magasabb hőmérséklet és a pára nem tesz jót a parfümöknek, ezért bármilyen praktikusnak is tűnhet, ne a fürdőszobában tárold kedvenc illatod, hanem keress egy kisebb szárazabb és hűvösebb helyiséget, ahol nem éri közvetlen napfény. Ha például van fésülködőasztalod, akkor nem is kell tovább keresgélni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek