Ezért pattanásos a hátad

A fiatalokat gyötrő pattanásos hát sok esetben a rosszul megtervezett zuhanyzás eredménye.

A Daily Mail ezek szerint előfizetett Kendall Jenner oldalán a havi három dollárért elérhető extra tartalmakra, és az elsők között értesülhetett a minden ragyát száműző „csodamódszerről.” A hatalmas hiba - amit Jenner és bőrgyógyásza immár örökre orvosolt – abból áll, hogy sokan a hajmosás és a hajbalzsam leöblítése közben kerítenek sort a zuhanyzás lényegi, szappanozós részére, ami ezek szerint igazi szarvashibának minősül. 

Bacne

Az angol hát szó, vagyis a back, és az általában az arcot érintő, sok esetben a bőr hegesedését eredményező akne fúziójából létrehozott, csodásan hangzó „bacne”, magyarul a pattanásos hát amúgy a húszas éveikben járó fiatalokat érinti a leggyakrabban: a nőknek nagyjából a fele, míg a férfiaknak úgy a 40%-a küzd valamikor a húszas évei során a bőrbetegséggel. A hormonális változásokkal összefüggésbe hozható akne a szőrtüszők elzáródása miatt alakul ki, és a különböző tisztítószerek mellett az érintettek étrendjének megváltoztatásával és antibiotikumos kezelésekkel orvosolható.

Vezess bennünket!

Legalábbis a Jenner/Kidd előtti időkben így volt ez. De mostantól minden máshogy lesz! Kidd szerint ugyanis a problémát sok esetben az eredményezheti, de legalábbis súlyosbíthatja, hogy a hát beszappanozása után, a zuhanyzás végén mossák meg a hajukat és folyatják a hátukra a sampont, illetce hajbalzsamokat a nők, ami eltömődött pórusokhoz, és pattanások, miteszerek kialakulásához vezethet. Sok esetben javulást eredményezhet tehát, ha a zuhanyzás legvégén szappanozza csak be magát valaki, jóval azután, hogy kimosta a hajából az tiszító- és ápolószerek utolsó maradványát is.

Könnyen lehet persze, hogy mindez valóban javulást hozhat néhányak esetében, a hajbalzsamot többnyire még hírből sem ismerő férfiak esetében azonban aligha valószínű, hogy a hibás zuhanyzási technikák okozzák a bajt. De talán a következő videóból a férfiak is hasznot húzhatnak! Csak havi 3 dollár! Mire vársz?!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek