Így teheted strandbiztossá a telefonod

A homokos tengerpartok veszélyeire sem árthat előre felkészülni. Zacskózz, hűts, védekezz!

A legegyszerűbb persze az, ha otthon maradsz, így a legkönnyebb megakadályozni, hogy a homok megdolgozza kicsit a kijelzőt vagy eldugaszolja a mikrofonnyílást. De ha mégis szükség van arra, hogy meglátogass egy forró, homokos, ne adj' Isten nedves tengerpartot, mondjuk mert eljött a zombiapokalipszis és ott sejted az utolsó töltőket, nem árt, ha felkészülsz a meglepetésekre. 

Áss!

A Popular Science nem túl zombibiztos útmutatója elsőként a hőség veszélyeire hívja fel a telefonféltő konkvisztádorok figyelmét. A napsugarak és a forró homok kombinációja pillanatok alatt felforrósíthatja a telefonodat, ami az akkumulátor gyors lemerülését eredményezi. Ha nem találsz árnyékos helyet, akkor is érdemes legalább a közvetlen napfénytől megóvni a készüléket. Magyarul takard le a mobilt. És dúcold is alá, elvégre a homok is forró ezeken az elátkozott partszakaszokon. Kellett is neked a strandra vágyni. De ha már ott vagy, érdemes azért magával a telefonnal is kezdeni valamit, hisz a háttérben futó és nagy akkumulátorigényű alkalmazások is túlmelegíthetik a telót. Ha van nálad hűtőtáska vagy elemes ventilátor, vesd be bátran azokat is.

shutterstock 289287602

Homokbiztos

A homok elvileg szilárd halmazállapotú anyag, de sok esetben úgy viselkedik, mint a gázok: kitölti a rendelkezésre álló teret. A profik szilikondugókkal is védekezhetnek, bár ez a csomag például csak a 3,5 mm-es jack csatlakozó és a micro USB nyílás eldugaszolására jelent megoldást, a mikrofon és a hangszórók így is sebezhetők maradnak. Egy huszáros „csináld magad” megoldással egy régi fülhallgató/töltő csatlakozójának levágásával is szert tehetünk hasonló szettre. A kijelző karcmentesítése és a kisebb nyílások hermetikus lezárása érdekében pedig nem árt egy lépéssel tovább menni, és a homok távoltartására is ideális vízálló tokba csomagolni a mobilt, így két legyet üthetsz egy csapásra.

shutterstock 574012846

Halálbiztos

A legegyszerűbb módszer a telefon lezárható zacskóba tuszkolása. A víz- és homokproblémára is megoldást jelentő tasakok között ráadásul vannak olyan vékonyak is, amelyek a telefon zacskón keresztül való használatát is lehetővé teszik, így tehát nem csak a víz és a homok, de a sajtos-tejfölös lángos és a napolaj sem jelenthet majd akadályt, ha mindenképp muszáj becsekkolnod a strandról. Persze szert tehetsz egy vízálló tokra is. Vagy csak nyesd a tengerbe a telót, és szabadulj meg örökre a sok telefonközpontú hercehurcától. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra