LÁJFHEKK

Ettél mostanában palacsintázóban? Akkor most rosszul leszel!

2017. június 23., péntek 11:36

Súlyos higiéniai szabálytalanságok miatt bezáratta a Nébih a Nagyi palacsintázójának egyik budai egységét.

Júniusban tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai egy budai palacsintázóban, ami annyira ramaty állapotban volt, hogy gyorsan fel is függesztették a tevékenységét. A cég a Hepinagyi Kft, de talán nagyi most mégsem lenne annyira happy ha meglátná, hogyan is nézett ki a konyha a budai étteremben. A cég üzemelteti egyébként a Nagyi Palacsintázója nevű helyet, Budán a Batthyány téren és a Szentendrei úton is van kirendeltségük, az nem derült ki, hogy melyik egységben várták az ellenőröket az alábbi szabálytalanságok. 

Igazából mindkét kirendeltség Facebook-oldalán szidják a higiéniai körülményeket, szóval ebből sem derül ki túl sok, az viszont biztos, hogy a Nébih emberei az ellenőrzés során azt tapasztalták, hogy rettentően koszos az összes helyiség, a HACCP rendszert nem működteték, nem volt biztonságos az ételkészítési technológia, továbbá nem volt megfelelő a takarítási utasítás sem. A személyzet élelmiszerbiztonsági oktatásáról szintén nem tudtak igazoló dokumentumot bemutatni. 

Az üzlet szemmel láthatóan régóta takarítatlan helyiségeiben a hűtő- és fagyasztó berendezéseket jeges, szennyezett és rozsdás állapotban, több esetben belső világítás nélkül használták. A hűtőkben fedetlenül tárolták egymás mellett a túrókrémet, a milánói makarónit, a gyümölcssalátát, a tejszínes-sonkás gombakrémet és a sertéspörköltet, esetenként az ételek előkészítéséhez használt kanállal együtt. A tálalópulton szintén fedetlenül, szennyeződésnek kitéve kínálták a kakaóport, diót, mézet és mogyorókrémet.

Végül az ellenőrök 30 kg jelöletlen, nyomon követhetetlen készételt különítettek el, egyúttal elrendelték annak élelmiszer-hulladékként történő megsemmisítését. A helyszínen tapasztalt súlyos, a fogyasztók egészségét veszélyeztető hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az étterem ételkészítő és -forgalmazó tevékenységét.

Galériánk van a gusztustalanságok kicsiny palacsintázójából, de sajnos a ezúttal a videó elmaradt. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta