8 hotelszobás tipp, ami minden nyaralást jobbá tesz

Kiderül, miért érdemes szétszedni a pótágyat, milyen összefüggés van a hoteltévé, egy üres bögre és a telefonod között, és miért ne akaszd ki a "takarítást kérek" táblát ha nem túl bizalomgerjesztő helyen szállsz meg.

Irigyled azokat, akik bár ugyanannyit fizetnek mint te, mégis tágasabb, világosabb és szebb kilátású hotelszobát kapnak? Legyél te az, akit mindenki irigyel! 8 tipp mit kell tenned, ha szép, praktikus – és ágyi poloskáktól mentes – hotelszobára vágysz a közelgő nyaralásodon.

1. Szép kilátást szeretnél? Szólj előre!

Azért szerettél bele egy adott hotelbe vagy apartmanházba a Booking.com-on nézelődve, mert csodás belőle a panoráma? Foglaláskor mindenképp írd oda a megjegyzés rovatba, hogy olyan szobát szeretnél, amiből szép a kilátás.

A nagy hotelekben általában a legszebb kilátással bíró szobákért plusz pénzt kérnek, a kisebb helyeken viszont leginkább a szerencsén múlik, hogy az azonos árú szobák közül a mellékutcára néző vagy a panorámás jut neked De ha te kifejezetten kéred valamelyiket, valószínűleg meg is kapod. Én már többször kipróbáltam, és minden alkalommal pompás kilátás volt a szobából. Például, az olaszországi Sienában a szomszédos szobák a sikátorokra néztek, mi pedig ezt láttuk a panzió (amúgy legolcsóbb) szobájából:

IMG 1431
mimi / Travelo

2. Nézz meg több szobát, mielőtt beköltözöl valamelyikbe!

Érkezés után kérd meg a recepcióst, hogy ha lehet, mutasson meg több szobát is. "A hotelek általában elsőként igyekeznek a legkevésbé kívánatos szobákat kiosztani. Ha azonnal elfogadod az első felkínált szobát, lehet, hogy egy sötét lyukban találod magad kilátással a szomszédos tűzfalra. Miközben lehet, hogy panorámás, világos szobáik is vannak, ugyanazon az áron. Egy hotelen belül óriási eltérések lehetnek. Kérdezz bátran, csak jól járhatsz vele" – tanácsoljákGoats On The Road bloggerei.

3. Kényelmetlen a pótágy? Szabadulj meg tőle!

A hotelek többsége valamiért azt gondolja, hogy a gyerekeknek – vagy bárkinek, aki harmadikként aludna egy kétágyas szobában – bármilyen fekvőhely megfelel. A legtöbb helyen a családinak nevezett szobákban elhasználódott kinyithatós kanapé, vagy rettenetes tábori ágyakat idéző, extra kényelmetlen pótágy várja a vendégeket. És nem csak a gagyi helyeken: találkoztam már Kempinskiben is nyikorgó tábori ággyal.

Gyerekekkel utazva rengeteget szenvedtünk a pótágyakkal, mire rájöttünk a megoldásra: ha a fekhely kényelmetlen, egyenetlen, nyeklik-nyaklik, jobb megszabadulni tőle. Sokkal jobb szétszedni, és egy szőnyegre leteríteni a matracot, és azon megágyazni. Ha nem fér el a szobában az összecsukott ágykeret, kérd meg a recepción, hogy vigyék el – legalább nekik is egyértelmű lesz, hogy használhatatlan a fekhely.

shutterstock 262463387

4. Töltsd a telefonodat a tévével!

Elfelejtettél telefontöltőt vinni magaddal? Vagy vittél, de nincs elég konnektor a szobában? Töltsd a telefonodat a hotel tévéjével! Ha otthon felejtetted a töltőd, akkor elég egy USB-kábelt szerezned a recepcióról. Ha van nálad kábel, akkor egyszerűen dugd be a legtöbb hoteltévé oldalán vagy hátulján megtalálható USB-csatlakozóba. És voilà, töltődik a telefonod. (Fontos! Sok tévénél csak bekapcsolt állapotban működik a dolog.)

5. Használj poharat úti hangszóróként!

Nem cipelnél feleslegesen úti hangszórót magaddal, de jó lenne hangosan zenét hallgatni a szobában? Fogj egy üres poharat, állítsd bele a telefonodat, és kész is az instant erősítő.

6. Csíptesd össze a függönyt a vállfával a tökéletes sötétségért!

Nem hagyja magát rendesen összehúzni a függöny, és nincs elég sötét a szobában? A Huffington Post szerint minden légiutas-kísérő arra esküszik, hogy ilyen esetekben a vállfa nadrágcsíptetőjével érdemes összefogni a függönyt.

[PINTEREST] 591ae706cc510

7. Érkezéskor vizsgáld át a szobád, hogy ne vigyél haza ágyi poloskákat!

Ha ágyi poloska van a hotelszobában, az nemcsak azért szívás, mert megcsíp, hanem azért is, mert szinte biztos, hogy haza is viszel majd belőlük, megszabadítani tőlük a lakást pedig költséges és nehéz. A Diply.com-on találtam ezt a remek infografikát, ami hét egyszerű lépésben mutatja hogyan bizonyosodj meg róla, hogy nincsenek a szobában ágyi poloskák. Ezek röviden a következők:

  • Amíg átnézed a szobát, hagyd az ajtó előtt táskádat.
  • Alaposan nézd át az ágyat. Ne csak a lepedőt, de a matracot is. Keress vérnyomokat, petéket vagy magukat az ágyi poloskákat.
  • Emeld meg a matracot és nézz körül az ágy sarkaiban – itt nagyon szeretnek megbújni a kis piszkok.
  • Vizsgáld meg az ágy fejvégét, húzd el a faltól ha tudod. Ha nem tudod, akkor hajts félbe egy papírt, és dugd be a fal és a fejvég közé. Ha ágyi poloskák rejtőznek ott, néhány biztosan rá fog csimpaszkodni a papírra.
  • Nézd át az éjjeli szekrényt és a fiókját is.
  • A vasalódeszkát is ellenőrizd a szekrényben.
  • Végül a kanapé és a karosszék mélyedéseit is nézd meg – ha mázlid van, ágyi poloskát nem, egy kis aprót viszont találsz.

Ha bármi gyanúsat észlelsz, hagyd el a szobát, és ha teheted, a hotelt is. Ha nem teheted, mindenképp kérj másik szobát, és kezdd elölről az ellenőrzést.

8. Ha nem túl bizalomgerjesztő a hotel, ne akaszd ki a kérem takarítsanak táblát!

Az ExpertVagabond.com bloggere azt tanácsolja, hogy ha olyan helyen szállsz meg, amit csak az olcsósága miatt választottál, és nem érzed túl bizalomgerjesztőnek a helyet, rakd ki az ajtódra a "kérem ne zavarjanak" táblát, és hagyd is ott. Így a személyzet vagy bárki aki be akarna menni a szobádba, nem lehet benne biztos, hogy éppen ott vagy-e vagy nem, így nagy eséllyel nem fognak bemenni.

A "takarítást kérekl" tábla pont ellentétes üzenetet hordoz: ha azt kéred, hogy takarítsanak ki, sanszos, hogy elhagytad a szobát. És ezt nem csak a takarítónő tudja, de az is, aki éppen be akarna menni, hogy megszabadítson a szobában hagyott értékeidtől.

Oszd meg másokkal is!
Mustra