A rákrudacskák titkos élete

Zanza!

Miből készül a szurimi? A jó hír, hogy van benne hal.

A szurimi, vagy rákrudacska néven futó készítmény valamilyen hal, legtöbbször a sárga tőkehal szanaszét darált, és a szagokat és a vért eltüntetendő vízzel alaposan átmosott húsából készül. A végeredmény egy szagtalan és íztelen valami, amit rengeteg különféle adalékanyag, és szerencsés esetben némi rákhús hozzáadásával tesznek rákszerűvé.

Alcsonyabb a fehérjetartalma, de legalább sós

Kukoricakeményítő, cukor, só, tojásfehérje, valamint jó pár ízfokozó, és a gumis állagért felelős anyag teszi a fehér masszát fogyaszthatóvá, és persze néhány százaléknyi rákot is be szokás dobni a gyakran többféle, egyéb célokra már nem felhasználható hal összetevők mellé. Mindez azt eredményezi, hogy a készítmény fehérje tartalma messze elmarad a valódi halakétól. Ezért olyan olcsó tehát az a szusiválogatás, amit a surimis nigirik dominálnak. A rákrudacskák vöröses részét a hozzáadott paprika és kármin adja, ami egy a pajzstetvek családjába tartozó bíbortetűből kinyert állati eredetű színezék. A szurimi zsírtartalma amúgy kifejezetten alacsony! Bon appétit!

shutterstock 529691983
Blogmustra