LÁJFHEKK

A rákrudacskák titkos élete

2017. május 16., kedd 10:04

Miből készül a szurimi? A jó hír, hogy van benne hal.

A szurimi, vagy rákrudacska néven futó készítmény valamilyen hal, legtöbbször a sárga tőkehal szanaszét darált, és a szagokat és a vért eltüntetendő vízzel alaposan átmosott húsából készül. A végeredmény egy szagtalan és íztelen valami, amit rengeteg különféle adalékanyag, és szerencsés esetben némi rákhús hozzáadásával tesznek rákszerűvé.

Alcsonyabb a fehérjetartalma, de legalább sós

Kukoricakeményítő, cukor, só, tojásfehérje, valamint jó pár ízfokozó, és a gumis állagért felelős anyag teszi a fehér masszát fogyaszthatóvá, és persze néhány százaléknyi rákot is be szokás dobni a gyakran többféle, egyéb célokra már nem felhasználható hal összetevők mellé. Mindez azt eredményezi, hogy a készítmény fehérje tartalma messze elmarad a valódi halakétól. Ezért olyan olcsó tehát az a szusiválogatás, amit a surimis nigirik dominálnak. A rákrudacskák vöröses részét a hozzáadott paprika és kármin adja, ami egy a pajzstetvek családjába tartozó bíbortetűből kinyert állati eredetű színezék. A szurimi zsírtartalma amúgy kifejezetten alacsony! Bon appétit!

shutterstock 529691983

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MTT Bionikus generátor, avagy így működik az elektromos angolna

Az elektromosságot az állatvilág egyes tagjai is előszeretettel használják. De hogyan csinálják? Hogyan működnek a természet áramfejlesztői?

CSAJOK ÉS PASIK A pénzes csávót választotta helyettem

A csajok a legjobb pasikat válogatják ki, a maguk módján. Ehhez néha egyértelmű igényeket fogalmaznak meg magukban, amikről te csak a legvégén értesülsz.

HATÁRÁTKELŐ Anglia a Brexit után már nem ugyanaz

Milyen messzire érdemes még kergetnünk az álmainkat? Most úgy érezzük, csöbörből kerültünk vödörbe. Merre tovább? Kell-e lépni? Irány Kanada? Dilemmák Brexit után.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés