Hello, valóban korlátlan telefonos netezgetés

A Telenor bevezette a korlátlan internetes tarifacsomagokat. Mit tud a többi szolgáltató?

A Telenor piacra dobott egy új csomagot, aminek azok fognak különösen örülni, akik rengeteget mobilneteznek, viszont eddig mindenfajta kiegészítő csomagokat kellett venniük, hogy ne fogyjon le hamar a havi keretük. Anno mi is ezen nyígtunk már rengeteget, hiszen eddig a szolgáltatók úgy viselkedtek a mobiladat-csomagokkal, mintha az valami luxus lenne, de most végre valami elkezdődött, és itt a  a Hello Data díjcsomag, amihez korlátlan mobilinternet jár. Mutatjuk a részleteket. 

Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy a csomagok kidolgozásában szerepet játszott egy kutatás és a személyes élmények, valamint az, ahogyan a mobiladat megváltoztatta a világot és az emberek tartalomfogyasztási szokásait is.  Ehhez pedig a szolgáltatóknak is alkalmazkodni kell. 

A magyarok le vannak maradva a mobilos internetezésben

A kutatás szerint a magyarok 59 százaléka rendelkezik okostelefonnal és 51 százalékos a mobiladat-felhasználás, amivel Európában az utolsó helyen kullogunk. A környező országok közül a legelmaradottabbak vagyunk, pedig az LTE jobb nálunk mint Amszterdamban, Londonban, Bécsben vagy kár New Yorkban. Bizony, a független felméréseket végző OpenSignal 2017 februárjában közölt jelentése szerint a magyarországi mobilhálózatok a világ harmadik leggyorsabb átlagos letöltési sebességet kínálják.  A kutatás során a fő kérdés az volt, hogy miért nem használják a magyarok ezt a menő hálózatot. Arra jutottak, hogy egyik ok az, hogy nem is igazán tudják, mire lehet használni és mennyi mindenre jó az, ha a mobilodon is van internet. A másik pedig a korlát, amikor attól félnek, hogy kifutnak a mobiladatból. Karácsonykor kipróbálták mi van akkor, ha korlátlan adatcsomagot adnak és beigazolódott, hogy az emberek imádják és bátran használják, ha nem kell azon aggódni, hogy mikor jön az SMS arról, hogy hamarosan lassítják az internetet, mert kifutott a csomagból. 

Ha korlátlan internetet szeretne a nép, megkapja!

Telenor Hello Data lett a csomag neve, amit egyéni és kisvállalkozói ügyfelek igényelhetnek, és tényleg korlátlan hipernet jár a csomagokhoz és  a beszélgetésben is megtalálja mindenki azt, ami neki megfelelő. A belépő szintű start csomag 50 perc beszélgetést tartalmaz, a havidíj pedig 5990 forintba kerül majd.  A következő csomag már 200 perc lebeszélhetőséget tartalmaz 9990 forintért. Az 500 perces beszélgetés 14.990 forint, 19.990 forintért pedig olyan csomagot választhatsz, ami nem csak korlátlan internetet, de korlátlan beszélgetést is tartalmaz. Az SMS 35 forint, kivéve  korlátlan csomagban, ahol ez is ingyenes, de ugye ki küld SMS-t manapság, ha van korlátlan internet és még a parkolást is elindíthatja alkalmazásról. Ha elfogyott a beszélgetési keret, akkor 35 forint / perc lesz a percdíj is, de ezt is simán meg lehet oldani alkalmazásokkal. 

Hello Data csomagok 
   Start Standard Medium Premium
Adatforgalom Korlátlan Korlátlan Korlátlan Korlátlan
Hívás belföldi és EU roaming hálózatba  50 perc 200 perc 500 perc Korlátlan
EU adatroaming 5 GB 7 GB 11 GB 14 GB
Bruttó havidíj 5990 forint 9990 forint 14.990 forint 19.990 forint

Néhány szabály azért van

Mielőtt kidobod az otthoni előfizetésed és ezen kezdesz netezni, jó ha tudod, hogy havonta legalább egy hanghívást kell kezdeményezni az előfizetésről. Külföldön is lehet használni az 1-es díjzónában, vagyis az EU-n belül a beszélgetést, az adatcsomag pedig úgy alakul, hogy a legolcsóbb csomagban 5 GB, a 9.990 forintosban 7 GB, a 14.990 forintosban 11 GB, a korlátlan beszélgetést is tartalmazó Premium csomagban pedig 14 GB-ot netezhetsz le az EU országaiban. Az internetet meg is oszthatod a telefonodon keresztül, viszont arra egyelőre nincs lehetőség, hogy kérj egy adat SIM kártyát az előfizetéshez, amit a tabletben tarthatsz. Jó hír viszont, hogy semmifajta korlátozás nincs, vagyis kedvere tölthetsz le és fel, illetve használhatod a csevegőalkalmazásokat is. 

shutterstock 306492056
Shutterstock

Vesszen a hűségszerződés is 

A kutatás kimutatta, hogy amit még utálnak az emberek, az a hűségszerződés. Alexandra Reich ebben is egy messzemenően új nézőpontot képvisel, szerinte ugyanis az előfizetőknek azért kellene velük maradni, mert jó a szolgáltatás, nem pedig a kötbér miatt, ezért eltörölték a hűségszerződést is ennél a tarifacsomagnál. Akinek van élő hűségszerződése a Telenorhoz, válthat tarifát a szabályzatnak megfelelően, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben élő hűségszerződése van, az továbbra is fennmarad. Új előfizetőknek vagy olyanoknak, akiknek nincs élő hűségszerződése, ehhez a csomaghoz már nem is kell kötni. Mától lehet kapni, egyet már el is adtak Győrben még az előtt, mielőtt bejelentették volna az újságíróknak és a munkatársaknak. 

De mi a helyzet máshol? 

Jelenleg nincs még egy korlátlan adatforgalmat biztosító tarifacsomag a Telenor konkurenseinél. Ez a mai bejelentés után nyilvánvalóan változni fog előbb vagy utóbb, mindenesetre utánajártunk, hogy most mit tehet az, aki a lehető legtöbbet szeretne internetezni a telefonjával. 

A Telekomnál magadnak állíthatod össze a csomagodat. Mi az elérhető legnagyobb, azaz 30 GB-os csomagot választottuk ki, és ehhez igazítottuk a beszélgetést úgy, hogy az hasonló legyen a Telenor ajánlatával. A teljes képhez hozzátartozik, hogy ehhez még két éves hűségszerződést is kell vállalni, és az adatokat úgy választottuk ki, hogy nem szeretnénk készüléket vásárolni, hanem az olcsóbb havidíjra mentünk rá. 

Telekom ajánlatok
   Mobil S Mobil M  Mobil L Mobil XL
Adatforgalom 30 GB 30 GB 30 GB 30 GB
Hívás belföldi és EU roaming hálózatba 80 perc vagy SMS hálózaton belül korlátlan belföldön hálózaton belül korlátlan +150 perc vagy SMS Korlátlan
Bruttó havidíj 11.700 forint 12.500 forint 14.000 forint 19.900 forint

A Vodafone RED EU+ csomagja adja a legtöbb internetet, ami 10 GB-ot jelent, plusz ha két éves hűségszerződést kötsz, akkor az első három hónapban 1 000 000 MB adatforgalmat kapsz ajándékba. Ez a gyakorlatban nagyjából 1000 GB-ot jelent, ami tényleg nevezhető korlátlannak is, de ez csak a szerződéskötés utáni első 3 hónapban jár, utána marad a 10 GB 14.494 forintos havidíjért ha nem választasz magadnak készüléket. Adatkiegészítéssel havi 930 forintért vehetsz 1 GB, 990 forintért havonta megújuló 2 GB-os adatot kapsz, vagyis ezer forinttal többért nem 10, hanem 12 GB-ot netezhetsz el. 

Korlátlan internetet a UPC Freedom Gold is biztosít, ennek havidíja 12.990 forint. A UPC nem a aját hálózatát használja, vagyis nem olyan mobilszolgáltató mint a három nagy, viszont a Freedom Gold csomagban hálózaton belüli korlátlan hívás szerepel, míg hálózaton kívülre 500 percet beszélhetsz le. Az adatforgalom korlátlan ugyan, de a letöltési sebesség 4 Mbps, míg mondjuk a Telenor azt vállalja, hogy 2 Mbps alá nem csökken a sebesség, vagy legalább kétszer olyan gyors internet jár a telenoros előfizetéshez, mint a UPC-hez. 

shutterstock 250743904
Shutterstock
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek