Így kakilnak az állatok. És te?

Ha gepárdok lesnének ránk a vécén, valószínűleg mi is változtatnánk a szokásainkon.

Barna tengeralattjáró

Ha szeretsz a vécén lógni, talán érdekel, mennyi az emlősök átlagideje, ha ürítésről van szó. A legtöbbjük ugyanis nem rendezgeti a Glamour kuponjait, nem üzenget a fajanszon ülve, és az idegesítőbb kollégák, netán családtagok elől sem az illemhelyen bújik el. Nem, az állatok nem szaroznak. Nem szarral gurítanak. Vagyis igen, de gyorsan és precízen. 12 másodperc! Mindössze 12 másodpercre van szükségük, hogy elvégezzék a dolgukat. 

shutterstock 548689804

Gané

A 34 különböző emlős székletét egy mérnöknek készülő hölgy, Patricia Yang vezette kutatócsoport vette górcső alá. A kutatók videók alapján elemezték a 4 kilóstól a 4 tonnásig terjedő méretű állatok ürülékét. A 12 másodperces menetidőtől egyik faj sem tért el különösebben, ezt tehát sem az állatok mérete, sem a táplálkozási szokásai nem befolyásolták (növény és húsevő állatokat egyaránt teszteltek). A kutatás jóvoltából a kaksi darabok átlaghosszára is fény derült (a végbél átmérőjének ötszöröse), és arra is rájöttek Yangék, hogy az összes állat hasonlóan alacsony nyomást fejt ki a salakanyag eltávolítása érdekében, ez az átlagos állagú bélsár esetén szintén állandónak mondható, ugyanolyan nyomásra van tehát szükség mind az emberek, mind az egerek bélműködéséhez.

Fekália

Az állatok azért is végzik sietősen a dolgukat, mert a bélsár szaga odavonzza a ragadozókat, veszélyes lenne tehát, ha sudokuzásba vagy rejtvényfejtésbe kezdenének. Minket persze nem feltétlenül fenyegetnek ilyen veszélyek, amit sokan ki is használnak. Nem árt tudni azonban, hogy bár olvasni nyugodtan olvashat mindenki órákig, amennyiben maga az ürítés folyamata az, ami annyi időt vesz igénybe, hogy a WC lesz a második otthonunk, nem árt felállni, és egy csésze kávé után újrapróbálkozni, a túl hosszú időt igénybe vevő trónolás ugyanis az aranyér kialakulásához is hozzájárulhat. Addig is nézzük meg együtt, hogy kakil Louis C. K.!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek