10 népszerű lifehack, ami nem biztos, hogy működik

Tényleg elég egy lyukas teniszlabda egy zár kinyitásához? Hangszóró helyett tényleg megteszi egy vécéguriga is? Hát...

Az Interesting Engineering összegyűjtötte azokat az interneten keringő, hasznosnak titulált, ám néha elég fura trükköket, amik szerintünk nem kecsegtetnek annyira jó eredménnyel. 

1. Hangszóró vécégurigából

A lényeg: végy egy vécégurigát, vágj bele egy lyukat a telefonodnak, és nemcsak egy olcsó dokkolót kapsz, de állítólag a zene is jobban szól majd. Ja, és hogy ne dőljön el az egész szerkezet, érdemes két rajzszöget talpként beledöfni a gurigába. 

Az ítélet: A cikk szerint hangzásban a végeredmény nem az igazi, a guriga inkább lefojtja a hangot, ezért érdemes inkább egy üvegpohárba belehelyezni a telefont. 

2. Hangszóró üdítőkupakból

A lényeg: Laptopon hallgatnál zenét, de nem elég jó a hangzás? Helyezz két kupakot a gép hangszóróira, és máris indulhat a diszkó. Vagy mégsem?

Az ítélet: Lehet, hogy a műanyag kevésbé nyeli el a hangot, mint a karton, de felfelé fordítva sincs semmi értelme, és lefelé fordítva sem a megfelelő irányba tereli a hangot. 

3. Egy teniszlabda is elég egy zár kinyitásához

A lényeg: Az autóban maradt a kocsikulcs? Sebaj, elég egy lyukas teniszlabdát nyomni a zárhoz, és hopp, máris kinyílik. 

Az ítélet: Az egész egy Youtube-ra feltöltött videóval kezdődött, és a Mtyhbusters csapata is érdemesnek tartotta arra, hogy megnézzék, van-e valami alapja az egésznek. Hát, nagyon úgy tűnik, hogy nincs, ők megpróbálták nagyobb nyomású levegővel is megbindzsizni a zárat, és nem jártak sikerrel. 

4. A hűtőbe pakolt elem tovább bírja

A lényeg: Szeretnéd, ha az elemeid nem merülnének le olyan gyorsan? Hát tedd be őket a fagyasztóba pár órára, és már meg is van oldva a probléma.

Az ítélet: Valószínűleg nem ezzel a tippel spórolsz majd meg a kocsira vagy lakásra valót. Az Energizer közleményben figyelmeztette a felhasználóit, hogy a fagyasztós trükk nem, hogy nem javít az elemek teljesítményén, hanem tönkre teszi azokat. 

5. Hagymával is fel lehet tölteni a telefont

A lényeg: A modern ember egyik legnagyobb rémálma, hogy lemerül a telefonja, és nem tudja hogy feltölteni. Azért a powerbankoknak köszönhetően azért már csökkent rajtunk a nyomás, de persze ez túl egyszerű megoldás, mit szólnál inkább az izotóniás italba mártott hagymához? 

Az ítélet: Egyrészt töltőkábelre így is szükség lesz, másrészt ezt eléggé le kellene csupaszítani ahhoz, hogy tényleg működjön a trükk. 

6. Kézfertőtlenítővel a filcfoltok ellen

A lényeg: Nemcsak gyerekekkel fordulhat elő az a csúnya baleset, hogy összefilcezik a ruhájukat. Persze meg lehet próbálni csak úgy kidörzsölni a foltot mosószeres vízben, de egyesek szerint ilyenkor inkább kézfertőtlenítőt kell használni, mert a benne lévő alkohol majd megoldja a helyzetet. 

Az ítélet: Hát, ha nagyobb foltot szerettél volna a kedvenc pólódra, akkor biztos, az alkoholtól ugyanis tovább terjed, főleg, ha még jól meg is dörzsölöd. 

7. Sörhűtés légkondival

A lényeg: Nincs elég hely a hűtőben? Sebaj, valahogy próbáld meg a légkondira pakolni a söröket, és biztosan kellemes hőmérsékletűek lesznek. Aha. 

Az ítélet: Egyszerűbb, ha pár percre beteszed a sörökat a mélyhütőbe, így biztosan nem esnek le, törnek el az üvegek vagy deformálódnak el a dobozok. 

8. Kalapáccsal és csavarral is ki lehet nyitni a bort

A lényeg: Ferdén bele kell csavarozni egy csavart a dugóba, de úgy, hogy egy kalapácsnak a szegkihúzó vége aláférjen, hiszen ennek tesszük szabaddá az üveg száját. 

Az ítélet: Nem biztos, hogy a szög vagy a csavar a helyén marad, addig amíg a dugót ki nem tudjuk húzni, szóval lehet bölcsebb csak csavarhúzót használni. 

9. Vagy egy drótból készült vállfával

A lényeg: Tényleg se szeri, se száma azoknak a tanácsoknak, amiket arra az esetre ajánlanak, ha valamiért nincs a közelben dugóhúzó. Mert ugye sokkal valószínűbb, hogy helyette elérhető közelségben van egy drótból készült vállfa. Az eredeti tipp szerint a hajlított rész elég ahhoz, hogy megoldjuk a problémát. 

Az ítélet: Sok sikert, jobban jársz, ha szétszeded a vállfát, és addig hajlítgatod, amíg nem kapsz egy olyan drótdarabot, amit bele lehet szúrni a dugóba. És persze így is lehet, hogy  sírás lesz a vége a kísérletezésnek. 

10. Rázd meg az összegabalyodott fülhallgatózsinórt

A lényeg: Életünk egyik fő megrontója az összegabalyodott fülhallgatózsinór, és persze lehet bogozgatni óraszám, de állítólag van egy egyszerűbb trükk is: meg kell fogni, és jól meg kell rázni. 

Az ítélet: Ha elég nagy punk vagy, és nem zavar, hogy mások ferde szemmel néznek rád, akkor hajrá, megér egy próbát a dolog, de nem árt arra is vigyázni, nehogy megcsapd magad a zsinórral. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra