Itt a nyár, költözz ki az erkélyre!

Lassan megállíthatatlanul itt a jó idő, eljön az erkélyen és a teraszon vacsorázás vagy csak az egyszerű vasárnap délutáni ejtőzés időszaka. Összegyűjtöttük honnan mivel lehet feldobni a teraszt.

A tavasz beköszöntével minden a kerti munkálatok és a kültérre szánt bútorok körül forog, pedig jobb híján sokan az erkélyen vagy egy kisebb teraszon ejtőznek nyaranta. Jó hír nekik, hogy trendi kiegészítőket és bútorokat nemcsak a kertben lehet felhalmozni, sőt számtalan olyan megoldást kínálnak az áruházak, amivel egy kisebb erkélyen is jut hely mindennek. 

Az erkélyek és teraszok nyáriasítása szerencsére már messze túlmutat azon, hogy kirakod a futómuskátlikat a korlátra, aztán a falhoz támasztod az összecsukható széket. Mutatjuk miket ajánlanak ezen túl az üzletek katalógusai. 

Az IKEA most is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kis terekből is ki tudjuk hozni a maximumot, ami a gyakorlatban itt azt jelenti, hogy rengeteg tárolóhely között válogathatsz, ráadásul nem is túl drágán. 3990 forint a belátást gátló paraván, hogy nyugodtan napozhass, illetve a szomszédoknak sem kell azzal szembesülnie, hogy mennyivel menőbb erkélyed van, mint nekik.  A Hyllis polcos elem 3490 forintba kerül, és virágokat, vagy egy csomó bedobozolt dolgot is tarthatsz rajta, ha például ülőpárnákat, vagy mást is kint tárolnál, akkor ez a kültérre használatos szekrény lesz megfelelő neked.  A nyugodt délutáni szunyókáláshoz vagy limonádé szürcsölgetéses olvasáshoz beszerezhetsz egy baldachint is, hogy a szúnyogok és más rovarok ne idegesítsenek. Lugasrácsot vagy virágládát vehetsz a növényekhez, na meg persze balkonasztalt egy székkel 13.980 forintért, vagy székekkel 16.970 forintért, attól függően, hogy mennyi a hely az erkélyen. Ezekből egyébként mindenképpen helytakarékos megoldás összecsukhatót választani, így bármikor el tudod pakolni őket. persze a világításra is gondoltak, a legmenőbb kétségtelenül a LED-es napelemes lámpa, de LED gyertyákat és világító füzéreket is vehetsz. Ha pedig a padlódat is leburkolnád, arra is találsz egyszerű megoldást és klassz padlódeszkákat. 

A Kikában is nagy a választék, a kerti ajánlatok között találsz olyan megoldásokat és bútordarabokat, amiknek egy kisebb erkélyen is hasznát tudod venni. Az összecsukható asztalok és székek közül az Amelie fantázianevű az akciós, 12.990 forint szék és 15.990 forint a kisebb méretű köralakú asztal. Ha a dekorra is szeretnél nagyobb hangsúlyt fektetni, akkor vehetsz betoncseresznyét, vagy akár tacskóba is ültethetsz virágokat és fűszernövényeket és több kerti tároló között is válogathatsz, 12 ezer forint körüli összegtől. 

shutterstock 324753431
Shutterstock

A Jysk is tartogat néhány megoldást azoknak, akiknek nincs hatalmas kertje. 5000 forintért kisasztalt vehetsz, amin ebédelni nem igazán tudsz, viszont arra pont tökéletes, hogy elférjen melletted a limonádé. Összecsukható keményfa szék akciósan 12.500 forint. vehetsz szolárlámpát 500 forintért, vagy csak szimplán teleszórhatod az egész erkélyt 400 forintos párnákkal.  

Praktikerben 19.990 forint a balkon szett egy körasztallal és két összecsukható székkel, ugyanez fát imitáló kivitelben 29.990 forintba kerül, fából pedig 24.990 forintba, 19.990 forintért pedig mozaikos állványt tudsz venni. Ha ebben a stílusban rendeznéd be az erkélyt, akkor találsz ilyen széket és asztalt is hozzá, de sajnos ezek nem összecsukhatóak. Ha elég nagy hozzá a teraszod, akkor függőfotelben is gondolkodhatsz, igaz ez nem egy helytakarékos darab, de 60.990 forinttól beszerezhető. 14.990 forinttól vehetsz kerti tárolószekrényeket, a balkon napernyő pedig 9990 forintba kerül. 5990 forint a 3 emeletes virágtartó, 6799 forintért pedig fali verziót tudsz beszerezni, és kaspókból valamint szolárlámpákból is hatalmas a választék, akár színeset, füzért , palackosat vagy tulipánosat is vehetsz és akkor még a békairályról vagy a pszicho szemű kutyáról nem is beszéltünk.

Az Obiban 25.990 forint  az összehajtható szett két székkel és egy kisasztallal, ráadásul több színben is elérhető. 29.990 forint a fából készült változata, 34.990 forintba kerül a fémből készült verzió, míg a mozaikos 45.990 forintba kerül, igaz, ez nem összezárható. A lehajtható erkélyasztal pedig 13.990 forintba kerül. Szolárlámpás készlet itt is hatalmas, elég csak megnézni a kolibris verziót 899 forintért, vagy a kövön hesszelő színváltós szitakötőt 1699 forintért. 

shutterstock 126853259
Shutterstock
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek