LÁJFHEKK

Dühös vagy? Takaríts! Takaríts durván!

2017. április 26., szerda 17:10

Ha van olyan ismerősöd, aki a mérgét vak rombolással vezeti le, itt az ideje, hogy megismerje a düh alapú takarítás módszerét.

Ha valami miatt idegesek, mérgesek vagyunk, jó ötlet lehet a sötét oldal energiáit a környezetünk és önmagunk ököllel vagy alkohollal való lerombolása helyett valamilyen konstruktívabb tevékenységbe ölni. Egy jó jedi ilyenkor takarít. 

Az apartment therapy szerzője is ilyen ember, és ahogy az érzelmi alapon takarító embertársainktól el is várható, hajlandó volt megosztani azt is, mik azok a dolgok, amik a legjobban működnek, ha valaki takarítás útján szeretne megszabadulni a stressztől.

Poroljuk le a könyvespolcokat

Tökéletes választás kezdőknek és haladóknak egyaránt. Először is el kell távolítani a könyveket, amiket természetesen egyenként le is kell porolni. Ezek után jöhet a polc, majd a könyvek visszapakolása. Időigényes feladat, ami leköti az ember figyelmét, ráadásul a könyvek valamilyen új rendszer alapján való átrendezésére is jó alkalom lehet.

shutterstock 612836000

A csempék közötti rések kisuvickolása

Nem csak időigényes, de sok energiát is igényel. Rendesen neki kell feküdni, ami azt jelenti, hogy mire eltávolítjuk a résekhez makacsul ragaszkodó mocskot, sokszor el is feledkezünk a problémáról, vagy legalábbis túl fáradtak leszünk ahhoz, hogy tovább emésszük magunkat.

Fordítsd át azt a matracot!

Egy nehezebb, méretesebb matrac megfordításához még nagyobb erőkifejtésre van szükség. Ideális lehet boksz- vagy ketrecharcrajongók számára. Ha egy fordítás nem elég, 3-5 kört is nyugodtan lehet menni, a lényeg, hogy páratlan számú legyen a fordítások száma. Ne hagyjuk, hogy ugyanolyan pozícióban fejezze be a napot matracunk! Utána persze az ágyat is újra meg kell csinálni, ami jó alkalom lehet arra, hogy a párnáknak is adjunk 1-2 pofont.

Sikáld le a falakat és a padlót

Ehhez a feladathoz nem nyers erőre van szükség, ugyanakkor a makacsabb elszíneződések azonosítása és eltávolítása jó sokáig eltarthat. Válasszuk ki a megfelelő tisztítószert, és távolítsuk el az évszázados szúnyogtetemeket a plafonról!

shutterstock 490199623

Egy jó alapos felmosás

Egy nagyobb lakás esetén egy mérges felmosás jó alternatívája lehet egy hasonlóan harag motiválta futásnak. Söpörjünk, mossunk fel, és porszívózzunk is. Erre, és a többi feladatra is igaz, hogy minél alaposabbak vagyunk, annál nagyobb a valószínűsége, hogy képesek leszünk kitakarítani magunkból a haragot, hogy aztán nyugodtan, de legfőképpen tiszta környezetben várhassuk a következő dührohamot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta